Keverd el az élesztőt a cukorral a vízben, és hagyd állni, amíg feljön (10 perc). Egy nagy tálban keverd el az élesztőmasszát az olajjal, a sóval, a sikérrel és a szójával, amíg összeáll egy nagy gombóccá. Nem olyan, mint a rendes kelt tészta, sosem lesz olyan „leválós”, úgyhogy jól keverd el (min. 5 perc), és ha túl kenőcsös, adj hozzá még fehérje port. Próbálj gombócot formálni belőle, kend meg olíva olajjal, és hagyd pihenni meleg helyen 50 percig. Nem jön fel annyira, mint a rendes tészta. Ha letelt az 50 perc, gyúrd át megint, majd pottyantsd egy sütőlemezre, és inkább sodrófával nyújtsd a kívánt méretre (kézzel egyszerűen nem ment). Tegyél rá szószt, feltétet, és előmelegített 220 fokos sütőben kb. 15 perc alatt süsd ropogósra.
Tipp: A szószt készítheted paradicsompüré, víz, olíva olaj, pizza fűszerkeverék és fokhagyma felhasználásával.
- 13408 reads