Azt szeretném megtudni, Ti mennyi gyümölcsöt esztek? Én talán azt viselem a legnehezebben, hogy abból nem tömhetem meg a hasamat. Lehet hogy eddig még a gyümölcsöktől is híztam?
Gyöngyi

fórum: 

hozzászólások

A kávé után nekem a gyümölcs (majdnem) tilalma a legrémesebb az Atkins-ben.Rá is jöttem,hogy így képtelen lennék betartani.Ezért fogom inkább aug.1-től megpróbálni az Update "Atkins-módra szigorított"-változatát(értem ezalatt,hogy délelőtt se fogok rossz szénhidrátokat:fehér kenyeret és édességet enni).

Szia Letty!

Igyál nyugodtan kávét! azt csak azért tíltják, mert van, akinél éhség érzetet okoz. Én napi 3 tejeskávét iszom és lefogytam. Próbáld meg, éhes leszel-e tőle. Én a kávéról és a tejtermékekről nem vagyok hajlandó semmiért leszokni! :)))))

A kávéval kapcsolatban nagyon megnyugtattál!!!Azt hittem,hogy a koffeinnel nem kóser valami,azért nem szabad.A múltkor fél napig kínoztam magam koffeinmentessel.Hát azt a fejfájást senkinek nem kívánom...Úgyhogy ilyennel többet nem is próbálkozom.Főleg mert nálam a koffein nem okoz éhséget,sőt,sokszor du,2-3 óráig elvagyok kaja nélkül,3-4 kávéval.TUDOM,ez se jó,sőt nagyon rossz,de azt mindnyájan tudjuk,a szokás milyen nagy úr.Nagyon erősnek kell lenni,hogy egya0-15 éve fennállót legyőzzünk.De mi erősek vagyunk,és mindannyiunknak sikerülni fog,amit elterveztünk!!!

Szia!

Én pontosan tudom, milyen a kávéhiány. Nekem is fáj a fejem, rossz kedvű vagyok. Én nem hagytam ki és nem is ártott. Nem jó a sok koffein nyílván, te teljesen egészségesen képtelenség élni, elég beszívni a levegőt!!!!!
Szóval, igyál nyugodtan és ha atkins-es vagy, akkor tejszínnel idd!

Letty!
Igazad van! Én is iszom naponta kb. 3-4 tejeskávét és gyümölcsöt is szoktam, mert egyszerűen IMÁDOM! Inkább én a pékárunak fordítottam hátat, krumplinak és tésztáknak...valahogy azokat nem kívánom:-)

Kitartást mindenkinek, megéri!

Hű,de meglepődtem,hogy itt olvastam a nevem,pedig már nem is tudom mióta hanyagollak benneteket:Vagyis ez így nem igaz,mindennap jövök és olvasok,csak írni vagyok lusta.Remélem,aug.1-től ez is másképp lesz.Tudjátok,akkor kezdem!!!

Most KISG-től szeretnék kérdezni:milyen tejszínnel csinálod a túrórudit?(Bocs,ha már valahol leírtad...)Habtejszín vagy főzőtejszín?Én azt a rakott cukkinit/patiszont eddig habtejszínnel csináltam,tegnap főzőt vettem hozzá,ami nagyságrendekkel olcsóbb,de még a kaja is sokkal finomabb vele!Ajánlom mindenkinek!

Drága Kisgé, Te milyen kakaót használsz? Ki szeretném próbálni ezt a "Te-féle" túró rudit:) Nyam.
Nekem otthon Canderel van, az azért jó szerintem, mert elég tömény, és így nagyon kevés is elég belőle... De ha van valami jobb javaslatod, szívesen kipróbálom.

Gota,

ugyan nem engem kérdeztél, de azért én beleütöm az orrom :)). Ugye tudod, hogy a canderel aspartam-mal van édesítve? Arról meg jót még nem igen olvastam. Sem itt, sem az interneten sehol. Baromi sok kutatást végeztek Angliában, USA-ban, Brazíliában, hogy valóban ártalmas-e.
Na ezzel én úgy vagyok, hogy inkább távol tartom magam tőle,mint hogy 10 év múlva derüljön ki, hogy igaz volt-e ez a sok rémhír vagy nem.

Jaja, tudom, de a barátom apukája cukorbeteg, és ezt ajándékba kapta... Na mivel ő nem szereti a kakaót, ezért gondoltam, h kipróbálom vele Kisgé túró rudiját, mert ezen kívül nincs itthon más fajta. Na ja, inkább nem is veszünk sem mi, sem Anyósék semmi olyat, ami bűnbe vihet minket Apóssal.
Tök rendik, nem? Nagyon csípem őket:)

Szerintem a gyümölcsöt nem szabad sem kihagyni, sem túlzásba vinni, mert tud hízlalni. Viszont a gyümölcslevekre oda kell ám figyelni keményen.
Én mostanában iszogatok egy pohárral majdnem minden nap, viszont nem eszem mellette sok zöldséget, meg joghurtot sem..a joghurt -lehet vitatkozni, szerintem szénhidrát. Ha megnézed a cetlit a dobozo, mindegyikben, a natúrjoghurtokban a ch mennyisége magasabb, mint a fehérje.
Én korábban rengeteget ettem belőle, fel is puffadtam rendesen, no és meg is híztam tőle.
Ja, egyébként mostanában olvastam vagy itt, az origón, hogy az embernek egy-egy fő étkezésre elég lenne a saját két markának megfelelő mennyiségű kaja. Ezt mondták...
Megnéztem a tenyeremet, eléggé kicsi..:-)), madáreleségre elég:-)) Olyan a markom, mint két kicsi alma..bummneki.

Az Atkins nálam ott bukott meg, hogy nem ehettem gyümölcsöt, akkor sem, ha nagyon-nagyon megkívántam pl. egy almát. Pedig, ha akkor megettem volna, akkor szerintem, nem hagyom abba az egészet. Az SBD alatt is ettem néha gyümit az első 2 hétben is, ugyanis nálam az a nagy szó, ha kívánom a gyümit és nem csokit stb. Van hogy amúgy félévig sem bírok gyümölcsre nézni... Szerintem nem jó átesni a ló másik oldalára sem, de ez csak az én véleményem.

kisgé,
Úristen, a kávéba tejszínt? Én akkor is csak 0,1 %-os tejet tettem és csak picit. A tejszín mennyiség nasira kellett. :)

Hát, szerintem ez is nagyon alkat kérdése. Én napok óta szinte csak gyümölcsöt eszem és zöldséget,méghozzá számolatlanul. És mégis fogyok. Pedig mellé még legalább 4 kávét is megiszom. Igaz, hosszú, de én nem szeretem a tejszin ízét, completával iszom. És fogyok, mint a megszegett kenyér :)). Pedig 36 éves vagyok .

Ha esztek gyümölcsöt, szerintem testkontrollosan egyétek, vagyis nem desszertként, hanem úgy, hogy üres gyomorra, aztán legalább fél óráig ne egyélmást, sőt banán esetében akár egy óráig sem. Ennyi idő kell a gyümölcsnek,hogy elhagyja a gyomrot. Ha desszertként eszed, a tömény táplálék legalább 3 óráig "feltartóztatja", ezalatt erjedni kezd és mindenféle disznóságot csinál a gyomrodban.

Na, már megint osztom az észt :))))

Hali !

Ilyen drasztikusan hétfő óta. De csináltam én már ennél cifrább dolgokat is. Igaz, nem fogyási, hanem méregtelenítési célzattal.

Ma pl. reggel egy fehérjeturmixot ittam. Azóta 2 kávét :((. Most mindjárt a harmadikat. Pedig nem kéne, mert nagyon savasítja a szervezetet. De mit csináljak, ha úgy szeretem az ízét ???

A mai menü egy sárga dinnye és egy kisebb fej karfiol csak úgy, ahogy a száráról leszedem.
Este pedig 1 fetasajt sült padlizsánnal. Azt nem mondom, hogy nem vagyok éhes amikor lefekszem, de legalább nagyon jól alszom. Augusztus 20-ra benne leszek a csodaszép nackómban :))))))

Én azt hiszem, agyban dől el minden. Nekem iszonyú erős az önfegyelmem és az akaratom. Ha eldöntöm, hogy nem eszem, akkor tényleg nem fogok, hiába kínálgatnak a legjobb dolgokkal is.

Amikor Atikinsoztam tényleg nem voltam éhes egyetlen percig sem, de nem volt jó a közérzetem. A vércsoport diéta nekem túl macerás, AB a vércsoportom, egy csomó algát kéne ennem, meg olyan fajtájú halakat, babokat, amiről életemben nem hallottam.

Szóval úgy döntöttem, minden diétától kiveszem az okosságokat és a saját fejem után megyek. Eddig bejött.

Hááááát, az bizony van benne. Glükóz formájában. Sokkal rosszabb persze az a csomó adalék, emulgálószerek, stabilizátorok, meg minden. De egyszerűen nem érdekel. Így szeretem a kávét. Illetve még tejszinhabbal, de abból meg vagy csak cukros van, vagy aszpartamos. És azt nagyon nem akarok. Habszifont meg vennék én, de évek óta sehol nem látok.

Amikor elkezdtem az Atkinst én is századmilligrammra számolgattam a ch-t. Most meg egyszerűen csak nagyon odafigyelek, hogy mit eszem meg. És mégis fogyok. Szerintem nyugodtan tedd a completát a kávédba, ha úgy szereted. Már így is nagyságrendekkel kevesebb szénhidrátot fogyasztasz nyilván, mint korábban.

Hadd üssem már bele az orrom a gyümölcs-evésbe! Nálam az a helyzet, hogy a nyári gyümölcs - főszezonban eleinte mindíg ráfaragtam, mert azt mondták, hogy a gyümi az fogyaszt. Hát engem nem!!!!! Ha rendszeresen ettem gyümölcsöt, akármilyet, egy hét után 2-3 kg + kilóm keletkezett. Namármost a gyümölccsel csínján kell bánni, a sok cukortartalom miatt. Pl. télen, amikor hideg van, ehetek annyi gyümit, amennyit akarok, mert a hidegben jóval több kalóriát vesz igénybe a szervezetünk, csak a gyümölcs ára is 3x-ára szökik.

Sziasztok!
érdekes dolog ez a gyümölcs :-P
Bár, lehet, hogy inkább arról van szó, hogy mindannyian mások vagyunk (sajnos-hál'Istennek), Epernél(főszerkentyű) pl. hízást eredményezett, én stagnálok, ha gyümizek, és az én kedves Édesanyám meg fogy tőle, mint az állat. :-/
Az Atkinsben nekem nagyon hiányoztak a gyümölcsök, joghurtok. talán ezért is hagytam abba ezt az étrendet, de leginkább az izületeimet rágta a húgysav nagyon.
Azért én úgy gondolom, hogy az lenne a jó, ha minden idényben tudnánk azokat az étkeket enni, amik akkor teremnek.

Meg a kerek, meg a szögletes, meg a piros, meg a sárga, meg a ...........nekem mindegy csak gyümölcs legyen. Mostanában a málnával próbálkozom, de szigorúan beleszámolom a napi ch-ba. Egy kis tálka(kb 15-20 dkg) eddig nem ártott, persze nem cukorral, hanem canderellel.

Én tegnap este megettem kb.1 kiló görögdinnyét.Plusz kétszer bűnöztem is,2 zsemlével.Mégis fogytam 1 kilót.Tegnapelőtt ettem össz.10 deka csirkemellsonkát meg 10 deka sajtot:+1 kiló.Ki érti ezt?Vagy csak a víz szórakozik velem?

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára