2005. január 3. egy új diéta kezdete.
Hogy mi vezérelt a váltásra? Az, hogy elegem lett az Atkins diétából. Nekem az túl "sok". Elegem van a húsból, mást is akarok enni. Kiborított ez az egyoldaló táplálkozás. Akarok sütit, gyümit, joghurtot, kakaóscsigát..... és egy csomó fini dolgot.
Atkins alatt bűnöztem rendesen, többnyire azért, mert tudtam, hogy nem lehet. Mert ugye, ha az embernek tiltanak valamit, hát annál jobban akarja. Ennél a diétánál viszont lehet, szóval nincs bűnözés:)))
Kiváncsi leszek:) Mármint a fogyásra. Egyszer már próbáltam, bejött. Most sem lehet másképp!!!!!!!!

fórum: 

hozzászólások

Csatlakoztam:-) Mostantól én is maradok az Update-nél, mert az vált be nekem, azt viszont most mindenki előtt megígérem, hogy 100% pontosan betartom. Már meg is vettem a duci tréning dvd-t és már egyet tornáztam is. Ha lehet, minden este fogok, mert nagyon jólesett. Én megfogadtam, hogy májusig leesik az a 20 kg. Az azt jelenti, hogy átlagban heti 1 kg-t kell fogynom. Szerintem ez simán tartható, ha updatelek. Úgyhogy mától updateltem a szervezetem:-)

ÁÁÁÁ, nem olyan gyorsan adtam fel:))) Atkins papival lefogytam 8kg-ot 6 hét alatt, viszont 10-et híztam vissza:)
Nem a kitartással volt a baj, hanem az egyoldaló táplálkozással. Én pl. imádom a tejtermékeket, és a gyümölcsöt, ez nagyon hiányzott.

Szia Arven!!!
Nos, én kisebb nagyobb bűnüzésekkel kb 5-6 hónapig csináltam, fogytam olyan 10-14 kilcsit és már csak kb.7 kiló hiányzik ahhoz, hogy eredeti súlyomat visszanyerjem. :-(((
Ma, kezdem a tornát.Kiváncsi vagyok :-P

Ráadásul az a bajom, hogy sosem volt ekkora a hasam, akkor sem éreztem magam ilyen rosszul amikor az eredeti súlyomnál voltam.Most akkora a hasam, mint amikor 7-8 hónapos terhes voltam :-(((
Az azért már nem semmi :-(((

Én meg megmondom őszintén, eleve az update-et kezdtem el, és működött is, csak kicsit lassúnak találtam a fogyást, és a sikeremen felbuzdulva kitaláltam, hogy akkor belevágok az Atkinsba. De sajna én is utálom a húst hússal, ráadásul 34 év kialakult étkezési szokásait sajna nem tudom egyik napról a másikra felrúgni, haragudjon meg érte bárki...

Szerintem a lényeg a LOW CARB, nem a NO CARB és az, hogy örömmel csináljuk, és mindenki azt, ami neki fexik. Nekem Norbi bejön. NA megyek tornizni:-)

Norbi oldalt olvastam az előbb, hát találtam 1-2 érdekes dolgot:)
Azon gondolkodtam, hogy lehet megveszem a Norbi 2-es könyvet... Bár, Atkins papi is halomban áll itthon:)
Persze a kinyomtatott kódott nem találom, Norbi oldaláról meg már nem lehet kinyomtatni. Vagy csak én vagyok a balfék és nem találom?!?!?!?!?!?!?!

Hello Arven!
Asszem nekem megvannak elmentve a kódok, ha kell elküldöm neked.
Tuti, hogy nincs benne minden, de nagyon sok étel-ital megtalálható, szerintem simán lehet használni még így is.
Na, megnézem az emilcímedet, ha nem mtalálom írdd meg.

Találtam egy jó kis Updat-es oldalt. Sok-sok recept található rajta.

A lényeg:
1-es kódú kaja bármennyit lehet enni
2-es kódú fele annyit
3-as, ha fogyni akarsz, jobb elhagyni vagy csak minimálisat enni ezekből.
De hát, ez kit érdekel, a minimális is több mint a semmi.

Fogytam 2kg-ot:)

Azon gondolkodtam, hogy teljesen lüke vagyok:) Szenvedek itt magammal, hogy egy dagadt disznó vagyok stb.. Aztán megállapítottam, hogy butaság. Van rajtam kb. 10kg felesleg. Vannak nálam sokkal nagyobb darab nők, hájas dögök, persze ez a dög szó csak arra vonatkozik aki nem tesz semmit csak sír, szóval Ők is tök jól elvannak, én meg szenvedek itt 10kg-al. Pedig sitty-sutty le lehetne fogyni.
Amúgy sem akarok egy girnyó picsi lenni, mert az nem is tetszik. Azért legyen rajtam valami, kicsi poci, mert az olyan szexi, a fenekem pl. teljesen rendben van. Igaz nem kicsi, de szép kerek:) Szóval -10kg és minden rendben lesz. És ezért most meg is teszek mindent. Ma pl. nem tornázom, mert vasárnap pihenő, ennek ellenére hiányzik:) Szóva az elszántság megvan. Igaz, nem értem, hogy ezt miért pont ide írtam nem a naplóba, de most már mindegy:)

Persze, írok mindent:) Ti kedvetekért, és persze magam miatt.
Hétfőtől rendi leszek, írom a kaját is, hogy mit ettem.
Szerintem is frankó a -2kg, főleg úgy, hogy rengeteg szénhidrátot eszem. Délelőtt kielégítem magam e téren, aztán délután csend:) Persze, van, hogy du. bármit adnék egy darab süteményért, de sokkal könnyebb azt mondani, hogy csak holnap reggelig kell kibírnom:) És kíbírom, persze addigra már nem kívánom:)

Szia Arven!
Látom jól haladsz az update-tel, gratula.Én is fogytam 1,2 kilcsit, ami nem olyan sok, de már annak is örülnék, ha lassan de biztosan mennének le a kilóim.
Na, a dögökre visszatérve.Tudod, hogy kiket nevezek dögöknek????? Akik bűntetlenül zabálhatnak össze mindenféle földi jót, egész nap lustulnak, fikarcnyit sem mozognak és nem híznak.Na, ezek az igazi dögök :-))))
Persze közben rohadtul irígylem őket, ugye :-)))
Dehát, nem vagyunk egyformák, nekik lehet, hogy más a heppjük, és hiába karcsúak a kutya nem érdeklődik utánuk.
Egyszer (régen) a nők lapjában olvastam egy aranyos cikket. Fiúk írták, hogy ne keseredjenek el az erotikusan telt lányok, mert bizony bennük megvan minden ami nekik kell.Most nem akarom részletezni :-)))
Na, azért ez egy kis vígasz nem???

Hehe!

Nem vagyok fanatikus Norbi rajongó, de azért ezt túlzásnak érzem,h csak egy "botcsinálta aerobic oktató".....
Ő igenis megjárta a saját útját (amiből egy percet sem kérnék),az pedig,h ezt továbbadva "meggazdagodott", sztem természetes. Senki nem ingyen dolgozik, gondolom,te sem....

Nem is akarok ebbe nagyon belefolyni, csak bántotta a szemem ez a kijelentés....
:-)

Botcsinálta? Azért jól csinálja!:)
Atkins??? Miért? Te eszel zöldséget, gyümölcsöt, kenyeret? Ez valami új Atkins...:)))))))
Ja, amúgy (ezt már írtam régebben) a testépítők ezer éve minimálisra csökkentik a szénhidrátot verseny előtt és a szálkásítási időszakban. Ők kitől loptak? Atkins akkor még nem "létezett" a diétája nem!!!!!!!
Minket ez a fajta diéta nem késztet bűnözésre! Biztos azért, mert Norbi rosszul csinálja:))))

Ha már kérded, eszem zöldséget is, kenyeret is, az Atkins szabályai szerint.
A norbi féle módszer mindössze egy csökkentett szénhidrát bevitelű, de amúgy teljesen hagyományos diéta, annak minden vonzatával együtt.
Az Atlkins ehhez képest más elveken fut, és lényegesen hatékonyabb.
De végül is ki ki a maga módszerére esküszik.

Nem esküszöm semmire, de nem is bántok senkit....jól is néznénk ki, hogy azért amiért én nem tartom jónak Atkins diétáját, most itt bántani kezdeném és elhordanám egy dagadt, hájas vén trotynak.....
A hatékonyságról meg annyit, hogy kinek mi.... én fogytam 5 hét alatt 6 kg-ot....

Ezzel nincs is baj! Én is próbáltam mindkettőt. Az egyik nem vált be,a másik igen.

De ez a topic ne az Atkins-Update vitáról szóljon már!
Én most Norbizok,de nem fogom elhordani az öreg Atkinst mindennek,annak ellenére,h hosszútávon nekem az nem vált be.
Régóta írogatok már ide,nem volt soha vitás, "sértős", rossz hangulat...
Jó lenne,ha ez így is maradna!!
:-)

Ja és tényleg még anyit Norbi ezt be is vallotta hogy etkins alapu a diétája csak ő egy kicsit megváltoztatta hogy legyen neve a gyereknek és sok pénzt tudjon kaszírozni.Ezek ellenére nem bántom őt mert mindenki azt a diétát csinálja ami neki tetszik.Az atkinsra is azt mondták hogy beteg leszel tőle stb ez nem jött be mert ha az emberek elolvassák a naplókat ami hoxa forumába van akkor látják hogy senki nem halt bele maximum a kilok.Ezen tényleg nemkéne vitatkozni

Kicsit meglepődtem, hogy milyen nagy veszekedés alakult ki, amíg nem voltam itt.
Azt gondolom, hogy mindkettő (Norbi, Atkins) megkereste a magáét. És mindekettő átadta a tudását.
Szerintem mindenki azt csinálja amelyik jólesik neki és a lényeg, hogy FOGYJ!
Én most Atkins-ezek, de ha már nagyon nem bírom, akkor egy két Update-s nap és minzha kicseréltek volna :-)

Sziasztok!

Azt hiszem, hogy ma elkezdtem az Update-et :-))) Azért nem tudom biztosan, mert nem mondtam ki hangosan, csak tudason eszek úgy, bár ha valami le akar menni, akkor hagy menjen, de azért megpróbálom kordában tartani! Lehet, hogy ez fog bejjöni, hogy nem adok 'nevet' a diétának, csak ésszel eszek :-)))) Majd kiderül!

Reggel ettem 4 db muffint, jó-jó tudom, hogy ez sok, de holnap csak 2 lesz, aztán 1 ha nagyon muszáj! Az ebéd virsli volt mustárral és egy joghurt (imádom), a vacsi pedig sültcsirke lesz kovászos uborkával, meg joghurt ha nasi kellene :-))))

Shephard

Na, úgy ahogy átfutottam az előbbieket.

Olvastam egy régebbi Norbi könyvet, annak idején a kazettájához kapott ételpiramis alapján étkeztem.Be is jött 1 hónapig.Aztán feladtam, mert ugye nem volt eléggé gyors a fogyás....stb.Ezt mindenki ismeri.

Szóval a könyvben annak idején is írta, hogy a fehér, finomított liszt nem igazán emberbarát . A fittnes menükhöz volt egy leírás, hogy liszt helyett meg zsemlemorzsa helyett mit lehet használni.

Nemolyan régen ráálltam én is, és amíg csináltam addig volt is eredménye.Most persze könnyű lenne azt tanácsolni, hogy csinálni kell és kész, minden megy a maga útján.
Biztos, hogy vannak időszakok amikor a szervezet pihen, szerintem ez is természetes.
Lehet, hogy jobb ilyenkor egy kicsit becsapni a szervezetet, adjunk neki több naftát, aztán, ha újra meghúzzuk a nadrágszíjat, beindul a fogyás.

Azt nem hiszem, hogy hosszú távonnem lehet csinálni, hogy zöldséget és gyüm,ölcsöt nem fogyaszt az ember. Azokban igenis nagyon sok vitamin és csuda tudja, hogy még mi minden van, ami az egészséges élethez elengedhtetlen.

Na, közben a felét itt elfelejtem.... :-P

Szóval nehogy elkenődjetek. És Arwen eredménye meg igazán lenyűgoző :-)))

Szép hétföt mindenkinek :-))

Na ezt magyarázza meg valaki nekem: szerda óta mindent eszem, s csak arra figyelek, hogy délután kevesebb ch jusson be, s erre ma reggel megmértem magam és 1,4 kg-val kevesebb vagyok, ami tuti kizárt, föleg úgy, hogy szombat délután és este csak sütit ettem! Az én szervezetem nem normális, az már biztos!!! De azért örülök neki, hogy kevesebbet mutatott a mérleg :-))))

Legyen szép hetetek!
Shephard

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára