Sziasztok!

Reggel bukkantam rá erre a fantasztikus holnapra, és tátva maradt a szám! :) Nagyon köszönöm a honlapgazdának a sok információt.

Én most szeretném elkezdeni az Atkins-féle diétát. Kb. 30 kg feleslegtől szeretnék megszabadulni. Eddigi fogyókúrás tapasztalataim csak és kizárólag a kcal-számolgatásos módszeren alapulnak (sok zöldség, gyümölcs, semmi zsiradék, liszt, cukor). Legnagyobb eredményem a tavalyelőtti 29,5 kg leadása, amiből azonban sajna már 20 kg-ot vissza is szedtem, úgy egy év alatt.:(
Kicsit fura nekem még ez az egész, és több mindent nem értek. Légyszíves segítsetek ki, ha tudtok! Például mit jelent az, hogy egy csészényi zöldség? Nekem többfajta csészém is van... :-S
Lehet azt, hogy ha én ki nem állhatom a karalábét, de imádom a zöldborsót, akkor abból eszek 1-1 csészényit, vagy célszerű keverni?

A "Hasznos információk" résznél azt olvastam, hogy a csirke melle helyett egyem a combját. Hááát... nem akarom rögtön megszegni a szabályokat (sőt!), de tényleg ennyire számít, hogy melyik részét eszem meg? (Ha választani lehet, akkor inkább a mellét enném!;)

És még egy kérdés: milyen vitamint, és főleg milyen mennyiségben? Pezsgőtablettában, vagy tablettában?

Válaszaitokat előre is köszöni,
pampi:)

fórum: 

hozzászólások

pampi: Köszöntünk az Atkins"esek" táborában! Szerintem, ha végigböngészed a teljes honlapot találsz megoldást a kérdéseidre. A csésze az gondolom - bár én sem azzal számolom - egy teáscsésze. Az kb 2 dl-es. Ha válaszolnál arra, hogy akkor hogy sikerült 29,5 kg-ot leadnod és mennyi idő alatt? Mert ezzel a diétával szerintem lehet fogyni és aránylag enni is, de ha befejezéskor mindent újra kezdesz akkor ez is felesleges. Ezért úgy kezd el - amit nagyon ajánlok - hogy próbáld hosszútávra tervezni. Sok sikert kívánok Neked.

pampi:
Szia Pampi!
Én is üdvözöllek a fórumban. Remélem sok hasznosítható leírást találsz.

Csésze: hivatalosan 1 csésze = 0,23 liter
Nekem is van fél literes "csészém", de szerintem a normál 2 dl-es a megfelelő.

Zöldborsó: nem jó, mert keményítő tartalmú, ha jól tudom. Olyan válassz az engedélyezett ételek közül, amit szeretsz. Én sem eszek pl. spárgát, ki nem állhatom, de jó a saláta és az uborka is, amit viszont szeretek. Azért van valamennyi szabadság, igaz kicsit korlátozva. Ezzel a szabadsággal viszont élni kell, ettől lesz személyre szabott a diétád.

Csirkecomb: azért jobb, mint a mell, mert több zsírt tartalmaz. Főleg, ha a bőrét is megeszed. Ebben a diétában a zsírbevitel is fontos. Tudom, hogy furcsa, nekem is nehéz a régi, megszokott tételekkel szembeszállnom lelkileg, de meg lehet szokni.

Sok sikert!

Üdvözlettel:
Hoxa

Szia Jucus!

Köszi az üdvözlést! :) Kérdésedre válaszolva ezt a 29,5 kg-ot kb. 8 hónap alatt sikerült leadni (természetesen a fogyás nem volt egyenletes) úgy, hogy napi max. 1000 kcal-nyit ettem, többet nem. Ezt anno alapos orvosi kivizsgálás előzte meg, mivel akkor is jelentős volt a súlyfeleslegem, de szerencsére mindent rendben találtak.:) Jó ideig tartottam a súlyomat (megszoktam a diétás étkezést), csak aztán rosszabb idők jöttek.:( Most azért akarok váltani, mert érzem, hogy nincs türelmem az éhezéshez, kicsit kevesebbet akarok szenvedni.:) Egyébként abszolút hosszú távra tervezem, és remélem, hogy be is jön a dolog.:)
Üdv,
pampi

pampi:
Légyszíves vedd meg a könyvet és gondossan olvassd el. Nagyon fontos benne minden, az orvosi felügyelet, at étrendkiegészítők stb. Ha óvatosság nélkül belevágsz és sokáig csinálod, akkor károkat okozhat. Ha betartasz mindent, akkor működik.

pampi:
Sziasztok!
Reggel bukkantam rá erre a honlapra. Nagyon orulok mert epp rám ferne egy kis jo aktiv dietazas.Szeretnek legalabb 20 kg feleslegtol megszabadulni. Most 85kg vagyok. El vagyok keseredve mert /2,5 eves kislanyom van/ szules utan 71 kg. voltam. Ha bár terhessegem alatt is kellet dietaznom mert terhessegi diabetiszt allapítottak meg nalam-igy nem mertem fejetlenul eszegetni. De most meg magam sem tudom hogy tudtam magam felbirkozni 85 kg. Visszaterve remelem nem szakad meg a kapcsolat es fogunk tudni egymasnak fontos inf. segiteni.
Kosz hogy ratok tudtam talalni :) Ildiko

A telefonodra gondoltam:((

Engem egy éven keresztül zaklatott egy hapsi, már feljelentést is tettem.Éjjel nappal hívogatott, sőt eljött környezettanulmányra is a házunkhoz.Nem birtam szabadulni tőle..de végre elkapták mert mással is próbálkozott.Erre gondoltam.Nyilvánosba ne rakd ki.

Bátran kérj a gyógyszerészedtől, 1/2 tucatot biztos fog ajánlani.Nekem segít még a NeoCitrán (ettől bealszom 20 percen belül), a legjobb a Coldrex Hotrem (ribizlis) JOBBULÁST!!!Ja a Mebucain nekem nem jött be! De van valami lidocainos kék szopogatós, az jó!Bocsi a neve nem jut eszembe!

Rita!
Te tényleg komolyan gondolod annak a sz@rnak a szedését?
Nem hiszem el :(((
Azonnal dobd el, ha nem szeretnél a mellékhatásaitól keletkezett dolgoktól sírógörcsöt kapni!!!!!

Komolyan nincs szükség ilyenre, tessék rendesen Atkinsezni, mozogni...és meg lesz az eredménye!

Hát ez nálam biztosan nem az volt, mert a napi folyadékbevitelem a 2 l-t (tea és víz) garantáltan meghaladja.A rossz szájszagtól én is tartottam, mert erről hallottam, de nálam csak ez a keserű dolog volt.

Jucus: Szia szia. Egy kerdesem lenne: Az elso fazisban is fel lehet hasznalni azokat a repteket-finom papikra gondolok itt amelyek le vannak irva a Atkins receptek kozott -ben????? Mar egy kicsit beporogtem e-sok bongeszesbe itt az atkinson dieta-kozott. Kosz elore a választ.

Figyuzzatok, én holnap fogom elkezdeni és lenne egy kérdésem. Tudtok olyan kalkulátort, ami több adat alapján megmondja nekem, hogy hány kilónak kéne lennem. Van egy célom, amit szeretnék elérni, de hátha a "nagykönyv" azt mondaná, hogy még kevesebb legyek.

Adataid: 161 cm; 65 Kg; 25 ev.

--------------------------------------------------------------------------------
A magassagodhoz tartozo optimalis suly:
BMI suly (Kg)
21 54
22 57
23 59
24 62
25 64

Alapanyagcseredhez szukseges kaloria: 1435 kcal
Jelenlegi sulyod megtartasahoz szukseges kaloria: 1921 kcal
Javasolt fogyokurahoz szukseges kaloria: 1235 - 1721 kcal

--------------------------------------------------------------------------------
Ez egy egyszeru program, ami lehet hogy nem halalpontos, de boven van annyira pontos, hogy ennek az alapjan nagyszeruen el lehet kezdeni fogyozni. Mindenesetre, mindenki a sajat felelossegere hasznalja ezt a programot.
5 idealis suly jelenik meg. Ez attol fugg, hogy milyen a csontozata az illetonek (kover NEM egyenlo vastag csontozattal!). Ezt most itt nem tudom kifejteni. Mindegy, ha a tulsulyban levo szemely a legmagasabb idealist eleri, az mar jo. Az 'Alapanyagcserehez szukseges kaloria' az jelenti, hogy annyi kell ahhoz, hogy csak eljen az illeto. Szivdobogas, legzes, stb. A 'Jelenlegi suly megtartasahoz szukseges kaloria' azt jelenti, hogy a jelenlegi valoszinu nem sportos eletmod mellett ennyit hasznal el a szervezet minden nap. Fogyashoz annal kevesebbet kell enni. A javasolt fogyokura nem egy pontos szam hanem egy intervallum. A legalacsonyabb szam egy kemeny es gyors fogyashoz fog vezetni, a legmagasabb szam egy nyugis lassu fogyashoz. Termeszetesen, akarmi a ketto kozott aszerint fog eloszlani. A BMI angolul Body Mass Index, es ennek az alapjan van szamolva minden modern testsullyal kapcsolatos kerdes. Ha nem vagy biztos benne, hogy melyiket valaszd, a BMI 23 mindenkeppen helyes lehet csak.

Tanacsolom, hogy fogyozas elott beszelj az orvosoddal, kerdezd meg, hogy tanacsos-e, kerdezd meg hogy amiket itt kiszamitottal az elfogadhato-e a TE esetedre. Vannak egeszsegugyi problemak amik a fogyozast radikalisan befolyasolhatjak.

nyomj back-ot, ha ujra akarod probalni.

Köszi az infót. Az volt a baj, hogy a netem nem akartam megnyitni az oldalt, sőt gyakorlatilag semmit nem hagy megnyitni, csak a hoxa-t. Úgy látszik függő lett. Visszatérve az eredményekhez, ezek szerint, amit kitűztem 58kg-t teljesen normális cél, és a normál súly alsó határa 54. Azért szerintem ez egy kicsit kevés, de ha könnyedén fogyok majd, akkor eszem ágában sincs megállni 58-nál.

Alapanyagcseredhez szukseges kaloria: 1551 kcal
Jelenlegi sulyod megtartasahoz szukseges kaloria: 2077 kcal
Javasolt fogyokurahoz szukseges kaloria: 1351 - 1877 kcal

23-as BMI-hez 71 kg az ideális súly.

Akkor Te célban vagy:)).

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára