Atkins Pizza (Egy szelet tartalma 3 gramm)

Alap: Vékonyra kloffolt tetszőleges típusú hússzeleteket fektessünk egy pizza tepsi aljára. Fűszerezzük sóval vagy szósszal. Süssük kb. 10 percig. Ha lyukak keletkeznek, akkor tömjük be őket hússal és süssük még tovább.
Szósz: 4,5 dl paradicsom szószt keverjünk össze oregánóval, bazsalikummal, fokhagyma- és vöröshagyma porral.
Feltét: 3 csésze vegyes sajt (pl. mozzarella, cheddar), fél csésze darabol hagyma, fél csésze zöldpaprika.
A megsült alapra rétegenként háromszor teszünk szószt és feltétet, felülre sajtot. Addig kell sütni, amíg a sajt kicsit meg nem barnul. Szeleteld 8 felé.

fórum: 

hozzászólások

Na még egy ötlet a hétvégére: rokfortos csirkemell a magam módján: csirkemell filét félig bevágom és szétnyitom, így vékonyabb és nagyobb szeletet kapok. Besózom és hirtelen mindkét oldalán egy picit elősütöm, csak éppen, hogy megfehéredjen. Kevés főzőtejszínben felolvasztom a darabokra tört rokfort sajtot , oreganoval + borssal ízesítem. Egy tűzállótálba lerakom a husit és a tetejét megkenem a sajttal. Sütőben , közepes hőfokon lassan, lefedés nélkül pirosra sütöm. Salátával nagyon kiadós.

Töltött uborka ( 2 fő részére ): egy kígyóuborkát 4 db-ba, majd hosszában felébe vágok. A belsejét kikaparom és apró darabokra vágom. Célszerű az ubik és a forgácsok levét hagyni kiereszteni. Töltelék: sk. majonéz (lehet diétás is), én magam kevertem, pici tejföl hozzá és belekervertem cca. 10 dkg.finomra reszelt rokfort sajtot + felkarikázott olivabogyót + az ubi forgácsokat. A töltelékket az ubikba teszem és egy tűzálló tálba helyezem. Mikróban / sütőben cca. 10-15 percig grillezem, amíg a sajt egy kicsit meg nem puhul.

Palacsinta

2 tojás
6 ek étkezési keményítő
kevés tej vagy vizezett tejszín
szénsavas ásványvíz a massza higításához

olaj

A hozzávalókból a szokott módon palacsintatésztát készítek. Kevés olajat a tésztába is öntök sütés előtt. Töltelék az engedélyezett ételek közül választható ( túró, tejföl, kakaó édesítőszerrel, stb.)
Érdemes néhányszor átkevergetni a palacsintatésztát, mert a keményítő leszáll
az edény aljára.

3 tojásból rántottát sütünk./három vékony lapot mintha palacsinta lenne/majd kb. 3mm-es csikokra vágjuk mint a metélt tésztát.

Hozzáadunk 2o dk parajt,4 szeletelt parit,olívát, balzsam esetet,kevés gombát amit megdinszteltünk egy kis hagymán,borsot.

Gustin Étkezési Keményítő
1898 óta bizonyít sikeresen a Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő, legyen szó akár sütésről, akár főzésről. A felhasználhatósága igen sokrétű: a levesek és szószok sűrítésétől a sütemények és torták lazításán át, a krémek állagának javításáig, szinte minden területen bizonyít.
A Dr. Oetker Gustint vagy a forró ételbe keverjük és felforraljuk vagy a süteménytésztához adjuk. Az adagolás az egyes receptekhez alkalmazkodik.

Tápérték adatok:
Összetétel
100 g/mtermékben
Átlagos energiaérték (kJ)1451
Átlagos energiaérték (kcal)346
Fehérje (g)0,5
Szénhidrát (g)85,9
Zsír (g)0,1

Az Atkins köny 0,0 Ch ír a keményítőre. Nem értem. Most akkor mennyi van benne?

Ma akartam étkezési keményítőt venni, de most már mondja meg valaki, aki tudja, hogy lehet -e enni, mert az előző hozzászólásban leírt tápanyagtáblázat igen magas számokat mutat. Valaki járjon utána, akinek mondjuk van dietetikus ismerőse, vagy ismert a neten ilyen szolgáltatást!

ebi:
Tonhal saláta

1 doboz tonhal konzerv, 1 kis fej saláta, 1 szál uborka 2
paradicsom, 3-4 hónapos retek, 1-2 főtt tojás.
A salátát összevágjuk, az uborkát, retket, paradicsomot, főtt tojást
karikára vágjuk, sóval, citromlével ízesítjük, és a konzervet olajjal
együtt belekeverjük. Változatként készíthetjük majonézzel keverve. Az utóbbi esetben a halkonzerv olaját nem adjuk a salátához.

Rakott csirkemell

60 dkg csirkemell
60 dkg gomba
10 dkg Óvári sajt
1 evokanal olaj
1-2 tojas
só, bors, petrezselyemzöldje, pici vöröshagyma

A csirkemellet kiverjük, sózzuk és mindkét oldalát pici olajon megsütjük. A
gombát a vöröshagymával olajon megpároljuk, ízesítjük sóval, borssal,
petrezselyemmel.
A nyers tojást összekeverjük a reszelt sajttal, pici mustárral, sóval. Az
elősütött húst egy kiolajozott tűzálló tálba helyezzük, a húsra rátesszük a
gombát, az egészet leöntjük a sajtos tojással és sütőben rózsaszínűre
sütjük.

Az alábbi két táblázat tartalmazza étkezési keményítőink, a Haas étkezési keményítő és a Haas Burgonyakeményítő adatait.

100 g étkezési keményítő (kukorica és burgonya keményítő)

Energiatartalom:
1444 kJ (340 kcal)
Szénhidrát:
84,5 g
Fehérjetartalom:
0,45 g alatt

100 g burgonyakeményítő

Energiatartalom:
1365 kJ (321 kcal)
Szénhidrát:
80 g
Fehérje:
0,1 g alatt
Zsír:
0,1 g alatt

Palacsinta:
tojás, tejszín, szójatejpor, édesítő, csipet só

a szójatejporból nem kell sok, inkább a tojás adja az állagát. tök jó vékony palikat tudtam belőle sütni.
szójatejpor ch tartalma egy honlap szerint: 0,4g
nehéz elhinni, majd még utána nézek.

A palacsintba túrót tettem és eperrel díszitettem.
Maga volt a gyönyör.

Én is vettem szójatejport és csináltam belőle palacsintát.
Meglepően jó lett, olyan az állaga, hogy beleharapsz és eltűnik a szádból (állati könnyű lett a tésztám). Ki fogom próbálni sütihez is.

Meg lehet szokni:-)
Amikor vega voltam elég sokat ittam belőle.
Ami viszont meglepett, mert nagyon nagyon szeretem. A magyar tofu, amit nagybótokban lehet kapni, a füstölt, nagy kedvencem. Van benne cukor. Istenem! Minek? Mi a fészkes fenének???

4 személyre elegendő ( ha van család, nos az ő ebédjük is elkészül egyidejűleg): 1/2 kg darálthús (sovány scomb) + 1 egyész tojás + só+bors összedolgozni és cc. fél órát pihenteted. Ezalatt a karalábét apró darabokra farikcsálod héjastól is lehet. Én a szárát is összevégtam,meg egy-két levelét is.Lábasban annyi vizet tegyél fel forrni, cca amnnyi szószt akarsz, inkább többet,mert kivenni könnybebb belőle. Ha forr, 2 Maggi erőleves kockát feloldani benne és bele a karalábé forgácsokat+ jó sok vágott petrezselymet. Puhára főződ és kiszeded a léből. A húsból ping-pong labdánál kicsit nagyobb golyókat formáztam - vizes kézzel, hogy ne tapadjon- és a főzőlébe, amit esetleg vízzel pótolni kell, akkor, amikor jó lobogott beletettem és forgattam, hogy mindenütt megfehéredjen a hú ( ne főjjön szét).4-5 perc után próbaként vágj félbe egyet. A megfőtt gombócokat kivettem és a maradék levet a karalábéval kiturmixoltam. Hozzá tejfől és vissza bele a gombócok , felforralod és már kész is.
Hát ez egy kicsit hosszú lett, de ha szereted próbáld meg. Módjával lehet enni a szószból és a husi pedig megengedett.
Jó étvágyat! micimackó

fél kg. darált husi, tojással, fűszerekkel összekeverve. Karalábét kivájod, megtöltöd a husival, edénybe teszed felengeded vizzel, amibe vegetát vagy sót esetleg kaprot teszel mellé teszed amit kivájtál karalábét. Amikor puha akkor kiveszed a karalábé darabkákat villával áttöröd és visszateszed a lébe, egy tejszínnel bekevered. A karalábétól elég sürü lesz.

En talaltam es kiprobaltam egy receptet. A spargat teflon tepsibe tettem, soztam, borsoztam es olivaolajos kezzel "megcirogattam". Kb. 25 percre betettem a sutobe. Sajtszosszal egesz finom.
Vigyazz vele, minel hamarabb hasznald fel, nekem a hutoben kicsit megkeseredett a sparga.

Tegnap este összedobtam, amit a hűtőben találtam:
2 hagymát egy kis kockázott baconnal megdinszteltem, majd beleszeltem 1/2 padlizsánt, 1 zöldpaprikát. Kb. 10 perc párolás után beletettem 40 dkg brokkolit, azzal is pároltam kb. 10 percig. Nyakon öntöttem 2 dl tejszínnel és beledobtam egy maréknyi reszelt sajtot.
Tálaláskor még megszórtam reszelt sajttal (Trappista és Karaván keverékkel). Ez kb. 3 adag lett és nagyon fincsi volt.

Csináltam a hétvégén kínait, megosztom veletek.
Újhagyma, fokhagyma, gyömbér wokban megpárol/süt egy kis chilli-vel.
Bambuszrügy, uborka, sárgarépa, káposzta, gomba, kaliforniai paprika két színeben egyben ömlesztve rádob. Kicsit süt, bőven meglocsol szójaszósszal, 5 füszer keverékkel megszór, citromfű, kis citrolmé, kevés édesítő, kóstolgatás mellett el lehet találni. Kevés vízzel felönt (de maradhat "szárazon" is,- úgy igazán Atkins), és keményítős vízzel olyan csúszkásra besűrít. A csirkemellett csikokra vágtam, kevés keményítőbe és tiszta szesszel kevert szójaszószba beáztattam, majd a trutyi elkészítése után a wokban külön megsütötem és a végén kevertem össze a szószósz és a nem szószos elegyhez is. Családnak mehet mellé barna risz. Az enyém háromszor evett belőle, azt mondták maradhatok.
Plusz sütöttem palacsintát is, íme az enyém ahogy csináltam: két púpos kanál vaniliás szójatejpor, ugyanennyi keményítő, 3 tojás, só, édesítő, sütőpor. Sajnos a szombati után a vasárnapiba belebűnöztem egy banánt is, mármint a tésztába turmixxal-> állat volt! Krémnek karobos, szójatejporos vanilia puding. Nem volt rossz:-) Édes tejföllel és lekvárral sem:-)
T.

Én is fel akartam ajánlani a segítségemet, de látom elkéstem! Én ezen a héten meg tudtam volna csinálni, csak előtte le kellett csekkolni az időbeosztásom, hogy belefér-e, ezért nem jelentkeztem előbb!

Azzal, aki ilyen gyors nem lehet versenyezni :-)))

Tojásos csirkecombok salátán

Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkecomb, 6 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor snidling, 2 fej saláta, só

A csirkecombokat leborözzük, a csont mellett bevágjuk, és besózva kicsit állni hagyjuk. Nagy serpenyoben forró olajra tesszük, kicsit megpirítjuk, majd kevés vizet öntve alá, letakarva puhára pároljuk. Felütjük a tojásokat, sóval, apróra vágott petrezselyemzölddel és snidlinggel fölverjük. A csirkét zsírjára sütjük, elrendezzük a serpenyoben, és a tojással felöntjük. Amikor a tojás megdermedt, a combok mentén négy adagra osztjuk, és frissen laskára vágott, finom ízesített salátán tálaljuk.

Sziasztok!

Íme egy jó kis recept (4 személyre):

Ananászkrémes csirke

Hozzávalók: 4 csirkemellfilé, 1 ananász (darabolt, konzerv), 1 tk őrölt koriander, pirospaprika, őrölt bors, só
Az ananászkockákat a korianderrel és a pirospaprikával turmixoljuk. A hús vastag részén éles késsel "zsebet" vágunk, kívül-belül sóval és borssal megszórjuk, és az ananászpürével megtöltjük. Vajjal kikent tepsibe tesszük, a maradék ananászkrémmel meglocsoljuk, és készre sütjük. A töltött húst tányérokra tesszük, szósszal meglocsoljuk, salátát adunk hozzá, és korianderrel díszítjük.

Nem tudom mennyi a ch-ja, még nem számoltam ki!

Jön a koviubi-szezon!
Uborkás csirkesaláta: 1 grillezett, v. sült csirkemell husa, 2 db koviubi + leve, 1 evőkanál majonéz, 2 evőkanál tejföl, vágott kapor.
A husit kis db-okra, vagy csíkokra , az uborkákat apró kockákra vágod. A tejfölt elkevered a majonézzel, bele a csirke + ubi. Ízlés szerint engedd/ lazítsd fel az uborka levével és tegyél bele legalább egy evőkanál vágott kaprot. Néhány órára- de legjobb egy éjszakára - tedd hűtőbe. Isteni, a családtagok elől menekítsd!!! :)))

Meggyleves (4 adag)

1/2 csg vanília pudingot csomómentsre keverünk kevés vízzel, majd hozzáöntünk 2 dl főzőtejszínt és még kb. 6-8 dl vizet.
30 dkg kimagozott meggyet, fahéjat, szegfűszeget, 1 felszeletelt citromot teszünk bele és felforraljuk.
Az édesítőt attól függően tesszük bele, hogy hogy bírja a főzést. Én 1 ek. cukorpótlót használtam.
Tálaláskor (diétás) tejszínhabbal díszítjük.

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára