Atkins Pizza (Egy szelet tartalma 3 gramm)

Alap: Vékonyra kloffolt tetszőleges típusú hússzeleteket fektessünk egy pizza tepsi aljára. Fűszerezzük sóval vagy szósszal. Süssük kb. 10 percig. Ha lyukak keletkeznek, akkor tömjük be őket hússal és süssük még tovább.
Szósz: 4,5 dl paradicsom szószt keverjünk össze oregánóval, bazsalikummal, fokhagyma- és vöröshagyma porral.
Feltét: 3 csésze vegyes sajt (pl. mozzarella, cheddar), fél csésze darabol hagyma, fél csésze zöldpaprika.
A megsült alapra rétegenként háromszor teszünk szószt és feltétet, felülre sajtot. Addig kell sütni, amíg a sajt kicsit meg nem barnul. Szeleteld 8 felé.

fórum: 

hozzászólások

Sarah rántottája (6 g szénhidrát)

3 tojás, 1 ek tejszín, csipet só, csipet bors, 2-3 csík főtt darabolt sonka, 1/4 csésze darabolt gomba, 1 kk friss fokhagyma, 1 kk krémsajt, 1 kk vaj, 1 kk vágott koriander
Keverd össze a tojásokat a tejszínnel, add hozzá a sót és a borsot. Egy serpenyőben a vajon pirítsd mg a gombát és a fokhagymát, add hozzá a tojás keveréket és süsd készre. Csökkentsd a hőfokot és add a tojáshoz a krémsajtot, a koriandert és az összevágott sonkát. Keverd kicsit össze, amíg a sajt megpuhul (de nem olvad meg teljesen), majd tálald.

Hústekercs

Vegyél néhány szelet sertéshúst, klopfold ki vékonyra. Sózd és fűszerezd meg, majd süsd meg egyik felét forró olajban. Amikor megfordítod, helyezz a már megsült oldalára egy szelet sajtot és fedd le az edényt, hogy kicsit ráolvadjon. Amikor a hús megsült tedd ki egy tányérra, tekerd össze és rögzítsd fogpiszkálókkal. Ha kicsit hagyod hűlni, akkor a fogpiszkálók kihúzása után sem esik szét. Lehet bele tenni bacont, foghagymát, vagy bármi kedvedre valót.

Uborkaleves

Hozzávalók: 300 g darált hús, 1 uborka, 1 liter húsleves, 1 ek olívaolaj, 200g sajt, 200ml édes tejszín, kapor, fehérbors.
A darált húst pirítsuk meg az olívaolajon, adjuk hozzá a húslevest és főzzük. Az uborkát vágjuk fel apró darabokra, adjuk a leveshez és kb. 15 percig főttük tovább. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, keverjük el, majd végül keverjük bele a tejszínt és ízesítsük kaporral és fehérborssal.

Gyros

Hozzávalók: 1:1 arányban sertés és csirkehús darabolva, chili, 2 hagyma, foghagyma, petrezselyem, koriander
A húst csípősre fűszerezzük (bors, pirospaprika, chili stb.) és finoman átsütjük, majd külön tesszük. A hús zsiradékában megsütjük a finomra vágott hagymát, fokhagymát és a fűszereket, majd visszatesszük a húst is és kicsit összesütjük velük.
Szósz: 2:1 arányban keverjünk össze túrót és tejfölt, adjunk hozzá sót, borsot, fokhagymát, pirospaprikát és chilit.
Köret: Paradicsomkockák (óvatosan! 100 g paradicsom 3 g szénhidrátot tartalmaz), hagymakarikák, uborkadarabkák, borssal fűszerezve, ecettel és olívaolajjal meglocsolva.
Tzatziki: Az uborkát szeljük/reszeljük apró darabokra, sózzuk meg és hagyjuk fél órán át állni. Nyomjuk ki a levét. 1:1 arányban keverjünk össze natúr joghurtot tejföllel, adjunk hozzá az apróra vágott uborkát, fokhagymát, petrezselymet, metélőhagymát és egy kis olíva olajat

Székelykáposzta, kicsit számolva, de a tojásos, virslis stb lecsó is tökéletessen beleillik az Atkinsba;
A Dubarry szelet is kis módosítással: bármilyen húst elősütni,tűzálló tálba be, rá félig párolt karfiolt (de szerintem jó a brokkoli, kelbimbó is) tejfölös, sajtos, tojásos (esetleg só, bors) kutyulék rá és megsütni;
Egyébként köretnek külön is jó a karfiol vagy a brokkoli tojásos tejföllel megsütve
Savanyúkáposzta, virli, majonéz egybe keverve;
Lengyel avagy zsidó tojás (keménytojás, apróra vágott hagyma, egy kis zsír - lehetőleg liba- mustár, bors, só krémmé keverve) salátalevélbe tekerve, kifagyasztva;
Egy kis kakaót szűk 1 dl vízbe felforralva, (leggyorsabb a mikró) bele édesítő, 3-4 kávéskanál tejszín - az illúzió megvan;
Nekem bejött nagyon a savanyúság köretnek, de ha vesszük készen, előfordulhat hogy van benne cukor. Ma a Fény utcai piacon vettem 1-2 félét és ott megmondták melyikben van, melyikben nincs.

Egyik kedvenc ételem adom közre hátha kedvet kaptok hozzá.
Kb. 1 liter űrtartalmú őzgerincformát kibélelek fóliával.Négy fött tojás végeit levágom.Kb. 1 dl. majonézbe keverek esetesuborkát,egy almát,kevés konzerv z.borsót és egy fél grill csirkemellett is belekockázok.Tetszés szerint fűszerezem.2,5-dl vizbe, vagy akár száraz fehérborban, langyosra melegítek 2o gr. zselatint, majd összekeverem a masszával.Az őzgerincsütű aljára öntöm a felét, belenyomom hosszában a főttojásokat és a tetejére simitom a többi zöldséges massza felét.Pillanatok alatt megdermed és szépen szeletelhető.Sok lesz belőle..jut a családnak is bőven:))

Innét elindulhat a fantáziátok, hisz akár gyümölcsköcsonyát, vagy más alacsony Ch tartalmú ételeket is lehet ezzel a módszerrel késziteni csak a zselatin levét izesítsétek, akár cukorpótlóval, citrommal, aromákkal stb.

Sziasztok! Nagyon örülök, hogy létrejött ez a fórum, így egymást segítve talán könnyebb lesz kialakítani a változatos és megfelelő étrendet. Nem saját receptek amit bemásolok, próbáltam én is innen-onnan összeszedegetni.
Tejszínes csirke
Hozzávalók: 30 dkg gomba, 2 egész csirkemell, 1 hagyma, fél liter tej, tejszín, petrezselyem, olívaolaj

Hosszában félbevágjuk, kiklopfoljuk a csirkemellet. 4-5 evokanál olajon aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Hozzáöntünk egy kis tejet és fél csésze tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd fedo alatt 20 percig fozzük. A hagymát és a petrezselymet 3-4 evokanál olajon megpirítjuk, belekeverjük a gombát. Az egészet hozzáadjuk a csirkéhez, hagyjuk összeérni az ízeket.

Töltött tojás
Hozzávalók: 4 tojás, 10 dkg pulykamellsonka, 10 dkg ömlesztett sajt, két kanál tejföl, kevés só, ételízesíto, mustár
A tojást megfozzük, meghámozzuk, kettészeljük. A tojássárgáját kiszedjük és egy tálba rakjuk, összeturmixoljuk az apróra vágott sonkával, a sajttal, a tejföllel. Sóval, esetleg ételízesítovel és mustárral ízesítjük. A tölteléket visszatesszük a tojásfehérjébe.

Petrezselymes töltött tojás

2 db főtt tojás, kevés margarin, egy csokor petrezselyemzöld, só, bors, mustár
A kemény tojásokat hosszában kettévágjuk, a sárgáját kiszedjük, villával összetörve simára keverjük a vajjal és a finomra vágott petrezselyemzölddel. Megízesítjük kevés sóval, borssal, mustárral. Visszatöltjük a tojásfehérjébe.

Rakott kel
Hozzávalók:
1 közepes karfiol
1 közepes kelkáposzta
1/2 kg darált hús
2 db nagyobb vöröshagyma
2 dl tejföl
2 db tojás
ételízesítő
bors
petrezselyem
kakukkfű
zsálya

Elkészítés: A hagymát összevágom, megpirítom, a darált húst a fűszerekkel ízesítve készre főzöm. Közben a karfiolt és a kelkáposztát, megfőzöm. A tepsit kivajazom, belefektetem a kelkáposzta levelek felét.
A pörköltbe belekeverem a főtt karfiolt, hogy összetörjön, kicsit össze rottyantom. Belesimítom a tepsibe a húsos, karfiolos masszát. Betakarom a maradék kellevelekkel, aztán nyakon öntöm a tejfölben elkevert tojásokkal. Közepes lángon készre sütöm 20-30 perc alatt.

Alufóliában sült gombás csirkecomb
2 db csirkecomb, 2 nagy fej vöröshagyma,
25 dkg gomba, ízlés szerint só és törött fekete bors.
Előkészítése: a combokat a forgóknál kettévágom. A gombát tisztítás után felszeletelem, a hagymát karikára vágom.
Elkészítése: a megsózott, megborsozott csirkecombdarabokat külön-külön, bőrével lefelé az alufóliára fektetem, majd beborítom vöröshagyma-karikákkal és gombaszeletekkel. Jól megsózom, megborsozom és lazán becsomagolom. Előmelegített, forró grillsütőbe vagy gázsütőbe teszem a négy csomagot. Az első oldalát 15 percig sütöm, majd megfordítom, és további 10 percig sütöm. Ezután az alufóliát kibontom, és az ételt néhány percig fedetlenül pirítom.
Nekem bevált, csak annyi a gondom ezzel a diátával, hogy elég sok nyers zöldséget eszem, de egy másik oldalon lehurrogtak( nem vettem rossz néven, mert ha nem más hibájából akkor a sajátjából tanul az ember), hogy ez sok CH.
Viszont a kilók nem nagyon tünedeznek.

hoxa: sziasztok!
nekem az lenne a problémám,h.nem tudok eleget enni..
ugy értem ha én fogyokurázom akkor tényleg fogyokurázom,
és egíszerüen nem tudok sok kajot magamba eröltetni..
alapbol az sem megy,h.3x egyek legalább,csak délelött
eszem,meg ha hazaértem..
akkor is csak zöldséget reggelire(csirát)és 2 tojást+sonkát ebédre..
szoval nem tudom ez mennyire jelent problémát..
ettöl sikeres lesz-e a fogyi..
légyszi segitsetek!
köszi mindenkinek!

Zöldséges virslikarika

4 pár virsli
80 dkg mirelit vegyes zöldség (lehet benne: zöldborsó, sárgarépa,karfiol, brokkoli,karfiol, paprika, karalábé, stb.)

ételízesítő
vaj

A virsliket karikára vágjuk, majd egy nagyobb serpenyőben, kevés felforrósított vajon átforgatjuk. Addig kevergetjük, amíg a virslik megduzzadnak, és kissé megpirulnak. Lapátkanállal kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon fedő alatt megpároljuk a darabolt vegyes zöldséggel. Közben időnként megkevergetjük, és kevés sóval, ételízesítővel fűszerezzük. Amikor már a zöldségek átforrósodtak, és ropogósan puhák, hozzákeverjük a virslit, és forrón tálaljuk. (Ha van otthon füstölt sajt, reszeljük durvára, és szórjuk meg vele a zöldséges virsli tetejét.)

Sonka tekercs:
1o-12 szelet gépsonka, kocka alaku
2 pohár tejföl 4 db tojás 1 csomag mexicoi zöldségkeverék, 2o dk reszelt sajt.

A négy tojást villával habosra kevered utána beleöntöd a 2 pohár tejfölt a mexikoi zöldségkeveréket , kevés sót és 2o dkg. Vegyes sajttal az egészet összekevered.Ezzell
Megtöltöd a sonkaszeleteket, feltekered és kivajazott tepsibe rakod a tekercseket ha marad töltelék a tekercsek közé el lehet osztani.Alufóliával befeded, előmelegített sütőbe 3o-4o percet sütöd, félidőben levenni a fóliát.

Csirketorta:

Csirke, vagy pulykamellett vékony csikokra vágunk, sózzuk, borsozzuk, szerecsenydióval megszórjuk, kvés liszttel és egy tojással összekeverjük.

AZ őzgerincformát bacon szalonnával kibélelem,ráteszek vékony szeletelt sajtot, majd a pulykacsikokat beleöntöm, tetejéres, sajt és szintén bacon szalonna.
Kb. 4o percig lassú tőzön sütni.

Cukormentes mogyoróvaj

Tetszőleges mennyiségű pörkölt sós mogyorót kávédarálóban nagyon finomra megőrölni, az egészet elektromos habverővel összekeverni néhány csepp étolajjal, és folyékony édesítőszerrel, hogy krémes legyen.

Rakott husi:
Jénai tálban készítettem: alját és oldalát kibélelem bacon szeletekkel, majd rápakolok:egy sor kikloffolt, grill-fűszersóval előre befűszerezett, tojásba mártott csirkemellet, ráreszelni sajtot, rá sonkaszeleteket( én selyemsonkát használtam), majd újra tojásos pipimell, sajt, sonka, s végül az egészet egy doboz borssal kikevert tejfölt borítani, majd be a sütőbe! A végén majd úgy fog tűnni, hogy túl sok a leve, de ne öntsd le, mert megég, hidd el, fel fogja szívni, ha kiveszed a sütőből!Isteni lesz!

Meleg padlizsánkrém sült hús mellé
A padlizsánt meghámozom, felkockázom, kicsit besózom és 30 percig állni hagyom. Utána leöblítem, konyhai törlővel leszikkasztom. Olíva olajon ízlés szerinti fűszerekkel - de elég az egyszerű fekete bors, fokhagyma variáció is - puhára párolom, utána néhány evőkanál tejszínnel összeturmixolom. Grill húsokhoz, gépsonkával remek!:)
Én legjobban a fokhagymás-bazsalikomosat fogom szeretni, úgy érzem:)

Nos ezeket én is tapasztaltam, de akora hülyének titulátak, hogy csoda.Egyébként padlizsánt félbe vágba, hámozatlanul befűszerezve akár parázson vagy sütőben, sima köret lehet illetve pürésítve krém.Már próbáltam, csak nem publikáltam,mert lehurrogtak.Más. Simán karikára vágva, sózva, forró kevés olajon kisütve frankó köret.Szinte mintha grillezve volna.Natúrba is csúszik.

Virslis sajtsaláta (4 szemely reszere)

3 pár virslit karikára vágunk. Összekeverjük 1 kis fej, apróra vágott vöröshagymával, 2 db felkockázott ecetes uborkával és 20 dkg trappista sajttal. Az öntethez 2 evokanál mustárt összekeverünk fél evokanál olajjal és 1 teáskanál citromlével. Sóval, borssal ízesítjük.

Sonkás sajtsaláta (4 szemely reszere)

20 dkg óvári sajtot, 20 dkg gépsonkát, 20 dkg csemegeuborkát felkockázunk. A hozzávalókat összekeverjük, és majonézzel leöntjük.

Gombás uborkasaláta (4 szemely reszere)

25 dkg gomba, 25 sima uborka, 25 dkg kovászos uborka, 15 dkg túró, ízlés szerint só, bors
A gombát apróra vágjuk, majd olajban sóval és borssal meghintve pároljuk. Miután kihult összekeverjük a szintén felaprított uborkával. A túrót megsózzuk és áttörjük, majd a saláta tetejére szórjuk.

Sziasztok! Nem vagyok rendszeres író, de olvasó igen. Legnagyobb gondom a nasihiány, így egyik kedvencemet a tiramisut konvertáltam Atkins módra. Lássátok:

Tiramisu(krém)

Hozzávalók:
1 doboz Mascarpone
1 citrom reszelt héja
3 tojás
édesítő
vanília aroma
kávé

A tojások fehérjét kemény habbá verem. A sárgáját habosra keverem 3 ek. cukornak megfelelő édesítővel (és 70 csepp Polysweetet tettem bele), pár csepp vanília aromával és a reszelt citomhéjjal, majd hozzáadom a mascarponét is. 1-2 ek kávétól igazibb az íze. Majd végül óvatosan belekeverem a tojásfehérjéből készült habot. Kevés kakaópor a tetejére és be a hűtőbe kb. 2 órára.

Jó étvágyat!
(Össz. ch kb. 7-8g!)

Nem nagy recept ,de érdemes kipróbálni.szóját pirítva, van sós, és sótlan változatba is.A neve szója pronutti. Hasonló mint a szotyi, vagy mogyoró de szerintem jobb. Apróbb, több idő kell míg elrágod és hasonló vagy jobb íze van mint a mogyinak.Nasinak ezt használom.A kolléganőim megszólnak érte, de azért is ,ha nem veszek a mézes muffinból?Csábítás ördöge TE mindenhol ott vagy. sajnos nem tudom a pirított szója CH tartalmát, de gondolom jobb mint akármolyen chips.

Ez kicsit sok, de 1 evőkanál bőven elég szokott lenni nasinak,de tegnap a fiaim 10 perc alatt eltüntették az egész zacskóval. Mára semmi nasi, nincs mit.
Csülök Huszárné módra:
Hozzávalók:2 nagy kicsontozott csülök
3-4 gerezd fokhagyma,Raguhoz:15 dkg füstölt szalonna 1 szál gyulai vagy házi kolbász
25 dkg gomba 1/2 kg zöldborsó 4 közepes vöröshagyma
Elkészítés:
A csülköt 3-4 gerez fokhagymával felteszem főni. Amíg fő elkészítem a ragut. Megolvasztom a szalonnát, majd a hagymát karikára vágva megfonnyasztom, utána kerül rá a gomba és a zöldborsó. Együtt párolom amíg megpuhul, a legvégén kis kockára vágom a kolbászt és azt is hozzáteszem. A puha csülköket crips grillen szép pirosra sütöm. Tálalásnál öntöm rá az előbb elkészített ragut.Tettestársaim főtt krumplival, én párolt zöldhüvelyű zöldbabbal ettem.

Sajtos,tejszines csirkemell: 2 db csirkemellet kigloffolok,sózom,borsozom,majd kevés olivaolajban megsütöm mindkét oldalát.Közben 1dl tejszint hidegen összekeverek 1 teáskanál étkezési keményitővel,majd beleteszem a serpenyőbe amiből előzőleg kiszedtem a húst.Hozzá adok még egy teáskanál krémsajtot és két szelet sajtot.Addig keverem amig a sajt el nem olvad.Ha sürű lenne vizzel higitom.Sózom.borsozom, petrezselyemzölddel megszórom.Beleteszem a kisütött hússzeleteket és grillezett zöldségekkel tálalom.Pl: zeller,cukkini, zöldpaprika,brokkoli.

Ördög golyója:

10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg reszelt sajt, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, 2dkg (erős) zöldpaprika, olaj.

A füstölt szalonát nagyon apróra összevágjuk, keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, a petrezselymet és a darabolt paprikát. Az anyagokat jól összegyurjuk, diónyi golyókat formálunk belőle és kevés forró olajba téve megsütjük.

Kalapos karfiol:
1 karfiol
50 dkg darálthús
2 tojás ( az egyik főtt)
1-2 marék kockára vágott sajt
1 vöröshagyma
bors, só , ízlés szerint fűszerek

A karfiolt egyben megfőzzük, de csak félig. Lecsöpögtettjük. A darált húst a hagymával, tojással fűszerekkel jól összekeverjük, majd beletesszük a kockára vágott sajtot és a főtt tojást.
Egy jenai edényt kivajazunk. Beletesszük az egész karfiolt és a masszát a tetejére púpozzuk, úgy hogy a karfiol teljesen eltünjön. A tetejét vízes kézzel elsimitjuk. Alufóliával befedjük és előmelegített sütőben kb. 180 fokon 50 percig sütjük.

Salátával vagy majonézzel hidegen melegen fogyasztható.

Tartármártás v. majonéz?

1 egész(nyers)tojáshoz rakok pici sót,őrölt feketeborsot.Mustárt,ízlés szerinz.Simára keverem.Utána hozzácsorgatok kevés olívaolajat és jól elkeverem,homogénre.Utána jöhet hozzá a tejföl,attól függően,hogy mennyi mártást szeretnék.Én általában 2-t szoktam hozzáadni(kis pohár),így nem kell minden nap újat készíteni.Ráadásul a család is imádja!Mivel nem egyszerre eszem meg,minimális szénhidrát tartalma eloszlik az étkezésekre.Salátákhoz,húsokhoz isteni!

Kicsi a rakás

sertés karaj,cukkini,gomba,trappista sajt,olivaolaj,bors,só,pirospaprika

A karajokat kiklopfolom vékonyra,sóval-borssal-paprikával bedörzsölöm és olívaolajba mindkét oldalon pirosra sütöm.Tűzálló tálba teszem. A maradék olajon a karikára vágott cukkinit átsütöm,és átteszem őket a karajok tetejére. A gombát is az olajba teszem,sózóm-borsozom és a végén a cukkinik tetejére teszem. Legvégül a reszelt sajt kerül a tetejére. Nem kell túl sok olajat használni,és szerintem fincsi.

Sziasztok!
Nem emlékszem,hogy olvastam volna,ezért leírom,hogy a héten csináltam töltött képosztát!
Mindent ugyanúgy csináltam,kivéve,hogy rizs helyett karfiol volt benne,amit nyersen apróra vágtam,és azt kevertem össze a hússal,hagymával,és a fűszerekkel! Isteni volt,majdnem ugyan az az íz!!!

Gumitorta

1.réteg: 2 tojás
3 kanál cukrot (édesítőt)
vaníliát jól kikeverni
1 dl langyos vízben 1 evőkanál zselatint feloldunk és hozzákeverjük

2.réteg: 2 tojás
3 kanál cukor (édesítő)
vanília
1 evőkanál kakaó
1 dl langyos víz
1 evőkanál zselatin

3.réteg: 2 doboz tejföl
vanília
3 kanál cukor (édesítő)
1 dl langyos víz
1 evőkanál zselatin

Tetejére gyümölcs és gyümölcskocsonya.

Minden réteg elkészítése után azt beleöntjük a formába, és hűtőbe tesszük. Amíg a következő réteget összekeverjük, addig ez megdermed, s rá lehet önteni a következőt.

Ez az adag kis torta elkészítéséhez elegendő! A közepes méretű tortához 1,5-szeres, a nagy méretű tortához célszerű 2-szeres adagot venni.

Szerintem nagyon finom, de vigyázzatok, mert hasmenést okozhat!

miért is?!
tejfölben van 3,9 CH, de csak kevesebb, mint a felét ettem meg, a másik felét elhasználtam tegnap a családnak ebédhez:) raktam bele nagyonkevés fahéjat, meg édesítőt...
hát én akárhogy is számolok, sztem nem éri el a 2CH-t:)
Te jössz :P

A fahéj miatt nézd meg a ch ját. Ha 1/2 nek az 1/2 ét raktad bele vagy még annak is az 1/2 ét akkor nincs baj. Bocs ha szívgörcsöt okoztam, de magamból kiindulva félcsomag fahéj a minimum. Ha a pici tényleg pici akkor nem szóltam.

jujjj, azér annyira nem szeretm a fahéjt:)
én a kicsi kávéskanál végiből ami volt, azt raktam a tejfölbe:)
mindegy, már elméletileg úgyis 2. szakaszos vagyok, ennyit megengedhetek:)
eddig az össz bűnözésem annyi volt, hogy egy icipicit haraptam a most 7végén készült habpalacsintából:)
Ti meg itt krémest ettetek, stb, amíg én tiszta lelkiismerettel szenvedtem:)))

A mai ebédem, nekem bejött nagyon! De nem mondthatni hogy minimál szénhidrátú lenne. Erre figyelni kell!

Hozzávalók:
egy kicsi fej lilahagyma
fél bögre cukkíni
egy bögre brokkoli és karfiol
4-5 szem gomba (csiperke)
1 csirkemell filé
1 bögre tengeri mix (kagyló, rák, polip)
4 csík császár
Foghagymás-, olasz-, sült oldalas fűszersó, bors, só (ízlés szerint)

A husit felvágom csíkokra és befűszerezem, majd állni hagyom amíg felvágom a többi hozzávalót.
A hagymát karikára, a cukkinit kockára a gombát nagyobb szeletekre vágom. A wok aljába olíva olajat öntök, beleteszem a hagymát, rá 1-2 pillanatra a cukkínit és 1-2 percre mellé kerülnek a gombafejek is. Utána jöhet a brokkoli és a karfiol, majd a császár husi és a tengeri mix, párolom őket, és hozzáteszem a húst is. Csavarok kevés citomot a wokba.
Jó étvágyat hozzá! :)

Valaki magyarázza meg!

A receptek,ill. helyesbítek a CH számlálásnál mindig csészényi adagokkal kell dolgozni. Na mármost lehet hogy hülyének néztek,de nekem nincs csészém,csak 2 és 5 dl.-es poharaim. Ha ki akarok valamit mérni,a csészényi adagokat lehet gr.-ban,vagy dkg.-ban megadni,számolni? Vagy menjek és vegyek egy csészét?

A segítséget előre is köszönöm! Idáig még valahogy boldogultam,de jobb biztosat tudni.

wings:

Szia Wings!

Atkins bácsi szerint minimum 6 ébrenléti óránként kell enni. Én is magamra kényszerítem a reggelit, mert én azt nem szoktam, de megszokja az ember. Próbálj meg valami finom, könnyű dolgot enni vacsorára, ha csak pár falatot is. Gondolj arra, hogy az emésztés is energiába kerül a szervezetnek :))
Meg aztán a zsírbevitel is fontos ebben a diétában. Fura, meg szokatlan, de így van.

Hoxa

ezt a receptet találtam neten, nemtudom milyen lehet:
Grapefruit-kehely
Elkészítése:

A félbevágott grapefruit gyümölcshúsát kivájjuk a héjból, összekeverjük a krémtúróval és visszahelyezzük a graperuit héjba.

Tápanyagtartalom egy adagban:

Energia: 133 kcal (556 kJ)
Fehérje: 7,12 g
Zsír: 5,7 g
Szénhidrát: 12,5 g
Koleszterin: 16,87 mg
Rost: 0,29 g
C-vitamin: 18 mg
B12-vitamin: 0,31 ug
Kalcium: 39,17 mg
Vas: 0,3 mg
Nátrium: 8,19 mg

sztem 2. fázisban ez is mehet.szerintetek?

mégegy:
Almacsoda mézzel
Elkészítése:

Az almát meghámozod, szép vékonyan felszeleteled. Lábosba teszed, közepes lángon melegíted, gyakran kevergetve. Közben a mézet összekevered a fahéjjal. Mikor az alma már kezd puhulni, ráöntöd, és együtt megrottyantod, folyamatos keverés közben.

Tápanyagtartalom egy adagban:

Energia: 68 kcal (284 kJ)
Fehérje: 0,47 g
Zsír: 0,41 g
Szénhidrát: 15,2 g
Koleszterin: 0 mg
Rost: 3,46 g
C-vitamin: 4,56 mg
B12-vitamin: 0 ug
Kalcium: 48,8 mg
Vas: 1,47 mg
Nátrium: 4,5 mg

mégegy:)
Diós habcsók ínyenceknek
Hozzávalók:

15 dkg dióbel
10 tojás fehérjéje
2 evőkanal cukor
Fél citrom leve

Elkészítése:

A tojasfehérjébe beleteszem a cukrot és felverem habossá. 7-8 dkg diót ledarálok, és beleteszem a habba. Elkeverem, kivajazom és habkinyomóba teszem a habot, majd kis piramisokat nyomok a tepsibe, 5-5 cm távolságra egymástól. Utána a dióbelet ráteszem egyenként mindegyik tetejére. A sütőt előmelegitem, 10 perccel utána beteszem a sütőbe és 10 percig sütöm! Jó étvágyat!

Tápanyagtartalom egy adagban:

Energia: 322 kcal (1346 kJ)
Fehérje: 15,16 g
Zsír: 22,99 g
Szénhidrát: 12,86 g
Koleszterin: 0 mg
Rost: 1,84 g
C-vitamin: 13,9 mg
B12-vitamin: 0,05 ug
Kalcium: 91,14 mg
Vas: 1,63 mg
Nátrium: 106,32 mg

! fenébe, most látom, hogy előzőekből kihagytam a hozzávalókat :(

Mandulatejből készült puding:
Hozzávalók:

10 dkg tisztított, megdarált mandula; 0,5 liter víz; 2 evőkanál méz; 1 tasak főzhető pudingpor

Elkészítése:

A mandulát a mézzel és a forróvízzel alaposan összekeverem, majd 5-10 perc állás után leszűröm, és a leírásnak megfelelően elkészítem a pudingot (tej helyett a mandulás lét használva). Pudingformákba öntöm. Kihűlés után gyümölccsel díszítem.

Tápanyagtartalom egy adagban:

Energia: 219 kcal (915 kJ)
Fehérje: 7 g
Zsír: 13,1 g
Szénhidrát: 18,2 g
Koleszterin: 0 mg
Rost: 2,45 g
C-vitamin: 0,3 mg
B12-vitamin: 0 ug
Kalcium: 63,5 mg
Vas: 1,17 mg
Nátrium: 3 mg

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára