sós tészták és lepények | lowcarb magazin

sós tészták és lepények

Amerikai túrós palacsintatészta

Hozzávalók: 
25 dkg túró, 3 evőkanál zsíros szójaliszt, 8 tojás, 3 evőkanál vaníliás protein-por, 1 evőkanál vaníliás szorbit (dugj vanília rudat 1 napra 1 pohár szorbitba), 1 evőkanál olaj, 1 teáskanál szerecsendió, 1 teáskanál fahéj, édesítő ízlés szerint.
Nettó CH: 
Az egész receptben: 20 gramm

Pizzatészta

Hozzávalók: 
(6 adag) 2,3 dl búza sikér, 2,3 dl ízesítetlen szójafehérje por (szénhidrátmentes), 2,3 dl meleg víz, 1 csomag élesztőpor, 1 teáskanál cukor (az élesztőhöz), 1 teáskanál só, 0,6 dl olíva olaj.
Nettó CH: 
A tésztában: 6 gramm

Low carb főtt tészta

Hozzávalók: 
(2 adag) 1/2 csésze (1,6 dl) natúr fehérjepor, 2 evőkanál búzasikér, 1 evőkanál szójaliszt, 1 tojás, 1/8 csésze víz, csipet só.
Nettó CH: 
Szénhidrátmentes fehérjepor esetén, az egész receptben: 6,5 gramm

Gabi világhírű kenyere

Hozzávalók: 
(16 szelet) 1 csésze (2,3 dl) búzasikérliszt, 1/4 csésze zabliszt, 3/4 csésze szójaliszt 1/4 csésze lenmagliszt, 1/4 csésze búzakorpa, 1 csomag élesztőpor, 1/2 teáskanál cukor*, 1 1/8 csésze kézmeleg víz, 3 evőkanál olíva olaj, 1 1/2 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál só, 1 evőkanál édesítőpor.
Nettó CH: 
1 szeletben: 3,6 gramm

Palacsintatészta

Hozzávalók: 
(2 adag) 3 tojás, 1 evőkanál natúr szójatejpor, 1/2 kávéskanál sütőpor, 1 dl tejszín, kevés víz, só vagy édesítő.
Nettó CH: 
1 adagban: 1,8 gramm töltelék nélkül

Fogyi lepény

Hozzávalók: 
1 tojáshoz 1 púpozott evőkanál reszelt parmezán (vagy valamilyen) sajt, 1 lapos evőkanál szójatejpor, vagy teljes kiőrlésű liszt, só.
Nettó CH: 
3-4 gramm