Epres túrótorta | lowcarb magazin

Epres túrótorta

Hozzávalók: 
(12 szelet) A krémhez: 60 dkg eper, 40 dkg túró, 4 dl tejszín, 4 evőkanál zselatin, 1/2 citrom reszelt héja, 80 g cukorpótló, 1 zacskó cukormentes, színtelen tortabevonó zselé. A piskótához: 3 tojás, 10 dkg darált dió, 1 evőkanál szójaliszt, 2 evőkanál szójatejpor, 10 dkg nem-aszpartamos cukorpótló (pl. szorbit alapú), 1/2 tasak sütőpor, 0,5 dl víz, 12 dkg vaj.
Elkészítés: 

A tésztához a sárgáját keverd habosra a cukorpótlóval, külön tálban keverd el a diót, szójalisztet, szójatejport, sütőport, és verd kemény habbá a tojásfehérjét. A sárgájához keverd apránként felváltva a vizet és az olvasztott vajat, ha túl híg, kezdd el hozzáadni a diós keveréket is. Ha az egészet jól összekeverted, óvatosan vegyítsd össze a felvert fehérjével, öntsd kivajazott tortaforma aljára, és kb. 25 percig süsd 150 fokon.
Közben a túrót törd át, keverd össze a cukorpótlóval és a citromhéjjal. A zselatint 6 ek vízzel melegítsd olvadásig lassú tűzön, a tejszínt verd kemény habbá. A túróba lazán keverd bele a zselatint , majd a tejszínhabot. Kend a kihűlt piskótára a krém felét, majd pár szem kivételével a gerezdekre vágott epret. Fedd be a krém másik felével, és tedd 3-4 órára a hűtőbe. Tálalás előtt díszítsd a maradék eperszemekkel és fedd be tortazselével.

Nettó CH: 
1 szeletben: 6,5 gramm
diet