Hozzávalók: 
2 marék dió, 2 marék mogyoró, 2 marék mandula, 1 marék aszalt barack, 1 marék aszalt szilva, 1 marék mazsola, 1 citrom, 6 tojás, 1 sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna.
Elkészítés: 

A magokat daráld össze, gyümölcsöket aprítsd össze, a citrom héját reszeld rá, kis fahéjjal ízesítsd. A sütőformát béleld sütőpapírral. A 6 tojást válaszd szét, a sárgájához tegyél 6 evőkanál édesítőt, 1 teáskanál szódabikarbónát és a citrom levét. A fehérjét kemény habbá kell verni, majd apránként a magkeverékkel együtt keverd a sárgájához. A kész masszát 180-200 fokon előmelegített sütőben süsd meg.

Sütési idő: 30-35 perc.

Tipp: Ha az aszalt gyümölcsöket kihagyod, és helyette friss epret, málnát használsz, a nettó szénhidráttartalom 80 grammal csökken.

Forrás: Story magazin

Nettó CH: 
Az egész süteményben: 127,5 gramm

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára