Hogyan kerüljük el a náthát?

Hogyan kerüljük el a náthát?

Itt a tél, mindenestől, amibe szomorú, de várható módon a bacilusok, vírusok is beletartoznak. Persze ez nem törvényszerű: nem gondoltál még arra, hogy miért kapja el egyik ember az influenzát és a másik miért nem? A válasz egy egész könyvet is megtölthetne, mi egy rövidke megelőzési útmutatót adunk közre.

Kerüld a cukrot

Mivel a cukor úgy működik, hogy legyengíti az immunrendszer funkcióit, ebben az időszakban különösen fontos, hogy kerüld a fogyasztását. Ha azt szeretnéd, hogy az immunrendszered megfelelően teljesítsen, a helyes táplálékokat kell fogyasztanod, és ebbe a cukor(félék) és a finomított szénhidrátok nem tartoznak bele. Tankolj fel friss zöldségből, alacsony szénhidráttartalmú gyümölcsökből és olajos magokból. Ha lemondasz a cukorról egy időre, bónuszként fogyhatsz, fiatalodhatsz, és még az az átkozott téli fáradtság is megszűnhet.

Jobb, ha nem is dörzsölöd

Jobb, ha nem is dörzsölöd

A hazai piacon elérhető, a modellválaszték zömét jelentő, nagyban reklámozott, „motoros fogkefék” szónikusak. Ugyanakkor léteznek ún. ultrahangos fogkefék is. Ez egy jóval kevésbé ismert technológia, de szerencsére már ezek a termékek is bárki számára elérhetőek.

A megfelelő fogkefe kiválasztásakor sokan teszik fel a kérdést: mivel jobb egy ultrahangos fogkefe mint egy hagyományos forgófejes modell? Jobb-e egyáltalán?

Tisztázzuk akkor egyszer és mindenkorra a két alapvető technológia közötti különbséget.

Fehér fogak, a Fuji, no meg a Jenő

Fehér fogak, a Fuji, no meg a Jenő

Akkor már ott tartasz, hogy végül is elfogadod a korodat, az alakodat is, hála a rendszeressé vált testmozgásnak, a visszafogottabb éjszakai pizzázásoknak – bár négysajtosról háromsajtosra váltani önmagában nem elég a jó diétához – és annak, hogy a párod nemrég felfedezte, hogy a nagytükrötök mögé a szaki egykor rejtélyes okokból egy összehajtott papírt tömött, így az eddig enyhén domború volt. Legalább fél centivel szélesebbnek mutatott. Ez volt hát az ok. Válladról a kő nagy csörömpöléssel zuhan a mélybe.

„Felkacagsz. Aztán gyorsan véget vetsz a viháncnak. Valami nem stimmel a fogaddal.”

A dokinál fél évente megfordulsz, rendszeresen le is kapja a fogköveket, meg nagyleltárt csinál, különösebb problémád nincs, megvan mind, na jó a bölcsességfogadról pár éve lemondtál, nem lett volna hiteles. Mégis, úgy fest, csak a sötétebb ruhák mellé mutat jól a teleszájas mosolyod, a krémszínű mellett már nem nagyon virít.

Codex Alimentarius

„Irányítsd az olajat, és országokat irányítasz. Irányítsd az ételt, és irányítod az embereket.” – Henry Kissinger, 1970

2009 januárjában került az EU bizottsága elé a vitaminok és táplálék-kiegészítők maximálisan megengedett napi adagjának kérdése. Az előterjesztés lényege az, hogy egy biztonságosnak „kikiáltott” értéken felül ne lehessen hivatalos forgalomba helyezni egyes vitaminokat és táplálék-kiegészítőket, azaz csak a meghatározott (drasztikus mértékben csökkentett) mennyiséget tartalmazó termékek legyenek legálisan kaphatók. A többit pedig csak orvosok írhatják fel.

Az leszel, amit megeszel?

Amikor huszonhat éves lettem, át kellett élnem egész addigi életem legfélelmetesebb időszakát. A félelmemet nem a munkám, hanem az egészségi állapotom váltotta ki belőlem. Hosszú heteken át voltak furcsa fájdalmaim, melyek következtében állandóan rémképek rohantak meg közeli halálommal kapcsolatban. Egy határon túl már nem voltam képes elviselni a félelmet, és úgy döntöttem, lesz, ami lesz: elmegyek orvoshoz. Az orvos különös diagnózissal állt elő: epe- és vesegyulladásom volt egyszerre.

Dr. Lenkei Gábor: Élni Jó?

Dr. Lenkei Gábor Tesszük fel magunknak a kérdést nap mint nap, de a válaszok, amiket kapunk nem feltétlenül megnyugtatóak, sőt néha még a nyomdafestéket sem tűrik el. De akkor hol találjuk az igazságot? Mik a legfontosabb tényezők?

Ha ennyi kérdés, kétség merülhet fel ezzel a témával kapcsolatban, akkor talán érdemes egy kis vizsgálódást tenni ezen a területen, vajon mi lenne az az állapot, amikor nyugodt szívvel kétségek nélkül bátran kijelenthetnénk, Élni jó! Nagyon jó! És talán arra is érdemes egy pillantást vetni, milyen tényezők szükségesek ahhoz, hogy bátran megtehessük ezt a fenti kijelentést.

Mi a stevia?

Mi a stevia? A stevia rebaudiana, vagy magyarosított nevén sztívia (nevezik még édeslevélnek, mézlevélnek sőt jázminpakócának is!) évek óta foglalkoztatja a természetes táplálkozás szakértőit. Itt az idő, hogy megtudjuk, valójában mi az és honnan származik.

Ezt a rendkívül édes levelű növényt a dél-amerikai indiánok már évszázadokkal ezelőtt felfedezték, majd ételeikben, italaikban édesítőszerként használták. Levelei 30-szor édesebbek a cukornál, a belőle nyert kivonat akár 300-szor. Valószínűleg az indiánok ezt nem tudták, és feltételezhető, hogy nem is emiatt kedvelték ennyire az édeslevelet, sokkal inkább gyors sebgyógyító és gyulladásgátló hatása miatt.

Azóta azonban számos más jótékony hatása is ismertté vált a tudományos kutatások során.

Lúgosítási alternatíva – aktivált élő árpacsíra

aktív árpa A diéták korszakát éljük. Egyre több ember figyel oda a táplálkozására, és a hangsúly egyre inkább áthelyeződik a mennyiségről a minőségre.

Sokan mondják, hogy az egyoldalúságot mindenképpen el kell kerülni, mert a test megbosszulja. Pedig sokszor nehéz a változatosságot biztosítani, pláne, ha az ember éppen kezdő egy adott témában, gondoljunk csak egy „zöldfülű vegára”, aki az első pár nap megunja a zöldségeket, és fogalma sincs, hogy mit ehetne még hús helyett. Vannak olyan diéták, melyeknek viszont kifejezetten szerves része a húsfogyasztás, de ott meg a nagy mennyiségű szénhidrátról kell „lemondani”, amit nem mindenki visel könnyedén.

Vitamin 1x1 [01] – B-vitaminok

Vitamin 1x1 [1] - B-vitaminok A vitaminok csuda dolgok. Megfelelő mennyiségben képesek arra, hogy a testünket teljesen egészségesen tartsák, és akár komoly betegségeket is lehet kezelni velük – persze hozzáértő segítséggel. Nem titok, hogy rákost, AIDSest is meggyógyítottak már vitaminokkal, és bár ezt az illetékes hatóságok néha nehezményezik, nekünk tetszik. Mennyivel megnyugtatóbb a tudat, hogy nem valami kezelhetetlen betegséggel állunk szemben, hanem egy jókora vitaminhiánnyal, nem? Nézzük, mire valók például a B-vitaminok:

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára