Kérlek benneteket ide írjuk az édességeket, mert bele őrülök mire megtalálom tegnap éppen hol olvastam.
Köszi!

fórum: 

hozzászólások

lowcarb gyümölcsjoghurt:
15 dkg mascarpone
fél csomag fagyasztott szamóca
olvasszd ki a szamócát, és a levével együtt mixeld össze a mascarponéval és kész is. hú, nagyon finom, tegnap ez volt a nasi este! jobb is mint a bolti, mert a szamóca tényleg benne van!

Kakóslepény túrópöttyekkel
Tészta:
4 evőkanál édesítő
2 egész tojás
1,5 dl olaj
3 mokkáskanál szódabikarbóna
1 kávés kanál vanília aroma
25 dkg szójaliszt
5 dkg darált dió
1 nagy pohár (45-50dkg-os) joghurt vagy kefir, ha nincs, 12%-os tejföllel helyettesíthető
1 púpozott evőkanál bio kakaó (ch tartalma 10,3 gr)
½ citrom reszelt héja

A hozzávalókat habosra keverjük, a kakaót a végén adjuk hozzá. Vajazott, lisztezett tepsibe tesszük, majd a túró pöttyeket kiskanállal rátesszük.

Túró pöttyek: (az alábbi hozzávalókat jól összekeverjük)

25-30 dkg túró
1 nagy v. 2 kis egész tojás
½ teáskanál vanília aroma
1 ek. szójaliszt
2 ek édesítőszer
½ citrom reszelt héja

A tésztát előmelegített sütő 5-6-os fokozatán kb. 30-35 percig sütjük.

Ha ettél már finomat:

Csúsztatott palacsinta ala low carb:)
4 tojás
5 dkg margarin (vagy vaj)
5 dkg édesítő
8 dkg szójatejpor, vagy szójaliszt
3,5 dl tej (tejszín és víz is lehet helyette)

A tojások fehérjét felverem, hűtöbe teszem. A sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverem, majd felváltva hozzáadagolom a szójatejport, v. szójalisztet vmint a tejet. A végén medig a habot óvatosan beleforgatom kézi habverővel.
Úgy sütöm mint a rendes palacsintát, de csak az egyik oldalát. Az első palacsintát a nyers oldalával felfelé tányérra csúsztatom, a többit lehet fejjel lefele, vagy szintén csúsztatva (ezé hívják így, fogod?!?:))))).
A palacsinták közé izlés szerint kakaó(low carbos, amit por formájú édesítővel elkeverek), vanilia aroma mehet.

Érdemes a fenti mennyiség dupláját csinálni, mert különben lapos lesz.

Gyerekek, isteni!!!!!!!!

Kókuszrudacskák
1 dl vizet felforralni, bele édesítő (nálam ez 35 bogyócska)
Bele 15 deka margarin (light is jó, pl a CBA-s csészés, mert ettől a rudacskák nem lesznek olyan kemények)
Ebbe még 4 kávékanál kakaópor, 2 kávéskanál instant kávé, kevés rumaroma.
Amíg forró, beleszórunk 15-17 deka szójatejport, jól elkeverjük, és közben a massza szépen besűrűsödik, és teszünk még hozzá 3-4 deka kókuszreszeléket.
Ezt a sűrű masszát deszkára borítjuk, és hengerré formáljuk, Nem fog leragadni! Elvágjuk 4-5 felé, attól függ, milyen vastag rudacskákat akarunk... Kis labdácskákat csinálunk belőlük, félrerakjuk.
Amíg hül, kikeverünk 5 deka vajat 3-4 deka kókuszreszelékkel, folyékony édesítővel, ez lesz a töltelék.
A deszkát kicsit megszórjuk kókusszal, egy labdát téglalappá nyomkodunk (6 cm x 15 cm kb.), a közepére kókuszos vaj-csík. A csíkot beborítjuk a barna "tésztával"(a két szélét összecsípem), és rudacskává sodorjuk. kb. 2 cm átmérőjű, és 17-20 cm hosszú lesz egy rudacska, attól függ, mekkorát akarunk. A többi labdácskából is rudakat csinálunk.
Ha kész, be a hűtőbe.
Szeletelve is lehet tálalni, de én csak úgy natúrba nekiesek, és felfalom.
Olyanok ezek a rudacskák, mint amit az édességek közt árulnak a boltban. Régen imádtam, most ezt imádom. Ja, és ebben nincs cukor!
Egy rúd kb 6-7 g ch. (a szójatejpor mennyiségétől függ)

panna cotta (eper vagy karamell öntettel)
1/2 l tejszín
zselatin (kb. 3 ek)
1 ek liszt
édesítő

egy lábosba kiöntünk 4 dl tejszínt, édesítjük, és felforraljuk.
egy is pohárba tesszük a maradék tejsznínt, felmelegítjük (mikróban, v tüzön, mindegy), de nem forraljuk!!! ebbe belekeverjük a zselatint, és a lisztet, majd összekeverjük a felforralt tejszínnel.
kis tálkákba (pudingforma, stb...) öntjük, vagy egy nagyobb edénybe az egészet, és min. 2 órára a hűtőbe tesszük dermedni.

öntetek:
karamell: 3 ek cukrot karamellizálunk, mogyorónyi vajjal kikeverjük, és egy kis vizet, vagy tejszínt adun hozzá.
eper: egy marék fagyasztott epret olvasztunk, édesítjük, adunk hozzá 1 ek. zselatint, összetürmixoljuk.

az önteteket lehet a forma aljára is tenni, vagy ízlés szerint a panna cotta mellé.
10 perc alatt kész és nagyon finom, az epresben max. 20 g a ch!

Használhattol zseleatin helyett Zseléfixet, vagy Agar-agar-t, ezek növényi alapúak, nagy a rost tartalmuk, ezeket használják lekvárgyártásnál is.
Tiszta pektint is lehet használni, ha valaki tud szerezni. Jobb mint a borjúlábból előállított zselatin...

Ennek semmi köze Atkins Apánkhoz, de nem tudtam hová is írjam.

Szaloncukor

Hozzávalók:
Egy tiszta, ép zománcú lábasba tegyünk fél kiló cukrot és hozzá 10 evőkanál vizet.
Elkészítés:
Tegyük a tűzhelyre és folytonos kavarás mellett attól fogva, mikor felforr, főzzük 7-8 percig. Ez alatt készítsünk elő egy márványlapot, vagy ha az nincs, egy nagy porcelántortalapot; aztán 1-2 mélytányért, egy gömbölyűaljú poharat, egy kanalat, 1-2 asztali kést és a gyümölcsesszenciákat, citrom- vagy narancslevet, vagy feloldott citromsavat, vagy rumesszenciát, szóval, amivel ízesíteni akarjuk a szaloncukrot. Mikor 6-7 percig főtt a cukor, akkor tegyük meg vele a következő próbát: tegyünk a tányérba egy kanállal a fővő cukorból, és a pohár aljával dörzsöljük. Ha fehéredik, sűrűsödik a dörzsölés után, akkor azonnal vegyük le a tűzről, és kanalanként tegyük a tányérba, a pohárral folyton dörzsölve. Mikor már kissé sűrűsödik, kavarjuk bele tetszés szerint az ízesítőket. Ekkor gyorsan tegyük a márványlapra, és ott is gyorsan dörzsöljük tovább, ameddig olyan sűrű tömeggé válik, hogy késsel vagy kézzel ujjnyi vastag négyzetformára alakíthatjuk. Ha kihűlt, azonnal vágjuk fel szaloncukor nagyságú négyszögdarabokra.
Csomagoljuk be előbb puha viaszos papírba, aztán színes hártyapapírba, mint ahogy szokás. A gyümölcs-esszenciákat szükség esetén helyettesíthetjük 2-3 kávéskanálnyi lekvárral is.

Drága maddi, remélem sikerül innen választanod:)
Ha nem tudod eldönteni melyiket is, szívesen segítek.
Én már mindet próbáltam:))))

PETRITIS MÉZESKALÁCS

*1 kg liszt
*0, 3 kg porcukor
*0, 25 - 0,3 kg méz (folyékony legyen! Ha ikrás, tedd pár percre mikróba vagy tedd fel egy fazékban a tűzehelyre néhány percig, amíg elolvad. Fontos, hogy a tésztába gyúráskor már hideg legyen!)
0, 2 kg olvasztott margarin
2 tojás
1 evőkanál szódabikarbóna
fűszerek (fahéj, szegfűszeg, de lehet vásárolni mézeskalács-fűszerkeveréket is)
És némi eszköz: nyújtofa, kiszúró, zsírpapír vagy nejlonzacskó

Mindezt (az eszközök kivételével:-)) gyúrd össze, és jól dolgozd el, majd hagyd pihenni pár órát (akár egy egész éjszakát), hogy a tészta szerkezete szépen kialakulhasson. Nyútsd ki 3-5 mm vastagra, majd különféle formájú kiszúrókkal szúrjál ki alakzatokat. Ezeket helyezd egy zsírozott, lisztezett tepsibe, aztán irány vele a sütő. 180-200 fokon süsd addig, amíg szép aranyabarnák lesznek. Még melegen csúsztasd le a mézeskalácsokat az asztalra, és ott hagyd kihűlni. A maradék tésztákat mindig gyúrd össze, amíg el nem fogy az egész. Ha az összes tészta kisült, már csak fel kell díszíteni. Ha azt szeretnéd, hogy szép fényes legyen, kend le tojássárgával, és hagyd rajta megszáradni.

A díszítéshez egy tojásfehérjéhez 15-20 dekagramm porcukor szükséges. Fontos, hogy a porcukrot minél apróbb lyukú szitán szitáld át. Neked egyszerre egy tojásfehérje elég is lesz. Ezt verd föl habbá, majd apránként adagolva add hozzá a porcukrot. Ha a fele cukrot már beletetted, kezd el figyelni az állagát, mert a tojásfehérje nagyságától függően hol több, hol kevesebb porcukor kell bele. Akkor jó, ha szép lassan folyik le a habverőről. Most jön az a rész, amiért szerintem az egész eddigit végigcsináltad:

Az ábrán látható módon tekerj egy zacskót zsírpapírból (régen ilyenbe adtaák a sültgesztenényét :-)). Ha van vékony, kb. 1mm-es lyukú idomcsöved, akkor vágd ki a papírzacskó végét egy centire a csúcsától, majd helyzd bele az idomcsövet. Ennek hiányában pedig ne ess kétségbe, mert szegény ember vízzel főz (és az is lehet ugyanolyan finom). Az elkészült zacskóba tedd bele a mázat, és a csücskére vágj egy kb. 1 mm-es lyukat. Ha nem sikerült szép hegyes zacskót tekerned, és nincs kedved kísérletezni, a mázat tedd egy nejlonzacskóba, és az egyik sarkára vágj egy lyukat.

A mázzal teli zacskót kezd el vezetni a mézeskalácsfigurák felett 1-2 cm magasan, enyhe nyomást kifejtve a zacskóra így a máz szép egyenletesen, folyamatosan folyik majd a mézeskalácsra. Az első darabok között lesz olyan ami nem sikerül annyira szépre, de nem kell kétségbeesni, azokat meg lehet enni. De ha semmiképpen nem szeretnéd, hogy sokat kelljen enned, mielőtt a mézeskalácsokat kezdenéd díszíteni, gyakorolj egy kicsit. Fogj egy zsírpapírt, helyezd rá akiszúrókat, és rajzold körbe őket ceruzával. Ezután képzeld azt, hogy azok a mézeskalácsok. Így kedvedre kísérletezhetsz, és amíg a kinyomott máz még nem kezd el száradni, addig egy késsel összekaparva vissza tudod helyzni a többihez, ez sem megy pocsékba. Fontos, hogy ha már elkezdett száradni, ne szedd össze, mert a kis száraz darabok eltömik a lyukat. Végül itt egy kép néhány idomcsőről, egy pedig néhány díszítőmintáról. Te ne ilyen bonyolulttal kezdj! Jó szórakozást!

--------------------------------------------------------------
PUHA MÉZESKALÁCS

• 15 dkg porcukor
• 3 tojás
• fél tojásnyi (3 dkg) margarin
• őrölt fahéjat és szegfűszeg
• reszelt citromhéj
• 20 dkg felmelegített és kihűlt méz
• 30 dkg liszt
• 1 kávéskanál szódabikarbóna
• 2 evőkanál rum
• 1-2 evőkanál tej
• dió vagy mandula

Jól kikeverjük a porcukrot, a tojás sárgáját, a margarint, ízlés szerinti őrölt fahéjat és szegfűszeget, reszelt citromhéjat. A felmelegített és kihűlt mézet adjuk hozzá, majd a lisztben elkevert szódabikarbonát, rumot, tejet és végül a három tojás kemény habját. Öntsük jól kikent-lisztezett tepsibe (kb.15x35 cm méretű, peremes), tetejére szórjunk gorombára vágott diót vagy hámozott mandulát, és előmelegített sütőben süssük aranybarnára.
--------------------------------------------------------------
FINOM MÉZESKALÁCS

25 dkg mézet és 5 dkg vajat langyosíts meg!

Egy másik edénybe tegyél 3 egész tojást, 10 dkg porcukrot, 1 evőkanál fahéjat, 1 kávéskanál szegfűszeget, 2 dkg szalalkálit. Turmix-géppel jól dolgozd össze, majd öntsd bele a langyos mézbe! Újból dolgozd össze, majd gyúrj bele kézzel 60 dkg sima lisztet!

Takard le és pihentesd szobahőmérsékleten egy napig.

Nyújtsd kb. 2-4 mm vékonyra, formázd, tedd alumínium-fóliával bélelt sütőlemezre!

Tetejét felvert egész tojással kend be, sütés előtt vagy sütés után, hogy fényes legyen!

Forró sütőben süsd mogyoróbarnára! (kb. 4 perc)

--------------------------------------------------------------
FŰSZERES MÉZESKALÁCS

Hozzávalók:
10 dkg margarin vagy vaj,
10 dkg cukor,
10 dkg méz,
2 egész tojás
20 dkg liszt,
1 dkg szalalkáli,
1/2 kk gyömbér, szegfűszeg és fahéj,
5 dkg cukrozott narancshéj,
kevés zsemlemorzsa.
Elkészítés:
Kerek vagy hosszúkás formát választunk, amit zsiradékkal kikenünk, zsemlemorzsával beszórunk. A vajat vagy margarint keverjük habosra a cukorral, keverjük hozzá az előbb megforralt mézzel a kockára vágott narancshéjat és tegyük hozzá a felhabosított tojásokat, végül lisztet, fűszereket, szalalkálit keverjünk bele. Ezután öntsük az előkészített formába. Közepesen meleg sütőben sütőben 40 percig süssük

Köszike Tündérmeggy!
Azt hiszem, hogy az elsőt fogom kipróbálni, mivel itthon van a nagyobbik lányom (tüdőgyulladása lett), biztos össze fogjuk hozni ketten.
Az e-mail címemre ezidáig nem érkezett semmi. Biztos elküldted? Ide írok egy másik címet, hátha azon megjelenik: kakos2002@freemail.hu.
Előre is köszönöm az ábrákat is, meg persze a recepteket is.

Halihó!

Nem akartalak megsérteni, és most estére meg is érkezett mindkét címre. A gond csak az, hogy vírusosnak találta a gépem, és eltávolította a mellékletet mindkét címből.
Azért ne szomorkodj, én sem teszem, még ma este összeállítom a tésztát, s holnap nekiesünk a kiscsajjal délelőtt.

Azért köszike!

Konyhatündérek (pl. Mariann, de nem akarok személyeskedni :)), valaki meg tudja nekem SOS mondani, hogy kell kakaóporból és vajból, vagy mindegymiből olyan csokimázat csinálni, ami totál megdermed? És van ilyen fehér is, az mascarponéból, tojásfehérjéből és édesítőből van, nem kemény, csak olyan bevonat-szerűség. T8udnátok segíteni, hogy ebből hogy lesz tortabevonat?

Csokimáz:
2 egész tojást, 1-2 evőkanál tejszínt, 1 kávéskanál szójaliszttel sűrűre főzöl. Ezután beleteszed a kakaót és végül 5 dkg vajat adsz hozzá. És kész is:)))

A mascarponés bulihoz, én szívem szerint zselatint tennék.

Nekem nagyon jól bevált a következő máz:
2 ek natur (de nem bio) kakaó, kb 3 ek víz, 2 ek folyékony édesítő csomőmentesre keverve, felforralom. Ezután belekeverek 10 dkg vajat. (A bio kakó nem vette be a vajat.)
Nem lett kemény, de nem is ragadt.

melyik cég gyártja azt a szójatejport aminek ilyen kevés a ch tartalma?
Az egészség boltokban nem ismerik.Megrendelném, de kéne a neve, gyártója.
köszi.
irok én is nektek egy receptet
Mirinda szelet
tészta: 3tojássárga, 3 evők. liszt, 1 evők kakaópor, édesítő, 3 kiskanál olaj.
sütőpapirral vékonyra sütöd
krém: 25dkg túró, 25 dkg margarin, 1 citrom héja, pár csepp citromlé, édesítő.
kikevered, a kihült tésztára kened.
teteje: 4 dl szénsavas narancslé ligth, 1 diétás csokipuding, lehet sima is, édesítő.
felfőzöd, ha nem elég sűrű 1 zselatint is keverhetsz bele. tetejére kened, hűtöd, eszed.

ISTENI TÚRÓGOMBÓC:

40 dkg túró, 2 tojás, kevés édesítő, 6 dkg zabkorpa.
Túrót a tojás sárgájával, édesítővel, zabkorpával összekeverem, a fehérjét habnak felverem. Végül összeforgatom az egészet, s min. 1 órára hűtőbe teszem. Forrásban levő vízben megfőzöm (8 perc jött be)
Tehetsz rá tejszínt vízzel keverve édesítővel, vagy fagyasztott gyümit, bármit.
Ebből 20 golyó jön ki 1,3 CH/ db ha jól számolom :)))

Nagyon fini és puha! :)))

Sziasztok!

Tudna nekem valaki ehetö Atkins-es Muffin recepteket leírni? Mert az nem lehet, hogy csak a családnak sütök, de én nem ehetek muffint, mikor pedig imádom :-(((( Ez egy kicsit kusza lett, de a lényeg, hogy ha valaki tud Muffin receptet Atkins változatban, az ne tartsa magában :-)))))))))))))

Elöre is millió köszike!
Shephard

Nem bírtam magammal, én is kipróbáltam:)))
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Csúcsfinom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"Light" muffin

Hozzávalók:
3 csésze "extra light mix" (végén írom, hogy mi ez)
1 csésze víz
1 tojás
2 teáskanál méz/ helyette édesítőt tettem bele.

Elkészítés:
A sütőt előmelegíted 180°C-ra, formákat kibéleleled papírral. (legalábbis én szoktam)
A hozzávalókat gyorsan összekevered (addig, amíg éppen csak átnedvesedik).
A tésztát a formákba töltöd (2/3-ig), 15-20 percig sütni.

"extra light mix"
Hozzávalók: (kb. 7 csészényihez)
4 csésze szójaliszt
1 csésze zsírszegény szójatejpor
2 ½ teáskanál sütőpor
1 ½ teáskanál só
½ csésze olaj

Elkészítés:
A hozzávalókat jól összekevered.
Felhasználásig mélyhűtőben tárolható.

Szia Te drága!

Nagyon szépen köszönöm, és azt is, hogy kipróbáltad, így nem csinálok majd zsákbamacskát :-)))))) Ma nagyon késön érek haza, de holnap este tuti megcsinálom, és aztán majd beszámolok, hogy nekem, hogy sikerült!!!!!

Mégegyszer nagyon köszönöm :-)))
Shephard

Sziasztok!

Szóval tegnap este megsütöttem a Muffint! Nem lett rossz! Ha simán csinálja az ember, akkor egy kicsit lehet rajta érezni a szójalisztet, na ez nem tetszett nekem annyira! De a felét úgy csináltam meg, hogy adtam hozzá egy kevés kakaóport és rumaromát, na így már isteni finom volt! Majd kipróbálom kókusszal is :-))))))))))

Úgyhogy mégegyszer nagyon szépen köszönöm Tündérmeggy :-)))

Shephard

Köményes stangli
Hozzávalók:
25 dkg liszt /teljes k./, 1,5 dkg élesztő, 1 tojás, kevés tej, tojásfehérje, vaj a kikenéshez.
Elkészítés:
Az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk, és összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Kisodorjuk, négyszögekre vágjuk, megkenjük tojásfehérjével és összesodorjuk. Stanglikat formálunk, kikent tepsire rakjuk. A tetejét tejjel bekenjük, meghinjük köménymaggal, megkelesztjük, majd előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
----------------------------
Vajas pogácsa
Hozzávalók:
14 dkg vaj, 28 dkg liszt /tk./, 4 db tojássárgája, 1 dl tejföl, só, a kenéshez 1 db tojás.
Elkészítés:
Gyúródeszkára tesszük a vajat, az átszitált lisztet, majd a tojássárgájával, sóval és egy kevés tejföllel összegyúrjuk. Letakarva egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Kissé lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, majd háromszor hajtogatjuk. Minden hajtogatás után a hűtőben 15-20 percig pihentetjük. Végül ujjnyi vastagságúra kisodorjuk, és kisebb pogácsaformával kiszaggatjuk. Felvert tojással megkenjük, és forró sütőben aranysárgára sütjük.
---------------------------
Gyors pogácsa

Hozzávalók:
16 dkg Trappista sajt, 4 dl tej, 16 dkg vaj, 32 dkg liszt, 6+1 tojás

Elkészítés

A tejet a vajjal felforraljuk, kevés sóval ízesítjük, belekeverjük a lisztet és habverővel simára keverjük. Addig keverjük, míg elválik az edény falától. Kemény, nehezen keverhető tésztát kell kapnunk. hagyjuk lehűlni.
Beleütjük a 6 tojást, belekeverjük a lereszelt sajtot és jól összedolgozzuk.
Vizes kézzel, vagy 2 kiskanál segítségével diónyi gombócokat formázunk belőle és sütőpapírral kibélelt, vagy kivajazott sütőlemezre rakjuk.
A sütőt előmelegítjük és 200 fokon (3-as fokozat) kb. 25-30 percig sütjük a maradék tojással megkent pogácsákat.
-----------------

Remélem sikerül majd választani:)))))

Köszönöm szépen! :)))

Ki fogom próbálni ezeket! A teljes kiörlésű lisztet nem lehet valamivel helyettesíteni? De nem szójalisztre gondolok,mert annak is mellék íze van. Megcsináltam a receptek közül Gabi világhírű kenyerét, és az isteni lett! Csöppet édeskés íze van, szeriintem a zabliszttől, de legalább kenyér kinézete van! :))))

Sziasztok!Ma ezt kutyultam ossze:)

Eperkrem

15 dkg eper
6-7 evokanal mascarpone kremsajt
1 dl tejszin
edesito

Az epret apro kockara felvagjuk,a felet osszeturmixoljuk a mascarponeval es az edesitovel(nem baj ha egy kicsit darabos marad benne az eper).
Kulon felverjuk a tejszint,majd osszekeverjuk az epres masszaval,a tetejet megszorjuk a maradek eper darabokkal.Nagyon finom!!!
Ez kb 2 szemelyes adag

Az ajánlónál vannak külföldi, különböző nagyon alacsony CH-t tartalmazó édességeket árusító hely, csak salynos Magyaeországra nem küldenek. Nem tudjátok-e, hogy nálunk lehet-e kapni ilyeneket, és ha igen, akkor hol? Néha rettenetes édesség utáni vágy tör rám, és megesett, hogy bűnöztem is...

Szia én a lowcarb.com-ról szoktam rendelni, az sem olcsó de azért nem 10000 HUF a postaköltség, nekem mindig megírják hogy éppen mennyi, ami persze attól is függ, hogy mennyit rendelsz. Nekem eddig a legtöbb 20 USD volt (akkor szerencsére éppen mélyponton volt a dollár ;-)) Vámot meg tuti nem kell fizetni, mert ahogy a postai kísérőt néztem, ajándéknak adták fel (persze nem 10 kiló csokit rendeltem;-) bár nagyon fincsik, főleg a narancs-trüffeles bonbon)

Sziasztok!

Most kezdtem a második kört a diétámban. Tavaly tavasszal sikeresen lesadtam vele 10 kilót. Olvasgattam az oldalt és sok új dolgot találtam. Pl. szójaliszt, szójatejpor. Ezeket szabad fogyasztani? Mennyi a ch bennük? Várom a válaszotokat!

Szia!
A szójaliszt ch-ja 100 grammban 30 g, a szójatejporé pedig 10 g.
Remélem jól emléxem...
Szerintem szabad fogyasztani, csak vedd figyelembe a ch értéket. Viszont ha az ezekből készült dolgokat eszegeted, lelassulhat a fogyás, vagy bestagnálhatsz. De ha nagyon kívánod a nasit, inkább ezeket használd! Jobb mint a sima fehérliszt és a cukor!

sziasztok! valaki írja le annak a szójatejpornak a nevét , gyártóját amiben 10 ch van. Ugyanis amit én vettem az szójalisztet és zablisztet tartalmaz. Ez nem 10 ch.
valaki válaszoljon!!!!

TÚRÓ POGI
25 dkg túró
25 dkg margarin
25 dkg liszt
1 sütőpor
tetejére sajt

egyébként ha fele-fele arányban használod a lisztet [ barna- fehér] úgy tökéletes.

Én ma vettem a kedvenc bioboltomban:
Natura reformélelmiszer van a címkén, és az is hogy 100g szójatejporban 10 g CH van.
Viszont furi módon a liszten már nincs rajta, de azt mintha már írta volna itt valaki, vissza is olvasok.
Viszont kincset találtam: cukormentes csoki, de ami legjobb, hogy maltitollal van édesítve, ami ugye cukoralkohol, nem számít bele a netto CH-ba! 100 g ilyen csokiban 48 g CH van, de abból 42 g maltitol. És fincsi. :-))
Az eladónő nézett is amikor jól belemarkoltam a dobozba....

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára