Atkins Pizza (Egy szelet tartalma 3 gramm)

Alap: Vékonyra kloffolt tetszőleges típusú hússzeleteket fektessünk egy pizza tepsi aljára. Fűszerezzük sóval vagy szósszal. Süssük kb. 10 percig. Ha lyukak keletkeznek, akkor tömjük be őket hússal és süssük még tovább.
Szósz: 4,5 dl paradicsom szószt keverjünk össze oregánóval, bazsalikummal, fokhagyma- és vöröshagyma porral.
Feltét: 3 csésze vegyes sajt (pl. mozzarella, cheddar), fél csésze darabol hagyma, fél csésze zöldpaprika.
A megsült alapra rétegenként háromszor teszünk szószt és feltétet, felülre sajtot. Addig kell sütni, amíg a sajt kicsit meg nem barnul. Szeleteld 8 felé.

fórum: 

hozzászólások

Sziasztok!

Egészen jó pogácsat pótlékot kreáltam.

16 dkg szójatejpor (1,6g CH)
1/4 liter tej (ennyit talán szabad) (1g CH)
só ízlés szerint
8 dkg margarin (0,8g CH)
16 dkg reszelt sajt (3,2g CH)
3 egész tojás (1,8g CH)
1 tojás sárgája

A tejet felforralod a margarinnal, bele a sót és állandóan kevergetve a szójatejport. Elég érdekes trutymó lesz. Addig kell forralni, amíg elválik az edény falától.
Utána bele a 3 tojást. Ezt jól össze kell keverni. Én villával rásegítettem, hogy ne legyenek csomók.
Ha kihűlt, bele kell dolgozni a reszelt sajtot.
Két teáskanál segítségével, kis gombócokat raktam egy kivajazott tepsire. A tetejét megkentem a tojás sárgájával.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütöttem. Nagyon hamar kész. Szerintem finom is.
Próbáljátok ki, kb 30 db lesz. Félbevágva szendvics alapnak is jó.

Összesen: 8,4 CH a 30 db pogiban

Készített már valaki madártejet Atkins-módra. Ma megpróbáltam elkészíteni, de nem lett túl finom. A tejet tejszín és víz 1:1 arányú keverékével helyettesítettem, a cukrot édesítővel. Lisztet nem kellett bele tennem, mert így is elég jól besűrűsödött. Kinézetre tökéletes lett, de az íze az édesítőtől eléggé mű. Ha valaki már készített és jól sikerült, írja meg a receptet. Köszi !

Nem nagy dolog.
Madártej lightosan:
1,5 l.tej, 5 tojás, édesítő, (vaniliacukor).

7-8 dl tejet felforrósítasz. Az édesítővel, pici sóval kemény habbá vert fehérjéket evőkanálllal belerakod, ne sokat egyszerre, mert nő, 1-2 percig főzöd, (megforgatod közben), kiszeded egy tányérra. Ha kész a fehérje, hozzáöntöd a többi tejet, belekevered az édesítővel (esetleg vaniliacukorral) kikevert tojássárgákat, összefőzöd, ha kihűlt tálalod, rá a fehérjéket.

Szia !

Én is írtam, hogy elkészítettem egy hasonló madártejet, amibe tej helyett vizet és tejszít tettem. Nem is az elkészítés a gond, csak az édesítő rettentő íze. Később turmixoltam bele pár szem epret és finom lett, mert már nem éreztem az édesítő ízét. Azért köszi.

csirkemell csíkok négysajtos szószban

ami kell hozzá
50 g karaván sajt
50 g trappista sajt
50 g gouda sajt
50 g mimolette vagy maasdammer vagy ami szeretsz és reszelhető
1 dl főzőtejszín
1 pohár tejföl
30-40 dkg csirkemell

a csirkemellet felcsíkozod, befűszerezed (én HA szárnyaskeveréket használok, és picit olivaolajban hagyom állni a husit)
olivaolajban hirtelen kisütöd
a sajtokat lereszeled, a tejszínnel összekevered, kis lángon, megvárod, amíg a sajtok megolvadnak, hozzáadod a tejfölt, a husit 1-2 percig főzöd kis lángon és kész is
és isteni fincsi

Parajos sertesszelet mozzarellaval (1 szemely reszere)

250 ml(1 bogrenyi) zsenge spenotlevel
1 gerezd fokhagyma
2 ag bazsalikom(vagy szaritott)
2 evokanal olivaolaj
2 szelet serteshus(kb 15dkg comb)
1 evokanal olaj
1 paradicsom
1/2 mozzarella sajt(kb 6dkg)
4 petrezselyemlevel
so,bors

A megtisztitott,megmosott spenotot lecsopogtetjuk.A felapritott fokhagymaval es a lecsipkedett bazsalikomlevelekkel elvegyitjuk,az olivaolajjal megontozzuk,majdsozzuk,borsozzuk,es kis tuzallo talba halmozzuk.
A kiveregetett husszeleteket a felforrositott olajon,mindket oldalukon atsutjuk.A paradicsomot es a mozzarellat felkarikazzuk.A hust,a petrezselyemleveleket, a paradicsomot es a mozzarellat a spenotra halmozzuk,esd borssal megszorjuk.Elomelegitett sutoben,a legmagasabb fokozaton,5 percig sutjuk,amig a saj szepen ra nem olvad.

600 caloria
50 g feherje
43 g zsir
3 g szenhidrat

Nagyon jó receptet kaptam egy ismerőstől, ő sörös csirkének hívja, de annyi köze van a sörhöz, hogy a csirkét (grillnek valót) be kell fűszerezni, kívül, belül, hagyni állni egy órát, majd rá kell húzni egy vízzel teli sörösüvegre. Az így álló csirkét be kell tenni egy tepsibe, amelybe vizet öntünk. 1óra 10'.ig sütjök a sütőben, 180 fokon.
Nagyon finom sültcsirkét kapunk, a mellehúsa sem lesz száraz.
Én ma ezt ettem délben, fejes salátával.
CH értéke minimális, a salátában van 100 grammonként 2 g.

Lányok, Fiúk! SOS!!!

Valaki, aki nálam ügyesebb, nem tudna mondani, vagy kikisérletezni egy palacsinta-lepény receptet aminek minimális a CH-ja, és teflonban kisüthető???!!!

(bár az is lehet, hogy írtatok már ilyet, csak nem találtam meg...)

Ugyanis nekem nincs sütőm, viszont majd meghalok valami ilyesmiért.

Van sikérem, szójatejporom (persze tojás, édesítő, só, fűszerek is), de holnap már minden nyitva lesz, és egyéb hozzávalókat is be tudok szerezni, csak segítsetek légyszi!

Én már vagy 10 féle ehetetlent kikiserleteztem, és bár eddig azt hittem, tudok főzni, ebbe be kell, hogy valjam, belebuktam... :-(((

Szóval plííz help mí valaki!

szia
itt a recepteknél van egy palacsinta tészta recept
én megcsináltam és egész jó lett
csak hagyni kell egy kicsit állni
pontosabban én raktam a tésztába még olajat mert különben elég száraz a kisült palacsinta
de ha rögtön bekakaózod és összetekered akkor jó lesz.
nekünk bejött

Szia!
Diabeteszes receptek között találtam ezt, nem tudom, hogy jó lesz-e. Valójában nem vagyok túl tájékozott Atkins-ügyileg, és nem tudom, mi számít alacsony CH-nak.

Reform palacsinta
Hozzávalók:
2 0 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
15 dkg búzacsíra
3 tojás
1/2 l tej

1/2 kg alma
1 kk fahéj
1 citrom leve és lereszelt héja
folyékony vaníliaaroma
2 pohár joghurt
5 dkg dió

Elkészítése:

A lisztből, búzacsírából, tojásokból, tejből pici sóval palacsintatésztát keverünk, majd olívaolajjal kent palacsinta sütőben kisütjük. Az almát gőzben megfőzzük, hűtjük, turmixoljuk. Belecsavarjuk a citrom levét, a fele héját, belekeverünk 5 dkg búzacsírát és a többi fűszert is hozzáadjuk. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a palacsintákat. Mindegyiket félbe vágjuk és kissé egymás végére fektetve tepsibe rakjuk. a joghurtba keverünk egy kis reszelt citromhéjat, édesítőt és a palacsintákra öntjük. Megszórjuk 1-2 ek gorombára vágott dióval, majd az egészet átpirítjuk.

Tápanyagtartalom egy adagban:

Energia: 215 kcal (899 kJ)
Fehérje: 11, 2 g
Zsír: 6, 8 g
Szénhidrát: 26, 5 g
Koleszterin: 56, 6 mg
Rost: 8, 1 g

C-vitamin: 5, 9 mg
B12-vitamin: 0, 2 ug
Kalcium: 102, 4 mg
Vas: 2, 7 mg
Nátrium: 87, 27 mg

Sziasztok.
Lenne egy kérdésem. Hogy tudok husit kirántani liszt és zs.morzsa nélkül? próbálta már valaki?
Láttam bioboltban szójaliszten kívül mandula, csicseriborsó meg ilyesféle liszteket. Kívülre gondolom jó a zabkorpa vagy a mandulaforgács. Jó lenne valami tapasztalat mert nem akarom beáldozni a fincsi pipimelleket.

Szia Bilge, probald meg a hust csak tojasban meg reszelt parmezanban meg forgatni. Utana kicsit alacsonyabb homersekleten tedd a fritozbe, vagz amiben csinalod. Nagyon finom es szinte nincs CH tartalma. Szerintem mas sajt is jo lehet reszelve, de azokat meg nem probaltam. Multkor csinaltam ugy is rantott csirke combot, hogy kiveszed a csontjat a felsocombnak es utana beleteszel a helyeere egy szelet sajtot. Nagyon király

Köszi! Kipróbálom. Közben még eszembe jutott, hogy van kókuszporom és kókuszdarám is. Van valami ilyesmi kína kaja. De a mangulaliszt-mandulaforgács is tetszik. Korpásat is kipróbálom, olyat étterembe is láttam meg a gastroyalosok is azt hiszem valahogy így csinálják.

Sziasztok!

Van egy tök jó tejfölös süti receptem amit nagyon szeretek, csak az a baj, hogy kellene bele cukor+gríz. A cukrot helyettesítem az édesítővel, de a grízt mivel helyettesítsem? Nem szeretnék lemondani erről a sütiről mert nagyon finom. Segítsetek nekem.
Köszike

Szia!

Köszönöm szépen.
Persze a recept rém egyszerű:
3 nagy tejföl
6 kanál cukor (édesítőből ez nem tudom még hogy pontosan mennyi)
6 kanál gríz (ezek szerint akkor zabkorpa)
6 tojás

a tojást szét kell választani a fehérjét felverni az össze többi hozzávalót összekutyulni, majd hozzá adni a fehérjét is óvatosan. Kivajazott, kilisztezett tepsibe sütni. Nagyon finom, könnyű süti. Az értékeket sajnos nem tudom. Nagyon finom, de azért érzéssel a sok tejföl miatt.

Egy jó kis recept. Vacsira:
10 szelet főtt bacon szalonna
1,5 csésze reszelt sajt
1,5 csésze apróra vágott vöröshagyma
4 egész tojás

2 evőkanál tejszín
só, paprika

A sütőt melegítsük elő 300 fokra. Egy kivajazott hőálló tálba rétegezzük a bacon szalonnákat , majd rá a sajtot, és a hagymát, és ismételjük míg el nem fogy.
Verjük fel a tojásokat, majd keverjük össze a tejszínnel, és a többi maradék alkotóelemmel. Öntsük rá a keveréket a rétegelt szalonnára, sajra, és hagymára. Majd süssük 30 percig. Ha megsült hagyjuk állni 10 percig.
Jó étvágyat.

Sziasztok! En is szeretnek Nektek 1 jo receptet adni az Atkins fogyok
Savanyukaposzta tepsiben
A savanyu kaposztat egyszer atmostam, hogy ne legyen annyira erös ize. 1 db aprora vagott hagymaval összekevertem, es a felet beteritettem 1 közepes meretü tepsibe. A kaposztat beteritettem füstölt karajszeletekkel es kolbaszk a tetejere raktam a savanyu kaposztat. Ra alufoliat, es be a sütöbe. 220 C-on 1 orat sütöttem. A csate ra a tejfölt. Az ize es illata mennyei volt.

Túrós pulykamell

Hozzávalók
1,5 kg pulykamell, 25 dkg tehéntúró, 2 dl tejföl, tej, 10 dkg vaj, 1 tojássárgája, só, reszelt szerecsendió

Elkészítése
Idő: 1 óra
Leszedjük a bőrt a pulykamellről és kicsontozzuk, majd rostjaira merőlegesen bevagdossuk, kiverjük. Legalább egy fél napig hideg helyen sós tejben áztatjuk, majd a tejet leitatjuk róla. Kivajazunk egy tűzálló tálat, alját kibéleljük a hússzeletekkel, ezt bevonjuk a krémmel, amelyet az áttört tehéntúróból a tejföllel, 5 dekányi puha vajból, a nyers tojássárgából kevertünk ki, és sóval, reszelt szerecsendióval ízesítettünk. Erre ismét egy sor hússzelet kerül, majd ismét krém, és ezt addig folytatjuk míg e hozzávalókból tart. A tetejére krém kerül. Végül rámorzsoljuk a maradék vajat és fóliával beborítjuk . Előmelegített forró sütőben kb. egy óráig sütjük közepes fokozaton, majd a fóliát leveszük róla is így még kb. 15 prcig sütjük.

Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia: 409 kcal (1710 kJ)
Zsír: 28,2 g
Koleszterin: 151,9 mg
Rost: 0,02 g
Szénhidrát: 2,6 g
Fehérje: 35,7 g
C-vitamin: 0 mg
B12-vitamin: 0,93 ug
Kalcium: 93,8 mg
Vas: 2,33 mg
Nátrium: 507 mg

A dietetikus véleménye:

Cukorbetegségben zsírszegény tejföllel (12%), és alacsony szírtartalmú tejjel (1,5%) ajánlanám elkészíteni. Fontos, hogy mindíg figyelembe kell venni az egyénileg meghatározott, napi szénhidrát mennyiségét!

Sóban sült csirke

Hozzávalók:
1 db egész csirke
1 kg só

Elkészítése
Idő: 1,5 óra

Tepsibe szórjuk az 1 kg sót, melyet egyenletesen eligazítjuk benne. Az egész csirkét kivül-belül megmossuk, majd belehelyezzuk a sóval feltöltött tepsibe. Forró sütőben 1-1,5 óra alatt ropogós pirosra megsül. A hús frissen omlós puha lesz. Sülés közben a tennivaló: egyszer megfordítani a csirkét, hogy mindkét oldala ropogósra süljön.

Tápanyagtartalom egy adagban:
Energia: 288 kcal (1204 kJ)
Fehérje: 22 g
Zsír: 22,1 g
Szénhidrát: 0 g
Koleszterin: 123,8 mg
Rost: 0 g
C-vitamin: 0 mg
B12-vitamin: 0,02 ug
Kalcium: 12,5 mg
Vas: 0,88 mg
Nátrium: 677 mg

A dietetikus véleménye:

Kevesek által használt konyhatechnológiával készül ez a húsétel. Zsiradék hozzáadása nélkül készíthetjük el ezt az ételt. Ahol fontos a zsírszegénység - pl. epebántalmak diétájában - mindenképpen ajánlom kipróbálni ezt a sütési módszert.

Sajtos-sonkás pulykamell

Hozzávalók:

4 szelet pulykamell
4 szelet gépsonka
4 szelet sajt
Margarin

Elkészítése:
Idő: 30 perc

Felolvasztom a margarint, a kiklopfolt pulykamell egyik oldalát megsütöm, majd megfordítom. Ráfektetem a gépsonkát, majd a sajtot. Ha a sajt megolvadt lapáttal veszem ki és rakom a tánnyérra.
Zölségkörettel, burgonyával, rizzsel mindennel nagyon finom.

Tápanyagtartalom egy adagban:

Energia: 296 kcal (1237 kJ)
Fehérje: 39 g
Zsír: 15,2 g
Szénhidrát: 0,4 g
Koleszterin: 109,4 mg
Rost: 0 g
C-vitamin: 0 mg
B12-vitamin: 0,7 ug
Kalcium: 138,1 mg
Vas: 1,6 mg
Nátrium: 653 mg

Alufóliában sült csirkemell kolbásszal

A dietetikus véleménye:

Csak végül derül ki, hogy ez egy szabadtűzön készítendő étel, így felületes ránézésre azt gondolhatjuk, hogy a zsírszegény csirkecomb és az alufólia összhatását nagyban rontja a kolbász és a szalonna. Az évi néhány grillpartin viszont ez a "bűnözés" még megengedhető.

Hozzávalók
1 személyre:
fél csirkemell
3 karika parasztkolbász
fél evőkanál ételízesítő
2 vékony szelet szalonna

Elkészítése
Idő: 40 perc
Előkészítés: A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük. A vastagabb részén nyílást vágunk a húsba, és bedugjuk a kolbászkarikákat. A csirkemellet bedörzsöljük az ételízesítővel, betekerjük a szalonnaszeletekbe, és lazán alufóliába csomagoljuk.

Elkészítés: Tüzet rakunk, majd amikor már csak parázslik, beletesszük az alufóliás batyukat, és kb. 30 perc alatt megsütjük. Kivesszük a parázsból, óvatosan kibontjuk, és kenyérrel, uborkával esetleg alufóliában sült burgonyával fogyasztjuk.

Tápanyagtartalom egy adagban:

Energia: 239 kcal (999 kJ)
Fehérje: 39,32 g
Zsír: 8,52 g
Szénhidrát: 0,96 g
Koleszterin: 103,35 mg
Rost: 0,17 g
C-vitamin: 0,27 mg
B12-vitamin: 0,62 ug
Kalcium: 13,6 mg
Vas: 1,27 mg
Nátrium: 592,33 mg

Fasírozott római módra

Hozzávalók
40 dkg darált sovány pulykahús, 4 tojás, 2 gerezd fokhagyma, pirospaprika, majoranna, petrezselyem, só, bors.

Elkészítése
Idő: 1,5 óra
Két tojást keményre főzünk és a darált húsra reszeljük. A másik két tojást ráütjük, és elkeverjük a hússal. Belereszeljük a fokhagymát, paprikával, sóval, borssal és morzsolt majorannával ízesítjük. A masszából hosszúkás cipót formálunk, és római tálba tesszük. Mintegy 80-90 percig sütjük; az utolsó tíz percben a tál fedelét levesszük, és a fasírtot pirosra sütjük.
335 Kcal/adag

Tápanyagtartalom egy adagban:

Energia: 240 kcal (1003 kJ)
Fehérje: 26,1 g
Zsír: 14,3 g
Szénhidrát: 1,4 g
Koleszterin: 254 mg
Rost: 0,25 g
C-vitamin: 0,8 mg
B12-vitamin: 0,59 ug
Kalcium: 50,1 mg
Vas: 2,25 mg
Nátrium: 517 mg

Citromos pulyka

A dietetikus véleménye:

A citrom íze nemcsak pulykával, csirkével is hasonlóan könnyű fogyókúrás elkészítést tesz lehetővé. Tejföl helyett natúr joghurttal is lehet próbálkozni.

Hozzávalók

20 dkg pulykamellfilé
1 citrom
Sovány tejföl
kapribogyó
olaj

bors

Elkészítése
Idő: 10 perc

A pulykamellfilét 1 teáskanál olajon megsütjük, majd sózzuk, borsozzuk.
3 evőkanál sovány tejfölt és kevés kapribogyót adunk hozzá, és beletesszük a karikákra cágott citromot és összeforraljuk.
Köretként párolt zöldséget fogyaszthatunk.

Tápanyagtartalom egy adagban:

Energia: 326 kcal (1363 kJ)
Fehérje: 49,7 g
Zsír: 12,7 g
Szénhidrát: 2,7 g
Koleszterin: 148 mg
Rost: 0,13 g
C-vitamin: 2,2 mg
B12-vitamin: 0,9 ug
Kalcium: 75,8 mg
Vas: 2,14 mg
Nátrium: 813 mg

Citromos-tejfölös csirke

Hozzávalók

2 db csirkemell
1 db citrom
2 dl tejföl
só, kevés vaj
5 dkg reszelt sajt

Elkészítése
Idő: 30 perc

Egy jénai tálat kivajazunk, a csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, enyhén besózzuk.
Egy tányérba öntjük a tejfölt és a husokat egyenként beleforgatjuk, úgy hogy az teljesen befedje. Egyenként belerakjuk a jénaiba.
Közben a citromot felkarikázzuk és azt rárakjuk a húsra. A maradék tejfölt ráöntjük és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Sütőben lefedve addig sütjük, mig a sajt kicsit megpirul.

Tápanyagtartalom egy adagban:

Energia: 327 kcal (1367 kJ)
Fehérje: 36 g
Zsír: 18,8 g
Szénhidrát: 2,9 g
Koleszterin: 129 mg
Rost: 0,26 g
C-vitamin: 0,9 mg
B12-vitamin: 0,44 ug
Kalcium: 148,2 mg
Vas: 0,95 mg
Nátrium: 628 mg

Sajtos csirkemell

Hozzávalók
2 db kicsontozott csirkemell
Ételízesítő
4 db bacon szalonnacsík
20 dkg füstölt sajt

Elkészítése
Idő: 40 perc

A húst szeletekre vágjuk, ételízesítővel befűszerezzük, kicsit állni hagyjuk.
Az edényt a szalonnával kibéleljük, majd a sajtot lereszeljük, és felváltva rétegezzük. Egy sor hús, sajt, megint hús, amíg kitart a hozzávalókból. Ez után lefedjük, és sütőben puhára pároljuk. Ha megpuhult, a tetejét megszórjuk a maradék sajttal és pirosra sütjük.

Tápanyagtartalom egy adagban:

Energia: 410 kcal (1714 kJ)
Fehérje: 42,09 g
Zsír: 25,95 g
Szénhidrát: 1,62 g
Koleszterin: 115,5 mg
Rost: 0,26 g
C-vitamin: 0,59 mg
B12-vitamin: 1,2 ug
Kalcium: 410,21 mg
Vas: 1,32 mg
Nátrium: 1251,2 mg

She-devi! Ezt neked másoltam be ide!
En egy kapszula segitsegevel fogytam le eloszor bizalmatlan voltam nem hittem ilyesmikbe.Az egyik ismerosom ajanlotta o is igy fogyott le.Az elso heten 5 kilot fogytam es egy honap alatt osszesen 11 kilo ment le rolam ennyi volt a terben .Ezido alatt nem volt ehseg erzetem szinte a vegen mar az ert ettem hogy legyen bennem valami.Elotte problemaim voltak az anyagcserevel hala ennek a kapszulanak az is helyre allt.
akit erdekel a dolog ezen az oldalon lehet rendelni ebbol a http://kapszulabol:www.bionutricals.com/fastdiet

www.sulykontroll.hu

Fehérjetartalmú ételek

Tejszínes csirke
Hozzávalók: 30 dkg gomba, 2 egész csirkemell, 1 hagyma, fél liter tej, tejszín, petrezselyem, olívaolaj

Hosszában félbevágjuk, kiklopfoljuk a csirkemellet. 4-5 evokanál olajon aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Hozzáöntünk egy kis tejet és fél csésze tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd fedo alatt 20 percig fozzük. A hagymát és a petrezselymet 3-4 evokanál olajon megpirítjuk, belekeverjük a gombát. Az egészet hozzáadjuk a csirkéhez, hagyjuk összeérni az ízeket.

Tengerihal-filé paradicsommártásban
Hozzávalók: 1 evokanál olaj, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3-4 fagyasztott tokehalfilé, 1 paradicsomkonzerv, 1 kávéskanál szárított bazsalikom, 2 babérlevél, 5 szem egész bors, 1 citromszelet, 1 l víz, só, bors

Nagy lábasban felforraljuk a citrommal, babérlevéllel és borssal ízesítt vizet. Mikor felforr, beletesszük a halat, és 10 perc alatt puhára fozzük. Szurokanállal kiemeljük a halszeleteket, és nagyobb falatnyi darabokra szedjük. A hagymát forró olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymaszeleteket. A paradicsomot összevagdaljuk, és levével együtt beleöntjük a serpenyobe, megszórjuk a szárított bazsalikommal, és fedo alatt 10 percig pároljuk. A halat is hozzávegyítjük, óvatosan átkeverjük. Fedo nélkül, kis lángon még 5 percig pároljuk.

Gyöngyölt csirkemellfilé
Hozzávalók: 4 db csirkemellfilé, 1 paradicsom, 4 bazsalikomlevél, 4 szelet sajt, 4 szelet baconszalonna, 1 evokanál olívaolaj

A vágódeszkára kiterítünk egy szalonnaszeletet. Az egyik végéhez közel ráhelyezünk egy csirkemellfilét, ennek a tetejére egy szelet paradicsomot, egy bazsalikomlevelet és sajtot rakunk. A húst belegöngyöljük a szalonnába, fogvájóval összetuzzük. A tuzálló tál alját kikenjük olajjal, beletesszük a göngyölt húst, és alufóliával letakarjuk. 20-25 percre a sütobe rakjuk. Majd leszedjük a fóliát, és így is sütjük 5 percig.

Töltött tojás
Hozzávalók: 4 tojás, 10 dkg pulykamellsonka, 10 dkg ömlesztett sajt, két kanál tejföl, kevés só, ételízesíto, mustár

A tojást megfozzük, meghámozzuk, kettészeljük. A tojássárgáját kiszedjük és egy tálba rakjuk, összeturmixoljuk az apróra vágott sonkával, a sajttal, a tejföllel. Sóval, esetleg ételízesítovel és mustárral ízesítjük. A tölteléket visszatesszük a tojásfehérjébe.

Mustáros-tejfölös hús

Hozzávalók:
tetszőleges mennyiségű pulyka- vagy csirkemell,
1 üveg mustár,
kevés olaj,
1 pohár tejföl,
15 dkg sajt (füstölt is lehet)

Elkészítés: A húst besózod, és vagytagon bekened mustárral (finom, ha egy kevés dijoni csípős mustárt is keversz bele). Beleteszed a tepsibe és olajat öntesz rá (nem sokat), majd tejfölt (nem keveset), és reszelt sajtot teszel a tetejére. A sütés első felében legyen befedve.

Pármai csirkemell

Hozzávalók:
3 db csirkemell filé
1 db eroleves kocka vagy ételízesíto
10 dkg vaj
2 dl tejföl
1 dl fehérbor
15-20 dkg reszelt sajt
1 dl víz
bors

Elkészítése: A vajban pirosra sütjük a melleknek mindkét oldalát. Ezután hozzáöntjük a vizet, az ételízesítot vagy leveskockát és a bort. Fedo alatt puhára pároljuk, ha kész, kivesszük a húst. A maradék levet tejföllel felöntjük és ízlés szerint borsozzuk. Kibélelünk egy tuzálló tálat a reszelt sajt felével és belehelyezzük a fél csirkemelleket. Ráöntjük a tejfeles húslét és a maradék sajttal betakarjuk. Sütoben átsütjük.
Burgonyapürével vagy önállóan is tálalhatjuk.

Timus: Szia! Nemszamit hogy Misinek hivtal, a ferjem nevevel vagyok beregisztralva. Mariannanak hivnak, de alltalaban a nick nevet szoktam mindenhova irni a neten. Meg a fogyokura elött amikor a savanyukaposztas etelt csinaltam, akkor leöntöttem tejföllel, es utana be a sütöbe. Most viszont hogy fogyozom, es nem ehetek tejfölt, igy a ferjem a tanyerjan teszi ra az etelre a tejfölt. Mondtam neki, az elet nem habostorta. Ha akar 1 csinos nöt az otthonaban, neki is kell aldozatokat hoznia :-)))) Tilos elöttem edesseget enni es kerdezgetni, hogy mit szeretnek inni?sört, bort, vagy rövidet????

mrsmihaly: PADLIZSÁNNAL TÖLTÖTT GOMBA

HOZZÁVALOK:40dkg padlizsán, 1dl olivaolaj, 10szál friss bazsalikom, 1szál poréhagyma, fél hagyma, 10dkg kaliforniai paprika, 1dl paradicsomlé, 8db sampinyon gomba, 1gerezd fokhagyma, csipet so, örölt bors, 5dkg vaj.

ELKÉSZITÉS:A padlizsánt megtisztitjuk és kockákra vágjuk, majd egy serpenyoben olivaolajon sütjük. Sozzuk, borsozzuk, bazsalikommal megszorjuk, félretesszük. Egy másik serpenyoben megpiritjuk a felaprozott poréhagymát, hagymát és a kaliforniai paprikát, majd rátesszük a padlizsánt és a paradicsomlével felöntjük. Borsozzuk, préselt fokhagymát adunk hozzá és kb. 1/2 orát állni hagyjuk.
Az egész gombákat jol megmossuk, a törzsét levágjuk és papirtörlovel szárazra itatjuk. Kivül-belül sozuk, borsozzuk és mindegyik belsejébe 1-1 vajdarabkát helyezünk.
Alufolia darabokat alaposan bevajazunk és ráfektetjük a gombafejeket, majd belsejükbe belemerjük a padlizsános keveréket, befedjük az üres gombafejekkel és alufoliával alaposan becsomagolva kb. 180fokos sütoben 20percet sütjük.

mrsmihaly: Kolbaszos rakott tarja 712kcal/adag

8 szemelyre: 1.2 kg kicsontozott ,sovany sertestarja egyben,so, bors, 3 kisebb fej hagyma,150 g paprikas kolbasz, 3 evökanal olaj, 1 evökanal örölt kömenymag, 1 dl szaraz feherbor (Atkinszosok felejtsek el) 1 agacska rozmaring,1 fej fokhagyma.
A hust leöblitjük,szarazra töröljük, es rezsutosan 1 cm vastag szeletekre vagjuk ugy, hogy alul a szeletek egyben maradjanak.
A közöket meghintjük 1 keves soval es borssal. A hagymakat meghamozzuk es uborka gyalun felszeleteljük. A kolbaszt langyos vizzel leöblitjük, a hejat lehuzzuk es vekonyan felkarikazzuk.
A husszeletek köze fektetjük a hagymakarikakat es a kolbaszkarikakat.
Bambuszpalcaval több helyen összefogjuk a betöltött husit, majd többsorosan, sonkaszerüen megkötözzük, es felforrositott olajban körben megkapatjuk-körbepiritjuk. Attesszük 1 fedeles sütöedenybe, megszorjuk kömenymaggal, meglocsoljuk a forro olajjal, es alaöntjük a bort (Atkinszosok vizet), melledobjuk a rozmaringot, es a megpucolt fokhagyma fejet. 180 C-on , gyakran meglocsolva a sajat levevel puhara paroljuk.(1.5 ora) Majd fedetlenül pirosra sütjük.(20-25 perc)

mrsmihaly: Csirkesült kelkaposzta agyon 472 kcal/adag

4 szemelyre: 800 g kelkaposzta, 1 db porehagyma, 150 g sargarepa, 200 g burgonya (Atkinszosok felejtsek el), 2-3 gerezd fokhagyma, 4 csirkemell file(600 g),250 g csirkemaj, so, bors, 4 evökanal olaj, 1/2 kk örölt kömeny, 1 baberlevel, 1 dl husleves kockabol.
A hust es a majat megmossuk, megtöröljük es 1 melyebb serpenyöben olajon mind a ket oldalat megsütjük. A visszamaradt pecsenyeleben atsütjük a karikara vagott sargarepat es porehagymat. Hozza adjuk az attört fokhagymat, kömenymagot, baberlevelet es a kelkaposztat,(gondolatban meg a kockara vagott burgonyat) izles szerint sozzuk, borsozzuk,alaöntjük a huslevest es fedö alatt keszre paroljuk( 15 perc). A zöldsegkeverek tetejere tesszük az atsütött hust es majat, majd fedö es kevergetes nelkül összemelegitjük. Talalasnal diszithetjük petrezselyem zöldjevel.

mrsmihaly: Feta sajttal töltött vesepecsenye

2 db vesepecsenye (700 g),100 g feta sajt, 1 dl aproravagott oliva bogyo, 1 db fokhagyma gerezd atnyomva presen,so, bors. A hust megmosod, szarazra törlöd, es eles kessel közepen hosszaban jo mejen bevagod. Szethajtod a hust, es a többi hozzavalokbol keszitett töltelekkel lekened.Felgöngyölöd, atkötözöd es körben atsütöd 1 serpenyöben. Utana a sütöben 180 C-on 20-30 percog sütöd.

Tzatzikivel kinalod
1 doboz natural yoghurt,1/2 uborka, so, feketebors, 2 db attört fokhagyma gerezd.

mrsmihaly: Vesepecsenye töltesehez töltelekek

Gomba,bacon töltelek:4 szelet baconszalonna,100 g aprora vagott gomba, fel hagyma, aprora vagva,1 db fokhagyma gerezd, bors es aprora vagott zöld füszerek.Az apro bacont atsütjük, bele a gombat es a hagymat, tovabb sütni, amig szep szint kap. Hagyni kihülni, mielött a husra kenjük.

Kek peneszes sajttöltelek: 75 g sajt, 2 evökanal aprora vagott dio, so, bors, 2 evökanal tejszin.

Daralthussal töltelek:75 g füstölt sonka, 50 g hus a vesepecsenyeböl, 50 g sajt(erösebb izü), 1 db tojas, 2 evökanal tejszin, so, fekete bors, aprora vagott zöld füszerek.

mrsmihaly: Csirkemell mustaros yoghurtöntettel

600 g csirkemell, 1 evökanal margarin, 1 teaskanal szoja,so, bors.
Füszerezd be a hust, es jol süssed at.

Mustaros yoghurtöntet: 2 dl naturell yoghurt, 1 evökanal mustar, 1 teaskanal francia mustar, 2 csöpp edesitö szer, 2 evökanal aprora vagott snidling hagyma, 2 teaskanal petrezselyem zöld, 1 gerezd összetört fokhagyma. Összekevered, es raöntöd a felszeletelt husra, nehany orara hütöbe teszed, es hidegen fogyasztod salataval.

mrsmihaly: Erös rakok grillezett cukkinin

A cukkinit megmosod es kb. 1.5 cm-es szeletekre ferden felvagod. Lesozod, hagyod 30 percet alni, megtörölgeted, es lekened olajjal, majd hirtelen megsütöd mind a 2 oldalat. Hidegen-melegen finom.

A tetejere: 3 dl megpucolt apro rak, 2 evökanal erös csiliszosz, 1 db lime szaftja, kicsi tabaszko, 2 evökanal finomra vagott sarga paprika, 1 evökanal kapor,1-2 evökanal snidling hagyma, fekete bors. Az egeszet összekevered, es hagyod allni a hütöben minimum 1 orat. Utana rarakod az atsütött cukkini szeletekre. (10 db)

Sok furumon olvastam,hogy mennyire hianyzik a suti.Ezert kerestem az Atkins oldalon olyat, amihez mindenki mindent megtud szerezni.Meg nem probaltam ki,mert en a masodik hetemet csinalom,de aki mar regebb ota dietazik, es suti hianya van,akkor ezt elkeszitheti:)

Csokis torta /12 szemelyre/

1,10 dl keseru-csokolade(pl dietas)aprora torve
8 evokanal sotlan vaj
2 evokanal viz
126 ml edesitopor (izles szerint varialhato)
2 teaskanal kakaopor(nem az edesitett)
1 teaskanal folyekony vanilia-aroma
6 nagy tojas
diszitesnek:tejszinhab es kakaopor

1:A sutot elomelegitjuk 190 fokra(kozep melegre),egy 20 cm-es tortaformat kibelelunk sutopapirral.
2:A csokoladet,a vajjal es a vizzel felemelegitjuk mikozben kevergetjuk.Amikor a csoki teljesen elolvadt,elzarjuk a gazt(forralni nem szabad)
Beleontjuk egy talba es megvarjuk mig szobahomersekleture hul,Ezutan hozzaadjuk 0,63 ml edesitoport,a kakaoport,es a vanilia-aromat,majd jol kikeverjuk.
3:Egy kozepes meretu talba elektromos mixerrel,felverjuk a tojasokat kb 6 percig,majd hozzakeverunk 0,63 ml edesitoport,es egyutt meg 1 percig mixeljuk.
4:A tojassos masszat osszekeverjuk a csokis masszaval,es az igy kapot masszat beleontjuk a tortaformaba,es berakjuk az elomelegitett sutobe.
Sutesi ido kb 40-45 perc.Izles szerint lehet disziteni tejszinhabbal.

Egy adagban talalhato:
Carbohydrates: 5g
Net carbs: 3g
Protein : 4g
Fat: 15,5g
Caloria 165g

Az eredeti recept 187 ml edesitoport irt,de izles szerint lehet varialni,csak tobb ne legyen annal.

csirkemellet szeletekben
egy serpenyöben kevés olajon süsd meg ha meg vagy vedd ki egy tányérra a serpenyöbe tegyél 2dl tejszint sózd , bórsozd, ha van bazsalikom akkor azt is kicsit forrald tedd vissza a húsikat tegyél rá valamilyen sonkaszeleteket, paradicsom karikát sajtot, és utánna irány a sütü szép pirosra !!

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára