Dr. Lenkei Gábor Tesszük fel magunknak a kérdést nap mint nap, de a válaszok, amiket kapunk nem feltétlenül megnyugtatóak, sőt néha még a nyomdafestéket sem tűrik el. De akkor hol találjuk az igazságot? Mik a legfontosabb tényezők?

Ha ennyi kérdés, kétség merülhet fel ezzel a témával kapcsolatban, akkor talán érdemes egy kis vizsgálódást tenni ezen a területen, vajon mi lenne az az állapot, amikor nyugodt szívvel kétségek nélkül bátran kijelenthetnénk, Élni jó! Nagyon jó! És talán arra is érdemes egy pillantást vetni, milyen tényezők szükségesek ahhoz, hogy bátran megtehessük ezt a fenti kijelentést.
Bizonyos, hogy az egyik legfontosabb tényező az egészségünk. Sokan gondolják, hogy az egészség egyetlen ellentéte a betegség. Pedig a valódi válasz, hogy az egészség és a betegség között még van egy állapot, amin mindenki keresztülesik, mielőtt megbetegedne. Ez az állapot pedig az egészségtelenség. Mit is jelent ez? Azt jelenti, hogy szervezetünk egyensúlya már nem teljes. Nem teljes, mert hiányoznak belőle olyan alapvető összetevők, amelyek nélkül, előbb utóbb súlyos működési zavarok lépnek fel. Ezt könnyen észrevehetjük, azokból az ismerős jelekből, amelyekkel minden nap találkozunk. Akár többször is.

  • Előfordult már Veled, hogy összetörten ébredtél?
  • Előfordult már Veled, hogy még a legjobb szándék ellenére sem tudtad teljesíteni házastársi kötelességed?
  • Előfordult már Veled, hogy akármennyit ettél is, éhesnek érezted magad? Vagy nassolnod kellett vagy csipegetni, vagy leküzdhetetlen vonzalmat éreztél egy tábla csokoládé iránt? Vagy nehezen tudtad magad rávenni, hogy együtt focizz gyermekeddel és inkább egész nap csak feküdtél volna?
  • Előfordult már Veled, hogy bármilyen fáradt is voltál, nem tudtál elaludni?

Nos, ezek egyike, másika néha már bizony velem is előfordult korábban. Ezért elkezdtem keresni a válaszokat. Bár elvégeztem az Orvosi Egyetemet és dolgoztam kutató és praktizáló orvosként is, mégsem találtam meg a megoldást a hagyományos orvoslásban. És rájöttem, hogy ez nem az orvostudomány hibája, hiszen az orvosképzésben szinte semmilyen szó nem esik a megelőzésről vagy az egészségmegőrzésről. Hanem csak azokról a beavatkozásokról, amikor már megtörtént a baj.

Sőt, úgy találtam, hogy orvos kollégáim túlnyomó többsége is keresi a választ. Nagyon találó ezzel kapcsolatban Szent-Györgyi Györgyi Albert Nobel-díjas professzor megjegyzése: „A jelenkor orvostudománya torz. Mint orvostanhallgatónak vég nélkül a betegségekről kellett előadásokat hallgatnom, de egyre sem emlékszem, ami az egészségről, az igazi egészségről szólt volna.”

Beleástam magam többek között Nobel-díjas tudósok munkájába, mint Szent-Györgyi Albert, vagy Linus Carl Pauling, akiről könyvemben is írok. Továbbá tanulmányoztam olyan népcsoportok táplálkozási szokásait, ahol kimagasló volt az átlag életkor és feltűnő volt a betegségek hiánya.

A kutatásaim eredményeképpen, a válasz szinte ordítóan nyilvánvalóvá vált. A 21. századi ember táplálkozásából hiányoznak azok a létfontosságú összetevők, amik biztosítják a test önfenntartó és öngyógyító képességét. Ráadásul ezeket az összetevőket a természetnek kellene biztosítja számunkra.

Sajnos közben arra is rá kellett jönnöm, hogy vannak olyan érdekeltségek, akiknek szándékában van ezeket a tényeket elhallgatni az emberiség elől. A Cenzúrázott egészség c. könyvemben lerántottam a leplet erről, és egy lavinát indítottam el ezzel. Jól lehet, támadások értek a múltban és tudom, hogy fognak a jövőben is, de ahogy ígértem a könyvem végén: „Soha nem fogom feladni!”, és küldetésemnek érzem megismertetni az emberekkel azt a tényt, hogy a vitaminok élelmiszerek, mégpedig alapvető élelmiszerek, és hogy megteremtsek egy új egészségkultúrát, ahol újra kimondhatjuk: Élni jó!

Dr. Lenkei Gábor

Ha többet szeretnél megtudni arról, hogy mi található mindezek hátterében, ha szeretnéd megtudni, hogy mit tehetsz azért, hogy a betegség állapotáig már el se juss, hogy megőrizhesd egészséged, gyere el 2008. május 29-én 18 órakor a Sugár Üzletközpont I. emeleti rendezvénytermébe, Dr. Lenkei Gábor előadására! Jegyek vásárolhatóak a Dr. Lenkei Életerő Centrumban, a Sugár földszintjén.-->

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára