2005. január 3. egy új diéta kezdete.
Hogy mi vezérelt a váltásra? Az, hogy elegem lett az Atkins diétából. Nekem az túl "sok". Elegem van a húsból, mást is akarok enni. Kiborított ez az egyoldaló táplálkozás. Akarok sütit, gyümit, joghurtot, kakaóscsigát..... és egy csomó fini dolgot.
Atkins alatt bűnöztem rendesen, többnyire azért, mert tudtam, hogy nem lehet. Mert ugye, ha az embernek tiltanak valamit, hát annál jobban akarja. Ennél a diétánál viszont lehet, szóval nincs bűnözés:)))
Kiváncsi leszek:) Mármint a fogyásra. Egyszer már próbáltam, bejött. Most sem lehet másképp!!!!!!!!

fórum: 

hozzászólások

Igazat adok Mercedesnek, ha már csak két kilót szeretnél leadni, az gyakorlatilag már csak hiúsági kérdés. De lehet, hogyha én eljutok addig, h már csak 2 kiló van hátra az általam kitűzött célig, akkor én is ragaszkodnék az eredeti tervhez:) (Én is ilyen maximalista vagyok)
Mondjuk most még eléggé messze állok tőle, mert eleve sem voltam vékony alkat, de amikor abbahagytam a cigit, úgy feljött egyből 10 kg, mint a pinty. Pedig nagyon vigyáztam, és figyeltem, h ne egyek sokat... Azt hiszem, a cigi tényleg gyorsítja az anyagcserét.

Üzenem mindenkinek!!
Amíg nem lettem 30 éves soha nem volt gond azzal, hogy mennyit ehetek. Jó, nem voltam vékony alkat, de kövér sem.Ahogy múltak az évek jöttek a kilók.. Tavaly 44 évesen azt vettem észre, hogy 85 kiló agyok!!!!!!!!!!!!!!
Az már, ha fölfelé kerekítjük egy mázsa!!!!!!!!!!!!!!!
Pedig csak 1-2 kilót híztam évente!
Szóval figyeljetek az 1-2 kilóra is, hogy ne járjatok úgy, mint én!!

Hát igen, erről hallottam, hogy 30 fölött már nagyon vigyázni kell ezzel. Ezért is határoztam el magam 29 évesen és fogytam le. Most már "csak" meg kell tartani. Ez is elég nagyfealadat, de a hírtelen felszedett kilókat pár nap alatt le lehet adni!

Igen, emlékszem, mikor pár éve tök jól lefogytam külföldön. Aztán hazajöttem, de megfogadtam, h figyelni fogok magamra, h ne kelljen megint mindent újrakezdeni. Aztán szép lassan visszajöttek a kilók. Kénytelen vagyok tudomásul venni, h MINDIG figyelnem kell, egész életemben, nincs mese.

Kedves Update-osok!

Titeket nem zavaz, hogy a Norbis termékek többségén nincs rendesen feltüntetve, hogy mennyi kalória, ch, vagy egyéb van benne?

Engem kegyetlenül, és ezért sokszor nem is azt teszem a kosaramba.

Pl.: Venni akartam Norbi joghurtot, de nem volt ráírva SEMMI, ezért egy másikat vettem le, mert én szoktam számolgatni, hogy sacc/kb. miből mennyit kap a szervezet, és az alapján jobban fel tudom mérni a szükségleteimet.

Aztán ott van a virsli, és egyéb hústermékek. Annyira fel tud húzni, hogy nincs ráírva semmi, pedig én egy kcal-val is elégedett lennék.

És végülis, én elfogadom, hogy biztos jobban meg van figyelve, hogy mi kerül abba az élelmiszerbe, de mivel csak a sötétben tapogatózok értékügyileg, inkább otthagyom, és mérgesen megyek haza.

Kisgé,
tündér vagy, köszönöm szépen. Este betűre áttanulmányozom... Sajna rájöttem, h eddig rosszul csináltam, mert ettem görögdinnyét, ráadásul tök sokat! Mondjuk úgy vettem észre, h így is fogytam...
Habár most +van, és totál vízilónak érzem magam...
Azt mondják, ezek a kaják segítenek a PMS-en, tényleg így van? (Nagyon jó lenne!)

Szia!

Szerintem ha kevesebbet eszel, és eszel görögdinnyét, nem gáz!
Már túl vagy az első szakaszon is?
Nézd, nem tudom, konkrétan ezen segít-e, de nekem a nődoki mondta, hogy ne egyék finomított lisztet, meg cukrot, szóval azt mondta el, ahogy most eszem, mert akkor kevésbbé alakulnak ki fertőzések. Ez az étkezés sok mindenre jó. Kisebb esély van cukorbetegségre, rákra, nőgyógyászati bajokra...stb...

Szia Black Mamba!

Én egyszer megtaláltam a görögdinnyét az 1-es és 3-as kódnál is a könyvben. Meg is kérdeztem Norbi mester, hányas, erre azt írta 3-as.....

Viszont az SBD-re montam, hogy nem lehetne enni dinnyét, de én eszem.........Mondjuk 2-3 kilót akarok már csak ledobni, nem hiszem, hogy ez most gáz lenne! :)

Szóval a dinnyével csínnyán, bár én mikor magamtól fogyiztam, akkor csak salátát ettem, meg roston husit és vacsira csak dinnyét és fogytam. Nyilván attól, hogy kevesebb energiát vittem be, még így is.

Az a qrva zöld tea!
Most mi van vele????? Valahol olvastam, hogy sokkal jobb mint a kávé....stb.
Inkább igyunk zöld teát, mert jobban frissít, üdít és élettanilag is sokkal jobb mint a kávé, és ha jól emlékszem akkor a koffeinnel hozták kapcsolatba.

Ha koffeines akkor bocsika, szentül meg voltam róla győződve, hogy nincs benne.

Kedves Black Mamba !

Eddig ugyan nem írtam, de már 1 éve hűségesen olvasom ezt a fórumot.( Akkor még atw.-n volt )

Íme egy cikk a zöld teáról. Remélem, hogy az abban szereplő információk megnyugtatnak egy kicsit.

Üdv: 3xy

A zöld tea koffeintartalma és termogén hatása közismert, de jóval kevesebben hallhattak a benne található katechin-polifenolokról. A kutatások igazolták, hogy a zöld tea kivonat stimulálja a barna zsírszövet hőtermelését, jóval nagyobb mértékben, mint ahogyan azt pusztán a koffein tartalma önmagában indokolná. A zöld teában található katechin-polifenolok ugyanis képesek arra, hogy a noradrenalint lebontó COMT (catechol-O-methyl-transferase) enzimet gátolják. A zöld tea hatóanyagai több ponton is beavatkoznak a noradrenalin-cAMP tengely működésébe, így tartósan és jelentősen képesek stimulálni a termogenezist, az összetevők között szinergizmus lép fel.

Következtetés:
A zöld tea hatóanyagai több ponton is beavatkoznak a noradrenalin-cAMP tengely működésébe, így tartósan és jelentősen képesek stimulálni a termogenezist (a kalóriák hőként való elégését), az összetevők között szinergizmus lép fel nagyszerű zsírégető hatást eredményezve.

Hölgyek és urak!

Nem vitázni akarok, de nemvagytok egy kicsit felszínesek? Pár nappal ezelőtt írtam az Update-osoknak egy kérdést, de SEMMI választ nem kaptam rá! KLASSZ!!!! Tök jó ez az összetartás.

Bár, ahogy olvasom az írásokat, ez már nem is update, hanem SBD. :-)))

Elnézést, ha bunkónak tüntem. Tényleg nem belevauzni akartam, csak nem esett túl jól, hogy mindenki xarik a kérdésemre.

Viki

Smallviki,

Igazad van, engem is zavar, és én nem merek vakon hinni a kódoknak, mert egyszer ezt mondják, egyszer azt...
Így inkább nem veszek meg olyat, amin nincs feltüntetve a CH mennyiség, meg a többi adat. Különben ezt már azért sem értem, mert elvileg KÖTELEZŐ feltüntetni ezeket a dolgokat.

Köszi gota a választ!

Na, ez az, amit én sem értettem a dologban, mert én is úgy tudtam, hogy közelező.

Szerintem biztos észrevették már mások is, és abban is boztos vagyok, hogy már szóltak is Norbinak ez ügyben. Ennek ellenére asszem ma fogok irni neki, és felteszem a kérdést. Ha válaszol, majd megosztom Veletek, ok?

További szép napt!

Viki

Szia Smallviki!

Rossz kedved van? Én nem vettem magamra a ledorongolást, mert nem vagyok update-s, de a többiek nevében rosszul esett ez a ledorongolás. Valahogy ezt itt nem szoktuk meg. Valószinüleg egy update-s nincs a fórumon, azért nincs válasz.
Igen, ma én is nyűgös vagyok a hidegfronttól, de igyekszem azért jó kedvű maradni!

Ezer bocsánat, hogy SBD téma került ide, én vagyok az oka, mert megemlítettem.

SBD ÉRDEKLŐDŐK, GYERTEK ÁT A SOUTH BEACH TOPIKBA.

Remélem szent a béke!:)))

Kérdésedre a válasz: DE, NORBI maga idegesít, és a termékeit én meg sem veszem, pont azért, amit írtál. Szerintem már nem az egészségre törekszik!

Kedves kisgé!

Dehogy, semmi gond. Talán csak én voltam hozzászokva, ahhoz, hogy ezen az oldalom próbál mindenki egymásnak segíteni. Emlékszel még Szaszus, vagy Tündérmegy hozzászólásaira?
A zöld tea mizéria, az ötnapos norbi diéta, és még sorolhatnám...

Ennek ellenére, elküldhetnéd nekem is a SBD-t. Már annyira felcsigáztatok vele, hogy el kell olvasnom.

Én erről a diétáról csak a mindmegette.hu-n olvastam, de ott való igaz, hogy csak egy átfogó rész van.

Szép napot!

Hali Mindenki !

Most aztán jól nem tudom, hogy hova írjam, nehogy indulatokat gerjesszek vagy félrevezessek. Ugyanis én egyik diétát sem csinálom, illetve egy kicsit mindegyiket.

És akkor most jöjjön a dicsekvés :))) Két hít alatt mínusz 4 centi a derekamból, két-két centi a combomból. Mindezt annak köszönhetően, hogy csak zöldséget és gyümölcsöt eszem + vacsira protein delight turmixot.

Igaz, hétvégén kertiparti volt nálunk, ettem egy szelet sült tarját és egy adag görögsalit. Többet egyszerűen nem bírtam. Úgy tűnik, nekem ez jött be.

Update:
A görögdinnye a könyvben leírt elmélet alapján max. 3 kódú lehetne a magas cukortartalom okán. Hogy miért mégis egyes, amikor az alma meg 3-as???? Háááát, ez itt a nagy kérdés.

Viszont vettem update mustárt, ami ízre tökéletes, és nincs benne cukor, sőt aspartame se. A ketchupot senki nem nyitotta ki, úgyhogy nem tudom, az milyen.

Köszi Kisgé,

nagyon, nagyon köszi a drukkolást. Szerintem is simán menni fog a szépséges gatyóm. Elmondom hogy néz ki.

Kb a köldökömig ér a dereka, az egész nadrág enyén trapézszárú és fehér sztreccs farmer anyagból van. Kb. 10 centi széles a derékpántja és az egész körben nagyon elegáns ezüst motívummal van hímezve. Vettem hozzá egy spagetti pántos ezüs felsőt. Meg persze egy ezüs vékony fémkeretes napszemüveget - mert a részletekre azért ügyelünk :))))

Ja, és taliztam szombaton valakivel, aki nem látott vagy 5 hete és azt kérdezte, átférek-e már a tű lyukán?????

Yeah, Yeah, Yeah. Akkor most megyek és megvacsorálom a 30 dkg. málnámat meg a turmixomat.

Na, görögdinnye.
Szóval én is észrevettem, hogy estére már nem jó enni.Igaz én más étrendet követek, de észrevettem, hogyha estére eszem akkor stagnálok a fogyásban, vagy visszajön egy kicsi. :-((( Pedig én is imádom a dinnyét.

Hali !

Nem, nem kisgé, a fiú már el van bűvölve :)). A barátnőm fia nősül. Persze itt nem nekem kell a világszép királylánynak lennem, de ez pont egy jó alkalom volt, hogy kitűzzem, addigra visszanyerem a régi formámat.

Ami a görögdinnyét illeti, két napja jószerével azon élek és egyetlen gramm nem jön vissza. Fogyok és fogyok. Egy gondom van csak vele, hogy még az éjszaka közepén is fel kell kelnem pisilni és nap közben is olyan vagyok, mint egy törpe vízműtelep :))

Persze rengetegek mozgok mellette. Az agyamban pedig végre beállt a kép. MÁR NEM VAGYOK DAGI MENTÁLISAN !!! Szerintem ez nagyon fontos.

Egyébként ma ismét egy olyan gatyó van rajtam, amit már rég megvettem, csak nem jött rám.

Helló!

Tényleg jó alkalom!:)))

Ha csak gyümölcsön, vagy zöldségen élsz, akkor fogysz. Ezért írtam, ha du 4 után már csak dinnyét ennék, az nem gáz szerintem. Attól fogytam én is, mikor gy diétáztam.

Jaj de jó! Hogy rted el ezt a mentális átalakulást? Nekem ezzel még mindig gondom van!

Résztint nagyon sokat segített az agykontroll. Aztán meg Norbi jól felbosszantott és állati sokat agyaltam rajta. És akkor rájöttem, hogy bár borzasztóan drasztikusan hangzik, amit mond és nem a szavak embere :)), nem igazán tudja átvinni amit mondani akar. De a mondandójában én megtaláltam a velejét.

Megértettem, hogy amig az ember nem vállal felelősséget magáért, addig semmin sem tud változtatni. Egyszer és mindenkor megértettem, hogy - néhány extrém esettől eltekintve - és rám ez nagyon is vonatkozik, az ember nagyon is hibás abban, hogy elhízott.

Persze nálam is úgy kezdődött, hogy az érettségi bulira állati jól akartam kinézni és iszonyú "dagi" voltam. 163 cm és 55 kiló, mindezt úgy, hogy heti 4 kőkemény karateedzés. A hasizmaimon téglát lehetett volna törni. De én dagadnak láttam magam. Mindenféle tiltott pirulákat eszegettem, Teronac meg ki tudja még miket és napokig nem ettem. Néha majdnem beájultam a 10 km-es futóedzéseken. De én voltam a "fasza" csaj.

Aztán amikor a karatét egy sérülés miatt abba kellett hagynom, híztam mint egy jól nevelt karácsonyi malac. Erre dohányozni kezdtem, hogy majd attól fogyok. Legalább nem híztam tovább. Aztán rájöttem, hogy ez hülyeség, abbahagytam, ismét híztam.

Aztán amikor a 163 centihez 70 kiló lettem, jöttek megint a különféle tekercselések, mágneses fülbevalók és társai. Végre lefogytam 60 kilóra valami szörnyű tablettától, amitől idegbeteg lettem, depressziós, állandóan rosszul voltam és úgy néztem ki mint egy zombi.

És akkor egyszer meghallottam, hogy valaki azt mondja rám, MOLETT. Majd belehaltam. És akkor eldöndöttem, ennek vége. Nincs több csodaszer, kidobáltam a masszírozóövet, a mindenféle tévéshopos szarokat és kézbe vettem a dolgot.
Azt nem mondom, hogy nem kellett hozzá vasakarat. A döntés könnyű volt, de megcsinálni....... és jó sokszor el is buktam.

És akkor eszembe jutott, hogy én agykontroll tanfolyamon is voltam. Elképzeltem hát magam olyannak, amilyennek látni szeretném. A lakást pedig teleakasztgattam olyan ruhákkal, amiket szeretnék felvenni. És ahányszor elgyengülök, elég csak előhívni a képet.

Nagyjából, így sikerült.

Igen, én is érzem a felelősségem saját testem elhanyagolásába. Sokan azzal védekeznek, hogy saját tested rabja vagy, ha ezzel foglalkozol állandóan. Ez nem igaz. A szépségkirálynők saját testük rabjai, hisz salátalevélen és plasztikai műtéten élnek. Na ez túlzás. Én csak jól szeretném érezni magam a bőrömben!
Fital koromban-na jó, úgy 16-18 évesen- én a 160 cm-hez 52 kiló voltam és mint egy tehén, úgy éreztem magam, aztán sikerült 68 kilóvá felhíznom 23 éves koromig. Mindig frusztrőált és negatív gondolatokat szűlt bennem a dolog.
Én is úgy fogytam le, mint Te, bár nem végeztem agykontrollt. Vékonynak láttam magam és elképzeltem, milyen ruhákat fogok felvenni. Ez nagyon bejött, de most néha úgy érzem magam megint, mint egy disznó és elkezdett a súlyom változni és fél kilót nem tudok az istennek sem leadni, ami rám rakódott. Pontosan tudom, hogy a negatív gondolkodásom a bűnös, de most megint összeszedem magam és leadom a maradék 2 kilómat, hogy 55 kiló lehessek, amire már évek óta vágyom....

Igen, értelek. Szerintem a negativ gondolatok hátráltatlak. Egy kicsit mintha már elvárásod lenne, hogy ez a két nyavalyás kiló itt marad :)).

Szerintem tégy úgy, mintha már elérted volna amit szeretnél. Engedd el ez a problémát már, és akkor el is fog tűnni.

Csináluk azt, hogy két hétig bármit eszel, azt mondod magadnak, "pont erre van szükségem ahhoz, hogy a kívánt súlyomat elérjem".
(A bármi alatt most az életmódodba egyébként illeszkedő dolgokat értem). És ne legyen lelkifurdalásod ha egy barackkal többet eszel.

Én egy kicsit mindig éhes vagyok este. Ilyenkor régen feltéptem a konyhaajtót és jaj volt annak, amit ott találtam :)).
Ma már mérlegelek: jó lesz az nekem, ha este benyomok egy pizzát??? És nem eszem meg.

Tudod hány embertől hallom a mai napig, hogy ő meghalna ha nem ehetne kenyeret??? Nekem ezt ma már hiába mondja bárki, mert én tudom, hiszen megtapasztaltam, hogy az ember bármire képes, ha igazán akarja.

Igen, tök igazad van, nagyon köszönöm a tanácsot. Sokan hülyén néznek rám, mikor a pozitív gondolkodásról beszélek. Én tudom, hogy ez működik, de néha megszállnak a negatív gondolatok. Nálad is van ilyen? Ezt hogy űzöd el?

Na, akkor mától 55 kiló leszek és minden jó, amit megeszek. Én már nem kívánom a fehér kenyeret, sem a krumplit, rizst, pizzát, tésztát. Megvagyok nélkülük, bőven! Simán lehet ezek nélkül létezni!

Ó, persze ! A saját kollégáim egy fura csodabogárnak tartanak. Kétpofára zabálják a tök egészségtelen kajákat, és röhögnek rajtam, hogy csak fogyózzak nyugodtan, addig ők finomakat esznek. Bezzeg amikor csináltam magamnak tzatzikit fokhagymás sült brokkolival, nekem alig maradt :)). Meg azt mondják, ők nem akarnak egészségesen meghalni. Erre én csak annyit szoktam válaszolni, nem az a lényeg, hogy egészségesen vagy betegen halsz-e meg, hanem hogy addig hogy élsz.

Persze, jönnek negativ gondolatok, ilyenkor igyekszem olyan könyveket olvasni, amik segítenek visszatérni. És lehetőség szerint pozitiv emberekkel veszem körbe magam. Rengeteget beszélgetek az agykontrollos és reikis barátaimmal. És ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy ücsörgünk a bárányfelhők tetején, mert nenkünk annyira baromira könnyű az élet. De a hozzáálláson nagyon sok múlik. Az én életem is egy akadálypálya, de tény, hogy viszonylag könnyen veszem őket.

És mindennap meditálok este lefekvés előtt. Meggyújtok pár mécsest, halk zene szól,n éha az sem. És akkor lelazulok. Igyekszem a stresszt levezetni, tornával, futással, nagy röhögéssel a barátokkal, meditációval.

Próbáltad már a meditációt?

Na igen, én is úgy vagyok ezzel, hogy így jobban érzem magam, a többiek meg csak kifogásokat hoznak, miért is nem élnek egészségesen!

Reiki I-II nekem is megvan, használom is, tényleg sokat segít! Én sem ülök a felhőkön, de jobb ott ülni,mint két lábbal a földön állni!:)))))
Meditálni úgy szoktam, hogy nem tudom mit csinálok, de ellazítom magam. Tehát nem konkrétan meditálok, de valami olyasmi!

Sziasztok!

Szeretném én is elmesélni Nketek, én hogyan híztam meg ennyire a gondolataim "segítségével" (164 cm, és úgy, h kb. 10 kilót fogytam már, így vagyok 79,9 kg!!).
Kb. 14-15 éves koromig, ha visszanézem a fényképeket, látom, h nagyon, de nagyon jó alakom volt. De mivel Apuék mindig azt mondták, h én is olyan vagyok/leszek, mint ők, ezért így is lett...
Általánosban karatéztam, lovagoltam, kéziztem, kosaraztam, rengeteget bicóztam, és úgy néztem ki, mint egy élsportoló. Ennek ellenére mindvégig úgy gondoltam magamra, mint egy dagadt emberre. Habár felvehettem volna bármit, mégis úgy öltöztem, mint akinek van 20 kiló feleslege. És az a durva, h mivel én ezt gondoltam magamról, ez így is lett. A koleszban kenyeret ettem kenyérrel, akár este 10-kor is!!! És ehhez hozzájött, amikor a szüleim elváltak, aztán egy kegyetlen tanár cseszegetései, és olyan depressziós lettem, h kb. 4 év múlva tudtam csak helyrejönni. AZtán én is elmentem agykontrollra. Életem egyik legjobb döntése volt! Ma már tudom, h mivel egyfolytában ezt programoztam magamnak, el is értem a 20 kiló túlsúlyt, még többet is. De szerencsére ennek vége. Minden este elképzelem magam olyannak, amilyen szeretnék lenni. Azt is elképzelem, hogyan fog ennek hatására megváltozni a hangulatom, a környezetem, stb. Elképzelem, h elmegyek ruhát venni, és akármit megvehetek, mert minden jól áll rajtam. A gondolatoknak óriási hatása van, és ezt nem is tudjuk, legfeljebb csak utólag felfogni, mikor már késő. És már nem azért élek, h egyek. Azért eszek, h éljek. Ez a mondat irányítja a kajához való hozzáállásomat is. Már nincs szükségem arra, h megegyek egy tányér tésztát, vagy pizzát ahhoz, h jól érezzem magam. Úgy gondolom, ezt a csatát megnyertem. Agyban.

Hát igen, én is úgy gondolom, először minden fejben dől el...
SZoktál Te is így "képzelődni", mint Mercedes meg én?
Jót tesz, mármint stresszűzésileg sem utsó...
Persze van akinek az jó, ha mondjuk kertészkedik.
Az a nagy igazság, h sokkal jobban is érzem magam, mint amikor elhagytam magam. Hiába: a test, a lélek és a szellem EGYBEN adja meg a teljes egészséget... Mindhárommal kell foglalkozni, csak akkor lehet teljes az életünk. Persze mindenkinek vannak mélypontjai, de talán ebből is könnyebb lett volna kikászálódni, ha nem hagyom el magam teljesen... Na, most nagyon megaszondtam:)

Ja! Képzeld, tegnap elmentünk a vendégségbe, és a vendéglátók azzal indítottak, h megkérdezték, mennyit fogytam!!! Pedig tényleg nem szokták csak úgy mondogatni! (Csak amikor már látványos!)
Egyből híztam a kis májamra legalább 2 kilót!:)))))

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára