Grillezett spárga crudoval, sajtmártással | lowcarb magazin

Grillezett spárga crudoval, sajtmártással

Hozzávalók: 
40 dkg spárga, 15 dkg szeletelt crudo sonka, 3 tojássárgája, 1 dl tejszín, 10 dkg vaj, 5 dkg reszelt sajt, 1 dl olíva olaj, só, bors, szerecsendió.
Elkészítés: 

A spárgát tisztítsd meg, mártogasd olíva olajba, sózd, borsozd, tedd sütőlemezre, és grillezd mindkét oldalán, amíg puha nem lesz (esetleg simán süsd 200 fokon). Közben olvaszd fel a vajat és tedd félre, majd keverd el a tejszínt a tojássárgájával, és egész kicsi lángon habverővel keverd addig, amíg könnyű, habos masszává áll össze. Vedd le a tűzről, apránként csurgasd hozzá a langyos olvasztott vajat, majd keverd bele a sajtot. Ízesítsd sóval és szerecsendióval. A sonkát vágd csíkokra, tekerd a spárga köré, és a mártással leöntve tálald.

Nettó CH: 
-
diet