A csirkét tisztítsd meg, és vágd kis darabokra. Sózd és borsozd meg. A padlizsánt mosd meg, és héjastól vágd egy centis karikákra, majd megsózva 10 percig hagyd állni (míg levet ereszt). Közben a vöröshagymát karikázd vékonyra. A füstölt szalonnát metéld nagyon apróra, zsírját süsd ki, és a pörcöt tedd félre. A visszamaradt zsíron süsd át a csirkedarabokat erős lángon. Egy tűzálló tál alját borítsd be a lecsöpögtetett padlizsánszeletekkel és hintsd meg reszelt sajttal. Erre fektesd rá a csirkedarabok egy részét. Borítsd be hagymakarikákkal, sózd, borsozd, és kend meg a pépesre zúzott fokhagymával. Erre ismét padlizsánszeletek jönnek, majd a rétegezést addig folytasd, amíg elfogy a hozzávaló. Tetejére reszelt sajtnak kell kerülnie, ezt borítsd be a lehéjazott paradicsomszeletekkel, locsold le a csirke pecsenyelevével, és szórd rá a szalonnapörcöt. A tálat fedd be, és előmelegített, forró sütőben süsd 40 percig, majd a tetejét levéve pirítsd pirosra. Saláta illik mellé.
- 7302 reads