Atkins Pizza (Egy szelet tartalma 3 gramm)

Alap: Vékonyra kloffolt tetszőleges típusú hússzeleteket fektessünk egy pizza tepsi aljára. Fűszerezzük sóval vagy szósszal. Süssük kb. 10 percig. Ha lyukak keletkeznek, akkor tömjük be őket hússal és süssük még tovább.
Szósz: 4,5 dl paradicsom szószt keverjünk össze oregánóval, bazsalikummal, fokhagyma- és vöröshagyma porral.
Feltét: 3 csésze vegyes sajt (pl. mozzarella, cheddar), fél csésze darabol hagyma, fél csésze zöldpaprika.
A megsült alapra rétegenként háromszor teszünk szószt és feltétet, felülre sajtot. Addig kell sütni, amíg a sajt kicsit meg nem barnul. Szeleteld 8 felé.

fórum: 

hozzászólások

Spárgatekercs
Hozzávalók:
80 dkg zöld spárga,
40 dkg gépsonka,
20 dkg majonéz,
2 evőkanál tejföl,
1 evőkanál joghurt,
1 teáskanál mustár,
pár csepp citromlé,
porcukor,
só,
fehér bors
Elkészítése:
A spárgát alaposan megtisztítjuk, kötegeket készítünk belőle. A zöld spárgát sós vízbe állítjuk úgy, hogy a feje kilátszódjon. Fedő alatt 10-15 percig pároljuk. Amíg a spárga fő, elkészítjük a majonézmártást. Ehhez a majonézt kikeverjük a tejföllel és a joghurttal. Mustárral, pár csepp citromlével, ízlés szerinti porcukorral, sóval, fehér borssal ízesítjük. A lecsöpögtetett spárgából 4-5-öt összefogunk, és sonkaszeletelkbe tekerjük (ha szükséges, fogvájóval összetűzzük). A spárgatekercseket a majonézöntetbe mártogatva fogyasztjuk.

fogtam néhány csirke mellet
Olivaolajat, diétás ketchupot, Worchester szószt borsot és füszereket összekevertem rá a mellekre. Jól megforgattam benne állni hagytam egy éjszakát és ma kisütöm. Sose csináltam ilyet, majd szólok milyen lett addig ne próbáljátok ki mert lehet hogy kuka.

Sziasztok! En ma kezdtem a dietat a ferjemmel egyutt. Olvasom a jobbnal jobb receptjeiteket, de sajnos csak nagyon kevesnel van odairva, hogy hany fore szol, hogy mennyi benne a szenhidrat /pedig ugye mindenkinek mas mennyiseg megengedett/ es hat az pedig hogy melyik fazisban eheto, az szinte sehol. Akkor tk. mi szerint ajanljatok a recepteket. Vagy en maradtam le vmirol? Kerlek valaszoljatok! Koszi!

Köszi szépen! Mi az a Huxol? Mármint állagára nézve (folyadék, por)? Hol kapható, én még sosem hallottam róla, mivel ritkán használok édesítőt. Mit gondolsz, ricotta "túróba", túrótortához ízesítésre megfelel. Valamit csinálnék a családnak, amiből én is ehetnék. Érdekes, nem vagyok édesszájú, de így a hatodik héten lehet, hogy jól esne!

Huxol zum süssen a teljes neve, édesítő tabletta. Én a Corában vettem, de szerintem biztos van máshol is. (650 tabletta van benne és csak 300 Ft)Egy kávéba nekem 3 tabletta kell, és teljesen olyan, mint cukorral.
Úgy láttam, van belőle folyékony változat is, de azt még nem próbáltam. Egyébként szerintem nyugodtan teheted bármibe.
Múlt héten én is csináltam nasikát: túró, kis tejszínnel összeturmixolva + pici fahéj, édesítő (tabletta összetörve, mert nem volt itthon más:)), a tetejére egy kis Szobi Vital Nariszörp (0 Ch). Finike! Hehehe:))

Én is vettem ilyen Vital szörpit, csak málnásat. Miután legurítottam egy fél literes korsóval megnéztem mivel van ízesítve és bizony aszpartammal, amire Hoxa azt mondta kerüljük. Mit gondolsz, ha jól fölhígított szörpiről van szó, akkor se ihatjuk? Nem szívesen válok meg tőle.

Hát erről biztosan nem mondok le!:) CH:0. Ha néha napján nem guríthatok le az aszpartam miatt ebből egy-két pohárral, akkor megette a fene! Szerintem ennek bele kell férnie, pláne, hogy nem mindennap iszom, csak, ha ki vagyok éhezve vmi édesre. És még mindig jobb, mint a csoki...:))

Nem konkrét recepet,csak ötlet. A http://www.hazipatika.hu/services/recipe/listrec?order=xa4 címen 0-tól kezdve, növekvő szénhidrát tartalom sorrendben rengeteg recept.
A másik a http://www.mindmegette.hu/main.php?app=kereses2/kereses2.php&a=1 be lehet írni pl. hogy kelkáposzta és rengeteg recept jelenik meg, amiben az van. Így is sok használható étel van. Ez utóbbi nekem jobban is tetszik, mert nagyobb bajban vagyok a zöldségekkel hogy ne legyenek unalmasok.
Mellesleg beilleszthető ismert ételek még: halászlé, frankfurti leves, korhely leves.

Sült csirkecomb:
A bőrös, sózott csirkecomb bőre alá teszem az alábbi tölteléket:
kis tejföl, só, bors, fokhagymapor, reszelt sajt összekeverve
jénaiba pici olaj, combi, pici víz, a combok tetejére oregano és bazsalikom + bors. Alufóliával lefedve puhára párolni. Ha puha, reszelt sajtot halmozok rá, és pirosra sütöm. Nagyon finike!!!!:)))))

Sült húsi mellé köretnek készítettem:
1 csomag fagyasztott spenótot lábasban felmelegítettem, tettem bele vajat (kb.5 dkg), összekevertem, amikor rottyant levettem a tűzről és beleszórtam 1 csomag túrót, ízesítettem sóval borssal, szerecsendióval.
Finom lett!!!!
Én eddig nem rajongtam a spenótért, most megváltozott a véleményem.

Tepsi alja kikenve olajjal v. zsirral beledobálni kockára vágott bármilyen húsit. Húst füszerzni ízlés szerint. Erre jön 1 kg. savanyú káposzta. Alufóliával befedni, előmelegitett sütőben fél órát sütjük. Foliát leszedjük a káposztát megforgatjuk és a tetejére 2 fajta szalonnát ( az egyik jó húsos legyen a másik valamilyen füstölt )rétegezzünk. Fóliával vissza egy fél órára, majd fólia nélkül pirosra sütni.

Mivel elég zsíros étek ajánlott melegen fogyasztani és jó kis szénsavas vm. inni.

Zabáltatja magát! Akinek ajánlottam eddig mindenki dicsérettel szólt róla! A családom megzabálja előlem......

Nem találtam fel újra a spanyol viaszt, de nagyon fíííínom vacsit sikerült ma összedobnom:
EriAnyó karfiolfelfújtja (4 adag)
Főzz meg sós vízben egy kis fej (kb. 1/2 kg) karfiolt.
Közben verj fel 2 egész tojást 8 ek tejszínnel, fűszerezd ízlés szerint (én sót, borsot és szerecsendiót használtam).
Kockázz fel 10 dkg sült husit (nálunk a hűtőben csücsülő pulykasült volt az áldozat).
Vajazz ki egy tűzálló tálat. Tedd bele a karfiolt, szórd rá a husit, majd öntsd nyakon a tojásos tejszínnel. (Ha kikandikálna a karfiol, forgasd bele a masszába.)
A tetejére reszelj egy kis sajtot, majd tedd be előmelegített sütőbe. (Ha elviselsz egy kis bűnözést, szórj egy csipetnyi zsemlemorzsát a sdajtra, akkor szép ropogósra sül.)
Kb. 20 perc alatt süsd pirosra.
Ha jól számoltam, adagonként kb. 5 gr ch van benne.
Jó étvágyat hozzá!

sziasztok, akit érdekelnek a receptek: ma vettem egy könyvet,Atkins-könyve/forradalmian új receptek/ 250 új recept van benne, és heti menürendek is.Szerintem nagyon jó, majd irogatok ki belőlük, ha érdekel valakit.

Na akkor egy pár új Atkins recept:
ANGYALI SZÁRNYAK 6adag
1/4kg csirkeszárnyat mossuk le, és itassuk le a vizet róla.Izületeknél vágjuk ketté őket, a végüket dobjuk ki.Majd keverjünk össze: 1csésze szójaszószt, édesitőszert, 1/4csésze fehérbort, 2gerezd zúzott f.hagymát,1/4csésze szezám, vagy más olajat, és egy kis gyömbért.Egy tepsiben helyezzük el a szárnyakat egy rétegben, öntsük rájuk a szószt és egy éjszakán át pácoljuk őket a hűtőben. Másnap előmelegitett sütőben 160 fokon fél órán keresztül süssük őket.Remélem érthetően irtam. Jó étvágyat!!!

Galuska:
Kenj ki vajjal egy edényt.Keverj össze egy tojást+egy sárgáját, adj hozzá 1/2csésze tejszint majd a keveréket öntsd az edénybe.Lassú tűzön gőz felett melegitsd 45 percig, vagy amig össze nem áll.Boritsd ki zsirpapirra, várd meg mig lehül.
Kockára vágva isteni betétként bármilyen levesben.

PARMEZÁNOS CÉZÁR ÖNTET 14 evőkanál
4evőkanál tárkonyecet
2evőkanál oliva
egy kis sáfrány
1t.kanál citromlé
kávéskanál mustár
2káváskanál dijoni mustár
1teáskanál reszelt parmezán
egy pici foghagyma

édesitő
1tojás habosra verve
A hozzávalókat egy üvegbe kell tenni és jól összerázni, majd hűtőben tárolni.
1evőkanál:0,5ch

Sziasztok!

Örülök, hogy erre a helyre akadtam.
Én és a párom 3 hete kezdtük az Atkins fogyit.
Az első 2 hét jól ment. 20 g. szénhidrát.
Én 4 kilót, párom 6 kilót leadott. Aztán jelentkeztek olyan tünetek (fej fájás, szédülés, szívdobogás), amik miatt (valamint a párom belgyógyásza azt mondta, hogy emeljük az adagot minimum arra a mennyiségre ahány kilók vagyunk. én 72 kg vagyok, tehát minimum 72 g. szénhidrát és 72 g. fehérje).
Ezt megpróbáljuk betartani, azonban így leállt a fogyás. 1 deka nem ment le az elmúlt héten. 3 hete nem ettünk kenyeret, krumplit, tésztát, édességet.
Eléggé le vagyok törve.

A receptekhez van egy nagyon bevált receptem.
Fogyi lepénynek nevezte el a párom.
1 tojáshoz, 1 púpozott evőkanál reszelt parmezán sajt, 1 lapos evőkanál zsemlemorzsa, só. Összekeverem és hagyni kell legalább 5-10 percig, hogy egy kicsit összeálljon.
Sütési mód.
1., Teflon serpenyőbe beleöntve és gyorsan elkenve vékonyan. Nem szabad összetúrni, mint a rántottát, hanem hagyni kell megsülni, majd megfordítani, mint a palacsintát.Ezt az alapot, ha felvágjátok pici darabokra, akkor olyan lesz mint a galuska.
Ez az alap lehet pizza alap is, de én már melegszendvics alapnak is használtam, de akkor kis 5-7 cm átmérőjű kerek lapokként sütöttem ki. 1 evőkanál "tészta" 1 lap.
2., Forró olajba beleszaggatva, mint a galuska
Sütés közben megdagad a tészta!
Jó tanács, vízben nem lehet kifőzni, mert szétmegy.
Próbáljátok ki, szuper köretnek.
Nekem már nem is hiányzik a krumpli, a rízs a tészta...
Bocsi, hogy ilyen hosszúlére eresztettem a mondandómat.

NARANCSÜDITŐ 4 adag
1 csomag cukormentes narancskocsonya
2 keményre vert tojásfehérje
2 teáskanál reszelt citromhéj
1 teáskanál narancseszencia
édesitő
4 szem földieper
4 jégkocka
4 citromszelet

Elkésziteni a zseletint, belekeverni a tojáshabot+citromhéjat, narancseszenciát, édesitőt.
robotgépbe turmixolni, majd hozzáadni az epret, és a jeget.Máris fogyasztható.
egy adag:2,5ch
Ha tudja valaki hol lehetne cukormentes narancskocsonyát venni, megköszönném ha elmondaná!!!

HAMIS BURGONYAGOMBÓC 12 gombóc
1 csésze karfiol püré
2 felvert tojás
1/2 csésze parmezán
1 teáskanál petrezselyem
1 tk. szerecsendió
4 evőkanál szójaliszt
1 evőkanál só
4 evőkanál vaj
A tört karfiolhoz adjuk hozzá a tojást, a sajtot, a petrezselymet, a szerecsendiót, a lisztet. formázzunk belőle dió nagyságú gombócokat
Forrásban lévő vizben főzzük meg őket.
Forrósitsunk fel vajat, és süssük meg a gombócokat aranybarnára.
egy adag: 1,5ch
szerintem liszt helyett rakhatsz bele étkezési kéményitőt, és igy megeheti egy első szakaszos is.
A ch tartalma is csökken.

FŰSZERES RAKOTT KARFIOL 6 adag
2 evőkanál vajat öntsünk egy serpenyőbe, fél fej hagymát és egy gerezd f.hagymát piritsunk meg benne. Adjunk hozzá 2 csésze darabolt karfiolt, és még egy percig hadjuk a tűzön.
Öntsük egy tálba, adagoljunk bele 1 csésze parmezánt, és 2 szelet ropogósra sült apró szalonnát.Tegyük egy kivajazott tepsibe, majd süssük egy órán át.
1 adag:3,6ch

Én most kaptam meg a piros könyvet, és azt olvastam, hogy keményítő tartalmú ételeket azért NEM lehet enni, mert szénhidrát molekulák alkotják. A második szakaszos engedélyezett kaják rangsorán is valahol a 6. helyen van a keményítő tartalmú zöldség, és csak akkor ehető, ha az előzőktől nem hízik az ember lánya.

Szia Ancsy! A belső. fehérebb levelek a jobbak és tényleg a vastagabb "erek". Én vékony csíkokra vágom.
Próbáld meg a csirkesalátát.Alap: Grillcsirke husát apróra vágni, kevés joghurttal összekevered + majonéz+ ízlés szerint só, frissen őrölt bors , dijoni mustár. A kínai kel leveleket vékony csíkokra vágod és összekevered az "alappal". 1/2 - 1 órára hűtóbe tenni. Másnap is nagyon finom és nem esik össze. Tipp: kevés sült bőrét is tehetsz bele, így mégjobb az íze, de csak tényleg keveset. Ha abban a fázisban vagy, amelyik megengedi, bele lehet keverni egy kevés mandulaforgácsot , vagy sós mogyorót is.
Üdv.: micimacko

Sziasztok!Jartam az Atkins oldalon, es a recepteket olvasgatva rajottem,hogy en tul magyarosan fozok,azokhoz a receptekhez kepest.Ezert elkezdtem inkabb keresgelni recepteket.Ezeket talaltam,es szerintem belefernek a dietaba.

Göngyölt daralthus

50 dkg darált husbol fasírtot kell készíteni, csak a kenyeret ( zsömlét ) kell kihagyni. Jól kidolgozni, majd egy nagyobb darab alufóliát bekenni olajja. A húsmasszát rá kell teríteni 2 cm-es rétegben, majd sonkával beteríteni, 20 dkg reszelt sajttal megszórni.
Fel kell göngyölni mint egy roládot, majd alufóliástól sütoben megsütni. Én még sütés után fólia nélkül kicsit megpirítom a tetjét.

Lehet másféle tölteléket is tenni a roládba:sajt+fott karfiol
sajt+gomba
sajt+fott brokkoli
fott tojas vagy kolbasz

Rantottaval toltott pulykamell

A pulykamell szeleteket,vekonyra kiverjuk,megsozzuk.4-5 tojasbol, es gombabol rantottat keszitunk.Megtoltjuk vele a pulykamelle szeleteket,felgongyoljuk es mindegyik gongyoleget korbetekerjuk 1 vekony csik bacon-szalonnaval.Kivajazott jenaiba egymase melle rakjuk oket.Parolunk spenotot rakunk melle es leontjuk 2dl tejszinnel,es egy marek reszelt sajtot szorunk ra,alufolia alatt kicsit parolni,majd alufolia nelkul rapiritani.(a hust es a spenotot izles szerint izesiteni kell)

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára