Atkins Pizza (Egy szelet tartalma 3 gramm)

Alap: Vékonyra kloffolt tetszőleges típusú hússzeleteket fektessünk egy pizza tepsi aljára. Fűszerezzük sóval vagy szósszal. Süssük kb. 10 percig. Ha lyukak keletkeznek, akkor tömjük be őket hússal és süssük még tovább.
Szósz: 4,5 dl paradicsom szószt keverjünk össze oregánóval, bazsalikummal, fokhagyma- és vöröshagyma porral.
Feltét: 3 csésze vegyes sajt (pl. mozzarella, cheddar), fél csésze darabol hagyma, fél csésze zöldpaprika.
A megsült alapra rétegenként háromszor teszünk szószt és feltétet, felülre sajtot. Addig kell sütni, amíg a sajt kicsit meg nem barnul. Szeleteld 8 felé.

fórum: 

hozzászólások

RAKOTT CSIRKE PADLIZSÁNNAL
1 nagyobb csirke, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 10 dkg füstölt szalonna, 2 nagyobb padlizsán (70-80 dkg), 3 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, ízlés szerint só és törött bors.
A csirkét megtisztítom és kis darabokra vágom. Megsózom és a borssal megszórom. A padlizsánt megmosom és héjastól egy centis karikákra vágom, majd megsózva 10 percig állni hagyom (míg levet ereszt). Közben a vöröshagymát vékonyra karikázom. A füstölt szalonnát nagyon apróra metélem, zsírját kisütöm és a pörcöt félreteszem. A visszamaradt zsíron a csirkedarabokat eros lángon átsütöm. Tuzálló tál alját beborítom a lecsöpögtetett padlizsánszeletekkel és meghintem reszelt sajttal. Erre ráfektetem a csirkedarabok egy részét. Beborítom hagymakarikákkal, megsózom, megborsozom és a pépesre zúzott fokhagymával megkenem. Erre ismét padlizsánszeleteket helyezek, majd a rétegezést addig folytatom, amíg elfogy a hozzávaló. Tetejére reszelt sajtnak kell kerülnie, ezt beborítom a lehéjazott paradicsomszeletekkel, lelocsolom a csirke pecsenyelevével, és rászórom a szalonnapörcöt. A tálat befedem és elomelegített, forró sütoben 40 percig sütöm, majd a tetejét levéve pirosra pirítom. Saláta illik mellé.
Elkészítési ideje: 70 perc

KARFIOLOS CSIRKE
1 közepes nagyságú csirke, 1 kg karfiol, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg reszelt sajt, 1 dl natür joghurt, 1 csokor petrezselyemzöld, késhegynyi orölt borókabogyó, ízlés szerint só és orölt fehér bors.
A csirkét tisztítás után feldarabolom. A karfiolt meleg vízbe teszem, a külso leveleitol megtisztítom és rózsáira szedem. Nagy tuzálló tálba teszek egy jól megsózott, megfuszerezett csirkedarabot egy karfiolrózsával váltogatva. A füstölt szalonnát apróra vágom, zsírját kisütöm, majd a pörcöt az étel tetejére szórom. A visszamaradt szalonnazsírba keverem a reszelt sajt felét és meglocsolom vele az étel tetejét. A tálat alufóliával lefedem és elomelegített, forró sütobe téve 50 percig sütöm. Ezután rászórom a nagyon finomra metélt petrezselyemzöldet és a maradék reszelt sajtot, majd a joghurttal meglocsolom. Egy pillanatra visszateszem a forró sütobe, hogy a sajt ráolvadjon a tetejére. Ha a család nagy étku, lehet még sült burgonyát is kínálni mellé.
Elkészítési ideje: 70 perc

CSIRKERAGU PADLIZSÁNNAL
1 csirke (kb. 1 kg-os), 4 gerezd fokhagyma, 1 közepes padlizsán, 1 evokanál paradicsompüré, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 5 dkg füstölt szalonna, ízlés szerint só és törött fekete bors.
A füstölt szalonnát vékony, hosszú csíkokra vágom, a zsírját kiolvasztom, majd lepirítom rajta a megtisztított és apróra vágott fokhagymát. A megmosott és feldarabolt csirkehúst a fokhagymás szalonnazsíron jól átsütöm. Aláöntök 3 dl vizet és fedo alatt, kis lángon puhára párolom. Közben sózom és meghintem borssal. Ha a hús megpuhult, levébol kiveszem, kicsontozom, majd kis kockákra vágva visszateszem a serpenyobe. Hozzákeverem a sütoben megsütött és összetört, sózott paradicsompürével elkevert padlizsánt, végül rászórom a nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet.
Elkészítési ideje: 50 perc

CITROMOS PIRÍTOTT CSIRKE
1 nagyobb csirke, 1 citrom, 3 dkg vaj, 2 evokanál olaj, ízlés szerint só és orölt fehér bors, 1 teáskanál szárított citromfu (gyógynövényboltban kapható).
A megtisztított csirkét 8 darabra vágom és jól megsózom. Az olajat felforrósítom és a húsdarabokat egyenként, mindkét oldalukon lepirítom, majd tuzálló tálba teszem. Rálocsolom a citrom kifacsart levét, rászórom a nagyon apróra vágott citromhéjat (a fehér bundája nélkül), meghintem a borssal és a citromfuvel, végül rátördelem a vajat. A tálat befedem és elomelegített, forró sütoben, közepes lángon 30-35 percig sütöm. A tál tetejét levéve ropogósra pirítom. Nagyon finom hozzá a fött karfiol.
Elkészítési ideje: 55 perc

Csirkével töltött avokádó (és nem fordítva!):)) Én ezt eloételnek gondoltam. . .
Hozzávalók: 3 nagyobb avokádó, 6 ek citromlé, 1, 5 dl majonéz, 1 reszelt hagyma, 1 kk zelleres só, 1 mkk fokhagyma por, só, bors (ízlés szerint), 2 csészére való aprított, párolt csirke, 12 dkg reszelt trapista sajt, snidling.
Az avokádót hosszában kétfelé vbágjuk, magját kiszedjük, belsejüket megöntözzük citromlével, félretesszük. Összekeverjük a majonézt, hagymát, zellersót, fokhagymaport, borsot, majd a csirkével együtt alaposan összedolgozzuk. Az avokádóról leöntjük a felesleges citromlevet és megtöltjük a csirkekeverékkel, megszórjuk reszelt sajttal. Kb. 180 fokos sütoben egy kis vizet aláöntve 15 percig sütjük, amig a sajt rá nem olvad. Ha kész, még melegen megszórjuk snidlinggel.

CSIRKEMELL
50 dkg csirkemellfilé
20 dkg prosciutto
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 szálzeller
1 zöld kalif. paprika
1 paradicsom
2 ek. Worcestershire
1 kanál tabasco (kis!!)
fekete bors
chilipor
1 dl olivaolaj
pet. zöld.
a hust sonkát zöldségeket kockákra vágod, az olivaolajat egy serpenyoben felhevited, hozzáadod a csirkét, sonkát, borsot, chilit, , sózod(a sóval óvatosan, a sonka is sós) és összepiritod. a hust kiveszed szurökanállal a sonkával együtt, félreteszed. . a maradék zsiradékra dobod a finomra vágott vöröshagymát, a kockázott zöldpaprikát, zellert, megpárolod. hozzáadod a felkockázott parit, Worchestershiret, tabascot, a csirkét, sonkát és egy kicsit összerottyantod,és addig párolod, mig megpuhul:)))remélem normálisan leirtam:)

Csirkemell (Indonéz)
Hozzávalók: 80 dkg csirkemell, 3 közepes vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 evokanál curry, 1 teáskanál orölt fahéj, 1 teáskanál orölt édeskömény, 3 evokanál kukoricaolaj, 4 evokanál kókusztej, 3 chilipaprika, só, 4 szál bazsalikom
A csirkemellet kicsontozzuk, leborözzük, megmossuk. Kevés sóval, curryvel roston megsütjük. Közben elkészítjük a mártást. Felhevített olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, rátesszük az összezúzott fokhagymát, a karikára vágott chilipaprikát, a fahéjat, a köményt, a curryt, sót, ketchupot. Jól elkeverjük, és felöntjük a kókusztejjel. A megsült csirkemelleket beletesszük a kókusztejes, fuszeres lébe, és 4-5 percig együtt pároljuk. Állandóan kevergetni, rázogatni kell, míg be nem surusödik, ügyelve arra, hogy le ne égjen. A csirkemellet bomártásban tálaljuk, bazsalikomszárral díszítjük

Csirke Fajita
Családi recept (4 csirkemellhez)
! cayenne bors ízlése szerint (1/8 - 1/4 teáskanál),
! chili-por ízlése szerint (1/2 - 2 teáskanál),
! 1 teáskanál paprika,
! 1 teáskanál só,
! 1/2 teáskanál hagyma por,
! 1/4 teáskanál fokhagyma por,
! 3/4 teáskanál összemorzsolt
csirkehúsleves-kocka,
! 1/4 teáskanál elmorzsolt zsálya,
! 1/4 teáskanál római kömény
! maximum 1 teáskanál cukor helyett, edesitöszer

Keverjük össze egy kis tálban ezeket a hozzávalókat. Készítsük el a Fajitát az alábbiak felhasználásával:

! 1 zöld, húsos paprika,
melyet csíkokra vágott,
! 4 bor és csont nélküli csirkemell,
melyet vékony csíkokra vágott,
! 2 evokanál olaj,
! 1/3 csészényi víz,
! 1 közepes hagyma, szeletelve.

Süssük a csirkét forró olajban, folyamatosan kevergetve egy nagyobb méretu, nyeles, tapadást gátló bevonattal bevont edényben, 5 percig közepesen magas láng felett. Adjuk hozzá az elokészített fuszerkeveréket, a vizet, a zöld paprikát és a hagymát, süssük tovább folyamatos kevergetés közben, közepes lángon legalább 10 percig , vagy amíg a csirkehús meg nem fo. A zöldségféléknek is meg kell puhulniuk. Tortilla kenyerbe feltekerve fogyasztja a csalad, mi csak salataval.

Daralt hustekercs 2
50 dkg darált sertés tarjából fasírtot kell készíteni, csak a kenyeret ( zsömlét ) kell kihagyni. Jól kidolgozni, majd alufóliát -nagyobb darabot - bekenni olajja. A húsmasszát rá kell teríteni 2 cm-es rétegben, majd sonkával beteríteni, 20 dkg reszelt sajtal megszórni.
Föl kell göngyölni mint egy roládot, majd alufóliástól sütoben megsütni. Én még sütés után fólia nélkül kicsit megpirítom a tetjét.

Lehet másféle tölteléket is tenni a roládba !

Daralt hus tekercs

Ez a finomsagadag egy csalad egesz napos kirandulasahoz lehet melto utitars.
A daralt husit darald le meg ketszer.
Tepj egy nagy darab alufoliat kend be vajjal es boritsd ra a daralt hust.
Nyujtsd ki ujjnyi vastagsagura, szord meg soval es borssal.

Vagd ossze csikokra a majat, fott sonkat, gombat, savanyu uborkat.
A sajtot szeleteld fel, a kolbaszt akar karikara is vaghatod, ha nem jut
eszedbe jobb mertani alakzat.

A kiteritett husira oszd el szep egyenletesen az alkotoreszeket: majat,
sonkat, gombat, kolbaszt, uborkat,
teritsd a kozepere a sajtszeleteket es az egeszet tekerd fel. J
o szorosan csomagold be a foliaval, s ovatosan tedd be a sutobe sulni.

Viszonylag hamar megsul (kozepes hofokon kb. egy ora), es a folia
benntartja az izeket.
Ha megsult, foliastul hagyd kihulni.
A hideg foliat mar le lehet venni es a tekercsbol gyonyoruseges szeleteket
lehet vagni.

Rakott zöldség
Hozzavalok: 20dkg padlizsán , 20dkg cukkini, 20dkg, kaliforniai paprika, 20dkg gomba, csipet gyömbér, csipet bazsalikom, 5dl husleves(lehet kockabol is), 10dkg vaj, reszelt 20dkg sajt lehet trappista elkészités igen egyszerü!! A kivajazott tepsibe rétegezve rakjuk a zöldségeket lényeg minden kicsit vastagabb legyen a megszokottnál a füszerekkel jól befüszerezzük a tetejét jól nyakon öntjük huslevessel+rá szórjuk a sajtot sütöben szép pirosra sütjük!!

Sutoben sult zoldsegek tojassal

Hozzavalok:
1 paprika
2 cukkini
1 padlizsan
1 paradicsom
nehany virsli
3-4 tojas

Egy serpenyoben aprora vagott hagymat megfonnyasztani pici olajon, hozzaadni a kockara vagott friss paradicsomot. Hozzaadni a tobbi kockara vagott zoldseget, sozni, borsozni, es pici level felontve kb. 30 percig parolni. (ha van otthon friss bazsalikom-level, mehet bele) Amikor a levet elfotte, kivajazott jenai talba onteni, nagyobb darabokra vagott virslivel elkeverni, 3-4 melyedest csinalni bele kanallal, amibe a tojasokat finoman beleutjuk. Forro sutobe dugni, amig a tojasok meg nem sulnek. Aprora vagott petrezselyem-zolddel meghinteni.

fogyókúrás
Tuzálló tálba öntök egy kis olivát, rá egy sor leborözött, felkarikázott paradicsomot. Egy tonna apróra vágott fokhagymát, majd mozarella sajtot.
Leborítom még egy sor paradicsommal, és egy kis bazsalikomot szórok a tetejére.
10 perc. Mármint 10 perc az elokészület, kb. 20 a sütés.
Nem bírunk betelni vele.
Ízbomba !!!!

Töltött cukkini

4 cukkinit megtisztítok, félbevágok, esetleg levágom a héját. A belsejét kikaparom és félreteszem. A vágási felülettel lefelé egy kivajazott tálba teszem és elömelegített sütöbe rakom 5-10 percre. Közben 1 fej hagymát olajon megpirítok, hozzákeverem a cukkini belsejét, 20 dkg gombát, 10 dkg sajtot. Megsózom, borsozom, és 1 tojást hozzákeverek. A cukkiniket megtöltöm a masszával és tetejüket megszórom reszelt sajttal. Visszatolom a sütöbe, ahol már 5 perc alatt el is készül. Melegen a legfinomabb.

Sopszka saláta

Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg kígyóuborka,
2 húsos zöldpaprika,
4-5 paradicsom,
1 nagy fej vöröshagyma,
só,
2 evokanál borecet,
5-6 evokanál olaj,
10 dkg juhsajt
Elkészítése: Az uborkát hosszában négybe vágjuk, majd egycentis darabokra szeljük. A zöldpaprikát hosszában félbevágjuk, kicsumázzuk, kierezzük, és félcentis csíkokra aprítjuk. A paradicsomot nyolc részre vágjuk. A megtisztított, félbevágott hagymát nagyon vékony csíkokra szeleteljük. Az így elokészített zöldséget összekeverjük, megsózzuk, és az ecetes olajban megforgatjuk. 1-2 óráig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, majd tálalás elott a juhsajtot a tetejére morzsoljuk.

NEM LEHET ABBAHAGYNI" CSIRKE
1 közepes nagysagu csirkemell, 1 pupozott tk pirospaprika, 1-1mk majoranna, bors, , 1 tk so, 2 gerzd fokhagyma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 nagy fej hagyma, 2 dl tejföl, 4 ek olaj , 1 dkg vaj, 1 keshegynyi örölt kömeny.
A csirket feldarabolom . A füszereket összekevered a kicsire vagott fokhagymaval. A husokat megmartom a füszeres keverekben es a kiajazott tepsi aljara egymas melle rakom. A maradek füszert raszorom . Rateritem a karikara vagott hagymat, reszelt sajtot es megöntözöm az olajjal elkevert tejfölt. Elömelegitett , forro sütöben 50 percig sütöm.

Csirkesaláta 2 szemelyes adag

20 dkg csirkemellfilé, 2 evokanál olaj, 5 dkg majonéz, 1 dl joghurt, kiskanál currypor, só, orölt bors,porehagyma

A csíkokra vágott csirkemellet fuszerezés (só, bors) után megpirítjuk az olajon, majd lehutjük. A majonézt elkeverjük a joghurttal,a curryporral, kevés sóval, orölt borssal és egy pár csepp citromlével. A majonézes öntethez adjuk a csirkemell csíkokat, a felkarikázott póréhagymát, majd behutjük és tálaljuk.
Joghurtbol kevesebb is eleg bele szerintem.Munkahelyre is viheto!

Óvári pulyka

2 db pulykamellfilé, 6 szelet gépsonka, 6 szelet óvári sajt, 25 dkg csiperkegomba, 5 evokanál olaj, só, orölt bors

A pulykamelleket sóval, borssal fuszerezzük, majd olajon megpirítjuk. A húsokat tuzálló tálba fektetjük, és rátesszük az olajban puhára párolt gombát. A pulykát a sonka- és a sajtszeletekkel beborítjuk, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.

Sóban sült csirke(hozzávalók:1db csirke,1kg só)

Egy tepsibe beleöntöd az 1kg sót,egyenletesen elrendezgeted.Erre ráteszed a kívül-belül megmosott csirkét.1-1,5 óra alatt finom puha lesz.Egyszer meg kell fordítani,hogy egyenletes legyen a sülés.
Egy adag:288kcal és 0gr ch

Fasírt(40dkg darált pulykahús,4tojás,2 gerezd fokhagyma,pirospaprika,majoranna,bors,só)

Két kenménytojást a darálthúsra reszelünk,a másik két tojást beleütjük a masszába és jól elkeverjük a hússal.Ízlés szerint ízesítjük.Római tálban és olajban is kisüthetjük.
Egy adag:240kcal,1.4gr ch

Mai ebédem receptje:

Tegnap éjjel 10kor csaptam össze, de meg sem kostoltam. Ma kiderült, hogy remekül sikerült:

Olajon darált pulykahusit megsütöttem fűszerekkel (curry, fűszersó), icipici tejszínnel felöltöttem. Nem úszott benne, csak épphogy érintette.

Egy műanyag dobozka aljára tettem egy kis füstölt sajtot, kockázva.
Rálapátoltam egy kis husit.
Rákockáztam főtt tojást.
És rátettem 1 ek majonézt.
Jól összerázódott, mire becuccoltam a melóhelyre.
Nagyon finom volt.

Ezzel csak azt szeretném kifejezni, hogy nem kell mindenhez recept, engedjétek szabadon a fantáziát, amit szabad, abból dobájatok össze ezt-azt, és máris kész.
És sosem ugyanolyan, tehát nem lehet megunni. :)))

Hoxa

Sütemény liszt nélkül (nem az első szakaszosoknak)!

2 marék dió,2 marék mogyi,2 marék mandula,1 marék aszalt barack,1 marék aszalt szilva,1 marék mazsola,1 citrom,6 tojás,1 sütőpor,1 ek szódabikarbóna.

Az anyagokat daráld össze,gyümölcsöket aprítsd össze.citrom héjját reszeld rá, kis fahéjjal ízesítsd.
Sütőt béleld sütőpapírral.
A 6 tojást válaszd szét,a sárgájához tegyél 6 ek édesítőt,1 teáskanál szódabikarbónát és a citrom levét.A fehérjét kemény habbá kell verni,majd apránként a magkeverékkel együtt a sárgájához keverjük. A kész masszát 180-200 c fokon előmelegített sütőben megsütjük.Kb 30-35 percig sütni.( Ezt a Story magazinból vannak Atkins diétázóknak)Lányok,fiúk ne szídjatok nem próbáltam még ki,majd ha második szakaszban leszek!

Sziasztok!

Ez ugyan eredetileg nem Atkins-féle recept, de a hozzávalók alapján nyugodtan lehet fogyasztani, mert az íze valami mennyei! :)

Rokfort-borda

Hozzávalók: 8 szelet sertéskaraj csont nélkül, 10 dkg márványsajt, 5 dkg trappista sajt, 5 dkg vaj, 8 szelet bacon

A húst vékonyra kiklopfolom. A sajtokat lereszelem, összekeverem, és a vajjal együtt a húsra ráteszem. (Nem rákenni kell, hanem henger formában a szélére tenni!) Ezután a húst feltekerem, és minden feltekert húsra még ráteszek (rátekerek) 2-2 szelet bacont. Majd mindegyiket külön alufóliába csomagolom. Az alufóliát lehetőség szerint légmentesre kell zárni. Bő olajban, kis lángon kb. 25-30 perc alatt sütöm meg, de lehet tepsiben, olaj nélkül is sütni, kb. ugyanennyi idő alatt.

Ha kisebb karajt veszünk, akkor csak minden második szeletet kell átvágni teljesen, így szép nagy szelet húsokat kapunk.

Megvettem a Nők lapja konyha legfrissebb számát, amelyben találtam pár használható receptet:Rokfortos vitaminsaláta; Gombás mimózasaláta; Spenótos fasírtroád; Tejfölös zöldségleves; Cukkinis-répás töltött tojás; Zöldséges tojásaszpik; Avokádókrém paprika csónakban;sajtos nyársfalatkák; Tükörtojás sonkás-pórés fészekben; Sonkás-parmezános saláta; Töltött borjú; Izesített majonézek;Húsvéti báránypecsenye;Csípős-savanyú kacsamellsaláta;Sonka fehérborral és mustármártással;Rozmaringos sertésszelet almás vöröskáposzta salátával;Sajtos karalábé; Sernyősspenót; Zöldségtál tojásos morzsával; Rozmaringos tűzdelt báránycomb; Göngyölt csirke ínyenceknek; Zöldséges nyúl egytál; Van amiből el kell hagyni valamit, de úgy is finom lehet. szóval érdemes nyitott szemmel olvasni ilyesmit is.

Rokfortos vitaminsaláta
Hozzávalók: 1 tojás, 1 zsenge karalábé, 1 nagy csokor retek, 200g kígyóuborka, 3-4 zsenge sárgarépa, 1 kis fej lollo saláta, 1 evőkanál tisztított tökmag, 4-5 szál petrezselyem
Az öntethez: 100g érett márványsajt, 2 evőkanál majonéz, 3dl joghurt, ˝ citrom leve, 1 evőkanál méz, só, bors
A tojást sós vízben, az újraforralástól számított pontosan 8 percig főzzük, majd hideg vízbe merítve kihűtjük és meghámozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a salátát kicentrifugázzuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk, A karalábét és a retket karikára, az uborkát és a sárgarépát hosszanti szeletekre gyaluljuk, azután kissé rézsútosan valamennyit vékony csíkokra-pálcikákra vágjuk. A tökmagot serpenyőbe szórjuk és zsiradék nélkül megpirítjuk. A legszebb salátalevelekkel kibélelünk egy nem túl mély tálat, a maradékot falatnyi darabkákra tépkedjük, majd a tál aljára szórjuk. Tetejére halmozzuk a zöldségeket, megszórjuk tökmaggal, finomra vágott petrezselyem felével, végül a kettévágott tojással és 1-2 szál tetszőleges zöldfűszerrel díszítjük.
Az öntethez apróra-finomra morzsoljuk a márványsajtot, csinos tálkába tesszük. Hozzáadjuk a majonézt, a joghurtot, a citromlét, a mézet, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, és sima-bársonyos krémmé keverjük. A szépség kedvéért csak az asztalnál öntözzük meg vele a salátát
Szerintem a méz helyett lehet édesítőt használni, a joghurt helyett inkább tejföl vagy tejszín, akár keverve.

Gombás mimózasaláta

Hozzávalók: 4 tojás, só, bors, 250g sampinyon gomba, 250 g barna sampinyon gomba, 4+2 evőkanál citromlé, 200g zsenge spenót, 10 szál snidling, 200g pácolt, sovány nyers sonkaszelet, 1 kávéskanál csípős mustár, 1,5 dl tejszín, 1,5 dl kefir.
A tojásokat erősen sós vízben keményre főzzük, hidegvízbe merítve lehűtjük. A gombát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, és azonnal meglocsoljuk 4 evőkanál citromlével. A spenótot megmossuk, kicentrifugáljuk vagy konyharuhával szárazra lapogatjuk. A snidlinget leöblítjük, (ollóval) finomra vágjuk. A sonkát 1 cm-s csíkokra szedjük. A mártáshoz meghámozzuk a tojásokat, kettő sárgáját félretesszük a díszítéshez, a másik kettőt péppé törjük. Hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt, a kefirt és 2 evőkanál citromlét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül belereszeljük a főtt tojásfehérjéket és elkeverjük a snidlinggel. A formásabb spenótlevelekkel kirakjuk egy tál szegélyét, a többit falatnyi darabkákra tépkedjük, összekeverjük a gombával és a sonkával, majd tálra halmozzuk. Tetejére reszeljük a félretett tojás sárgákat. Csak az asztalnál locsoljuk meg és keverjük össze a mártással.

Spenótos fasírtrolád
Hozzávalók: 500g spenót, só, bors, 250g túró, 2 tojás, 50 g reszelt sajt (parmezán,edami), 1 csokor petrezselyem, szerecsendió, 2 szikkadt zsemle, 1 nagy fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, kis olaj, 1 kávéskanál mustár, 1 evőkanál csípős paprikakrém, ˝ kávéskanál provence-i fűszerkeverék, 500g vegyes darált hús, 2 mini paradicsom, néhány bazsalikom bóbita.
A töltelékhez a spenótot megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, enyhén sós vízben3 percig főzzük. Leszűrjük, majd krumpli nyomóba szedve kipréseljük belőle a vizet, és apróra vagdaljuk. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a spenótot, 1 tojást, a reszelt sajtot és a finomra vágott petrezselymet. Sóval, borssal és frissen őrölt szerecsendióval ízesítjük, jól összedolgozzuk.
A fasírthoz a zsemléket beáztatjuk langyos vízbe. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 1 evőkanál olajban, majd a kinyomkodott zsemlékkel, a maradék 1 tojással, a mustárral, a paprikakrémmel, és a fűszerkeverékkel együtt a darált húshoz adjuk-gyúrjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra: Kibéleljük a sütő tepsit alufóliával, megkenjük 1 kávéskanál olajjal, majd kb. 25x35 cm-es téglalapot formázva egyenletesen elkenjük rajta a húsmasszát. A hosszanti széleken 2-3 cm-t szabadon hagyva rásimítjuk a tölteléket, azután a fólia segítségével feltekerjük, két végét összenyomjuk. És a sütőben szép pirosra sütjük (1 óra). 10 percig a tepsiben pihentetjük, majd óvatosan deszkára emeljük, és kissé rézsútosan felszeleteljük. Süthetjük tortának is: a húsmassza felét zsiradékkal kikent, zsemlemorzsával beszórt tortaformába simítjuk, elkenjük rajta a tölteléket, majd bevonjuk a maradék húsmasszával, a többi ugyanaz.
Szerintem a zsemle kihagyható, bár így sűrűbb, keményebb lesz a fasírt. De lehet beletenni főtt tojást összetörve, vagy főtt karfolt is. Ez egyébként az össze fasírtszerűségekre igaz

mai ebédem receptje:

Egy kissebb padlizsánt megpucolok, felkockázom majd besózom, negyed óráig állni hagyom, majd kinyomkodom, s leöntöm róla a levet.
Olajon a fokhagymát megpirítom, pele a padlizsánt, ey felkockázott paradicsomot, s a végén én parmezánt reszeltem rá, de havalakinek ez túl sós, akkor pl.trappistát is tehet rá.

Nekem nagyon ízlik, remélem nektek is fog.

Szia! Lehet hogy tudok neked ebben a kerdesben segiteni. En folyekony SUKETTERT hasznalok. A csavaros teteje az üvegnek 5 ml-es. 5mlsuketter= 50 g cukor. 1 dl suketter= 1 kg cukor Ez az üvegen fel van tüntetve. De pl. amikor teat fözök, akkor 2 evökanal sukettert teszek bele, mert olyan nagy a teaskannam. Szoval ezt mindenki maganak kell hogy kitapasztalja.

DESSZERT:

10 DKG SOVÁNYTÚRÓ CH: 3,7 gr
2 e.k TEJFÖL CH: 2 gr
1 TOJÁSSÁRGÁJA CH: 0 gr
1/2 CITROM HÉJJA és pár csepp citrom
Izlés szerint édesítőszer
Ezeket keverd össze,amikor készen van 3 szem meggyet vagy málnát tegyél rá és cukor nélküli tejszínhabbal is fogyasztható. ÖSSZES Ch: kb 7,5 gramm

Desszert:

Vanília sodó

(Mennyiségeket nem tudok)
Tejszín+víz+édesítő+tojássárgája+vanília aroma
Ezeket össze kell főzni és elkanalazni.

Ha rátok tör az édesség utáni vágy, akkor Atkins-szal összeegyeztethető szerintem.

Hoxa

Csirkemell
4 db csirkemell, 4 szelet füstöltsonka(parma jellegü), 4 level friss bazsalikom, fekete bors,so,oliva olaj a keneshez.
A csirke melleket sozzuk, borsozzuk, rateszünk 1 db levelet es 1 szelet sonkat körbetekerünk rajta. Tüzallo talba tesszük es oliva olajjal lekenjük. Sütese 180 C-on 30 perc.

Cappucsinopudding 8 adag
1. keverek) Egy evökanal neskave,( espresso) 1/2 dl kakao por, 2 evökanalnak megfelelö mennyisegü edesitö szer, 1 teaskanal zselatin por, 2.5 dl tejszin-viz kevereke, 2 db tojas sargaja, 1 dl sovany turo (keszella), 1 teaskanal vanilia.
A zselatint kavard össze a kaveval, kakaoval, es az edesitö szerrel 1 labosban. Lassan melegitsd fel es verjed amig kezd sürüsödni. Öntsd at 1 masik talba, ami alatt 1 hidegvizzel feltöltött tal van, es ugy vered tovabb+hozzateszed a turot es a vaniliat.
2.keverek) Negy db tojasfeherjet csipet soval kemeny habba verünk.Utana ovatosan belekeverjük a kakaos keverekbe. 8 db kavespoharba szetosztjuk es creme fraichevel vagy felvert tejszinhabbal szervirozzuk.

278. mrsmihaly E-mail Privi Válasz erre 2004-03-12 09:41

Itt irom a szombati menünket, persze mindenki alakitsa at a fogyokurajanak megfelelöen!!!!

SONKA PORÉHAGYMAMÁRTÁSSAL

HOZZÁVALOK:1 1/2kg füstölt sonka, 1kg poréhagyma, 10dkg vaj, 3evőkan. liszt, 6dl meleg tej, 2dl felmelegitett száraz vermut, so, örölt bors, 2dl tejszin, 6dkg reszelt Gruyere sajt.

ELKÉSZITÉS:Áztassuk be a sonkát 12orára, közben cseréljük le a vizet rola. Aztán tegyük egy jokora fazékba, hideg vizbe föni, hogy jol ellepje, majd gyönygyöztessük, annyi ideig, hogy minden 1/2kg-ra 30percet számtunk, attol kezdve, ahogy feltettük a tüzre. Ha kész vegyük le és hagyjuk a saját levében kb. 1/2orát. Aztán rakjuk ki egy tálbe és távolitsuk el a bőrét.
A poréhagymát robotgépben daráljuk át, de a zöldjét vágjuk le előtte. Majd egy lábasban forro vajon futtassuk meg a porét, hintsük meg a liszttel és keverjük össze alaposan. Keverjük össze a vermutot a tejjel és a lassan adagoljuk a poréhoz, hogy sürü mártást kapjunk. Jöhet bele a so, bors. Gyöngyöztessük finoman kb. 20percet, folytonosan kevergetve. Adjuk hozzá a tejszint meg a sajtot és addig kavargassuk, mig a sajt el nem olvad. Közben a soval ovatosan, mert a sonka is elég sos.
Szeljük fel a sonkát szép egyforma szeleteke. Öntsük a mártás felét egy tüzállo tálba, majd szedjük rá a sonkaszeleteket és kanalazzuk a tetejükre a maradék mártást.
Szorjuk meg a tetejét vajforgácsokkal és toljuk be 10percre 220fokos sütőbe. Piritsuk le.
Köretnek tálaljunk mellé ujkrmplit, spenotot vagy brokkolit.

277. mrsmihaly E-mail Privi Válasz erre 2004-03-12 09:29

Porehagyma sütöben
szoval, ket szemelyre: megfozunk forro vizben 700 g porehagymat, foleg a feher reszet, leszurjuk, es botmixerrel osszezuzzuk peppe, ebbol lesz az egyik reteg!

masik reteg: ket tojassargajat osszekeverunk reszelt sajttal , vekonyra apritott parmai sonkaval, soval, borssal, provanszi fuszerkeverekkel (en ezt is botmixereztem!), bele jon meg 5-10 cl tejszin, hogy kremes legyen, es kesz a 2. reteg.

kikenunk egy ozgerintformat, es abba egy reteg egyes reteg, egy reteg 2. reteg, stb. Be a 200 fokos sutobe!

276. mrsmihaly E-mail Privi Válasz erre 2004-03-12 09:16

Sziasztok! Vasarnap jönnek a gyerekeim ebedre, igy gondoltam hogy beirom, mitt tervezek fözni, hatha valakinek segitseget adok a menümmel.

Csirkecomb töltve
Semmi másból nem áll, mint hogy a comb bőre alá füstöltsajt és kockázott baconszallona keverékét púpozzuk és a szokásos módon fólia alatt, majd anélkül sütjük. Isteni íze lesz!

A másik változat, - aki szereti - a combok bőre alá savanyúkáposzta és kockázott baconszalonna darabokat tömünk. Hasonlóképpen sütjük.
Krumplipürevel es sok zöldsalataval szervirozom.
Edesseg: CHEESECAKE (amerikai edesseg)
Hozzavalok:4 dl tejszin, 3 db tojas, 250 g Phiadelphia sajt (ez 1 zsiros, izesites nelküli kremsajt, maszkarpone jellegü),vanilia, 1 dl-nek megfelelö szaharin.
Valaszd szet a tojasokat, es a sargajat az edesitövel meg a vaniliaval csomomentesre kevered, utana beleteszed a sajtot es tovabb vered elektromos habverövel kb. 5 perc.
A tojasfeherjet kemeny habba vered 1 masik talban.
A 3. talban kemeny habba vered a tejszint.
A vegen a 3 tal tartalmat ovatosan összekevered, ugy hogy ne törjön össze a hab. belesimitod a kerek paj formaba, kicsi kekszet szoktam a tetejere morzsolni diszites keppen, es be a fagyasztoba. Masnap elöveszem, es mindenki annyit vag belöle, amennyit kivan. Gyümölccsel lehet disziteni szervirozasnal. Ha marad belöle, vissza a fagyasztoba, mert elal.
Sok sikert hozza, es szamoljatok a CH-kat.

Kedves Hoxa!
Még nem kezdtem el...
De most már tuti el fogom.
Nagyon sokat lökött az elhatárotásomon e honlap léte. Jelenleg a könyvet olvasom, s készítem a lelkemet, agyamat :).
KÖSZI, HOGY MEGCSINÁLTAD!!!!!!!!!!!!!
S külön köszi a "magyar" recepteket!
Kb. 1-1 1/2 hetet adok magamnak a ráhangolódásra, s belevágok. Még egyszer köszi, hogy vagy/tok!!

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára