Sziasztok!Örülök,hogy rátaláltam erre a honlapra,ezáltal sorstársaimra is leltem.sajnos angolul nem tudok,ezért az eredeti Atkins oldalt hiába böngészném.Hétfőn kezdtem el az Atkinsot,a könyv alapján.Igyekszem mindent betartani,de a kávéról nem sikerült lemondanom.A koffeinmentes számomra ihatatlan.Kávéfüggő vagyok sajnos.Eddig lement elvileg3kg.Ez véletlen lehet?Vagy igy is müködhet a dolog?Segitsetek légyszi ha tudtok.Köszi!

fórum: 

hozzászólások

Sziasztok!
Azt hiszem nekem is hiánytüneteim vannak, vagy ez csak együtt jár a diétával nem tudom.Ma de. elaludtam.Vendégségbe mentünk, és előtte hunytam egyet.Bár még csak tegnap próbáltam meg elkezdeni ezt a fajta diétát,nem is sűrűn kávézom,de 81/68 volt a vérnyomásom. Ez lehet a diétától is? Egyébként is alacsony.

Hát igen, az a kávé, csak azt tudnám feledni!! :O))
De nem tudom, ezért koffeinmentest iszom, és sokkal kevesebbet mennyiségileg. Nem tejet, hanem egy kis tejszint teszek bele. Azért szerintem ez még bele kell férjen az Atkinsbe, mert ez nem csak "kúra", hanem életmód is.
Szerintem ennyi belefér, ettől nem áll le a fogyás.

Szió !
Én Bio Instant Tönkölykávét fogyasztok.
A bioboltban elémtettek vagy 5 fajta koffeinmenteset, hogy válasszak. Megkérdeztem az eladót, hogy melyik hasonlít legjobban a rendes kávékhoz. A válasza nagyon "kedvesen" ez volt: a franc tudja, én minden kávét utálok, még a szagát sem bírom. Igy választottam én a tönkölykávét. Hát ittam már jobbat, de meg lehet szokni.

Ami a kávézást illeti, én kicsit sznob vagyok, mert eddig csak és kizárólag Lavazzát ittam, és túl önző vagyok ahhoz, hogy lemondjak róla, de ha találok Lavazza koffeinmenteset, akkor átállok rá. Én eddig is édesítővel ittam, és egy kis tejporral. Hoxa, lehet használni tejport vagy muszály a tejszín?

Sziasztok!
Én áttértem a koffeninmentes kávéra. Nekem úgyis csak lélektanilag segített a kávé, mindig eltudtam aludni akár egy csésze kávé után is.
Édesítôszerrel és tejszínnel iszom. Tejjel nem lehet, és ha jól tudom, akkor édesítôszerrel igen.

Szia Tasi! GRATULÁLOK A FOGYÁSHOZ,ELŐSZÖR A VÍZ MEGY EL A SZERVEZETBŐL AZUTÁN KEZDŐDIK MEG A ZSÍROLVADÁS.Két hétig nem kávéztam.Én is kávé függő voltam,de minden elvonási tünet nélkül el voltam kávé nélkül.Most 20. nap után már iszom napi 1-2 kávét,mert szeretem az ízét.Nem hiszem hogy ezen múlik a diéta sikeressége.

Szerintem aki nem tud lemondani, az nem tud :)
Ebből ne csináljatok problémát. Akinek a lelkiismeretét bántja, próbáljon koffeinmentest inni, vagy csökkenteni a mennyiséget.

Én úgy iszom a kávét, ha nincs koffeinmentes, hogy kevés lefőzött kávé, valamennyi plusz forróvíz, tejszín és édesítőszer. Olyan, mint a tejeskávé, én hosszúkávénak hívom. Hülyén néz ki, amikor felhigítom, de így nem olyan erős és nagyon finom. A kávé-íz is megvan, a koffeintartalom meg kevesebb.

Hoxa

Az a baj, hogy tegnap nekem nem az íze, hanem a hatása hiányzott. Fôleg, hogy éjszakába nyúlóan túlóráztam. Nem láttam értelmét, hogy úgy dolgozzak, hogy ôrülten fáj a fejem. Ma már megint bírom kávé nélkül.
Én is koffeninmenteset iszom tejszínnel és édesítôszerrel.

Most olvastam egy amerikai oldalon:

Fogyaszthatok koffeint a szénhidrátszegény étkezés alatt?
Néhány ember esetében a koffein stimulálja az inzulin túltermelődését, amely megállíthatja a fogyást. Csinálj végig 2 hetet koffein nélkül, ez megmutatja, hogy ez okozta-e a stagnálást.

Hoxa

Két hetet végig vittem koffein és capucino nélkül, persze, hogy nem működtem rendesen az anyagcsere ellátásomat illetően! Két hét után valami rávitt, hogy igyak egy kis kávét, és persze rögtön megindult a belső rendszerem, a capucinotól meg még inkább. Nekem pozitív hatással van a fogyimra! .-))

Sziasztok!

Most került kezembe a Shape-nek egy régebbi száma, ahol arról írnak, hogy a koffein külön jót tesz a szénhidrátmentes diétát követőknek, ráadásul anyagcsere felpörgető hatása is van.

Akkor én már tényleg nem értek semmit....

S.

Sziasztok, én nem kávét iszom koffeinnek hanem light kólát. 0,005 g ch van 1 dl-ben, ezt még megengedem magamnak, de csak nincs benne annyi koffein, mint a kávéban...vagy igen? Hagyjam inkább abba? De úgy szeretem...

Kávénál, kólánál rágóguminál nem az a lényeg, hogy mennyi ch-t tartalmaz, hanem hogy hat a szervezetedre.Mindegyik emeli az inzulinszintet és ha az magas a szervezeted újabb édesség után sóvárog.Ha délelött csak kólát iszom olyan éheség gyötör, hogy feltépem a hűtőt.Sajnos kólafüggő vagyok én is,én már nem változom.Inkább próbálom mérsékelni napi egy-két pohár talán elegendő.
Ezt magadnak kell kitapasztalni, hogy éhséget provokál-e vagy belefér az étrendedben.

Sziasztok!
A kávéról nem tudok lemondani, mert akkor reggel fel sem ébredek, csak nézek ki a fejemből. Most canderellel iszom ( valahol azt olvastam, hogy ez az édesítőszer nem jó, tényleg?),két kává helyett csak egyet, mert az ize nem valami jó. A du. kávémnak is csak felét ittam meg.

Szia!

Az én véleményem szerint nyugodtan használd a Canderellt.A könyvben nem találtam igazi indoklást arra,hogy miért is nem jó.Férjem gyógyszerész,őt is megkérdeztem erről.Szerinte Atkins az oldódása miatt zárta ki.Ez nem a nyálban oldódik-a saccharin alapú édesítőkkel szemben-hanem a bélflórában.Így nem marad édes íze a szájban,és esetleg hamarabb megkívánja az ember az édességet a canderell használata után.

Jó lenne tudni igazából kinek mi a véleménye Canderell ügyben,bár én 8 éve ezt használom.

Kiscsikó

csütörtök - 17:38

Szia!
http://www.lowcarb.hu/cikk(040617_01)az%20aszpartam-titok_0_0_0.htm

Olvasd el és még nézz utána 1-2 külföldi site-on is. Kerülni fogod az aspartam tartalmú cuccokat, nagy ívben... (A Canderelben is az van...)

Andi

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára