Gabi világhírű kenyere | lowcarb magazin

Gabi világhírű kenyere

Hozzávalók: 
(16 szelet) 1 csésze (2,3 dl) búzasikérliszt, 1/4 csésze zabliszt, 3/4 csésze szójaliszt 1/4 csésze lenmagliszt, 1/4 csésze búzakorpa, 1 csomag élesztőpor, 1/2 teáskanál cukor*, 1 1/8 csésze kézmeleg víz, 3 evőkanál olíva olaj, 1 1/2 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál só, 1 evőkanál édesítőpor.
Elkészítés: 

Kenyérsütő gépben: Szórd az élesztőt az edény aljára, öntsd rá a vizet és a cukrot, keverd meg, és hagyd kelni. Ha nem lesz buborékos, használhatsz egy új tasak élesztőt, és nem megy kárba a többi alapanyag. Közben egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat. Add az olajat az élesztőhöz, majd öntsd hozzá a lisztkeveréket. Süsd rendes kenyérsütő programon.

Sütőben: Készítsd el a fenti módon a tésztát, és letakarva pihentesd huzatmentes helyen (vagy langyosra melegített, elzárt sütőben) 45-50 percig. Kb. kétszeresére kell feljönnie. Ezután óvatosan gyúrd át, a sikér miatt másodszor már nem nagyon jön fel a tészta. Tedd sütőformába, és letakarva pihentesd még 30-40 percig huzatmentes helyen. 200 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt sül meg.

Tipp: A cukrot „elhasználja” az élesztő, nem kell beleszámolni a CH-tartalomba.

Nettó CH: 
1 szeletben: 3,6 gramm
diet