Spárga-sajt leves | lowcarb magazin

Spárga-sajt leves

Receptek: 
Hozzávalók: 
(4 adag) 1/2 kg spárga 1 cm-es szeletkékre vágva, 6 dl tyúkhúsleves (leveskockából is jó), 5 dl tejszín, 1 1/2 dl tejföl, 20 dkg reszelt sajt, 1 paradicsom héja nélkül, ízlés szerint só, bors.
Elkészítés: 

Egy nagy lábosban főzd puhára a hagymát az olajon. Add hozzá a spárgát, a levest, a tejszínt, és fűszereket. Néha keverd meg, és amikor besűrűsödik, vedd kisebbre a hőfokot. Letakarva gyöngyöztesd még 10-12 percig, hogy a spárga megfőjön, aztán add hozzá a sajtot, paradicsomot és a tejfölt. Kevergesd, amíg a sajt elolvad, és ahogy újra felforr, leveheted a tűzről.

Nettó CH: 
1 adagban: 8 gramm