Atkins Pizza (Egy szelet tartalma 3 gramm)
Alap: Vékonyra kloffolt tetszőleges típusú hússzeleteket fektessünk egy pizza tepsi aljára. Fűszerezzük sóval vagy szósszal. Süssük kb. 10 percig. Ha lyukak keletkeznek, akkor tömjük be őket hússal és süssük még tovább.
Szósz: 4,5 dl paradicsom szószt keverjünk össze oregánóval, bazsalikummal, fokhagyma- és vöröshagyma porral.
Feltét: 3 csésze vegyes sajt (pl. mozzarella, cheddar), fél csésze darabol hagyma, fél csésze zöldpaprika.
A megsült alapra rétegenként háromszor teszünk szószt és feltétet, felülre sajtot. Addig kell sütni, amíg a sajt kicsit meg nem barnul. Szeleteld 8 felé.
fórum:
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
- 55230 reads
hozzászólások
Anonymous (nem ellenőrzött)
Én a Tescoban vettem, 250 gr-os, papír dobozban van az
szerda - 11:34Én a Tescoban vettem, 250 gr-os, papír dobozban van az édesítőknél. cca. 350 Ft)
A pudingpor ch-jára én is kíváncsi lennék.
Anonymous (nem ellenőrzött)
Sziasztok! Létezik a Haas-nak diétás vaníliaízű és
péntek - 22:25Sziasztok! Létezik a Haas-nak diétás vaníliaízű és kakaós pudingpora!
Kakós puding: 1,29 CH g/30 g por (annyi van a zacsiban) 2,8%-os tejjel 24,29 CH
Vaníliás: 4,68 g CH 2,8%-os tejjel 27,68 g CH
A tescoban és majdnem minden élelmiszerüzletben láttam a diétás cuccoknál!
eper
Ez király, de első szakaszban nem szabad, mert keményítő
szombat - 12:07Ez király, de első szakaszban nem szabad, mert keményítő viszont van benne rendesen. A másik meg, hogy pl. a kakaósban 12 gramm fruktóz van, ami ugyi nem okés.
Anonymous (nem ellenőrzött)
A hagyományos Oetker pudingpor nem ír semmi cukrot.
hétfő - 08:43A hagyományos Oetker pudingpor nem ír semmi cukrot. (keményítőt igen) Akkor most melyik a jobb, a diétás vagy a nem diétás? A nagy kérdés az ugyebár, hogy mennyire hihetünk azoknak, akik feltüntetik, hogy mit tartalnmaz a termék.
Anonymous (nem ellenőrzött)
Nem elsőszakaszos pogácsa: 13 dkg túró 13 dkg vaj 9 dkg
hétfő - 13:39Nem elsőszakaszos pogácsa:
13 dkg túró
13 dkg vaj
9 dkg szójatejpor
só, bors
Összegyúrtam, kis pogikat szaggattam belőle, megszórtam reszelt sajttal és be a sütőbe. Elég fini lett és ebből kb. 30 db lett
Anonymous (nem ellenőrzött)
Fokhagymás "csülöksült "(pulykából): Kifilézett
hétfő - 20:27Fokhagymás "csülöksült "(pulykából): Kifilézett pulykafelsőcombot megsózni és kuktába tenni. Alá kevés vizet + több zúzot foghagymát tenni és közel puhára főzni. (sziszegéstől számított 20 perc max.) Ha előfőzted ujjnyi vastag szeletekre vágni és egy tűzálló tálba egymás mellé elhelyeznei. Tetejét szolídan meglocsolni a főzőlével, plusz a leszűrt fokhagymát rákenni. Megborsozni és tejföllel megkenni a tetejét. Alufólia alatt közepes tűznél (cca. 200 C) elősütni, majd ha puha, a felesleges levéből elvéve pirosra sütni. Valami savanyúság (káposzta, csalamádé, vagy paradicsomsaláta) kítűnő hozzá.
ducilady
Nevenincs gomba: Tűzálló tálba rakjuk a belsejükkel
kedd - 15:04Nevenincs gomba:
Tűzálló tálba rakjuk a belsejükkel felfelé fordított gombafejeket. Picit megsózzuk és borsozzuk, apróra vágott petrezselyem zödet teszünk rá. Utána minden kalapba teszünk egy kis tejfölt, és meghintjük reszelt sajttal. Forró sütőben 30 perc alatt kész. Sem vizet, sem olajat nem kell alátenni.
Ha 25 dkg gombából, 1 dl tejfölből és 75 g sajtból készíted: 12,7 g ch van benne, és 489 kcal.
Anonymous (nem ellenőrzött)
1kg brokkoli, 1ek. vaj, 1ek. só, 50g vöröshagyma, 125g
vasárnap - 13:501kg brokkoli, 1ek. vaj, 1ek. só, 50g vöröshagyma, 125g tejfölös túró, 4ek. tejszin, 1 tojás, só, bors, 80g ementali
1 liter vizet a sóval felforralunk és a brokkoli torzsástól puhára főzzük. Egy közepes tepsit kikenjük a vajjal, majd lerakjuk benne a brokkoli rózsáit. Pépesítjük a torzsát, majd hozzáadjuk a hagymát, tejfölös-túrót, tojást, tejszint, sót, borsot. Ezt a kencét rákenjük a brokkoli rózsákra, ráreszeljük a sajtot és megsütjük. 220 fokon 5-10 perc.
ducilady
Gyümölcsös omlett: 50 g gyümölcsöt aptóra vágsz, és
szerda - 11:09Gyümölcsös omlett:
50 g gyümölcsöt aptóra vágsz, és egy kávéskanál olajon hirtelen megmelegíted. 2 tojást igen kevés sóval jó habosra felversz és ráöntöd a gyümölcsre. Lassan süsd, mint az omlettet, tehát ne kavargasd. Mikor az alja már szép pirosra sült, hajtsd félbe és süsd még egy picit. Így kívül pirosra sült lesz és a gyümölcsből kifolyt lé egy picit karamellizálódik is, belül viszont egy picit lágy marad.
Ha 50 g őszibarackból, 1 kévéskanál olajból és 2 tojásból készíted: 5,1 g ch és 182 kcal van benne.
eper
Csajszik! Olyan nagyon klassz recepteket írogattok! Ha
szerda - 22:56Csajszik! Olyan nagyon klassz recepteket írogattok! Ha valakinek van türelme/kedve, nagyon klassz lenne, ha elküldenétek e-mailben (van a honlapon a receptek menüpont alatt egy "recept küldése" kattintós), amit közlésre méltónak ítéltek (nekem mind az), és akkor a közzel is megoszthatnánk. Köszi!
Ja, és epedve várom, hogy a receptek között a tésztáknál levő újakat kipróbálta-e valaki!
Anonymous (nem ellenőrzött)
Már rég kipróbáltam volna, ha tudnám honnan szedjek
csütörtök - 10:03Már rég kipróbáltam volna, ha tudnám honnan szedjek sikért.
eper
Én is itt akadtam el... Még túrok egy kicsit, mert már
csütörtök - 10:44Én is itt akadtam el... Még túrok egy kicsit, mert már láttam bioboltban, de valami furi volt vele, nem tudtam eldönteni, ez az a sikér-e, ami nekem kell, és nem volt rajta CH-tartalom.
Anonymous (nem ellenőrzött)
Nem lehet megkérdezni egy Atkins-szakit, aki külföldön
csütörtök - 10:51Nem lehet megkérdezni egy Atkins-szakit, aki külföldön fogyózik, hogy miből van a sikér? Esetleg a fő Atkins oldalon nincs fórum? Lehet, hogy itt is lehet kapni, csak más a neve. Gondolom valami örlemény lehet, úgy mint a rizsliszt, vagy tönkölyliszt, ugye?
eper
A sikér a búzának az a része, amit nekünk, embereknek nem
csütörtök - 10:55A sikér a búzának az a része, amit nekünk, embereknek nem adnak oda, mert kell az állatoknak, hogy megnőjenek. Merthogy a búza összes tápértéke a sikérben van, nagyon magas fehérje-, és alacsony szénhidráttartalommal. Igazából a malomipar "hulladéknak" hívja, csak tudnám, akkor miért olyan drága??? Ennyit tudok róla.
Anonymous (nem ellenőrzött)
Füstölt sajtos omlett: 3-4 tojást alaposan felverünk,
csütörtök - 10:33Füstölt sajtos omlett:
3-4 tojást alaposan felverünk, megsózzuk ízlés szerint, majd a serpenyöben felhevített olajba öntjük. Közben apró kockákra vágunk 5-10 dkg füstölt sajtot és az omlett tetejére szórjuk, majd készre sütjük és tálaljuk. Lehet hozzá adni paradicsomot, uborkát, de magában is finom!
eper
Ja, és ez ugyanaz, mint a glutén.
csütörtök - 10:56Ja, és ez ugyanaz, mint a glutén.
Anonymous (nem ellenőrzött)
Aha, köszi az infót. Akkor ezek szerint ez ugyanaz, mint amit
csütörtök - 13:15Aha, köszi az infót. Akkor ezek szerint ez ugyanaz, mint amit a Magyar Népmesékben (rajzfilbuzi vagyok) ocsúnak hívnak.
Valószínű azért olyan drága, mert az állatoknak nem kell annyira megtisztítani, mint ha emberek fogyasztják, éshát nem hiszem, hogy olyan nagy tételre lenne szüksége az embereknek.
ducilady
Nem, nem zazuka. Az ocsu a maghéj, amit lehántanak a
csütörtök - 19:12Nem, nem zazuka. Az ocsu a maghéj, amit lehántanak a gabonákról, abban nincs sikér, viszont ott a sok vitamin, meg nyomelem. Azért jobb a teljes kiörlésű liszt, mert abba beleőrölik a magot mindenestől. A sikér azért fontos a lisztben, mert az adja meg a tészta jó konzisztenciáját. Ha nem lenne sikér a lisztben, nem lehetne pl. kinyújtani a rétestésztát. Szerintem a diétázók (anyagcserebetegségek, lisztérzékenység stb.)miatt csinálhatnak külön sikérkivonatot, és nem lehet olcsó, mert nem egyszerű kivonni a lisztből.
Nem vagyok ám tudora a témának, ha valamit hibásan írtam javítsatok ki!
Anonymous (nem ellenőrzött)
De nem a teljes belsejét őrlik meg a búzának? Még azt is
péntek - 13:31De nem a teljes belsejét őrlik meg a búzának? Még azt is szétbontják?
eper
Én is csak hallomásból tudom ezeket, úgyhogy ne vedd
péntek - 14:25Én is csak hallomásból tudom ezeket, úgyhogy ne vedd tutira. A Fortunatés pasi (müzliket gyárt) mesélte, hogy igen, a búzaszemet magát 2 részre bontják, a belső, értékes részéből kapnak az állatok, a külsőt esszük mi. Legalábbis a Kellogs és Nestlé termékekben, mert a Fortunate bizony beleteszi a jót is.
Anonymous (nem ellenőrzött)
A pofám leszakad. Úgy látszik tényleg holtáig tanul az
péntek - 15:24A pofám leszakad. Úgy látszik tényleg holtáig tanul az ember.
Anonymous (nem ellenőrzött)
Nem tudja valaki, hol lehet kapni CUKORMENTES tortabevonó
péntek - 22:26Nem tudja valaki, hol lehet kapni CUKORMENTES tortabevonó zselét! szójapudingot? szójatejport?
hálás köszönet
Anonymous (nem ellenőrzött)
A tortabevonó zselé helyett ajánlom: normál zselatin (0g) +
szombat - 09:49A tortabevonó zselé helyett ajánlom: normál zselatin (0g) + Fizzi szörp (0g) + édesítő, ha a szörp nem elég
A szójatejport bio- és reformboltokban lehet kapni, én a Herbaházban vettem. (www.herbahaz.hu)
Szójapuding az mire jó?
Anonymous (nem ellenőrzött)
Köszi! itt olvastam valakitől, hogy alacsony
szombat - 21:43Köszi!
itt olvastam valakitől, hogy alacsony szénhidráttartalma van és finom?!?
Andyka
Kedves Hoxa! Kerestem a szojatejport a Herbahazban, de nem
hétfő - 20:36Kedves Hoxa!
Kerestem a szojatejport a Herbahazban, de nem talaltam. Valami alneven fut???
Andyka
Bocsi, azota megvan.
hétfő - 20:42Bocsi, azota megvan.
Anonymous (nem ellenőrzött)
Andyka: ezt a Herbaházból írtad? ;-)
kedd - 10:21Andyka: ezt a Herbaházból írtad? ;-)
Andyka
Bocsi. Tevedtem. Nem voltam eleg alapos. A herbahaz.hu-n
kedd - 12:51Bocsi. Tevedtem. Nem voltam eleg alapos. A herbahaz.hu-n szerettem volna randelni szojatejport (ahogy Te irtad), de valamiert nem dobta ki a keresojuk. Aztan szepen vegigneztem a termeklistat tetelesen es megtalaltam.
Tehat ne haragudj, vaklarma volt. Most siker lazban egek (sikert akarok!!!), eddig nem jutottam sokra, de ha tudok valamit irok.
Anonymous (nem ellenőrzött)
nem találok sehol sem sikért :(
kedd - 13:03nem találok sehol sem sikért :(
eper
Én egyszer láttam a budaörsi Auchan bioboltjában vmi
kedd - 13:50Én egyszer láttam a budaörsi Auchan bioboltjában vmi hasonlót, de mivel csak hasonló volt (azt hiszem, keverve volt valamivel), lemondtam róla. Azóta már az sincs... Glutén néven is futhat esetleg... Annyira jó lenne, ha vki találna!
Andyka
Lehet, hogy attores a siker ugyben!!! Most tudtam meg agy
kedd - 16:11Lehet, hogy attores a siker ugyben!!!
Most tudtam meg agy kenyersutes temaban folyo topicrol, hogy Kispesten a Remiznel?(gozom sincs ez hol van en Arpadfoldon nottem fel) egy bioboltban van. Az a titka, hogy szejtan vagy buzahus neven kell keresni. A kb. 500 grammos kiszereles 700-800ft-be kerul.
Ch tartalmat nem tudok. Esetleg, ha valaki a kozelben lakik, nezzen utanna legyszi.
Remelem ez vegre bejon.
eper
Istennő! Ez nagyon király! Holnap, v holnapután elnézek
kedd - 16:31Istennő! Ez nagyon király! Holnap, v holnapután elnézek oda, ha vki megy hamarabb, mondja meg, mit talált :)))
Andyka
Utanna neztem a net-en ennek a bizonyos szejtannak. A szojaval
szerda - 15:36Utanna neztem a net-en ennek a bizonyos szejtannak. A szojaval hozzak kapcsolatba es magas buzefeherjetartalmu elelmiszernek nevezik.
Talaltam receptet: szejtan brassoi modra??? Ezt nem ertem, en lisztfelesegnek kepzeltem a sikert (szejtant).
Alig varom, hogy ertesits, meg van vagy csak vaklarmaztam?
eper
Hát én is utána néztem... A szejtánt a vegák eszik hús
szerda - 21:35Hát én is utána néztem... A szejtánt a vegák eszik hús helyett, mindenféle ízesítésbern van (pörköltös, meg ilyenek), olyasmi lehet, mint a szójakészítmények.
Ami nekünk kell sikér, az ugyi nem hasonlít a húsra, hanem tisztára gabonaőrlemény. Nem tudtam még elmenni ... a.... oda, holnap megpróbálom, nagyon kíváncsi vagyok.
Andyka
Kicsit keresgeltem ismet a herbahaz.hu-n, es talaltam egy
csütörtök - 10:44Kicsit keresgeltem ismet a herbahaz.hu-n, es talaltam egy "szejtan 1000*" nevu cikket. Ez azert erdekes, mert a sulya, es ara abszolult nincs aranyba, ha a tobbi 10 szejtan termeket nezzuk. Ez 1kilos es majd 1500ft, a tobbi 500 grammos es csak kicsivel tobb mint 300ft. Ebbol en arra gondoltam, hogy ezeknek a szaraz fasirt, szeru dolgoknak a poralaku formaja lenne??? Nem tudom, de azt igen, hogy ez az egy cikk kulon ki volt emelve, hogy csak rendelesre. Nagyon kivancsi vagyok, hogy mire jucccccccccccc???
Mindenesetre a ket dolog tuti osszefoggesben van, marmint a szejtan es a siker, mert rengeteg helyen lattam a szejtan mogott zarojelben - amolyan magyarazatkent -, hogy siker, es forditva!
Baron
Sikért vehetsz a Malomipari Szaküzletben a IX., Soroksári
csütörtök - 14:07Sikért vehetsz a Malomipari Szaküzletben a IX., Soroksári út nemtom, hány számban, de az üzlet a Soroksári út és a Tóth u. sarkán van. Én is ott vettem kenyérsütéshez.
eper
Na, ez király. Elküldöm a pasasom, ő úgyis arra jár
csütörtök - 14:12Na, ez király. Elküldöm a pasasom, ő úgyis arra jár délután, és akkor végre okosabbak leszünk :)))
Köszi, Baron!
Baron
Nem olvastam még vissza: mire kell a sikér?
csütörtök - 14:14Nem olvastam még vissza: mire kell a sikér?
eper
Van a receptek között pár, amihez kell. Szójával és
csütörtök - 14:17Van a receptek között pár, amihez kell. Szójával és sütőporral jó kis lowcarb-lisztet lehet csinálni belőle, pizzát sütni, kenyérkét, ilyesmire van.
Baron
Akkor jó, merthogy kenyérsütési adalék. Csak azért
csütörtök - 14:19Akkor jó, merthogy kenyérsütési adalék. Csak azért kérdeztem, nehogy anyámat emlegessétek, ha nem is az kell, nem is arra. Szóval éééérted...!:)
Anonymous (nem ellenőrzött)
Andyka pedig ezerrel gondolkodtam, hogy hogyan írtál a
szerda - 20:30Andyka
pedig ezerrel gondolkodtam, hogy hogyan írtál a fórumra, ha vásárolni vagy amikor megtaláltad a cuccot
először azt hittem oda mentél, majd nem találtad és ide írtál segítségért
majd látom megvan
nem sokkal később
nem értettem
honnan írsz ? ott van net ? vagy wap vagy mi ?
de már értem. online áruház :)))
most vihogtam magamon :o))))))))
de a mai technikával szinte bármi lehetséges
Andyka
Ez edes! Neharagudj, ha nem voltam egyertelmu, es
csütörtök - 10:31Ez edes! Neharagudj, ha nem voltam egyertelmu, es osszezavartalak!
eper
Pont tegnapelőtt csináltam tortát, a tetejére Bolerót
szombat - 12:05Pont tegnapelőtt csináltam tortát, a tetejére Bolerót kevertem el 3 dl vízzel és egy tasak zselatin-porral. Teljesen működött, de a fele-negyede Boleró elég lett volna, baromi intenzív íze (és színe:)) lett.
Anonymous (nem ellenőrzött)
Joghortos gyümölcstorta ( talán 2. fázisosoknak): Családi
szombat - 20:42Joghortos gyümölcstorta ( talán 2. fázisosoknak):
Családi adag: 2 nagy Danone meggyes joghurt + 1cs. Horváth Rozi zselatin összekeverni, addig melegíteni, míg szép simára nem olvad. Én cca. 3/4 kg kimagozott meggyet kevertem hozzá és folpackkal kibélelt őzgerincformába öntöttem amikor már langyos volt. Hűtőben tartani megdermedésig.
Anonymous (nem ellenőrzött)
Ellső körben, Sziasztok Mindeni! Az lenne a kérdésem, hogy
vasárnap - 12:19Ellső körben, Sziasztok Mindeni!
Az lenne a kérdésem, hogy ti meddig csináltátok a bevezető szakaszt? És most csinálja még valaki?
Személyes élményem: én már 3 hete csinálom, mert mondjuk ki rámfér, és már fogytam 6,5 kilot!
Viszont nem tudok egy csomó élémiszert eldönteni,hogy ehetem-e!Mert ugye a bevezetőnél a nem csak a felszívódó CH számít hanem a teljes értékű CH! Vagy rosszul tudom?
Na helló! Mindenkinek jó pihit!
Anita ( Hómaci)
Anonymous (nem ellenőrzött)
Sziasztok! Nemrég a munkahelyemen akkora sikert aratott Ubi
hétfő - 15:00Sziasztok!
Nemrég a munkahelyemen akkora sikert aratott Ubi Sali néven futó savanyúságnak és salátának is egyaránt megfelelő étek.
Sajnos 1 adagra jutó ch-t ill. kalóriát nem tudom, de szerintem nem haladja meg a megengedett szintet.
Hozzávalók:
3 közepes kígyóuborka
3-4 gerezd foghagyma
több csipet só
bors
2-3 evőkanál ecet
édesítő (2-4 Süsslit szoktam porítani).
Elkészítés:
Az uborkákat legyalulni (1-2 mm-es vastagságra) szeletekre. Közben 2-3 rétegenként 1 csipet sóval meghinteni + némi borssal. Időnként 1 gerezd foghagymát beletörni/préselni. Ha az összes ubit legyalultuk ekkor jöhet a porított édesítő és ecet 2-3 evőkanál. Ízlés szerint.
Jó foghagymás szaga lesz tőle az ember lányának/fiának, de szerintem nagyon finom.
Lehet 1 adagra kb 1 kanál tejfölt rakni.
Jóétvágyatkívánokhozzá!!!
Már a küldjünk receptekbe is eljuttattam, de, hogy addig se kelljen várnotok eme ízbomba kipróbálásával, feldobom de is :-)))
Linda
Anonymous (nem ellenőrzött)
Sziasztok! Új vagyok a topicon. Ma egész nap csak olvasok és
hétfő - 14:19Sziasztok!
Új vagyok a topicon. Ma egész nap csak olvasok és olvasok mindenfélét ezen az egyetlen címen. Annyi megjegyzésem lenne az ubisalihoz, hogy nagyon feldobja, ha a "végső díszítés" (piros paprika, bors) előtt kevéske olajat öntesz a levébe. Szerintem úgy sokkal "selymesebb".
Baron
És egy recept, hogy on is legyek:) Cukkinit héjastul és
csütörtök - 14:11És egy recept, hogy on is legyek:)
Cukkinit héjastul és burgonyár héj nélkül az uborkagyalun legyalulok. Egy kiolajozott jénaiba rétegezem, sózom, borsozom és beteszem a mikróba magas teljesítményen. 15-20 percig mikrózom, közben néha átkeverem a cuccot. Közben kisütök bacon kockákat, a keletkezett zsiradékot belekeverem a zöldségbe. Néhány perccel a befejezés előtt két kanál tejfölt teszek a tetejére, esetleg sajtot is, és készre párolom. Tálaláskor a tetejére szórom a szalonnapörcöt. Én úgy készítettem, hogy egy-két karika paprikát is tettem közé. Az a jó a receptben, hogy a mennyiséget úgy lehet alakítani, amennyi szénhidrát belefér az étrendbe. Ráadásul variálható úgy is, hogy sonkát aprítunk bele. Lehet főfogásnak is enni, de hús mellé is remek köret.
Anonymous (nem ellenőrzött)
Három év krónikája: Tél 86kg Tavasz:-9=77kg +5 82kg
vasárnap - 20:12Három év krónikája: Tél 86kg Tavasz:-9=77kg
+5 82kg -18=64kg
+11 75kg
Most itt tartok, képes vagyok 2-3 hónap alatt leadni 9-18 kg-ot, végülis könnyen, elhatározom hogy nem eszek, és akkor nem eszek.
Mikor hogy, csak zöldséget- halat, szinte semmit, attól fűggően mit akarok elérni.A legkönnyebb ha nem eszem szinte semmit, akkor nincs mi kísértsen.
A probléma csak az, a fogyókúra végére alig van hajam, koleszterin szintem 0, ezért elvékonyodnak az érfalaim vérzik az orrom, fehér vagyok és haldoklom fizikálisan. Nem tudom ettől mit fogok érezni de majd írok.
Anonymous (nem ellenőrzött)
Pár szelet frikando sonkát összetépkedek és ,picit
péntek - 11:21Pár szelet frikando sonkát összetépkedek és ,picit megsütőm,csak annyira,hogy a zsíros rész kisüljön.Összevágok paradicsomot és paprikát, .ráöntöm a sonkát,a zsírt is a paradicsomra ,paprikára.Az egészet megszórom szárított parmezánnal.Szerintem nagyon finom,egyszerű és gyors kaja.A családomnak is izlik,csaaaaaaak........ kértek hozzá kenyeret. :-))
Oldalak