A mazsolát megmossuk, a rumba áztatjuk. (Akár egy éjszakán át is állni hagyjuk.) A vaníliarudat kettévágjuk, a vaníliapépet kikaparjuk. A narancsot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, és a tojássárgákkal, 3 evőkanál édesítőporral, a vaníliapéppel forró vízfürdőben habosra keverjük. Az edényt hideg vízbe állítjuk, és a krémet hagyjuk kihűlni. Közben többször megkeverjük. A tojásfehérjét a citromlével és 1 evőkanál édesítőporral kemény habbá verjük. A tejszínt szintén 1 evőkanál édesítőporral kemény habbá verjük. Mindkét habot és a mazsolát a krémbe forgatjuk. A masszát két kis kuglófformába töltjük, és a mélyhűtőben megfagyasztjuk. Tálalás előtt a formákat óvatosan forró vízbe mártjuk, és hideg tálra borítjuk. Megszórjuk kakaóporral és édesítőporral
Lehet, hogy felvásárolta a készletet Györesz azrét nem jelentkezik:))
Nehezen tudom elképzelni, hogy lenne ch. mentes édesség, cukormentest már inkább.Vagy gyönge a fantáziám??
A Hungária körúton, a Százados utcai benzinkút mögött.
Van egy epres cukruk, becsukott szemmel olyan mint a Campinó.Van benne ch. , de elhanyagolható ha jól emlékszem még 1 sem.
Jó keresgélést, én 1órát töltöttem el ott!
Gyöngyi
Nem tudom, hogy Te hogy vagy vele Gyöngyi, de én tegnap álmomban telp***ra zabáltam a sütit. Aztán felébredtem... :O( Majd gyorsan bevettem a krómot. Pedig mindig azt hittem nem vagyok édesség-függő. Szerintem más Atkins-társ is azért kódorog a benzinkút környékén. :O)
Bár nem nekem szólt a kérdés, talán nem gond, ha válaszolok.
Herbaház VIII. ker. Százados út 18. Tel: 210-6348. Egyébként infot találsz még: www.herbahaz.hu
Ricottás túrótorta:
hozzávalók:750 g ricotta tipusú túró, 4 db.tojás, 1 csésze író, édesítószer ízlés szerint, 2 tk. reszelt citromhéj, 2 tk. citromlé.
A túrót elektromos keverővel törjük át, hozzáadjuk a tojásokat ( egyszerre csak egyet, minden tojás után jól el kell keverni). Töltsük hozzá az írót, az édesítőt, a citromhéjat és a citromlevet. Keverjük addig amég az egész összeáll. A masszát öntsük bele egy előre kivajazott tortaformába. A formát helyzzük bele egy nagyobb, vízzel teli tálba, úgy hogy a víz a forma feléig érjen. A két egymásba helyezett edényt tegyük a sütőbe és közepes hőmérsékleten 1 órán át süssük, amég a massza teteje is megkeményedik. A sütőből kivéve hagyjuk szobahőmérsékletűre hülni, csak azután vegyük ki a tortaformából. Bármilyen bogyós gyümivel diszíthető ésetleg epermártással tálalható.
A legjobb akkor ha 1 napot hütőben áll ( Azt hiszem ez nálam nem fog bekövetkezni!)
Javaslat mielőtt a tortaformát a vizes edénybe helyeznéd takard be alufoliával az alját és oldalát.
Sajna én még nem készítettem el,de hanarosan megcsinálom.
Kaptam róla képet ( olyan könnyűnek és fincsinek látszik ).
25 dkg ricotta, 1 dl tejszín, pár csepp folyékony édesítőszer, 1 löttyintésnyi Szobi Vital málnaszörp. A ricottát elektromos habverővel összetöröm, hozzáöntöm a tejszín, jó krémesre keverem. bele az édesítő és a málnaszörp. Jól behűtöm és már lehet is nasizni.
Hozzávalók:7dk liszt, egy csipet só, 3dkg.vaj,2 tojás, 2 dl.tejszin, egy kis vanilia aroma, 1 ev.kan gyümölcs cukor, 2 ev.kan.diabetikus eperlekvár, 1 dl.krémjoghurt, 1 ev.kan.porcukor
sütőpapir.
Elkészitési idő:5o perc
Sütési idő: 25-3o perc
Darabonként kb.120 kcal/ 7 gr.Ch./
A tepsit sütőpapirral kibéleljük, liszttel megszórjuk.
1/8 l.vizet a sóval és a vjjal felforralunk.Beleöntjük a lisztet és addig keverjük, emig gombóccá áll össze a lábos alján pedig vékony lisztréteg képződik.A gombócot egy tálba tesszük.
Egyenként hozzákeverjük a tojásokat.A sütőt előmelegitjük 225 fokra.A tésztából egymástól 4 cm-re púpos teáskanálnyi darabokat halmozunk a tepsire.25-30 percig sütjük
Kisülés után azonnal levágjuk a tetejüket.
A tejszint a vaniliával és a cukorral keményre verjük, a lekvárt szitán áttörjük, a joghurtot elkeverjük a lekvárral hozzáadjuk a tejszint.Megtöltjük a fánkokat.
Gondolom a cukor helyett lehet pótlót használni, akkor még kevesebb Ch-t tartalmaz/
smoky a fonokomnek nem kell atkinsolni mert 170 magas es 55 kilo és még nő is. TEhet jol elvan. :)))))
amugy meg ma eleg csendes voltam mert nagyon dolgoztam, meg meg most is itthon latod, kozben azon gondolkozom, hogy kene mar az a merleg csak sajnalom ra a penzt:))))))
Nem kell mérleg, eldugtam én is.Hidd el nem az számit.Legyen egy jó nadrágszíj, azt lehet harapdálni ha éhes vagy:))
Akkor a főnököd egy auswitzi dundi?:))De jó neki.
Már én is büszke vagyok magamra.Eddig alig kellett a kádba vizet engednem és máris nyakig ért:))Most meg egyre nő a vizfogyasztásunk, hát mi ez ha nem siker?:))
na ja pitagorasz is megmondta. NEm is veszek merleget inkabb egy kondi berletet es ott talan van merleg:)))) csak ne lennek ennyire okos.
Amugy mi van annyira komor ma a topik, hol a deru.????????????????
és ?????????? nem szabad tudomast venni rola.
Jo kedv kell nem pedig a bokafosas.
ja ! kertes tarsam .A kutyak kikaparta az összes viraghagymat amit elultettunk. A kis hulye azt hitte, hogy a husveti tojasait dugdostuk el.
Sziasztok!
Tegnap olvastam, hogy egy csomag rétestésztában "mindössze" 25 g ch van (nem felszívódó, csak "sima"), tehát szerintem, ha valami lightos, sós tölteléket rakunk bele, akkor egy-egy szelet lecsúszhat.
Na mit szóltok?
A következő cikket a www.hirkereso.hu-n találtam..
Igen érdekes! :-)
Képlet a tökéletes eper-tejszínhab kombinációra
Tudósok tanulmányozták azt, hogy hogyan lehet tökéletessé tenni az eper és tejszínhab kombinációjának ízét. A Nottingham Egyetem illetékes szakértői azt találták, hogy a legjobb íz hét darab eper (210 gramm körüli adag) és 105 grammnyi tejszínhab egyvelegéből keveredik ki.
Meglepő azonban az a felfedezésük, hogy az eper "legjobb partnere" étkezéskor nem a tejszínhab, ahogyan világszerte szeretik tálalni, hanem a joghurt. Ez azért van, mert a joghurt egyszerű íze jobban kiemeli az eper zamatát, tulajdonképpen a legerősebben a joghurttal együtt fogyasztva érződik az eper íze. Tehát ha az eper-tejszínhab adag össztömege x gramm és az eperadag átlagsúlya y gramm, akkor a tökéletes íz = x gramm eper + 0,5x gramm tejszínhab + tejszínhab öntet. Andy Taylor professzor, aki a tanulmányt vezette elmondta, kutatásuk a legújabb technológiákat használta fel arra, hogy megmutassa, ha az eperről beszélünk, bármivel is szolgáljuk fel, a kevesebb jobb. "Nagyon fontos, hogy ne 'fullasszuk' az epret túl sok tejszínhabba vagy joghurtba. Ez a kutatás jó példa arra, hogy a tudomány és az ennivaló hogyan párosulhat ahhoz, hogy segítse az embereket kedvenc ételük 'legjobb formáját' kihozni."
12 szem édesítőtabletta
1 dl pálinka vagy vodka
5 csepp vaníliás a folyékony édesítőszer, ami a beletett vaníliarúdtól lesz vaníliás ízű)
3 tojássárgája
2 dl tejszín
A hozzávalókat turmixoljuk vagy alaposan összerázzuk. Jól behűtve kínáljuk.
Remélem, jó helyen teszem fel a kérdést!
Tök jók ezek az édesség receptek, de nem látom egyiknél sem hogy "mikor" ehető ! ?A kérdésem,: tudtok esetleg olyan édességeket ami a bevezetőszakaszre is megfelelnek? Mert 2 hetet csak kibírnék édesség nélkül, de sajna nekem a kevés ez az idő- így kb 5 hétig csinálom a bevezetőt!
A Panna Cotta (a receptjét valahol a május eleji hozzászólások között megtalálod) különböző AROMÁKKAL ízesítve fogyasztható az 1. szakaszban is. A kókuszos süti is megengedett, receptjét ld. ugyancsak május eleji részben. Ha nem találod, elküldöm Neked.
Én mindig gyógynövényboltba, vagy bio-patikába megyek, mert nagy a választék, de a hyperekben is van a diétás cuccok között! Ha pedig nem találsz, akkor kérdezz meg egy eladót, elvégre ez a dolguk!
Végre sütöttem én is: diós piskótát.
5 tojásfehérjét felvertem habnak, bele 3 csapott evőkanál glukonon, 2 kávéskanál folyékony édesítő. Ezzel tovább vertem (géppel). utána bele az 5 tojás sárgája, még vertem egy kicsit. Utána fakanállal beleforgattam óvatosan 2 evőkanál darált diót, 3 csapott evőkanál szójatejport, kevés sütőport. Közepes tepsiben sütöttem (kb. 30x20 cm). Kicsit lapos lett, 1,5 cm magas, de fincsi. Kettévágtam, megkentem kakaós édesítős vajjal. Kicsit a tetejét is megkentem, szórtam rá kicsi darált diót, villával kidíszítettem. Olyan lett, mint mama diótortája, csak lapos kivitelben. 3 pici szeletkét elnyammogtam. Fincsi volt!
Ja, 15 pici szelet lett, úgy saccolom kb. 1-1,5 ch/szelet(ke).
Nézd meg 236-7 alatt (már nem emlékszem, pedig most kerestem meg...) a piskótát, amit írtam. Ha 1,5X adagot csinálsz, és beleszórod a meggyet (esetleg dióba forgatod előtte), akkor tök jó kis meggyes piskótád lesz.
De írt mostanában valaki (bocs:)) diós piskótát is, vagy itt, vagy a receptesben, az is jónak hangzik. Vagy csinálj rétest, egy egész csomag mirelit (4 rúd) csak 25 gramm CH. A meggyhez képest elenyésző :)))
A mazsolát el kell felejteni! JEGES KUGLÓF: 5 dkg mazsola
A mazsolát el kell felejteni!
JEGES KUGLÓF: 5 dkg mazsola
5 evőkanál rum (konyak)
1 rúd vanília
1 narancs
3 tojássárgája
5 ek. édesítőpor + a szóráshoz
3 tojásfehérje
1 tk. citromlé
4 dl tejszín
1 csapott evőkanál diabetikus kakaópor
Elkészítése:
A mazsolát megmossuk, a rumba áztatjuk. (Akár egy éjszakán át is állni hagyjuk.) A vaníliarudat kettévágjuk, a vaníliapépet kikaparjuk. A narancsot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, és a tojássárgákkal, 3 evőkanál édesítőporral, a vaníliapéppel forró vízfürdőben habosra keverjük. Az edényt hideg vízbe állítjuk, és a krémet hagyjuk kihűlni. Közben többször megkeverjük. A tojásfehérjét a citromlével és 1 evőkanál édesítőporral kemény habbá verjük. A tejszínt szintén 1 evőkanál édesítőporral kemény habbá verjük. Mindkét habot és a mazsolát a krémbe forgatjuk. A masszát két kis kuglófformába töltjük, és a mélyhűtőben megfagyasztjuk. Tálalás előtt a formákat óvatosan forró vízbe mártjuk, és hideg tálra borítjuk. Megszórjuk kakaóporral és édesítőporral
A suti recept bitato, de hutovasarlasnal mellenyultam es nincs
A suti recept bitato, de hutovasarlasnal mellenyultam es nincs fagyaszto:(
Hát a legegyszerűbb a tejszínt felvered édesítővel és
Hát
a legegyszerűbb a tejszínt felvered édesítővel és szórsz rá egy kis kakaót mennyire tud örülni ennek az ember férje! És ráadásul nam is nagy meló!
Ismeritek a gumi sütit? Meg lehetne csinálni szörpból
Ismeritek a gumi sütit?
Meg lehetne csinálni szörpból üdítő helyett.
A Százados úti Herbaházban isteni szénhidrátmentes cukrok
A Százados úti Herbaházban isteni szénhidrátmentes cukrok és csokik is vannak.Igaz, hogy az áruk csillagászati de tényleg finomak.
Gyöngyi
merre ?? azonnal mond meg kerulet stb.:))))) mar ott tartunk,
merre ?? azonnal mond meg kerulet stb.:)))))
mar ott tartunk, hogy a legdragabb ch mentes edesseg is nem lenne eleg olcso, ha megtalalnank
1083BP, Százados u.18 Tel:o6-1/210/6348 Lehet, hogy
1083BP, Százados u.18
Tel:o6-1/210/6348
Lehet, hogy felvásárolta a készletet Györesz azrét nem jelentkezik:))
Nehezen tudom elképzelni, hogy lenne ch. mentes édesség, cukormentest már inkább.Vagy gyönge a fantáziám??
Szia Vince! A Hungária körúton, a Százados utcai benzinkút
Szia Vince!
A Hungária körúton, a Százados utcai benzinkút mögött.
Van egy epres cukruk, becsukott szemmel olyan mint a Campinó.Van benne ch. , de elhanyagolható ha jól emlékszem még 1 sem.
Jó keresgélést, én 1órát töltöttem el ott!
Gyöngyi
megnezem, de mit nezzek az benzinkut mogott van egy bolt ? vagy
megnezem, de mit nezzek az benzinkut mogott van egy bolt ? vagy utcan arulja atkins lady
Vince,Vince! Az a fránya benzinkút! Még mindig ott
Vince,Vince! Az a fránya benzinkút! Még mindig ott röhögnek a piros marcipán szivek?? Talán kevesebbet kellene tankolni... :O)))
Helló Vince! A Herbaház nevű bolt van ott.Te, ez már
Helló Vince!
A Herbaház nevű bolt van ott.Te, ez már elvonási tünet!!?
Szióka: Gyöngyi
Nem tudom, hogy Te hogy vagy vele Gyöngyi, de én tegnap
Nem tudom, hogy Te hogy vagy vele Gyöngyi, de én tegnap álmomban telp***ra zabáltam a sütit. Aztán felébredtem... :O( Majd gyorsan bevettem a krómot. Pedig mindig azt hittem nem vagyok édesség-függő. Szerintem más Atkins-társ is azért kódorog a benzinkút környékén. :O)
Gyöngyi, én is kérlek, segíts rajtunk, h. hol van ez a
Gyöngyi, én is kérlek, segíts rajtunk, h. hol van ez a hely, sokan indulnánk arra heti zarándok útra, azt hiszem...
Bár nem nekem szólt a kérdés, talán nem gond, ha
Bár nem nekem szólt a kérdés, talán nem gond, ha válaszolok.
Herbaház VIII. ker. Százados út 18. Tel: 210-6348. Egyébként infot találsz még: www.herbahaz.hu
Ricottás túrótorta: hozzávalók:750 g ricotta tipusú
Ricottás túrótorta:
hozzávalók:750 g ricotta tipusú túró, 4 db.tojás, 1 csésze író, édesítószer ízlés szerint, 2 tk. reszelt citromhéj, 2 tk. citromlé.
A túrót elektromos keverővel törjük át, hozzáadjuk a tojásokat ( egyszerre csak egyet, minden tojás után jól el kell keverni). Töltsük hozzá az írót, az édesítőt, a citromhéjat és a citromlevet. Keverjük addig amég az egész összeáll. A masszát öntsük bele egy előre kivajazott tortaformába. A formát helyzzük bele egy nagyobb, vízzel teli tálba, úgy hogy a víz a forma feléig érjen. A két egymásba helyezett edényt tegyük a sütőbe és közepes hőmérsékleten 1 órán át süssük, amég a massza teteje is megkeményedik. A sütőből kivéve hagyjuk szobahőmérsékletűre hülni, csak azután vegyük ki a tortaformából. Bármilyen bogyós gyümivel diszíthető ésetleg epermártással tálalható.
A legjobb akkor ha 1 napot hütőben áll ( Azt hiszem ez nálam nem fog bekövetkezni!)
Javaslat mielőtt a tortaformát a vizes edénybe helyeznéd takard be alufoliával az alját és oldalát.
Sajna én még nem készítettem el,de hanarosan megcsinálom.
Kaptam róla képet ( olyan könnyűnek és fincsinek látszik ).
Tojásfehérje kemény habbá verve + bármilyen gyümölcs (
Tojásfehérje kemény habbá verve + bármilyen gyümölcs ( fagyasztott málna, eper stb..)+ édesítőszer. Könnyű, gyors, finom.
--------------------------------------
Maskarpone jellegű krémsajt + 2 tojás + édesítőszer. Rádobálni egy kis gyümit + tejszínhab
a tetejére. Kicsit hüteni a hütőben. Nagyon fincsi.
Rózsaszín álom 25 dkg ricotta, 1 dl tejszín, pár csepp
Rózsaszín álom
25 dkg ricotta, 1 dl tejszín, pár csepp folyékony édesítőszer, 1 löttyintésnyi Szobi Vital málnaszörp. A ricottát elektromos habverővel összetöröm, hozzáöntöm a tejszín, jó krémesre keverem. bele az édesítő és a málnaszörp. Jól behűtöm és már lehet is nasizni.
Képviselőfánk,joghurtos tejszinnel. Hozzávalók:7dk liszt,
Képviselőfánk,joghurtos tejszinnel.
Hozzávalók:7dk liszt, egy csipet só, 3dkg.vaj,2 tojás, 2 dl.tejszin, egy kis vanilia aroma, 1 ev.kan gyümölcs cukor, 2 ev.kan.diabetikus eperlekvár, 1 dl.krémjoghurt, 1 ev.kan.porcukor
sütőpapir.
Elkészitési idő:5o perc
Sütési idő: 25-3o perc
Darabonként kb.120 kcal/ 7 gr.Ch./
A tepsit sütőpapirral kibéleljük, liszttel megszórjuk.
1/8 l.vizet a sóval és a vjjal felforralunk.Beleöntjük a lisztet és addig keverjük, emig gombóccá áll össze a lábos alján pedig vékony lisztréteg képződik.A gombócot egy tálba tesszük.
Egyenként hozzákeverjük a tojásokat.A sütőt előmelegitjük 225 fokra.A tésztából egymástól 4 cm-re púpos teáskanálnyi darabokat halmozunk a tepsire.25-30 percig sütjük
Kisülés után azonnal levágjuk a tetejüket.
A tejszint a vaniliával és a cukorral keményre verjük, a lekvárt szitán áttörjük, a joghurtot elkeverjük a lekvárral hozzáadjuk a tejszint.Megtöltjük a fánkokat.
Gondolom a cukor helyett lehet pótlót használni, akkor még kevesebb Ch-t tartalmaz/
smoky miert kell dolgozo embereknek ilyen recepteket beirnod?
smoky miert kell dolgozo embereknek ilyen recepteket beirnod? most itt csöpög a nyálam és nem tudok mit kezdeni vele, főleg még éhes is vagyok.
Mindjárt szólok a főnöködnek,hogy túlhajtod magad itt a
Mindjárt szólok a főnöködnek,hogy túlhajtod magad itt a fórumon:))Ráadásul a nyálad is csöpög, ilyenkor bagzani kell és fánkokat fujni a fütből:))
fütből=füstből
fütből=füstből
smoky a fonokomnek nem kell atkinsolni mert 170 magas es 55
smoky a fonokomnek nem kell atkinsolni mert 170 magas es 55 kilo és még nő is. TEhet jol elvan. :)))))
amugy meg ma eleg csendes voltam mert nagyon dolgoztam, meg meg most is itthon latod, kozben azon gondolkozom, hogy kene mar az a merleg csak sajnalom ra a penzt:))))))
Nem kell mérleg, eldugtam én is.Hidd el nem az számit.Legyen
Nem kell mérleg, eldugtam én is.Hidd el nem az számit.Legyen egy jó nadrágszíj, azt lehet harapdálni ha éhes vagy:))
Akkor a főnököd egy auswitzi dundi?:))De jó neki.
Már én is büszke vagyok magamra.Eddig alig kellett a kádba vizet engednem és máris nyakig ért:))Most meg egyre nő a vizfogyasztásunk, hát mi ez ha nem siker?:))
na ja pitagorasz is megmondta. NEm is veszek merleget inkabb
na ja pitagorasz is megmondta. NEm is veszek merleget inkabb egy kondi berletet es ott talan van merleg:)))) csak ne lennek ennyire okos.
Amugy mi van annyira komor ma a topik, hol a deru.????????????????
Hétfő van, tudtad?
Hétfő van, tudtad?
és ?????????? nem szabad tudomast venni rola. Jo kedv kell nem
és ?????????? nem szabad tudomast venni rola.
Jo kedv kell nem pedig a bokafosas.
ja ! kertes tarsam .A kutyak kikaparta az összes viraghagymat amit elultettunk. A kis hulye azt hitte, hogy a husveti tojasait dugdostuk el.
Milyen fajta? Az enyém előre kapar, hogy oda ültessem a
Milyen fajta?
Az enyém előre kapar, hogy oda ültessem a hagymákat, most tanitom az öntözésre:))Ezek a fővárosi kutyák, nem az izaziak:))
schapendose
schapendose
:)) tej, vagy ét?:))
:)) tej, vagy ét?:))
:)))) ét
:)))) ét
Tejföl, édesítő, kakaópor, összekutyulni. Pocakba bele!!
Tejföl, édesítő, kakaópor, összekutyulni.
Pocakba bele!!
Sziasztok! Tegnap olvastam, hogy egy csomag rétestésztában
Sziasztok!
Tegnap olvastam, hogy egy csomag rétestésztában "mindössze" 25 g ch van (nem felszívódó, csak "sima"), tehát szerintem, ha valami lightos, sós tölteléket rakunk bele, akkor egy-egy szelet lecsúszhat.
Na mit szóltok?
Nekem is szemetszúrt a dolog,a káposztás rétest igen
Nekem is szemetszúrt a dolog,a káposztás rétest igen szeretem,csak attól félek, hogy mind megeszem azért nem készitek.
Ja, aki nem tud mértéket tartani...
Ja, aki nem tud mértéket tartani...
A következő cikket a www.hirkereso.hu-n találtam.. Igen
A következő cikket a www.hirkereso.hu-n találtam..
Igen érdekes! :-)
Képlet a tökéletes eper-tejszínhab kombinációra
Tudósok tanulmányozták azt, hogy hogyan lehet tökéletessé tenni az eper és tejszínhab kombinációjának ízét. A Nottingham Egyetem illetékes szakértői azt találták, hogy a legjobb íz hét darab eper (210 gramm körüli adag) és 105 grammnyi tejszínhab egyvelegéből keveredik ki.
Meglepő azonban az a felfedezésük, hogy az eper "legjobb partnere" étkezéskor nem a tejszínhab, ahogyan világszerte szeretik tálalni, hanem a joghurt. Ez azért van, mert a joghurt egyszerű íze jobban kiemeli az eper zamatát, tulajdonképpen a legerősebben a joghurttal együtt fogyasztva érződik az eper íze. Tehát ha az eper-tejszínhab adag össztömege x gramm és az eperadag átlagsúlya y gramm, akkor a tökéletes íz = x gramm eper + 0,5x gramm tejszínhab + tejszínhab öntet. Andy Taylor professzor, aki a tanulmányt vezette elmondta, kutatásuk a legújabb technológiákat használta fel arra, hogy megmutassa, ha az eperről beszélünk, bármivel is szolgáljuk fel, a kevesebb jobb. "Nagyon fontos, hogy ne 'fullasszuk' az epret túl sok tejszínhabba vagy joghurtba. Ez a kutatás jó példa arra, hogy a tudomány és az ennivaló hogyan párosulhat ahhoz, hogy segítse az embereket kedvenc ételük 'legjobb formáját' kihozni."
Ezzel törlesztettem Erianyó ;-)
Diétás tojáslikőr Hozzávalók 12 szem édesítőtabletta 1
Diétás tojáslikőr
Hozzávalók
12 szem édesítőtabletta
1 dl pálinka vagy vodka
5 csepp vaníliás a folyékony édesítőszer, ami a beletett vaníliarúdtól lesz vaníliás ízű)
3 tojássárgája
2 dl tejszín
A hozzávalókat turmixoljuk vagy alaposan összerázzuk. Jól behűtve kínáljuk.
Elkészítési idő: 3 perc.
Egy adag: 272 kcal / 1137 kJ.
Sziasztok! Remélem, jó helyen teszem fel a kérdést! Tök
Sziasztok!
Remélem, jó helyen teszem fel a kérdést!
Tök jók ezek az édesség receptek, de nem látom egyiknél sem hogy "mikor" ehető ! ?A kérdésem,: tudtok esetleg olyan édességeket ami a bevezetőszakaszre is megfelelnek? Mert 2 hetet csak kibírnék édesség nélkül, de sajna nekem a kevés ez az idő- így kb 5 hétig csinálom a bevezetőt!
Segítsetek légyszi!
Köszö Hómaci
A Panna Cotta (a receptjét valahol a május eleji
A Panna Cotta (a receptjét valahol a május eleji hozzászólások között megtalálod) különböző AROMÁKKAL ízesítve fogyasztható az 1. szakaszban is. A kókuszos süti is megengedett, receptjét ld. ugyancsak május eleji részben. Ha nem találod, elküldöm Neked.
Kedves EriAnyó! Köszönöm a gondoskodó szavakat, remélem
Kedves EriAnyó!
Köszönöm a gondoskodó szavakat, remélem ezzel már kibirom a bevezetőt!
Köszi mégegyszer : Hómaci
mEGCSINÁLTAM DIÉTÁSAN A TIRAMISUT.nEM VOLT ROSSZ CSAK A
mEGCSINÁLTAM DIÉTÁSAN A TIRAMISUT.nEM VOLT ROSSZ CSAK A KÁVÉ KICSAPÓDOTT ÉS ELÉG HÍG LETT DE AZ ÍZZE NAGYON FINOM VOLT
Helló! Azt szeretném megkérdezni hogy milyen fajta (
Helló!
Azt szeretném megkérdezni hogy milyen fajta ( márkájú) Édesítőszereket használtok?
Folyékony, por alakban is.
Köszönöm : Hómaci
Szia! Én nem használok folyékonyat, porból a Glukonont,
Szia!
Én nem használok folyékonyat, porból a Glukonont, adagolósból (kis golyócskák) Huxol-t (nincs mellékíze)!
Figyi és ezeket hol lehet kapni? Bárhol? Köszi Hómaci
Figyi és ezeket hol lehet kapni? Bárhol?
Köszi Hómaci
A Diamantot azt hiszem, az Auchanban vettem, de a Tescoban
A Diamantot azt hiszem, az Auchanban vettem, de a Tescoban tutira nincs. A többit láttam minden hyperben.
Én mindig gyógynövényboltba, vagy bio-patikába megyek,
Én mindig gyógynövényboltba, vagy bio-patikába megyek, mert nagy a választék, de a hyperekben is van a diétás cuccok között! Ha pedig nem találsz, akkor kérdezz meg egy eladót, elvégre ez a dolguk!
Aszpartamot sosem, folyékonyból Süssinát, Diamantot,
Aszpartamot sosem, folyékonyból Süssinát, Diamantot, Porból Glukonont, Diamantot.
Végre sütöttem én is: diós piskótát. 5 tojásfehérjét
Végre sütöttem én is: diós piskótát.
5 tojásfehérjét felvertem habnak, bele 3 csapott evőkanál glukonon, 2 kávéskanál folyékony édesítő. Ezzel tovább vertem (géppel). utána bele az 5 tojás sárgája, még vertem egy kicsit. Utána fakanállal beleforgattam óvatosan 2 evőkanál darált diót, 3 csapott evőkanál szójatejport, kevés sütőport. Közepes tepsiben sütöttem (kb. 30x20 cm). Kicsit lapos lett, 1,5 cm magas, de fincsi. Kettévágtam, megkentem kakaós édesítős vajjal. Kicsit a tetejét is megkentem, szórtam rá kicsi darált diót, villával kidíszítettem. Olyan lett, mint mama diótortája, csak lapos kivitelben. 3 pici szeletkét elnyammogtam. Fincsi volt!
Ja, 15 pici szelet lett, úgy saccolom kb. 1-1,5 ch/szelet(ke).
Nincs véletlenül valakinek meggyes süti receptje Atkins
Nincs véletlenül valakinek meggyes süti receptje Atkins módra?
Itt ülök egy halom meggy közepén és süteményre vágyom
Nézd meg 236-7 alatt (már nem emlékszem, pedig most kerestem
Nézd meg 236-7 alatt (már nem emlékszem, pedig most kerestem meg...) a piskótát, amit írtam. Ha 1,5X adagot csinálsz, és beleszórod a meggyet (esetleg dióba forgatod előtte), akkor tök jó kis meggyes piskótád lesz.
De írt mostanában valaki (bocs:)) diós piskótát is, vagy itt, vagy a receptesben, az is jónak hangzik. Vagy csinálj rétest, egy egész csomag mirelit (4 rúd) csak 25 gramm CH. A meggyhez képest elenyésző :)))
Köszi, holnap kipróbálom a piskótát, lesz ami lesz
Köszi, holnap kipróbálom a piskótát, lesz ami lesz