Kérlek benneteket ide írjuk az édességeket, mert bele őrülök mire megtalálom tegnap éppen hol olvastam.
Köszi!

fórum: 

hozzászólások

Málnahab

10-12 szem fagyasztott málna, másfél deci tejszín, kis édesítő.
A fagyaszott málnát turmixgépben összeturmixolni, bele a hideg tejszínt, aki akar édesítőtt, 2 percig turmixolni. Nagyon hasonlít a parféra, tök finom.

Sziasztok!
Na megnéztem a parfé receptjét. 2 dcl. tejszínt fel kell forralni , ha lehült bele amit szeretnél - kakaópor, édeítő - egy napra (éjszakára) be a hűtőbe, másnap habverővel felverni és utána a jégre tenni. lehet úgy, hogy 2 vagy többfélét csinálsz és a habokat egymásra rétegezed egy jénaiban, amit follpackkal kibéleltél. Utána a fagyasztó. Leget szeletelni, én már korábban csináltam, nagy sikere volt.

Sikerült, így közzéteszem a "túrótortámat". 50 dkg ricottát krumplinyomón áttörni, 2-2,5 dcl főzőtejszínt meglangyosítani és abban csomómentesen elkeverni 1-1,5 csomag zselatinport ( a Horváth Rozi féle jobb, mint a Lucullus), édesítőszert (én a tablettákat kávédarálón porítottam), és 1 nagy egész citrom lereszelt héját (lehet több citromhéjjal is, úgy mégfinomabb). Ezt a tejszínes elegyet jól kikeverni a ricottával. Egy jénait folpackkal jól kibélelni és a túrót beletenni, jó tömörítve. 1 éjszakára hűtő. Én felszeleteltem mint a tortát . Diétás tejszínhabbal és szobi diétás málnaszörppel leöntve nagyon fincsi. Atkins-mentes családtagoknak is adható.
Lehet vanilia aromával mégjobb, de nekem nem volt. Most kaptam a TESCO-ban, így legközelebb azt is teszek bele.

Tuti fagyi recept:
2 mérőkanál v. milyen csoki ízü fehérje por /én egg+milk-et vettem mert a szóját már nem bírom/
1 mérőkanál=3 Ch
kicsi csoki aroma
kicsi rum és vanília aroma
löttyintés tejszín
annyi víz hogy olyan legyen mint a puding
ezt jól összekutyulom majd 4 felé osztottam /van ilyen kis Tupperware fagyicsinálóm én abba tettem/
Be a fagyiba! Kb 1-be 2-3 Ch van a tejszín és a víz arányától függően.
Mondanom se kell, hogy a párom vett magának különféle fini jégkrémeket, de persze az enyém ízlet neki a legjobban. Úgyhogy dupla adagot csinálok máskor. :))))

SAJTOS SÜTEMÉNY 12 adag
45dkg krémsajt
3 tojás
1 csésze tejföl
1/2vanilliarúd kikaparva
édesitő
Tegyük ezeket robotgépbe, keverjük 15 percig
, majd öntsük egy tortaformába/23cm6 A sütőben állitsuk forró vizbe, ha elpárolog pótolni kell. süssük egy órán keresztül, majd kapcsoljuk le a sütőt, és hadjuk állni még egy óráig.
Adagonként: 2,8ch

KÁVÉS-TEJSZINES SÜTEMÉNY 10adag
Melegitsük elő a sütőt 13o fokra.
Vajazzunk meg 3 sütőlapot.
Verjünk fel 5 tojásfehérjét kevés édesitővel, majd osszuk szét a sütőlapokon, és süssük 45 percig.
Gőz felett keverjünk össze. 1 1/2 kávéskanál koffeinmentes kávét, 1 csésze tejszinnel. Oldjunk fel 1/2kanál zselatint, és öntsük bele. Lassú tűzön forraljuk fel.húzzuk le a tűzről, majd egyessével keverjünk bele 4 t.sárgáját, 3 evőkanál vajat, majd alaposan keverjük össze.
Adjuk hozzá még egy kevés édesitőt/izlés szerint/
és 2 teáskanál kávékivonatot.Tegyük be a hűtőbe.1 csésze tejszint verjünk fel, majd a lehűlt kávékeveréket ebbe keverjük bele, majd vissza a hűtőbe, mig teljesen le nem hül.Majd töltsük bele a három fehérjelap közé, és az oldalára, mintha tortát készitenénk.a tetejét és az oldalát szorjuk meg1/2csésze apróra vágott dióval, majd hűtsük.
egy adag: 3ch

Egy hasonló fagyi recept:
melegits fel 2 csésze főzőtejszint, keverj bele 4 tojássárgáját, adj hozzá 1 van.rúd belsejét.Addig keverd mig be nem sűrűsödik, a lehűlt masszába keverd bele apránként az édesitőt.Ezután jöhetnek bele a különféle eszenciák, majd mehet a hűtőbe.
ebből 6 csésze jön ki. egy csésze: 3,5ch

Kedves Blackbear!
Személy szerint a meggyesre esküszöm :) Az nagyon finom, utána jön a vanília és a csoki. Próbáltam a mandulát is, de nem ízlett.
Több boltban is lehet őket kapni, csavaros kupakkal. Praktikus, mert azokkal a kis zöld tetejűekkel eddig csak megszívtam, mert nem lehet jól visszazárni.
Hoxa

Hogy lehet valamit JÓL elrontani, avagy "Raffaello muffin"
A kókuszos sütit akartam megcsinálni, de ez lett belőle:
1 csg (10 dkg) kókuszreszeléket összekevertem 1 teáskanál éedsítővel, 2 dl tejszínnel (itt hibáztam, eredetileg elég lett volna 1/2 csésze, ami kb. 1 dl), 1 citrom lereszelt héjával és 1/2 teáskanál vanília aromával. Hagytam egy órát állni. Ezután felvertem 2 tojás fehérjét egy kicsi! citromlével - ettől jó kemény lett-, majd finoman összekevertem a kókuszos masszával. Elég lágy lett, így jött az ötlet, hogy a muffin sütőben süssem. Ha már lúd... mindegyik közepébe szúrtam egy-egy szem mandulát. Beleadagoltam a formába és kb. 20 percig sütöttem. Finom lett! (A formába nem érdemes mignon papírt tenni, mert a tészte legfinomabb része beletapad.)

Köszönöet a dícséretért. :+) Amikor finomra sikeredik egy új dolog, szívesen megosztom Veletek, hiszen pl. a kókuszos süti eredeti receptjét Hoxa gyűjteményéből vettem.
Hát, a kókuszt én magam sem tudom, igazán lehetett vola-e, de tény, hogy nem állította meg a fogyásomat.
A többi eddigi édességet pedig az atkins.com-ról töltöttem le.
A "nem édesség"-nél pedig többnyire a fantáziámat használom.
Amikor beküldünk valamit, tényleg jó lenne nem elfelejteni, hogy mennyi a ch tartalma és hanyadik szakaszosoknak szabad enni.

Találtam infót a kókuszról:
Egy kb. 5x1.25 cm-es darab friss kókusz össz. ch tartalma 6.9 gr, netto ch tartalma 2.8 gr, rost 4.1 ,fehérje tartalom 1.5 gr, 159 caloria és 15 gram zsír.

25 dkg édesítetlen kókuszreszelék 2.8 gr ch-t tartalmaz.

1. szakaszos receptben csak kókusz aromásat találtam.
Ha nem lehet enni az 1. szakaszban, akkor az nem a ch tartalma miatt van szerintem. De ebben biztosan vannak nálam okosabbak.

Köszönöm fáradozásodat!

Egyenlőre nem erőltetem a kókuszt.
Bizony-bizony már nagyon hiányzik a gy.joghurt...
Isteni szikra...2 kanál tejföl ( nem baj ha 2,8%?) 1 kanál tejszin és vital szörp jól összekeverve. Isteni volt:-))) Olyan mintha gy.joghurtot ettem volna.

Aztán hogy ezt lehet-e, nem tudom.

Én az eper beköszöntével úgy döntöttem, hogy két hét 1. szakasz után átlépek a 2-ba.
Így ettem igazi epres joghurtot, persze tényleg IGAZI eperrel és natúr joghurttal. Ha lemegy a bogyós gyümölcs szezonja, akkor visszamegyek elsősnek.

csütörtök - 15:36

44. Almás rétes

--------------------------------------------------------------------------------

(2 rúdhoz)

40 dg rétesalmát mossunk meg, vágjuk ketté, távolítsuk el a magházát, és káposztareszelőn héjastól reszeljük le. Hagyjuk állni negyedóráig, majd enyhén nyomkodjuk ki a levét, és lassú tűzön lángterelő felett pároljuk 3 percig. Ha lehűlt, adjunk hozzá 8 dg mézet és fél mokkáskanál őrölt fahéjat. 8 dg diót daráljunk le, és felét keverjük az almához, a másik felét pedig hintsük az olajjal megkent rétestésztára. Ezt követően szórjuk rá az almát egyenletesen elosztva. A legfinomabb rétes a piros foltokkal árnyalt, világoszöld héjú, savanyú kompótalmából készíthető, használhatunk kevésbé érett jonatánalmát is, de ebben az esetben adjunk hozzá néhány csepp citromlevet.

A fentieken kívül rétest készíthetünk más gyümölcsökből, pl. szőlőből, sőt zöldségfélékből (gombából, káposztából, vöröshagymából) is. A 24 dekagrammnyi, száráról leszedett magnélküli szőlőt 6 dg mézzel édesítjük, és 8 dg darált dióval együtt a Meggyes réteshez hasonló módon szórjuk a tésztára. A gombás rétes töltelékét a Gombás rizsnél leírtak szerint kell elkészíteni, a könnyebb fogyasztás érdekében azonban a nyers gombaszeleteket vágjuk kisebb darabokra. Betöltés előtt keverjünk a lehűlt gombához 0,5 dl tejfölt, és 8 dg reszelt edámi sajtot. A gombás rétest papírral letakarva hűtőszekrényben tároljuk. Mivel a hűtőben a tésztája átgyöngül, fogyasztás előtt grillsütőben melegítsük fel. A tetejét ne cukrozzuk meg. A Szőlős és a Gombás rétes tölteléke is 2 rúdhoz elegendő.

Extra almás rétes
Hozzávalók:
2 rúdhoz: 1 csomag réteslap, 1 kg savanykás alma, 15 dkg házi sárgabaracklekvár, 1 db egész tojás, 15 dkg búzakorpa, ízlés szerint kevés cukor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 5 dkg mazsola, fél dl olaj a réteslap kenéséhez.
Elkészítés:
Először elkészítjük a tölteléket. Az almákat megmossuk, kicsumázzuk, és héjastól lereszeljük. Hozzáadjuk a darált diót, a búzakorpát, a sárgabaracklekvárt, a megmosott és szárától megfosztott mazsolát, majd kevés cukorral és a fahéjjal fűszerezzük. Ezután alaposan összekeverjük a habosra felvert tojással. Két részre osztjuk. A réteslapokat szétszedjük. Az egyik adagot (2 lap) egy tiszta, megnedvesített konyharuhára terítjük, az olajjal bekenjük, majd az egyik adag tölteléket a szélére egy csíkban felkenjük. A konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük, és a kikent sütőlemezre gurítjuk. A másik két réteslappal ugyanígy elkészítjük a második rúd rétest. Közepesen meleg sütőben szép pirosra megsütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük.
Kb. 16 db rétesszelet lesz a két rúdból.

Szerintem hétvégén próbálok sütni egy ch szegény túrós rétest. Nem lehet olyan vészes.
Azt nagy nehezen kiszámoltam, hogy egy szelethez tartozó rétestészta ch-ja 1.6 g. Ehhez jön a töltelék ch-ja. Ez viszont már meghaladja a képességeimet :)))

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára