Hozzávalók: 
(6 adag) 2,3 dl búza sikér, 2,3 dl ízesítetlen szójafehérje por (szénhidrátmentes), 2,3 dl meleg víz, 1 csomag élesztőpor, 1 teáskanál cukor (az élesztőhöz), 1 teáskanál só, 0,6 dl olíva olaj.
Elkészítés: 

Keverd el az élesztőt a cukorral a vízben, és hagyd állni, amíg feljön (10 perc). Egy nagy tálban keverd el az élesztőmasszát az olajjal, a sóval, a sikérrel és a szójával, amíg összeáll egy nagy gombóccá. Nem olyan, mint a rendes kelt tészta, sosem lesz olyan „leválós”, úgyhogy jól keverd el (min. 5 perc), és ha túl kenőcsös, adj hozzá még fehérje port. Próbálj gombócot formálni belőle, kend meg olíva olajjal, és hagyd pihenni meleg helyen 50 percig. Nem jön fel annyira, mint a rendes tészta. Ha letelt az 50 perc, gyúrd át megint, majd pottyantsd egy sütőlemezre, és inkább sodrófával nyújtsd a kívánt méretre (kézzel egyszerűen nem ment). Tegyél rá szószt, feltétet, és előmelegített 220 fokos sütőben kb. 15 perc alatt süsd ropogósra.

Tipp: A szószt készítheted paradicsompüré, víz, olíva olaj, pizza fűszerkeverék és fokhagyma felhasználásával.

Nettó CH: 
A tésztában: 6 gramm

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára