2004 februárjában a Cardiff egyetem tudósai a csukamájolajjal kapcsolatos valaha végzett első klinikai tanulmány eredményeit fedték fel. Eszerint a csukamájolaj a maga koncentrált omega-3 zsírsav tartalmával bizonyítottan hatékony az izületi kopások és gyulladás ellen.

Az omega-3 egy többszörösen telítetlen zsírsav-család neve, ami nélkülözhetetlen a szervezet számára, és a test maga nem állítja elő, a táplálékkal visszük be. A leggazdagabb omega-3 források az olajban gazdag halak, a tengeri halak, valamint a halolaj és a csukamájolaj tartalmú táplálékkiegészítők. Az omega-3 zsírsavak kiemelkedő szerepet játszanak a vérnyomás szabályozásában, a hormonok sejtekhez történő eljuttatásában, az izomműködésben, az összes sejt működésében (áramlás szabályozása, sejtosztódás sebességének optimalizálása), a szövetekbe történő oxigénszállításban, a máj működésében, valamint megakadályozza a vérrögök képződését, és segíti az idegcsatornák működését is.

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára