Már régebben is olvastam erről a diétáról, és akkor is megakadt a szemem rajta, mert kicsit hihetetlenül hangzik a számomra. Aztán 1-2 napja ismét találkoztam a cikkel.
Ti mit szóltok hozzá?

......"Az alábbiakban egy olyan fogyókúra-programot mutatunk be, melynek segítségével 8-10 kilogrammot lehet fogyni 13 nap alatt. A kúra garantáltan sikeres, de igen kemény. A diéta lényege abban áll, hogy megváltoztatja az anyagcsere-folyamatokat, aminek az az eredménye, hogy a 13. nap után normálisan lehet étkezni anélkül, hogy a rákövetkező két évben visszaszednénk az adott kilókat......."

fórum: 

hozzászólások

Én is pont erre gondoltam:) Nekem pl. 10kg feleslegem van, ha ezt leadom vékonynak fogok számítani, csak az a gond, hogy ezt a felesleget nagyon nehéz leadni. Mondjuk, ha 30kg feleslegem lenne csak úgy ugrálnának le a kg-ok. Valaki minél nehezebb, annál könnyebben fogy.

A kúrát pontosan be kell tartani, és ideje alatt tilos szeszes italt fogyasztani vagy rágógumizni. Ha ez mégis bekövetkezik, azonnal abba kell hagyni, és csak fél év múlva szabad újrakezdeni. Ha megéhezik a kúra alatt, csak vizet ihat. A receptben megadott kávé nem cserélhető fel teával, valamint a kockacukrot sem az italba kell elkeverni, hanem utána megenni. Ha nincs külön jelölve, a salátát csak olaj és citrom nélkül, az ételeket pedig (a tojást és a paradicsomot is beleértve) fűszer nélkül kell fogyasztani. A marhahúst is olaj és zsiradék nélkül süssük! A pirított kenyérből az előszeletelt ajánlott.

Mint láthatják, a kúrának igen szigorú szabályai vannak. Ezeket be kell tartani, különben az anyagcsere-folyamatok nem változnak meg.

(azt csak én teszem hozzá, hogy egy orvosi oldalon olvasstam és azt mondja, bárki lefogy ezzel a módszerrel/ én nem hiszem el, ki sem próbálnám, de aki szeretné, hát hajrá!!!!)
-------------------------------------------------------------
A KÚRA
1. nap
Reggeli: 1 csésze feketekávé, l db kockacukor
Ebéd: 2 kemény tojás
Vacsora: 1 nagy szelet marhahús (250 gramm), saláta-olajjal és citrommal ízesítve

2. nap
Reggeli: 1 csésze feketekávé, 1 db kockacukor
Ebéd: 1 nagy szelet sovány sonka (8-10 db előszeletelt) 1 bögre natúr joghurt
Vacsora: 1 nagy szelet marhahús (250 gramm) salátaolajjal és citrommal ízesítve

3. nap
Reggeli: 1 csésze feketekávé, 1 db kockacukor
Ebéd: 2 kemény tojás, 1 nagy szelet sovány sonka (8-10 db előszeletelt), saláta (natúr)
Vacsora: főtt zeller, 1 db paradicsom, 1 db gyümölcs

4. nap
Reggeli: 1 csésze feketekávé, 1db kockacukor, 1 vékony szelet pirítós (üresen)
Ebéd: 1 liter juice, 1 bögre natúr joghurt
Vacsora: 1 kemény tojás, 1 reszelt répa, 1 kis adag túró

5. nap
Reggeli: 1 nagy répa reszelve, citrommal ízesítve
Ebéd: 1 nagy főtt tonhal citrommal és kiskanálnyi zsírszegény vajjal ízesítve
Vacsora: 1 nagy szelet marhahús (250 gramm), salátaolajjal és citrommal ízesítve

6. nap
Reggeli: 1 csésze feketekávé, 1 db kockacukor, 1 vékony szelet pirítós (üresen)
Ebéd: 2 kemény tojás, 1 db reszelt sárgarépa
Vacsora: grillcsirke (bőr nélkül), salátaolajjal és citrommal ízesítve

7. nap
Reggeli: 1 csésze üres tea
Ebéd: semmi!
Vacsora: grillezett bárányhússzelet (250 gramm), friss gyümölcssaláta többféle gyümölcsből

8. nap
Reggeli: 1 csésze feketekávé, 1 db kockacukor, 1 vékony szelet pirítós (üresen)
Ebéd: 2 kemény tojás, 1 nagy szelet sovány sonka (8-10 db előszeletelt), saláta (natúr)
Vacsora: főtt zeller, 1 db paradicsom, 1 db gyümölcs

9. nap
Reggeli: 1 csésze feketekávé, 1 db kockacukor
Ebéd: 1 nagy szelet sovány sonka (8-10 előszeletelt), 1 bögre natúr joghurt
Vacsora: 1 nagy szelet marhahús (250 gramm), salátaolajjal és citrommal ízesítve, 1 gyümölcs

10. nap
Reggeli: 1 csésze feketekávé, 1 db kockacukor, 1 vékony szelet pirítós (üresen)
Ebéd: 2 kemény tojás, 1 nagy szelet sovány sonka (8-10 db előszeletelt), saláta (natúr)
Vacsora: főtt zeller, 1 db paradicsom, 1 db gyümölcs

11. nap
Reggeli: 1 csésze feketekávé, 1 db kockacukor, 1 vékony szelet pirítós (üresen)
Ebéd: 1 liter juice, 1 bögre natúr joghurt
Vacsora: 1 kemény tojás, 1 reszelt répa, 1 kis adag túró

12. nap
Reggeli: 1 nagy répa lereszelve, citrommal ízesítve
Ebéd: 1 nagy főtt tonhal citrommal és kiskanálnyi zsírszegény vajjal ízesítve
Vacsora: 1 nagy szelet marhahús (250 gramm), saláta (natúr), főtt zeller

13. nap
Reggeli: 1 csésze feketekávé, 1 db kockacukor, 1 vékony szelet pirítós (üresen)
Ebéd: 2 db kemény tojás, 1 db reszelt sárgarépa
Vacsora: grillcsirke (bőr nélkül), salátaolajjal és citrommal ízesítve.

--------------------------------------------------------------

Ismertem olyat, aki végigcsinálta, kb. 4 kilót fogyott. Mert ugyan lefogyott 10 kilót, de a kúra után visszajött 1 hónapon belül 6 kilócska.
Ráadásul állandóan fáradt volt és olyan rossz kedve volt, hogyha valaki nem szépen nézett rá, leharapta a fejét.
Ezeket a dolgokat figyelembe véve kezdjen hozzá bárki is a dologhoz.

Na ja!
Az én barátnőm úgy fogyott le 56 kilóról (ami nekem pont megfelelne) 48 kilóra 3 hónap alatt, hogy alig evett. 1 hétvége alatt, ha zabál mindent, 2-3 kilót képes meghízni, amit 3-5 nap nem evéssel megint lead. Szerintem semmi értelme, de ő tudja. amikor látom enni, én már rosszul vagyok. Annyit képes kilengésekor enni, hogy ennyit én nem is birok. Nem is érzi jól magát, mert totál tele van...
Fogyó elött ugyanígy zabáltam én is, azóta ha bűnözök is, nem tudok túl sokat enni és nem hízom meg 1-2 nap evéstől, max fél kilót, ami a tele hasam miatt van. Nem mindegy......Mellesleg én így jól érzem magam, minek szenvedni?

Az én Drága jó unokatestvérem kipróbálja ezt a diétát. Kicsit lökött tök:) Na, jó NAGYON! Ő minden ilyen spártai dologra kapható. Kiváncsian várom az eredményt:)
Azt azért még elárulom, hogy 175cm magas és 59kg. Girhes picsi:))) Mondtam is Neki, de szerinte dagadt dög! Ő érzi:)

Szerintem végelgyengülésben eldobja magát valamelyik sarkon.....
Minden nap edz két órát, ez még rendben lenne, de diétával kombinálva?!?!?!??!?!?!?!?!?!?
Értelmét nem látom.
Akkor kezdett ilyen eszetlen fogyókúrákba amikor 65kg volt és egy fiú viccből azt mondta Neki, hogy nagy a feneke, ez a lüke meg szívére vette a dolgot!!! Persze Ő meg csak azért mondta, mert akkor is girnyónak számított....
Akkor lefogyott 52 kg-ra. Most meg ugye kicsit több, és dagadt!!!!!!!!!

Na, én is pont ezt gondolom, hogy jól legyengül.
Szerintem van egészséges módja a testünk megítélésének, nem? Ha tornáznék totál rendszeresen és normál súlyba lennék, max este vigyáznék a kajálással és akkor is egészségesen táplálkoznék.

Hát........ nem illik ilyet mondani, de katasztrófa ahogy kinéz... mint egy Etióp menekült! Ebből következik, hogy bejött neki ez a kínzási forma. Most örül mint majom a farkának, annak ellenére, hogy minden második ember azt hiszi, hogy pár nap múlva jön érte a kaszás...

Köszi a választ!

Én igazából azért kérdeztem, mert van egy barátnőm, akinek hihetetlen a szervezete. 2 év alatt hízott 10 kg-ot, és semmivel, de tényleg semmivel nem tudja leadni. Gyorsan fogy 3-4 kilót akármivel (pl. Atkins, level, nem eszik, stb), de utána hiába csinál akármit (szigorúan betartja a diétát, és még fut is mellé napi 1 órát), a mérleg meg sem moccan. Pedig fiatal, csak 23 éves. Ő sem kövér, de ez a 10 kg hiányzik a boldogságához.
Gondoltam, elmondom neki ezt a módszert, hátha bejön.
Nekem túl szigorú, és macerás is...

Kérdés: Mennyi ideig csinálta? Mennyit fogyott, és mennyiből? Szó szerint betartotta, vagy van valami trükk?

Előre is köszi a válaszokat, a barátnőm nevében is!

Pussz

Megvolt. Rendben.

Neki is az lehet a baja, mint nekem, hogy az egyetem alatt ellustultunk, és az addig tökéletesen működő anyagcserénk felborult. A különbség az, hogy én tudom, hogy miért nem fogyok (nass), de ő egyszer meghízott, és azóta bármit csinál, nem megy le.

ÁÁÁÁÁÁÁ... ki van zárva. Rendíthetetlen!!!! Ő így érzi jól magát. Amúgy Anyukája már orvoshoz is vitte, de a doki azt mondta, hogy makk egészséges, anorexia sem fenyegeti, csak ne vigye túlzásba.
Mondjuk így 27 év felé járva több esze is lehetne! Az eszetlen barátja meg agyonra dícséri, ha fogy!! Ez izgatja a perverz agyát!!!!!

Szerencsére én nem leszek ilyen miatt lelkibeteg.:)
Drágaságom azt mondta, hogy amint vékony, girhes nő leszek elhagy:) Ilyennek szeret, és tudom, hogy nem tapintatból mondja. Szerinte a nő azért nő, /azért is/ mert van rajta "anyag". Popsi, poci, cicike:)
Szóval nem fogom magam halálra fogyasztani, amúgy sem tenném, de azért izléses kategóriába szeretnék becsúszni:))))
Bár most sem vagyok ízléstelen, csak akad némi felesleg:)

Hát ő miatta én sem leszek lelkibeteg, de a megcsinált girhes nőcis fotók azért zavarnak. Régi magyar filmet néztem, ahol a nők még úgy néztek ki a tv-ből is, mint most, amit látok ugye edzőteremben öltözőben. Ez a nem totál tökéletes alakú, nőcik. Ma már mindenki tökéletes a fotókon, a filmeken.....Fújj, le a médiával! :)))) Biztos vagyok benne, hogy Görög Zitán is találnék börhibát, vagy kis naribőrt, vagy bármit, bár lehet hogy csak nagyítóval!:))))

Minden magazinba kerülő nőcit retusálnak... Többek között Kate Winslet kapcsán volt belőle botrány, mert őt spec senki nem kérdezte meg akarja-e, és valami férfiembernek szánt magazinban megjelentek a képei, szép karcsúra retusálva, ő meg jól beperelte őket...

Komolyan hát!!!!
Én reggelről láttam Görög Zitust a tv-ben, és most nem volt rajta rengeteg vakolat, csak sok:)) Háááááát................
És volt Bíró Icus is, na Ő alapból úgy néz ki mint egy banya, nekem legalábbis, teste elég jó a korához képest, csak ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy mitől lenne rossz?!?!?!
Nincs más dolga, csak reggeltől estig magával foglalkozni, torna, mindenféle pakolás, tekercselés, szauna. Kaját is elé teszik, persze azt ami a legideálisabb számára. Azt tenne be, ha ezek mellett szarul nézne ki!!!!!!
Vagy bármelyik ilyen "fitt cica."

Zitus szép, lássuk be, bár kár betenni a megasztárba, mert nem épp egy műsorvezető tipus! Mi a párommal minden adásban őt akartuk kiszavazni, mert mindig ő volt a legrosszabb! :)))) Szerencsés alkat a csaj, jó neki, nekem meg jó dumám van, irigykedhet rám! :))))))))))))))))))))))) Viszont neki nincs pasija, mert egy ilyen nőtöl nagyon félnek a pasik, szerintem!

Sziasztok!
Most fedeztem fel ezt a lapot, egy másikról néztem be. Ott is a fogyival foglalkoznak.
Ezt a fogyit én végig csináltam, de nem egészen ebben a formában. Az étrend hasonló volt. Nem igazán éheztem, pedig szeretek enni. Amit én csináltam 12 napidg tartott és lefogytam 10 kg-ot, két évig viszont nem szedtem fel semmit! 94 kg-ról indultam, az első hét végén már volt eredmény.

Sziasztok!
Én teljesen új vagyok ezen az oldalon.Átolvastam a hozzászólásokat (ugyanis megrögzött fogyókúrás vagyok,bár nem nagy a súlyfeleselegem,de 6-8 kg-tól már lassan két éve nem tudok megszabadulni tőle) és nagyon kiváncivá tett,hogy hogy sikerült lefogynod (márint konkrétan mivel) kire007!?

Sziasztok!

Ma kezdtem el a szóban forgó diétát, amit a 6. hozzászólásban Tündérmeggy leírt.
Honlapon: http://www.harmonet.hu/cikk.php3?rovat=21&alrovat=24&cikkid=3829&dire=szepseg&rovatnev=Szépség
Most vagyok túl az első napon, éjjel írok. Nem volt semmi az első nap. Az elején nagyon éhes voltam, estére viszont jó érzésem volt, mintha lebegve mentem volna és a gyomromat tisztának érzem. Amúgy 68,6 kg vagyok a 168 cm-hez, még 6 kg-ot szeretnék leadni. Tudom, hogy brutális ez a diéta, de annyira lassan fogyok a szokásos fitness életmódommal (rendszeresen járok fitnessbe, súlyzózom és kardiózom, valamint a táplálkozásomra is nagyon odafigyelek), annyira zavarnak a fölös kilóim, hogy mégis megpróbálom. Brutálisnak azért tartom, mert szinte alig van a diétában szénhidrát.
Nagyon kíváncsi vagyok az eredményre és igen elszánt! :)
Valaki próbálta már? Mik a tapasztalatok?
Mondjuk, ha 4-5 kg-ot fogyok, nekem az is nagyon megfelel, annyit meg biztos leadok ezzel a szigorú módszerrel. Úgy döntöttem, hogy ide írom le a napi tapasztalataimat. Drukkoljatok nekem, kérlek!

Szia!
Én csak annyit mondanék, hogy még nincs két hónapja, hogy Atkinsezem. Igaz, az elsö fázist nem vettem nagyon komolyan elöszörre, így fogytam 3 kilót, és kész. Aztán húsvét, utazás, totális zaba, visszamnet egy kiló. Múlt vasárnap voltam 86. Aztán nekiálltam újra az 1. fázisnak rendesen, és egy hét alatt 83 lettem. Vagyis három kilót fogytam egy hét alatt. Gondolom, a következö héten is lemegy egy vagy kettö. Szóval érdemes.

Aranyalma, köszi a bíztatást! :)
Az Atkins-szel az a bajom, hogy lehet enni tejszínhabot, magvakat és ezen könnyen el lehet csúszni szerintem, no meg a túl sok sajt sem igazán használt nekem. Mértéket tartani nekem nehéz volt és az is, hogy nagyon hiányzott az édesség, iszonyúan kívántam az almát, de ugy azt nem lehetett, pedig jobban tettem volna, ha néha ettem volna egyet-egyet. Érdekes, hogy most is almákról fantáziálok és nem csokiról, ez is változott a diéta óta. A húshoz ma megettem másfél citromot, nagyon ízlett. Ezt sem gondoltam volna soha, hogy így lehet kívánni a citromot. :)
Ebben a diétában az tetszik, hogy minden elő van írva és lesz gyümölcs, kevés kenyér is, nagyon bízom benne, hogy menni fog a dolog, mert akkor megszabadulnék attól a feleslegtől, ami gátol pszichésen a mindennapi életemben.

Jó napom volt ma, bár délután 2 óra körül úgy éreztem, hogy feladom, de mégsem adtam fel, mondván, ha már eddig megcsináltam, akkor ne vesszen kárba a másfél nap. :) Tudtam, hogy nagyon megbántam volna, ha abbahagyom. Miután túljutottam a holtponton, nagyon jól lettem, egyfolytában tervezem a jövőmet és nagyon jó a kedvem. Mondta is a párom, hogy teljesen kicserélődtem. Kíváncsi vagyok a reggeli mérésre. Most megyek aludni.

Nekem még 6 napom van az elsö fázisból. Az aznapot már nem számolom. Ha már reggel úgy kelek föl, hogy egyértelmü az elszánásom, akkor estig nem fog megváltozni. Tegnap küldött nekem egy barátom a legkedvencebb csokimból, marcipános Mozart, kettöt is, és szépen eltettem. Nekem nehezebb abbahagyni, ha bünözök. Nem tudok megállni egy Túró Rudinál. Kettö a minimum. Ezt kell megtanulnom. Ha beérem majd eggyel, akkor ehetek. A 90 napossal is az a gondom, hogy akkor TR szénhidrát napon se? Hiszen abban több a fehérje, mint a szénhidrát. Nyolcadik napja nem ettem egyetlen Túró Rudit sem. Ez hihetetlen.

Szia!

Tegnap írtam egy hosszabb hozzászólást, de elszállt az irományom, utána meg nem volt időm újra megírni.

Gratulálok a fogyáshoz és hogy ennyi akaraterőd van, hogy meg tudod állni, hogy eltedd a csokit! :)
Nálunk nem lehet itthon csoki, mert nekem az a nagy kísértés. Úgy csináltam eddig, hogy ha megkívántam, akkor az általam engedélyezett mennyiséget megvettem boltban, benzinkúton, akárhol, de egy kicsivel sem többet. Nekem ez vált be. Bajba lennék, ha most kapnék valakitől. Valószínűleg elajándékoznám rögtön. :)

A 90 napos nekem nem vált be, nem szeretem a tésztákat, az étcsokit, annáll jobban hiányzott a hús. Ez a diéta szerintem nekem való, ma még egy szelet pirított kenyeret is ehettem, mennyei volt! :)
Az Atkinsben a hiányzott nekem néha egy szelet kenyér vagy alma. Szerintem jobb lett volna, ha eszek néha 1-1 almát, mint tejszínhabot vagy több sajtot.

Tegnap 2 körül voltam megint mélyponton, de szerencsére kibírtam. Meg is lett a jutalma: a 4. nap reggélen a súlyom 66,5 kg. :)
Ma jobban vagyok és nem vagyok éhes, ízlett az 1 liter ananászlé.

Ma azt is "simán" megálltam, hogy ne egyek lencsefözeléket, muffint, de ha arra gondolok, hogy eddig miért nem tudtam mértékletesebb lenni, azt nem értem. Ha én egyszer elérem, hogy a te mostani súlycsoportodban legyek! Bár... Ha elérem, az nagy dolog, de meg is kell tartani valahogy. Szeretem a tésztákat, de csak valami rendes szósszal, meg sajttal, szóval nem lesz sima ügy nekem sem a 90 napos, de legalább délig nem kell görcsölnöm, hogy már megint angolszalonnát ettem.

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára