Atkins Pizza (Egy szelet tartalma 3 gramm)

Alap: Vékonyra kloffolt tetszőleges típusú hússzeleteket fektessünk egy pizza tepsi aljára. Fűszerezzük sóval vagy szósszal. Süssük kb. 10 percig. Ha lyukak keletkeznek, akkor tömjük be őket hússal és süssük még tovább.
Szósz: 4,5 dl paradicsom szószt keverjünk össze oregánóval, bazsalikummal, fokhagyma- és vöröshagyma porral.
Feltét: 3 csésze vegyes sajt (pl. mozzarella, cheddar), fél csésze darabol hagyma, fél csésze zöldpaprika.
A megsült alapra rétegenként háromszor teszünk szószt és feltétet, felülre sajtot. Addig kell sütni, amíg a sajt kicsit meg nem barnul. Szeleteld 8 felé.

fórum: 

hozzászólások

Sziasztok! Létezik a Haas-nak diétás vaníliaízű és kakaós pudingpora!
Kakós puding: 1,29 CH g/30 g por (annyi van a zacsiban) 2,8%-os tejjel 24,29 CH
Vaníliás: 4,68 g CH 2,8%-os tejjel 27,68 g CH

A tescoban és majdnem minden élelmiszerüzletben láttam a diétás cuccoknál!

A hagyományos Oetker pudingpor nem ír semmi cukrot. (keményítőt igen) Akkor most melyik a jobb, a diétás vagy a nem diétás? A nagy kérdés az ugyebár, hogy mennyire hihetünk azoknak, akik feltüntetik, hogy mit tartalnmaz a termék.

Fokhagymás "csülöksült "(pulykából): Kifilézett pulykafelsőcombot megsózni és kuktába tenni. Alá kevés vizet + több zúzot foghagymát tenni és közel puhára főzni. (sziszegéstől számított 20 perc max.) Ha előfőzted ujjnyi vastag szeletekre vágni és egy tűzálló tálba egymás mellé elhelyeznei. Tetejét szolídan meglocsolni a főzőlével, plusz a leszűrt fokhagymát rákenni. Megborsozni és tejföllel megkenni a tetejét. Alufólia alatt közepes tűznél (cca. 200 C) elősütni, majd ha puha, a felesleges levéből elvéve pirosra sütni. Valami savanyúság (káposzta, csalamádé, vagy paradicsomsaláta) kítűnő hozzá.

Nevenincs gomba:
Tűzálló tálba rakjuk a belsejükkel felfelé fordított gombafejeket. Picit megsózzuk és borsozzuk, apróra vágott petrezselyem zödet teszünk rá. Utána minden kalapba teszünk egy kis tejfölt, és meghintjük reszelt sajttal. Forró sütőben 30 perc alatt kész. Sem vizet, sem olajat nem kell alátenni.
Ha 25 dkg gombából, 1 dl tejfölből és 75 g sajtból készíted: 12,7 g ch van benne, és 489 kcal.

1kg brokkoli, 1ek. vaj, 1ek. só, 50g vöröshagyma, 125g tejfölös túró, 4ek. tejszin, 1 tojás, só, bors, 80g ementali

1 liter vizet a sóval felforralunk és a brokkoli torzsástól puhára főzzük. Egy közepes tepsit kikenjük a vajjal, majd lerakjuk benne a brokkoli rózsáit. Pépesítjük a torzsát, majd hozzáadjuk a hagymát, tejfölös-túrót, tojást, tejszint, sót, borsot. Ezt a kencét rákenjük a brokkoli rózsákra, ráreszeljük a sajtot és megsütjük. 220 fokon 5-10 perc.

Gyümölcsös omlett:
50 g gyümölcsöt aptóra vágsz, és egy kávéskanál olajon hirtelen megmelegíted. 2 tojást igen kevés sóval jó habosra felversz és ráöntöd a gyümölcsre. Lassan süsd, mint az omlettet, tehát ne kavargasd. Mikor az alja már szép pirosra sült, hajtsd félbe és süsd még egy picit. Így kívül pirosra sült lesz és a gyümölcsből kifolyt lé egy picit karamellizálódik is, belül viszont egy picit lágy marad.
Ha 50 g őszibarackból, 1 kévéskanál olajból és 2 tojásból készíted: 5,1 g ch és 182 kcal van benne.

Csajszik! Olyan nagyon klassz recepteket írogattok! Ha valakinek van türelme/kedve, nagyon klassz lenne, ha elküldenétek e-mailben (van a honlapon a receptek menüpont alatt egy "recept küldése" kattintós), amit közlésre méltónak ítéltek (nekem mind az), és akkor a közzel is megoszthatnánk. Köszi!
Ja, és epedve várom, hogy a receptek között a tésztáknál levő újakat kipróbálta-e valaki!

Nem lehet megkérdezni egy Atkins-szakit, aki külföldön fogyózik, hogy miből van a sikér? Esetleg a fő Atkins oldalon nincs fórum? Lehet, hogy itt is lehet kapni, csak más a neve. Gondolom valami örlemény lehet, úgy mint a rizsliszt, vagy tönkölyliszt, ugye?

A sikér a búzának az a része, amit nekünk, embereknek nem adnak oda, mert kell az állatoknak, hogy megnőjenek. Merthogy a búza összes tápértéke a sikérben van, nagyon magas fehérje-, és alacsony szénhidráttartalommal. Igazából a malomipar "hulladéknak" hívja, csak tudnám, akkor miért olyan drága??? Ennyit tudok róla.

Füstölt sajtos omlett:

3-4 tojást alaposan felverünk, megsózzuk ízlés szerint, majd a serpenyöben felhevített olajba öntjük. Közben apró kockákra vágunk 5-10 dkg füstölt sajtot és az omlett tetejére szórjuk, majd készre sütjük és tálaljuk. Lehet hozzá adni paradicsomot, uborkát, de magában is finom!

Aha, köszi az infót. Akkor ezek szerint ez ugyanaz, mint amit a Magyar Népmesékben (rajzfilbuzi vagyok) ocsúnak hívnak.
Valószínű azért olyan drága, mert az állatoknak nem kell annyira megtisztítani, mint ha emberek fogyasztják, éshát nem hiszem, hogy olyan nagy tételre lenne szüksége az embereknek.

Nem, nem zazuka. Az ocsu a maghéj, amit lehántanak a gabonákról, abban nincs sikér, viszont ott a sok vitamin, meg nyomelem. Azért jobb a teljes kiörlésű liszt, mert abba beleőrölik a magot mindenestől. A sikér azért fontos a lisztben, mert az adja meg a tészta jó konzisztenciáját. Ha nem lenne sikér a lisztben, nem lehetne pl. kinyújtani a rétestésztát. Szerintem a diétázók (anyagcserebetegségek, lisztérzékenység stb.)miatt csinálhatnak külön sikérkivonatot, és nem lehet olcsó, mert nem egyszerű kivonni a lisztből.
Nem vagyok ám tudora a témának, ha valamit hibásan írtam javítsatok ki!

Én is csak hallomásból tudom ezeket, úgyhogy ne vedd tutira. A Fortunatés pasi (müzliket gyárt) mesélte, hogy igen, a búzaszemet magát 2 részre bontják, a belső, értékes részéből kapnak az állatok, a külsőt esszük mi. Legalábbis a Kellogs és Nestlé termékekben, mert a Fortunate bizony beleteszi a jót is.

Bocsi. Tevedtem. Nem voltam eleg alapos. A herbahaz.hu-n szerettem volna randelni szojatejport (ahogy Te irtad), de valamiert nem dobta ki a keresojuk. Aztan szepen vegigneztem a termeklistat tetelesen es megtalaltam.
Tehat ne haragudj, vaklarma volt. Most siker lazban egek (sikert akarok!!!), eddig nem jutottam sokra, de ha tudok valamit irok.

Lehet, hogy attores a siker ugyben!!!

Most tudtam meg agy kenyersutes temaban folyo topicrol, hogy Kispesten a Remiznel?(gozom sincs ez hol van en Arpadfoldon nottem fel) egy bioboltban van. Az a titka, hogy szejtan vagy buzahus neven kell keresni. A kb. 500 grammos kiszereles 700-800ft-be kerul.
Ch tartalmat nem tudok. Esetleg, ha valaki a kozelben lakik, nezzen utanna legyszi.
Remelem ez vegre bejon.

Hát én is utána néztem... A szejtánt a vegák eszik hús helyett, mindenféle ízesítésbern van (pörköltös, meg ilyenek), olyasmi lehet, mint a szójakészítmények.
Ami nekünk kell sikér, az ugyi nem hasonlít a húsra, hanem tisztára gabonaőrlemény. Nem tudtam még elmenni ... a.... oda, holnap megpróbálom, nagyon kíváncsi vagyok.

Kicsit keresgeltem ismet a herbahaz.hu-n, es talaltam egy "szejtan 1000*" nevu cikket. Ez azert erdekes, mert a sulya, es ara abszolult nincs aranyba, ha a tobbi 10 szejtan termeket nezzuk. Ez 1kilos es majd 1500ft, a tobbi 500 grammos es csak kicsivel tobb mint 300ft. Ebbol en arra gondoltam, hogy ezeknek a szaraz fasirt, szeru dolgoknak a poralaku formaja lenne??? Nem tudom, de azt igen, hogy ez az egy cikk kulon ki volt emelve, hogy csak rendelesre. Nagyon kivancsi vagyok, hogy mire jucccccccccccc???
Mindenesetre a ket dolog tuti osszefoggesben van, marmint a szejtan es a siker, mert rengeteg helyen lattam a szejtan mogott zarojelben - amolyan magyarazatkent -, hogy siker, es forditva!

Andyka
pedig ezerrel gondolkodtam, hogy hogyan írtál a fórumra, ha vásárolni vagy amikor megtaláltad a cuccot
először azt hittem oda mentél, majd nem találtad és ide írtál segítségért
majd látom megvan
nem sokkal később
nem értettem
honnan írsz ? ott van net ? vagy wap vagy mi ?
de már értem. online áruház :)))
most vihogtam magamon :o))))))))
de a mai technikával szinte bármi lehetséges

Joghortos gyümölcstorta ( talán 2. fázisosoknak):
Családi adag: 2 nagy Danone meggyes joghurt + 1cs. Horváth Rozi zselatin összekeverni, addig melegíteni, míg szép simára nem olvad. Én cca. 3/4 kg kimagozott meggyet kevertem hozzá és folpackkal kibélelt őzgerincformába öntöttem amikor már langyos volt. Hűtőben tartani megdermedésig.

Ellső körben, Sziasztok Mindeni!
Az lenne a kérdésem, hogy ti meddig csináltátok a bevezető szakaszt? És most csinálja még valaki?
Személyes élményem: én már 3 hete csinálom, mert mondjuk ki rámfér, és már fogytam 6,5 kilot!
Viszont nem tudok egy csomó élémiszert eldönteni,hogy ehetem-e!Mert ugye a bevezetőnél a nem csak a felszívódó CH számít hanem a teljes értékű CH! Vagy rosszul tudom?

Na helló! Mindenkinek jó pihit!

Anita ( Hómaci)

Sziasztok!

Nemrég a munkahelyemen akkora sikert aratott Ubi Sali néven futó savanyúságnak és salátának is egyaránt megfelelő étek.
Sajnos 1 adagra jutó ch-t ill. kalóriát nem tudom, de szerintem nem haladja meg a megengedett szintet.

Hozzávalók:
3 közepes kígyóuborka
3-4 gerezd foghagyma
több csipet só
bors
2-3 evőkanál ecet
édesítő (2-4 Süsslit szoktam porítani).

Elkészítés:
Az uborkákat legyalulni (1-2 mm-es vastagságra) szeletekre. Közben 2-3 rétegenként 1 csipet sóval meghinteni + némi borssal. Időnként 1 gerezd foghagymát beletörni/préselni. Ha az összes ubit legyalultuk ekkor jöhet a porított édesítő és ecet 2-3 evőkanál. Ízlés szerint.
Jó foghagymás szaga lesz tőle az ember lányának/fiának, de szerintem nagyon finom.
Lehet 1 adagra kb 1 kanál tejfölt rakni.

Jóétvágyatkívánokhozzá!!!

Már a küldjünk receptekbe is eljuttattam, de, hogy addig se kelljen várnotok eme ízbomba kipróbálásával, feldobom de is :-)))
Linda

Sziasztok!
Új vagyok a topicon. Ma egész nap csak olvasok és olvasok mindenfélét ezen az egyetlen címen. Annyi megjegyzésem lenne az ubisalihoz, hogy nagyon feldobja, ha a "végső díszítés" (piros paprika, bors) előtt kevéske olajat öntesz a levébe. Szerintem úgy sokkal "selymesebb".

És egy recept, hogy on is legyek:)
Cukkinit héjastul és burgonyár héj nélkül az uborkagyalun legyalulok. Egy kiolajozott jénaiba rétegezem, sózom, borsozom és beteszem a mikróba magas teljesítményen. 15-20 percig mikrózom, közben néha átkeverem a cuccot. Közben kisütök bacon kockákat, a keletkezett zsiradékot belekeverem a zöldségbe. Néhány perccel a befejezés előtt két kanál tejfölt teszek a tetejére, esetleg sajtot is, és készre párolom. Tálaláskor a tetejére szórom a szalonnapörcöt. Én úgy készítettem, hogy egy-két karika paprikát is tettem közé. Az a jó a receptben, hogy a mennyiséget úgy lehet alakítani, amennyi szénhidrát belefér az étrendbe. Ráadásul variálható úgy is, hogy sonkát aprítunk bele. Lehet főfogásnak is enni, de hús mellé is remek köret.

Három év krónikája: Tél 86kg Tavasz:-9=77kg
+5 82kg -18=64kg
+11 75kg
Most itt tartok, képes vagyok 2-3 hónap alatt leadni 9-18 kg-ot, végülis könnyen, elhatározom hogy nem eszek, és akkor nem eszek.
Mikor hogy, csak zöldséget- halat, szinte semmit, attól fűggően mit akarok elérni.A legkönnyebb ha nem eszem szinte semmit, akkor nincs mi kísértsen.
A probléma csak az, a fogyókúra végére alig van hajam, koleszterin szintem 0, ezért elvékonyodnak az érfalaim vérzik az orrom, fehér vagyok és haldoklom fizikálisan. Nem tudom ettől mit fogok érezni de majd írok.

Pár szelet frikando sonkát összetépkedek és ,picit megsütőm,csak annyira,hogy a zsíros rész kisüljön.Összevágok paradicsomot és paprikát, .ráöntöm a sonkát,a zsírt is a paradicsomra ,paprikára.Az egészet megszórom szárított parmezánnal.Szerintem nagyon finom,egyszerű és gyors kaja.A családomnak is izlik,csaaaaaaak........ kértek hozzá kenyeret. :-))

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára