Hozzávalók: 
1 rúd vanília, 1 narancs héja, 3 tojás, 5 evőkanál édesítőpor + a szóráshoz, 1 teáskanál citromlé, 4 dl tejszín, 1 csapott evőkanál kakaópor.
Elkészítés: 

A vaníliarudat vágd ketté, kapard ki a belsejét. A narancsot mosd meg, reszeld le a héját, és a 3 tojás sárgájával, 3 evőkanál édesítőporral és a vaníliapéppel forró vízfürdőben keverd habosra. Az edényt állítsd hideg vízbe, és hagyd kihűlni a krémet. Közben keverd meg párszor. A tojásfehérjét a citromlével és 1 evőkanál édesítőporral verd kemény habbá. A tejszínt szintén 1 evőkanál édesítőporral verd habbá. Mindkét habot forgasd óvatosan a krémbe. A masszát töltsd két kis kuglófformába, vagy tálkákba, és fagyaszd meg a mélyhűtőben. Tálalás előtt a formákat óvatosan mártsd forró vízbe, és borítsd hideg tányérra. Szórd meg kakaóporral elkevert édesítővel.

Nettó CH: 
Az egész receptben: 8 gramm

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára