Kérlek benneteket ide írjuk az édességeket, mert bele őrülök mire megtalálom tegnap éppen hol olvastam.
Köszi!

fórum: 

hozzászólások

A mazsolát el kell felejteni!

JEGES KUGLÓF:• 5 dkg mazsola
• 5 evőkanál rum (konyak)
• 1 rúd vanília
• 1 narancs
• 3 tojássárgája
• 5 ek. édesítőpor + a szóráshoz
• 3 tojásfehérje
• 1 tk. citromlé
• 4 dl tejszín
• 1 csapott evőkanál diabetikus kakaópor

Elkészítése:

A mazsolát megmossuk, a rumba áztatjuk. (Akár egy éjszakán át is állni hagyjuk.) A vaníliarudat kettévágjuk, a vaníliapépet kikaparjuk. A narancsot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, és a tojássárgákkal, 3 evőkanál édesítőporral, a vaníliapéppel forró vízfürdőben habosra keverjük. Az edényt hideg vízbe állítjuk, és a krémet hagyjuk kihűlni. Közben többször megkeverjük. A tojásfehérjét a citromlével és 1 evőkanál édesítőporral kemény habbá verjük. A tejszínt szintén 1 evőkanál édesítőporral kemény habbá verjük. Mindkét habot és a mazsolát a krémbe forgatjuk. A masszát két kis kuglófformába töltjük, és a mélyhűtőben megfagyasztjuk. Tálalás előtt a formákat óvatosan forró vízbe mártjuk, és hideg tálra borítjuk. Megszórjuk kakaóporral és édesítőporral

1083BP, Százados u.18
Tel:o6-1/210/6348

Lehet, hogy felvásárolta a készletet Györesz azrét nem jelentkezik:))
Nehezen tudom elképzelni, hogy lenne ch. mentes édesség, cukormentest már inkább.Vagy gyönge a fantáziám??

Szia Vince!

A Hungária körúton, a Százados utcai benzinkút mögött.
Van egy epres cukruk, becsukott szemmel olyan mint a Campinó.Van benne ch. , de elhanyagolható ha jól emlékszem még 1 sem.
Jó keresgélést, én 1órát töltöttem el ott!
Gyöngyi

Nem tudom, hogy Te hogy vagy vele Gyöngyi, de én tegnap álmomban telp***ra zabáltam a sütit. Aztán felébredtem... :O( Majd gyorsan bevettem a krómot. Pedig mindig azt hittem nem vagyok édesség-függő. Szerintem más Atkins-társ is azért kódorog a benzinkút környékén. :O)

Ricottás túrótorta:
hozzávalók:750 g ricotta tipusú túró, 4 db.tojás, 1 csésze író, édesítószer ízlés szerint, 2 tk. reszelt citromhéj, 2 tk. citromlé.

A túrót elektromos keverővel törjük át, hozzáadjuk a tojásokat ( egyszerre csak egyet, minden tojás után jól el kell keverni). Töltsük hozzá az írót, az édesítőt, a citromhéjat és a citromlevet. Keverjük addig amég az egész összeáll. A masszát öntsük bele egy előre kivajazott tortaformába. A formát helyzzük bele egy nagyobb, vízzel teli tálba, úgy hogy a víz a forma feléig érjen. A két egymásba helyezett edényt tegyük a sütőbe és közepes hőmérsékleten 1 órán át süssük, amég a massza teteje is megkeményedik. A sütőből kivéve hagyjuk szobahőmérsékletűre hülni, csak azután vegyük ki a tortaformából. Bármilyen bogyós gyümivel diszíthető ésetleg epermártással tálalható.

A legjobb akkor ha 1 napot hütőben áll ( Azt hiszem ez nálam nem fog bekövetkezni!)
Javaslat mielőtt a tortaformát a vizes edénybe helyeznéd takard be alufoliával az alját és oldalát.

Sajna én még nem készítettem el,de hanarosan megcsinálom.
Kaptam róla képet ( olyan könnyűnek és fincsinek látszik ).

Tojásfehérje kemény habbá verve + bármilyen gyümölcs ( fagyasztott málna, eper stb..)+ édesítőszer. Könnyű, gyors, finom.

--------------------------------------

Maskarpone jellegű krémsajt + 2 tojás + édesítőszer. Rádobálni egy kis gyümit + tejszínhab
a tetejére. Kicsit hüteni a hütőben. Nagyon fincsi.

Rózsaszín álom

25 dkg ricotta, 1 dl tejszín, pár csepp folyékony édesítőszer, 1 löttyintésnyi Szobi Vital málnaszörp. A ricottát elektromos habverővel összetöröm, hozzáöntöm a tejszín, jó krémesre keverem. bele az édesítő és a málnaszörp. Jól behűtöm és már lehet is nasizni.

Képviselőfánk,joghurtos tejszinnel.

Hozzávalók:7dk liszt, egy csipet só, 3dkg.vaj,2 tojás, 2 dl.tejszin, egy kis vanilia aroma, 1 ev.kan gyümölcs cukor, 2 ev.kan.diabetikus eperlekvár, 1 dl.krémjoghurt, 1 ev.kan.porcukor
sütőpapir.

Elkészitési idő:5o perc
Sütési idő: 25-3o perc
Darabonként kb.120 kcal/ 7 gr.Ch./

A tepsit sütőpapirral kibéleljük, liszttel megszórjuk.
1/8 l.vizet a sóval és a vjjal felforralunk.Beleöntjük a lisztet és addig keverjük, emig gombóccá áll össze a lábos alján pedig vékony lisztréteg képződik.A gombócot egy tálba tesszük.
Egyenként hozzákeverjük a tojásokat.A sütőt előmelegitjük 225 fokra.A tésztából egymástól 4 cm-re púpos teáskanálnyi darabokat halmozunk a tepsire.25-30 percig sütjük
Kisülés után azonnal levágjuk a tetejüket.
A tejszint a vaniliával és a cukorral keményre verjük, a lekvárt szitán áttörjük, a joghurtot elkeverjük a lekvárral hozzáadjuk a tejszint.Megtöltjük a fánkokat.

Gondolom a cukor helyett lehet pótlót használni, akkor még kevesebb Ch-t tartalmaz/

Nem kell mérleg, eldugtam én is.Hidd el nem az számit.Legyen egy jó nadrágszíj, azt lehet harapdálni ha éhes vagy:))
Akkor a főnököd egy auswitzi dundi?:))De jó neki.
Már én is büszke vagyok magamra.Eddig alig kellett a kádba vizet engednem és máris nyakig ért:))Most meg egyre nő a vizfogyasztásunk, hát mi ez ha nem siker?:))

A következő cikket a www.hirkereso.hu-n találtam..
Igen érdekes! :-)

Képlet a tökéletes eper-tejszínhab kombinációra

Tudósok tanulmányozták azt, hogy hogyan lehet tökéletessé tenni az eper és tejszínhab kombinációjának ízét. A Nottingham Egyetem illetékes szakértői azt találták, hogy a legjobb íz hét darab eper (210 gramm körüli adag) és 105 grammnyi tejszínhab egyvelegéből keveredik ki.
Meglepő azonban az a felfedezésük, hogy az eper "legjobb partnere" étkezéskor nem a tejszínhab, ahogyan világszerte szeretik tálalni, hanem a joghurt. Ez azért van, mert a joghurt egyszerű íze jobban kiemeli az eper zamatát, tulajdonképpen a legerősebben a joghurttal együtt fogyasztva érződik az eper íze. Tehát ha az eper-tejszínhab adag össztömege x gramm és az eperadag átlagsúlya y gramm, akkor a tökéletes íz = x gramm eper + 0,5x gramm tejszínhab + tejszínhab öntet. Andy Taylor professzor, aki a tanulmányt vezette elmondta, kutatásuk a legújabb technológiákat használta fel arra, hogy megmutassa, ha az eperről beszélünk, bármivel is szolgáljuk fel, a kevesebb jobb. "Nagyon fontos, hogy ne 'fullasszuk' az epret túl sok tejszínhabba vagy joghurtba. Ez a kutatás jó példa arra, hogy a tudomány és az ennivaló hogyan párosulhat ahhoz, hogy segítse az embereket kedvenc ételük 'legjobb formáját' kihozni."

Ezzel törlesztettem Erianyó ;-)

Diétás tojáslikőr

Hozzávalók

12 szem édesítőtabletta
1 dl pálinka vagy vodka
5 csepp vaníliás a folyékony édesítőszer, ami a beletett vaníliarúdtól lesz vaníliás ízű)
3 tojássárgája
2 dl tejszín
A hozzávalókat turmixoljuk vagy alaposan összerázzuk. Jól behűtve kínáljuk.

Elkészítési idő: 3 perc.
Egy adag: 272 kcal / 1137 kJ.

Sziasztok!

Remélem, jó helyen teszem fel a kérdést!
Tök jók ezek az édesség receptek, de nem látom egyiknél sem hogy "mikor" ehető ! ?A kérdésem,: tudtok esetleg olyan édességeket ami a bevezetőszakaszre is megfelelnek? Mert 2 hetet csak kibírnék édesség nélkül, de sajna nekem a kevés ez az idő- így kb 5 hétig csinálom a bevezetőt!

Segítsetek légyszi!

Köszö Hómaci

A Panna Cotta (a receptjét valahol a május eleji hozzászólások között megtalálod) különböző AROMÁKKAL ízesítve fogyasztható az 1. szakaszban is. A kókuszos süti is megengedett, receptjét ld. ugyancsak május eleji részben. Ha nem találod, elküldöm Neked.

Végre sütöttem én is: diós piskótát.
5 tojásfehérjét felvertem habnak, bele 3 csapott evőkanál glukonon, 2 kávéskanál folyékony édesítő. Ezzel tovább vertem (géppel). utána bele az 5 tojás sárgája, még vertem egy kicsit. Utána fakanállal beleforgattam óvatosan 2 evőkanál darált diót, 3 csapott evőkanál szójatejport, kevés sütőport. Közepes tepsiben sütöttem (kb. 30x20 cm). Kicsit lapos lett, 1,5 cm magas, de fincsi. Kettévágtam, megkentem kakaós édesítős vajjal. Kicsit a tetejét is megkentem, szórtam rá kicsi darált diót, villával kidíszítettem. Olyan lett, mint mama diótortája, csak lapos kivitelben. 3 pici szeletkét elnyammogtam. Fincsi volt!
Ja, 15 pici szelet lett, úgy saccolom kb. 1-1,5 ch/szelet(ke).

Nézd meg 236-7 alatt (már nem emlékszem, pedig most kerestem meg...) a piskótát, amit írtam. Ha 1,5X adagot csinálsz, és beleszórod a meggyet (esetleg dióba forgatod előtte), akkor tök jó kis meggyes piskótád lesz.
De írt mostanában valaki (bocs:)) diós piskótát is, vagy itt, vagy a receptesben, az is jónak hangzik. Vagy csinálj rétest, egy egész csomag mirelit (4 rúd) csak 25 gramm CH. A meggyhez képest elenyésző :)))

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára