Mandulás csirke gombás vadrizzsel | lowcarb magazin

Mandulás csirke gombás vadrizzsel

Receptek: 
Hozzávalók: 
2 egész csirkemell filézve, 20 dkg szeletelt bacon, 20 dkg sajt, 4,5 dl tejföl, 10 dkg mandula, só, bors, a körethez 20 dkg gomba, fél fej hagyma, 1 bögre vadrizs.
Elkészítés: 

Fektesd a bacon-szeleteket egy közepes tál aljára. Helyezd rá a csirkemell darabokat (a vastagabbakat vágd ketté széltében, hogy átsüljenek), enyhén sózd, borsozd. Szórd köré a durvára vágott mandulát, nem diétázóknak feltétlenül tegyél mellé aszalt szilvát is. Borítsd be a tejföllel elkevert reszelt sajttal. Süsd közepes hőfokon kb. fél órát. Ha a sajt nem barnult meg, grillezd meg picit a tetejét. A körethez a gombát vágd apróra, a hagymát még apróbbra, és kevés olajon hirtelen süsd össze őket. A vadrizst főzd meg sós, gyömbéres vízben, csöpögtesd le, majd keverd össze a gombával.

Nettó CH: 
1 adagban: 9,5 gramm
diet