Receptek: 
Hozzávalók: 
(4 adag) 1 nagyobb csirke, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 10 dkg füstölt szalonna, 2 nagyobb padlizsán (70-80 dkg), 3 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, ízlés szerint só és törött bors.
Elkészítés: 

A csirkét tisztítsd meg, és vágd kis darabokra. Sózd és borsozd meg. A padlizsánt mosd meg, és héjastól vágd egy centis karikákra, majd megsózva 10 percig hagyd állni (míg levet ereszt). Közben a vöröshagymát karikázd vékonyra. A füstölt szalonnát metéld nagyon apróra, zsírját süsd ki, és a pörcöt tedd félre. A visszamaradt zsíron süsd át a csirkedarabokat erős lángon. Egy tűzálló tál alját borítsd be a lecsöpögtetett padlizsánszeletekkel és hintsd meg reszelt sajttal. Erre fektesd rá a csirkedarabok egy részét. Borítsd be hagymakarikákkal, sózd, borsozd, és kend meg a pépesre zúzott fokhagymával. Erre ismét padlizsánszeletek jönnek, majd a rétegezést addig folytasd, amíg elfogy a hozzávaló. Tetejére reszelt sajtnak kell kerülnie, ezt borítsd be a lehéjazott paradicsomszeletekkel, locsold le a csirke pecsenyelevével, és szórd rá a szalonnapörcöt. A tálat fedd be, és előmelegített, forró sütőben süsd 40 percig, majd a tetejét levéve pirítsd pirosra. Saláta illik mellé.

Nettó CH: 
1 adagban: 11 gramm

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára