Már régebben is olvastam erről a diétáról, és akkor is megakadt a szemem rajta, mert kicsit hihetetlenül hangzik a számomra. Aztán 1-2 napja ismét találkoztam a cikkel.
Ti mit szóltok hozzá?

......"Az alábbiakban egy olyan fogyókúra-programot mutatunk be, melynek segítségével 8-10 kilogrammot lehet fogyni 13 nap alatt. A kúra garantáltan sikeres, de igen kemény. A diéta lényege abban áll, hogy megváltoztatja az anyagcsere-folyamatokat, aminek az az eredménye, hogy a 13. nap után normálisan lehet étkezni anélkül, hogy a rákövetkező két évben visszaszednénk az adott kilókat......."

fórum: 

hozzászólások

Sziasztok!

Ha elegetek van a számolgatásokból, tiltásokból és szeretnétek olyan módszert, amivel szenvedés, éhség nélkül megszabadulhattok az összes maradék fölöstől, úgy, hogy soha nem jön vissza, szívesen segítek. A módszer lényege, h teljesen igazodik az egyéni igényekhez.
Túl szép, de működik, nagyon sok embernek segített!

Sziasztok!

Megjöttem a nyaralásokból. Akik kérték, azoknak átküldtem az SBD diétát.
Tegnaptól újra kezdtem a 13 naposat, mert 2 hét múlva esküvőre vagyok meghívva és váratlanul jött a dolog. Nyáron sikerült pár kilót felszednem, tegnap 72,6 kg-ról indultam. Ma reggel 71,4 kg voltam. A hátrányai ellenére is belevágok a diétába, mert jól éreztem magam diéta közben és gyors fogyásra tényleg jó. Majd meglátjuk. :)

Szia Brigitte és Mindenki!
Én is szemezgettem ezzel a diétával, és el is kezdtem, de aztán feladtam sajna pár napon belül. Nem bírom csoki nélkül. Nekem 2 hét alatt kellene 5 kilót levarázsolni magamról (persze ezek az utcsó kilók lennének, ami köztudottan nehezen megy le), Tehát arra gondoltam belefogok, de kicsit átírva a kajákat, de úgy hogy a lényeg megmaradjon: alacsony napi kcal (ahogy nézem átlagban 600-700) és a baromi sok fehérje. Pl. a reggeli kockacukrot egy norbi rudira cserélem fel (na jó, egy picivel több kcal, de nincs benne hozzáadott cukor). Szerintetek?

kisgé,
nem érzem koplalásnak, érdekes.
A diétán én is változtatok valamennyit, mert nem hiszek, abban, hogy pl. ha iszom néha egy kis üres gyümölcsteát, akkor kevésbé fogok fogyni. És utálom a zellert, paradicsomot, múltkor ebbe buktam bele és kezdhettem előről, most inkább több gyümölcsöt ettem, és tojást sem 2-t szoktam, hanem inkább 3-at, mert különben is picik.
Inkább a Naplómba írom a történéseket, de az eredményekkel itt is eldicsekszem. :)
1. nap: 72,6 kg
2. nap: 71,4 kg
3. nap: 70,7 kg
4. nap: 69,7 kg

zsibi,
a reggeli kockacukor helyett én egy teáskanál nagyobb szemű kristálycukrot szoktam enni. A Norbi rudat kihagynám, ha az aszpartammal van édesítve. Az a kis cukor nekem pont arra jó, hogy egész nap ne hiányozzon az édesség, pedig én is nagy csokifüggő vagyok különben. De most nem hiányzik és örülök az eredményeknek.
Te mikor kezded a diétát?

Szia!

Jól van, ha nem érzed annak, akkor jó. Meséld el, egy nap mit eszel.
Nagyon szép eredményed van, de ez bizti abból is adódik, hogy a hirtelen felránott kilóidat-amit nyaralás alatt sikerült-azt nagyon hamar le lehet dobni, ezért is kell azonnal cselekedni, ha feljön 1-2 kg!:)))

Szia!

Rendben, akkor ide írom.
1. nap:
R: kávé 1 tk cukorral
E: 3 főtt tojás
V: 350 g grillcsirke, 1 egész citrom

2. nap:
R: kávé 1 tk cukorral
E: 3 dl natúr joghurt, 250 g grillcsirke, fél citrom
V: kb. 15 szelet pulykasonka

3. nap:
R: kávé 1 tk cukorral
E: 3 főtt tojás, 2 szelet sonka, 200 g sima saláta
V: fél kicsi sárgadinnye, pár szem szőlő, 1 alma, 2 mandarin (Kicsit túl léptem a keretet, de nem baj. :))

4. nap:
R: kávé 1 tk cukorral, 1 szelet Graham kenyér pirítva
E: 1 l 100%-os ananászlé, 3 dl natúr joghurt
Most itt tartok.

Hali Mindenkinek!
Sajnos tegnap ismét úrrá lett rajtam a "csokit ehetnék". Viszont büntiből - na meg azért, mert gyorsan kéne megszabadulnom 5 kilótól - holnaptól léböjtöt kezdek. Egyszer már végigcsináltam 7 napig, asszem 4 kilót fogytam, bár akkor nem ez volt a cél, és nem csak az én véleményem, hogy könnyebb betartani, mint a napi 600 kcal körüli diétákat. Igaz az első 2-3 nap emberevő hangulatban voltam, de utána abszolút nem voltam éhes. Utána 2-3 napig még óvatosan kell enni, de aztán vissza lehet állni a normál(!!!!) kajára. Persze nem a csokifalásra.
Ma könnyű kaja (gyümi), holnap kezdés! Ha valaki csatlakozna, akkor írjon! Mindenkiek kitartás kívánok!

Sziasztok!

Én ma kezdtem bele ebbe a diétába. Eddig nincs semmi gond, nem vagyok éhes, és jól bírom. :-)

Viszont én reggel képtelen vagyok kávét inni, ezért a Nescafe 3 in 1-ját iszom. Igaz, hogy ebben van tejpor is, de az a kevés remélem, nem gond. Szerintetek?

Nálam amúgy csak ez a kávé okozza a legnagyobb gondot. Olvastam valahol, hogy rágózni sem szabad a diéta alatt. Én eddig naponta elrágcsáltam két rágót. Ezt nem volt nehéz abbahagyni, de a kávét nem tudom meginni magában. Ezért nagyon remélem, hogy nem gáz a Nescafe.

Napközben pedig zöld teát iszom, kevés édesítőszerrel, és citrommal.

Szia Ulla!

Jaj, de jó! Egy sorstárs! :)
A kávé nekem is gond, az első nap tej nélkül ittam és fájt tőle a gyomrom, azóta teszek bele egy pici tejet, nem annyit, mint egyébként szoktam, sokkal kevesebbet.
A rágó tényleg nem jó, sőt a fogkrémre is oda kell figyelni, ha mentolos. Ilyenkor mindig homeopátiás fogkrémet használok, abban nincs mentol. Az Elmexből van ilyen meg van gyógyszertári is.
Hány kg-ot szeretnél leadni?

Brigitte!

Én alapból Elmexet használok :-) Milyen szerencse. Szóval, szerinted nem gond, hogy nem sima kávét iszom?
Annyira szeretném, ha megindulnának a kilók. Sajnos nekem rengeteget kell leadnom, le se merem írni.
Elég sokan úgy gondolják, hogy a sokból könnybben lehet fogyni. Ez nem igaz! Az én súlyom 3 jegyű! Bizony. :-((((( /114 kg/ Ennek ellenére a legkeményebb diétával is csak max. heti 2 kg-ot tudok leadni.(Olyankor alig eszem, és keményen tornázom)
Belekezdtem a 90 naposba is, de 17 nap után csak 2 kg minuszom volt, és három naponta jártam a vécére. Pedig mindent keményen betartottam, nem csaltam, és mégsem jött össze...
Rengeteg diétát végigcsináltam már. És mégis itt tartok. A kitartással nem lenne gond. Nálam az jön be, ha kezdetben van látszata a diétának, mert akkor van erőm tovább csinálni.

Nagyon remélem, hogy ez a kávés dolog nem okoz gondot, mert azt nem viselném el.

Szia Ulla!

Neked nem ez a fogyókúra kell. 13 nap alatt, lehet, hogy leadsz 8 kilót, de aztán ahogy lazítani kezdesz csőstül jön vissza.
Az Atkins-t próbáltad már? Neked életmód változás kell és nem csak neked, mindenkinek, még akin 5 kiló felesleg van is.
Ne csüggedj, a heti 2 kilón, az teljesen normális. Nem szabad heti 5-10 kilót leadni, nagyon veszélyes és a bőröd is bánja majd.....
Esetleg indulásnak javaslom ezt a "diétát". :)))

Sok sikert!

Szia Ulla!
Kb ugyanannyit szeretnénk lefogyni, én 120kgról indultam, jelenleg 103 vagyok, és ezt bő fél év alatt értem el. Az a fontos, hgy bár nem rögtön indul be a fogyás, de az a lényeg, hogy tartós legyen, na meg ne lógjon majd a bőröm, mintha kinöttem volna.
ha megfogadsz egy jó tanácsot, akkor ne add fel annak ellenére, hogy nem látszik rögtön az eredmény, menni fog, de nem méricskéld magad...én megmértem magam januárban, majd most augusztusban.De onnan tudtam, hogy fogytam, hogy mondták a kollégáim, na meg belefértem korábbi ruháimba. És ez is nagyon jó érzés:)))) Tudom rohadt könnyű magyarázni, de talán elhiheted nekem, amit mondok, mert nem 56 kilósan irom ezeket:)Nem vagyok hive a könnyen sokat diétának.Abba kel belegondolni, hogy ezt a többletsúlyt sem 2 hét alatt szedtük össze, hanem több év mulasztás miatt, nem is fog 2 hét alatt lemenni.KOncentrálj inkább arra, hogy inkább keveset, de tartósan fogyjál. Én még kb fél évet adok magamnak erre, hogy a többi feleslegtől is megszabaduljak. Persze már annak is örülnék, ha mondjuk 80 kiló lennék:) Most az a cél, hogy 100 kiló alá menjek:) SZóval mindig ilyenekt tüzök ki magamnak.

A 90naposat csinálom most, és nem mondom, hogy nagyon könnyű, de ki lehet birni...most tartok én is a 17 ik napnál, és még nem induult be a fogyás, de legközelebb 2 hét múlva mérem meg magam:)

Szóval kitartás, és tök jó(vagyis ne értds férre, az nem jó, hogy ezzel a problémával küzdesz)de jó, hogy nem vagyok egyedül:)

kigsé!

Én is csak kezdésnek gondoltam ezt a diétát. Egyszer sikerült lefogynom 105-ből 12 kilót (93-ra) egy bő hónap alatt.
Aztán a (volt) vőlegényem munkát kapott Svédországban, és ezt nemcsak a kapcsolat, de a súlyom is megsínylette.... :-(((
Majd ismét diétázni kezdtem (akkor nagyon szigorúan) aminek "köszönhetően" majdnem kórházban kötöttem ki.
Az egyik barátnőm mesélt az Atkinsről, és közösen bele is kezdtünk. Áttanolmányoztunk mindet, és egymást biztatva be is tartottuk. De két hétig birtam, mert kegyetlenül büdös volt a szám valamiért, és mivel a diéta nem igazán engedi a rágót, fogat mosni pedig nem volt mindig lehetőségem, nem tudtam mit kezdeni ezzel a problémával, és abbahagytam. A két hét alatt 5kg-ot fogytam.
Majd jött a salátadiéta, mert elegem lett a sok husiból. Csak zöldséget ettem, néha dressingnek egy kevés kefír. Na, ezt nem ajánlom senkinek. Majd meg halltam egy kis gyümölccsért.
A LEVEL diétát is megcsináltam, és az nagyon bejött. Az volt az egyetlen diéta az életemben, aminek nem volt számomra mellékhatása. Ahhoz viszont most nincs jó narancs. :-(
Mint írtam, elkezdtem a 90 napost is. Az nagyon bejött, mert nem okozott nehézséget a betartása. Csak volt vele egy gond: nem jártam vécére. Abbahagytam, mert olyan érzésem volt, hogy "belémposhadt" az étel (már bocs).

Ebbe a diétába azért kezdtem bele, mert hasonlít egy kicsit a levelre, és nekem könnyebb fogynom, ha megmondják, hogy mit ehetek, és mennyit.
Tisztában vagyok azzal, hogy ennyi súlytól csak életmódváltoztatással lehet megszabadulni.

Higyjétek el, nálam jobban senki sem ismeri a diétákat, fogyikat, és minden olyan dolgot, amit tudni kell a súlytöbblet leadásával kapcsolatban. Ennek ellenére elég vicces, hogy mégis itt tartok 25 évesen... Sajnos nálam a lelkem a befolyásoló tényező. Ha agyilag rá vagyok állva, bármire képes vagyok. A sikertelenségek oka pedig mindig az volt, hogy elvesztettem a "hitem"...

Egy biztos: Elhatároztam, hogy a szülinapomig (ami november elején van) szeretnék lemenni két számjegyű súlyra. Azt már csak az álmaimban merem elképzelni, hogy nem kilencessel, hanem nyolcassal fog kezdődni a kilóim száma....

Lujza!

Örülök, én is, hogy nem vagyok egyedül ezzel a gonddal. Végre van sorstársam. :-))) Én sohasem méricskéltem magam, mert tisztában vagyok azzal, hogy ez a mennyiség nem pikk-pakk fog leolvadni.
Azon gondolkodtam, hogy ha vége a 13 napnak, akkor ismét megpróbálkoznék a 90 napossal, és akkor szükségem lesz majd a tapasztalataidra, szóval, jegyzetelj rendületlen. :-)

Hú, befejezem, mert még a végén regény lesz belőe. Legyetek jók! És köszi a biztatást!

Ulla!

Novemberig még sok idő van, és ha elhiszed, hogy sikerület a két számjegy, akkor menni is fog, tök mindegy, milyen diétába kezdesz. Ha neked gyümölcsre van szükséged, akkor olyan diétát kell csinálnod, ami engedi. Minden szervezet más!
Az acetonos szájszag nekem is előjött, ez a ch ürüléssel lehet kapcsolatos, de elmúlik előbb-utóbb....
sok sikert kívánok és hidd el, lásd magad először 90 kilósan, aztán 80 és így tovább!:))))

Ulla!

Nekem csak pár kilótól kellett megszabadulnom, attól az utolsó 6-tól. 12 évig voltam túlsúlyos és frusztrált, valahogy 8-at leküzdöttem, a maradék 6-ot ezzel a diétával sikerült leadnom és hidd el, ez is van akkora küzdelem, mint 20-30 kilót leadni. Hiába nem ettem én sokat nem ment le. Most sem vagyok csont vékony, nem ios leszek soha, mondjuk úgy, ideális a kinézetem, testsúlyom.
A South Beach diétát csináltam, ami hasonlít az Atkinshez, azzal a különbséggel, hogy nem kell számolni a ch-t, vannak tiltott és engedett kaják, az első két hét után lehet enni gyümit is és teljes kiőrlésű pékárut. Végig lehet tejtermékeket, zöldségeket, olajos magvakat enni és rengeteg finomságot, amit kikisérleteztünk itt a csajokkal. Inkább szemléletmód váltás és a GI a meghatározó a szénhidrátoknál, mint a cukorbetegeknél. Ha gondolod, e-mailben el tudok küldeni róla némi infót, amit összegyüjtöttem róla.

sziasztok!

tök jó olvasni, hogy mindenki egy célért küzd:)
Ulla!
A székrekedés valószinű a kevés folyadék fogyasztásnak köszönhető.Nekem ebből tavaly komoly problémám adódott, meg is műtöttek, azóta nagyon odafigyelek arra, hogy megfelelő folyadékot és rostot egyek, különben könnyen megjárja az ember. Igy én a diéta alatt is fogyasztok levest, pl húsnapon elő is irják, hogy bevágj 2dl húslét, de keményitő napon meg lehet ennia zöldséget is, meg húsnapon is végül is, szóval erre kell odafigyelni.Tegnap gyüminapom volt, és énpl attól szenvedek a legjobban, mert nem szeretem a gyümiket, igy egész nap csak vizet ittam, meg ittam 2 maggikockából főtt üres levest.Nincs több kalória benne, mint egy kiló almában, és még csak a gyomrom sem égett tőle.
Rohadt nehéz az egész életmódot megváltoztani, de egyszer el kell kezdeni, arról nem beszélve, hogy én már baromira nem érzem jól igy magam, és minden sikertelenségemet ezzel okoltam....

Kisgé! Segitenél abban, hogy mi is ez a diéta, amit te csinálsz? csak itt ott olvastam róla, de nem vágom most akkor mi is ez???

Szia Lujza!

Az SBD leírása:
Nem rövid, de a lényeg benne van.

Fogyás déli-parti módra
Ha az Atkinsesek reggeli szalonnás rántottáját látván visszafogottan hörögni kezdesz, ugyanakkor szívesen egyetértenél a szénhidráttudatos táplálkozással, akkor valószínűleg a South Beach lesz nálad a nyerő. Kevesebb zsír, kevesebb megkötés, de szinte ugyanaz az eredmény.
Ugyan Dr. Arthur Agatston, a diéta atyja váltig hangoztatja, hogy ez nem egy újabb low-carb diéta, valószínűleg ezt pusztán abbéli szándékában teszi, nehogy szülöttjére rásüssék az "olyan, mint az Atkins, csak..." titulust. De mivel a lelkes diétázók általában olvasottak a témában, hamar rájönnek: a South Beach (SBD) végül mégis olyan, mint az Atkins, csak... úgy tűnik, a zsír tekintetében igen ellentétes nézeteket vallanak a diéta-guruk.
Nézzük az elejéről. Az alapja ugyanaz, mint az összes szénhidrátszegény-diétának: azon az elven működik, hogy ha a cukros és keményítőtartalmú ételek bekerülnek a véráramba, ezek "megdobják" a vércukorszintet, és sok inzulin kibocsátására ösztönzik a testet, aminek a vége az lesz, hogy még több szénhidrátot kívánunk. Ez egy idő után szénhidrátfüggőséghez vezet, ezért nem képes a legtöbb ember tartósan lefogyni a hagyományos diétákkal.
Mint minden lowcarb diéta, az SBD is egy szigorúbb első fázissal indul, hogy ezt a szénhidrátfüggőséget megtörje. A különbség abban van, hogy nem kell a szénhidrátok mennyiségét olyan szigorúan számolni. Az ember választ a fogyasztható ételek közül, és betart néhány szabályt (pl. csak annyit szabad enni, amennyivel jól laksz, egy csipettel sem többet). E fázis neve "Gyors Súlyvesztési Fázis" és dr. Agatston számításai szerint akár 6 kilótól is megszabadulhatunk rögtön kezdésnek. Meglehetősen ismerős ígéretekkel kecsegtet: javuló koleszterin-értékek, az állandó étel utáni sóvárgás megszűnése, a folyamatos fogyás beindítása.
Amit szabad enni: zöldségek korlátozott mennyiségben (kivéve répa, borsó, burgonya, fejtett bab), főtt sonka, kanadai bacon (2 szelet), csirkemell bőr nélkül, halak, rákfélék, kagylók, szűzpecsenye, vesepecsenye, borjú, pulyka, tojás, zsírszegény vagy zsírmentes sajtok, mogyoróvaj, mogyoró (20 szem), pekándió (15 fél), pisztácia, diófélék, olíva olaj, repceolaj, fűszerek, és legfeljebb 75 kalóriányi cukormentes édesség (csoki, kakaópor, keménycukor, cukorhelyettesítők) egy nap.
Amit biztosan nem szabad: alkohol, pékáru, húsok fent nem említett részei (pl. csirkecomb sem, oldalas végképp nem...), zsíros és penészes sajtok (Eidami, Camambert), gyümölcs, gyümölcslé, gabonapelyhek, tej, tésztafélék, szója, joghurt, rizs.
Mindezeket a második fázistól folyamatosan lehet visszaépítgetni az étrendbe, természetesen igen csökkentett mennyiségben. A hangsúly az élelmiszerek glikémiás indexén van (GI), nem annyira a szénhidrátmennyiségen: azokból az ételekből engedhetünk meg többet magunknak, amelyek alacsony GI-vel rendelkeznek, így lassabban kerül be a véráramba a bennük lévő szénhidrát, tehát nem okoznak túlzott inzulinműködést sem rövid, sem hosszú távon.
A második fázisban olyan szénhidrátok kerülnek vissza lassan az étrendbe, mint a teljes kiőrlésű gabonákból készült kenyér és a gyümölcs. Az élelmiszerek glikémiás indexét mutató táblázat itt kezd kissé rongyossá válni, de egy idő után meg lehet tanulni, melyik étel mennyire emeli meg a vércukrot. Akár krumplit, rizst, de még csokit is ehetsz, csak jóval kevesebbet, és egy kicsit másképp, mint régen. Az ilyen szénhidrátokat mindig fehérjével, zsírral kell fogyasztani a diéta során, tehát az esti nassolás abszolút kizárt, viszont egy nagy hekk után egy kocka csoki még elmegy. A fogyás már lassabb, mint az első fázisban, és a cél az, hogy fokozatosan lassuló ütemben tudj fogyni, miközben egyre növeled a szénhidrátbevitelt. Amennyiben annyira abbahagynád a fogyást, hogy még hízol is egy keveset, a szerző visszairányít az első fázishoz egy rövidebb időre, hogy a felszedett felesleget leadd. (Ezen a ponton jöttem rá, miért is van az Atkinsnek négy szakasza: pont ettől a jojózástól kímél meg.) Ez a fázis arra szolgál, hogy – miközben egyre lassabban, de biztosan fogysz – megismerd, miként reagál tested a különböző élelmiszerekre, és mire megszabadultál a feleslegtől, teljes bizonyossággal tudd, hogy az többé nem jön vissza. Feltéve, ha betartod a harmadik fázist.
A harmadik fázis pedig életed hátralévő része. Végül is logikus, hogy ha úgy eszel megint, mint a diéta előtt, akkor úgy is fogsz kinézni egy idő múlva, mint a diéta előtt. Ha pedig valamivel úgy fogytál le, hogy közben nem éheztél, nem voltál levert, ingerült, és kiegyensúlyozott étrendet követtél, akkor meglehetős dőreség lenne ezt abbahagyni, nemde? Ráadásul Dr. Agatston szerint eddigre teljesen átalakult a tested működése, és olyan pozitív változásokon ment át, aminek következtében határozottan nőnek az esélyeid arra, hogy életed hátralévő része még nagyon-nagyon sokáig tartson.

Húh, ez aztán nem semmi, mindenesetre érdekes meglátásokat olvastam. Ami biztos:én janurárban kezdtem el diétázni, és gyakorlatilag teljesen magamtól.Azt próbáltammeg, hogy nem ettem kenyeret, abszolut semmilyet, meg tésztát sem, szóval lisztes cuccok kizárva, reggelrire általában párizsit ettem kefirrel, ha nagyon éhes voltam vacsorára is, meg néha paradicsomot, meg fött tojást, ebédre mg mindig valami sovány párolt húst, párolt rizsel, vagy télen imádtama párolt savanyú káposztát. Rengeteg levest ettem.és igy is lement 20 kiló.(persze elkezdtem úszni is)
Most mivel kicsit megáltt a fogyás, azért döntötem el, hogy belevágok a 90 naposba.(na meg több kolléganőm eredményes fogyása után, ami megdöbbentő volt)
És eredménytől függ, hogy mennyit sikerül fogyni, utánna megpróbálkozom még az általad leirtakkal is. van valami link ahol erről még részletesebben lehet olvasni? Mert tény, hogy kimeritő a válaszod, de most jöttem rá, milyen kezdő vagyok ezen a téren, nem is ismerek sok kifejezést amit leirtál:(
De köszönöm a segitséget:)Elmentem valahoa, hogy meglegyen:)

Szia Lujza!

Látod, amit magadtól fogyiztál, az a lényeg. Főleg a túlzott szénhidrát fogyasztástól hízunk meg, Te ösztönösen ezeket hagytad ki az étrendedből! A 90 naposról én is sok jót hallottam, de nem mindenkinek jön be. Mail-ben el tudom küldeni az SBD-ről az összes leírást, amit összeszedtem.

Sziasztok!

Két nap alatt -1kg!!! Ha ez így menne tovább, akkor tényleg meg lehet csinálni ezzel a fogyival a -8kg-ot. (szándékosan írtam, hogy fogyókúra)

A kávés ügy továbbra is zavar, és rossz, hogy senki sem tud rá válaszolni. :-((
Remélem, azért a következő kérdésemre tud valaki érdemben választ adzni: Mi az a salátaolaj?

Brigitte!
Merre vagy? Csinálod még a fogyit?

Szia Ulla!

Tegnap nem voltam netközelben, de most itt vagyok és igen, csinálom tovább a fogyit.
Gratulálok az 1 kg-hoz! :)
Kávé ügyben nem tudok mit mondani, én továbbra is teszek bele pici tejet némi bűntudattal, de másképpen nem tudnám meginni.
Salátaolajnak én olivaolajat vagy lenmagolajat használok.
Elmexből 3 féle fogkrém van, a narancssárga feliratú a mentolmentes.
Eddig lement kb. 3 kg, 2 nap óta stagnálok, de ez be szokott következni az 5. nap körül, igazából ilyenkor nehezebb kitartani. Jó lenne sportolnom, talán túllendítene ezen fogyi platón.

További étrendem:
4. nap
V: 2 főtt tojás, répából vegamixszel főzött leves
(A túrót kihagytam, egyszerűen nem kívántam.)

5. nap (tegnap)
R: kávé
E: 3 grillcsirkecomb, 1főtt sárgarépa
V: kb. 150 g lazac, 1 citrom

Eddig jól bírom, bár néha kicsit ennék már mást is.

Ulla, nem félsz tőle, hogy ami ennyire draztikus, az megbosszulja magát? Én annyira tartok attól, hogy visszajön minden leadott kiló, hogy inkább a lassú fogyást választom.
Kisgé, köszi, ha elküldöd, a 90 napos után kezdem el úgyis, ha még szükségem lesz rá.
Én is hallottam, hogy volt akinek nem jött be ez a diéta, de viszont tényleg többet láttam a saját szememmel,aki igy fogyott le. Remélem én is ezek közé tartozom majd.Nem is méremmeg magam, majd csak hónap végén, remélem akkor 5 kiló minuszt számolhatok, az bőven jó lenne:)

ELŐRE IS ELNÉZÉST KÉREK MINDENKITŐL A KÖVETKEZŐ ÍRÁSOMÉRT, DE VALAHOL KI KELL ADNOM A DÜHÖMET!!!!!

Azt hiszem, nálam most van az emberevő hangulat. De higyjétek el, igazam van. Itt ülök és sírok, mert parasztok vesznek körül.

Negyed négy van, és még ma nem tudtam enni. A munkahelyem nem volt benn a fönök, és nekem meg nincs kulcsom, ezért meg kellett várnom valakit, aki be tudja zárni, azt a rohadt ajtót.
14.00 órára értem haza, illetve csak értem volna, mert az anyám kitalálta, hogy menjünk el felköszönteni egy ismerőst. Én persze megkérdeztem, hogy mi a faszért nem lehet várni 10 percet, hogy megegyem azt a kibaszott ebédemet. Erre felhúzta az orrát, hogy miért vagyok ilyen bunkó. Hát könyörgöm a kurva életbe!
Fogyókúrázom, amit pontosan be kell tartani. Persze erre ő magasról szarik. Hát nem szép?

És most itt ülök magambaroskadva, mert ha most megeszem az ebédnek valót, akkor két óra múlva már ehetem is a vacsit, mert én fél ötkor szoktam vacsorázni. Ennek a fasza napnak köszönhetően lehet hogy hagyhatom a kibaszott életbe ezt a fogyókúrát, mert megeshet, hogy azzal, hogy csak 15.16-kor került étel a számba (mivel reggel csak kávé van) elrontottam valamit.

Most mi a bánatot csináljak?????

Kikészültem!

Nyugodj meg!
Folytasd nyugodtan a diétát, nem rontasz el semmit sem azzal, hogy most eszed csak az ebédet!
Én is most eszem a főtt tojást és még nem ettem répát sem. Szerintem van valami a levegőben, én a párommal vesztem össze, azért nem ettem ebédet...

Ulla, én is csak azt tudom mondani, hogy nyugodj meg! Bár tök érthető, hogy ingerült vagy, mert az ilyen drasztikus fogyiknál még az is idegbeteg lesz, aki normál időben eszi meg az az igen csak kevéske kaját....mondom én, aki nem is eszik...
Én alapban nem értek egyet azzal, hogy reggelire nincs kaja (az elején), de hát biztos van benne valami, ha így rakták össze a menüt az okos tojások. Akkor sem fog történni semmi, ha nem fél 5-kor hanem később, pl. fél 6-kor vacsizol, mert ez még abszolút nem késő. Legyél túl ezen a mai napon, mielőbb tedd el magad holnapra - persze előbb köszöntsd fel a kedves ismerőst (ja és közben mosolyogj is egy kicsit :-) Szóval nyugi, semmi baj nem történt! A holnapi napod biztos sokkal jobb lesz!

Szijjasztok! :-))))

3 nap alatt -1,8kg!!!! ami azt jelenti, hogy tegnaphoz képest -0,8kg. Aztaaaaaaaaa!

Tényleg lehetett tegnap valami a levegőben mert két kollegám is rendesen összezörrent. Szerintem, az embereket - mégha nem is érzik - megviseli ez az érdekes időjárás.
Az ételek mennyisége szerintem nem kevés. Az atkinsnél is 15-20 dkg-ot ehetsz meg egyszerre egy étkezésre husiból.
De én ma reggelre ehetek egy kétszersültet, és veszek egy Norbis ananászlét (csak 170kcal/liter) délre.

Na, megyek, mert elkések!

Legyetek jók! És hasonló sikereket mindenkinek!

Jó reggelt!

Én tegnap totál depis voltam, világvége hangulat, meg minden. Elvesztettem a hitemet abban, hogy lenyelvvizsgázom angolból, október 6-án megyek ugyanis és tegnap azt gondoltam, hagyom a fenébe az egészet!
Akkor csak "hülyeség" front volt a levegőbe????:))))))
Lehet, hogy mégis levizsgázom?:)))

Ulla, gratulálok a sikereidhez, csak így tovább, csk ígérd meg, ha vége a 13 napnak, folytatod valami ésszerű diétával, ami hosszú távra szól!:)))

Sziasztok!

Ulla, örülök, hogy nem adtad fel és hogy fogytál! :)
Ügyes vagy!

zsibi, hogy bírod a böjtöt?

Tegnap voltam edzeni és elindult újra a fogyásom. Ma vagyok a 7. napon.
1. nap: 72, 6 kg
2. nap: 71, 4 kg
3. nap: 70, 7 kg
4. nap: 69, 7 kg
7. nap: 68,4 kg :))

kisgé, írjam még az étrendemet? Szívesen írom, de csak, ha érdekel valakit.

Most rohannom kell, biztosítóba ügyet intézni, de nincs kedvem vitatkozni velük... és vajon sikerrel járok-e? Mindegy, jó hétvégét mindenkinek!
És majd írok többet is.

Szia Brigitte!

Mi az hogy elindult a fogyásod?? ahogy látom a beszámolód folyamatosan fogysz! Hány kilót akarsz lefogyni?
Ezután belefogsz vmi másik fogyiba is? Én a SBD-n vagy a 90naposon gondolkozom...

Még egész jó bírom a böjtöt :-)
Az első nap még aránylag tűrhető, mivel "tele" volt a pocak a szerdai kajálástól, de azért este már éreztem a hiányt. 1/2 9-re értem haza, de már hulla voltam az egész napos rohangálástól, szóval fürdés, miegyéb, és 9-kor már szundi.
Reggel érdekes módon nem voltam éhes, csak kb. egy órája korgott a hasam egy kicsit, de ittam fitness gyümilevet és most ez is elmúlt.
Viszont ma edzésre és szaunába is el akarok menni, mert böjt alatt nagyon fontos állítólag! ...na jó, mikor nem az? Kíváncsi vagyok hogy birom.
Igazából mára és holnapra várom a duli-fuli hangulatom, de direkt hétvégére időzítettem, mielőtt felmondanak nekem a melóhelyen :-)

Brigitte!

Engem érdekel, hogy miket eszel, szóval, nyugodtan megoszthatod velünk.

Érdekes, hogy mindenki azzal jön, hogy több súlyból jobban lehet fogyni. Ezzel én nem értek egyet. Pontosan itt van rá Brigitte és az én példám... Na, de hagyjuk!
Amúgy meg, nem értem, hogy mi a baj ezzel a fogyókúrával? Van benne hús, tojás, tejtermék, zöldség, és egy kevés kenyér is. Igaz, néhol lehetne nagyobb adag (pl.:2 tojás+semmi), de ne mondja nekem senki se azt, hogy 25 dkg husi nem elég egy evésre.
(Persze a csoki az tud hiányozni..) :-D Hú, tegnap a köszöntésen megkínáltak falami isteni illatú csokis sütivel, DE ÉN NEM ETTEM BELŐLE. Erre oda tette elém, hogy ha meggondolom magam, akkor vegyek nyugodtan (nem tudja, hogy diétázom).
Lehet bután hangzik, de olyan jól esett érezni az illatát! Már azzal jól laktam, hogy a csoki illatát megéreztem. De ami a legszebb benne, hogy nem akartam megkóstolni, mert tudtam, hogy sokkal jobbnak képzelem az illata alapján, mint amilyen, és ha megkóstoltam volna, biztos, hogy csalódtam volna... nemcsak a sütiben, de magamban is.... :-))))
A fogyi elején féltem, hogy majd ismét "bedugulok", de szerencsére nincs gondom, és ennek nagyon örülök.

Zsibi!

Én is hasonlóképp gondolkodom. Vagy 90 napos, vagy SBD. A 90 napos tetszett, és lehet, hogy tényleg csak annyi volt a gond, hogy nem ittam eleget. Szóval, van 9 napom, hogy eldöntsem. :-)

Sok sikert és kitartást mindenkinek!

Kezdeném veled a diétát, de én - nem sajnos! :-) megyek nyaralni szept 2-től két hétre yuppííí már nagggyon várom ...ahol tutin nem tudnám betartani (persze a mennyiségre nagyon oda fogok figyelni!!!), szóval én csak 17 vagy 19-től akarom elkezdeni. Addig még 1 hónapom van, hogy eldöntsem melyikbe fogok.
Tényleg az SBD is egy periódusra szól, vagy egy életre?

SBD egy életre szól, de 3 nap után már nem esik nehezedre így étkezni, mert klasszisokkal jobban érzed magad!!! Nem mondom, hogy nem lejet enni már miután lefogytál mindenféle hízlalót, mert én is szoktam enni, hanem az a lényeg, hogy már ne úgy élj, mint előtte, mert bizony, visszahízol!:)))

Szia!

Nincs baj a fogyókúrával, csak 13 napig tart. Ez nem fogyókúra, hanem 2 hét kaja megvonás. Ti jól csináljátok, mert ráhangolódtok vele a továbbiakra, de én azt nem hiszem el, hogy ha le is fogysz 8 kg-t, mert miért ne, utána ha abbahagytad és ugyanúgy eszel, mint előtte(csokika, csipsz, fehérkenyér, pöri nokedlival.....) akkor ne híznál vissza 1 hét alatt 10 kilót. Nekem ennyi bajom van vele. Ha viszont életmódot váltasz és rászoksz a zöldségre, mint köret, meg a barnakenyérre, meg inkább egy gyümit választasz, mint egy tábla csokit, akkor az hosszútávon hat és egészséges leszel és szép és energikus!:)

Szép napot!

Teljesen meg vagyok lepődve :-)))))))))))))))))))))))

4 nap alatt - 2,9kg! Vagyis tegnaphoz képest -1,1kg.

És ami a legérdekesebb, hogy én nem tartom be a diétát rendesen. Pl.: 2. nap este rágóztam, 3.nap este ittam 2dl light colát, tegnap este meg nem túrót ettem, hanem joghurtot. Ja, és a húsok közül sem azokat eszem, mint amik le vannak írva, mivel én nem eszem vörös húst, csak fehéret. Így többségében csirkemellsonka volt a husi, persze figyelve arra,hogy a kcal ugyanannyi legyen, mint az előírtban. Folyadéknak pedig zöld tea vagy ásványvíz, nem csak sima víz.

Brigitte! Te hogy vagy?

Kinek mennyi ment le a súlyából?

kisgé!
Tudom, hogy igazad van,és én is úgy gondoltam, hogy ez csak egy "bemelegítő" lesz. És azt is tudom, hogy ami most lement annak nagyrésze víz. De ha nagy súlyból kell ladnod, amit már gyermekkorodban a szülők "versengésének" köszönhetsz, kell valami, ami elég erőt ad ahhoz, hogy legyen kitartásod végigcsinálni.

Szia almamari!

A diéta leírását megtalálod a 6. hozzászólásban. De én nem teljesen úgy eszem, mivel sem a túrót, sem a vörös húsokat nem szeretem. De szívesen megosztom veled, hogy hogyan telt eddig az elmúlt 5 napom:

1. nap
R: 1 csésze nescafe
E: 2 tojás
V: 20 dkg csirkemellsonka

2. nap
R: 1 csésze nescafe
E: 12 szelet csirkemellsonka felvágva összekeverve a joghurttal
V: 20 dkg csirkemellsonka

3. nap
R: 1 csésze nescafe
E: 2 tojás, 11 szelet cs.mell sonka, 10 vékony szelet uborka
V: 8 szelet ubi, 1 kis paradicsom, 1 nagy alma (itt becsúszott 2dl cola light is)

4. nap
R: 1 csésze nescafe, 1 boltban kapható light pirítós
E: 1 liter Norbi sport gyümölcslé
V: 1 tojás, 1 répa, 1 joghurt összekeverve

5. nap
R: 1 répa, citromos tea
E: kb. 22dkg csirkemell lesütve (só, bors, kevés olivaolajon teflonban hirtelen megkapatom, majd ráfacsarok egy citromot és fedő alatt kb. 5-6 perc alatt megpuhul, aztán fedő nélkül megpirítom. Érdemes minél véknyabb szeleteket vágni, mert akkor hamarabb megsül, és jobb az íze, ráadásul a szemed is becsapod, mert többnek látszik)
V: ugyanaz, mint délben

Én ma itt tartok. Holnapra pedig ezt tervezem:

6. nap
R: 1 csésze nescafe, 1 pirítós
E: 2 tojás, 1 répa
V: 1 grill csirke (csak a melle, bőr nélkül)

Sok sikert, ha ki akarod próbálni. Egyébként mennyit szeretnél leadni?

Szia Ulla!

Köszönöm, megtaláltam. Már az Atkinst csinálom, de megálltam. Ez bizony elég kemény. Cél a 65 lenne és ehhez még 20 kell. Vajon sikerült már valakinek?
Te már lassan a felénél jársz és van eredmény?
Igen szeretném, ha itt találok emberkéket, akikkel tartom a kapcsolatot ez ügyben.

Szia

Mennyiről indultál?

Még nem tartok a felénél, csak úgy a harmadánál egy kicsivel arrébb. :-))) 4 nap alatt - 2,9 kg ment le, de holnap megmérem magam, és majd leírom, mennyi lettem az 5. nap után.

Mióta csinálod az atkinst? Miket eszel főként?

Én ezután megeshet, hogy visszatérek a 90 naposra, de kisgé felpiszkált a SBD-vel. Áttanulmányozom, és ha tetszik, megeshet, hogy az lesz. De a 90 napost nem volt egyáltalán nehéz betartani, azért vonzódom hozzá.

Szia Ulla!

Nagyon ügyi vagy! :)
Nincs sok időm most írni, de vigyázz a 7. nappal. Én itt rontottam el, ugyanis ez a reggeli-ebéd semmi nagy hülyeség. Főleg, ha az ember mozog is valamit, de aznap pont muszáj volt, egész nap talpon voltam. 12.30-kor ettem az 1. almát és így is rosszul lettem délutánra, estére nagyon...
Szóval, érdemes a vacsorát egész napra elosztani, szerintem. Drukkolok neked!

És tegnap abbahagytam az egészet, egyszerűen nem bírtam ugyanazt a kb. 5 féle ételt enni. Így is végig csináltam 8 napot és tegnap is normálisan kajáltam. (R: 2 cukormentes puding (200 kcal) E: mexikói zöldség V: répaleves)
Fogalmam sincs, hogy ezután milyen diétát csinálok. Egyenlőre megyek a saját fejem után, eszem amit most kívánok, de kerülöm a CH-kat, nem eszem kenyeret, édességet, rizst, ilyesmit és odafigyelek arra, hogy ha jól laktam ne egyek tovább. Szép is volna! Még a végén lefogynék! :)
Tényleg szeretném.

zsibi,
te hogy vagy? hogy ment a torna a böjttel? annyira érdekel. Nem semmi kitartás kell a böjthöz.

Miközben olvastam a leveled, pont ez jutott nekem is eszembe, hogy ha a vacsit elosztod 3 felé szerintem nemhogy könyebb lesz betartani, de még egészségesebb is, sőt megkockáztatom, hogy több kilótól, illetve grammtól fogsz megszabadulni.

Hát sajnálom, hogy feladtad, bár nem fog kárbaveszni ez a 6-7 napod sem, ha ezek után nem kezdessz el falni. Ha igen, akkor tuti rajtad marad minden megevett falatka, mert a szervezeted erre vár, hogy tartalékolhasson a koplalás után.
Mikor lesz az esküvő, szombaton?

Nem fogod elhinni, de "nem enni semmit" azaz böjtölni SOKKAL könyebb, mint a normálisnál (jóval) kevesebbet enni. Ezt olvastam is, de én is megerősíthetem. Eddig nekem sem sikerült a 13napos végére jutnom, pedig már 3x belekeztem.

A sport is jól ment, igaz nehezebben veszem rá magam, mert az amúgy is alacsony vérnyomásom még alacsonyabb lett, de pénteken voltam edzőteremben (futottam, lépcsőztem) utána meg elmentem szaunába, szombaton letekertem 30km-t, vasárnap meg a rend kedvéért egy lightos bíró icát végigcsináltam. Azért iparkodom minden nap csinálni valamit, mert ilyenkor az anyagcsere hajlamos szinte leállni, és akkor a kilóim sem fognak ugrálni.

Kellemes hétfőt!

6 nap után - 3,8kg. Tegnaphoz képest -0,4.

Azért nem vagyok meglepődve, mert nem csináltam semmit a hétvégén. Forma 1-et néztem, illetve festették a bejárati ajtót, és "őrizni" kellett.

Remélem, ma már ír mindenki. Kicsit uncsi volt így.

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára