Sziasztok!

Reggel bukkantam rá erre a fantasztikus holnapra, és tátva maradt a szám! :) Nagyon köszönöm a honlapgazdának a sok információt.

Én most szeretném elkezdeni az Atkins-féle diétát. Kb. 30 kg feleslegtől szeretnék megszabadulni. Eddigi fogyókúrás tapasztalataim csak és kizárólag a kcal-számolgatásos módszeren alapulnak (sok zöldség, gyümölcs, semmi zsiradék, liszt, cukor). Legnagyobb eredményem a tavalyelőtti 29,5 kg leadása, amiből azonban sajna már 20 kg-ot vissza is szedtem, úgy egy év alatt.:(
Kicsit fura nekem még ez az egész, és több mindent nem értek. Légyszíves segítsetek ki, ha tudtok! Például mit jelent az, hogy egy csészényi zöldség? Nekem többfajta csészém is van... :-S
Lehet azt, hogy ha én ki nem állhatom a karalábét, de imádom a zöldborsót, akkor abból eszek 1-1 csészényit, vagy célszerű keverni?

A "Hasznos információk" résznél azt olvastam, hogy a csirke melle helyett egyem a combját. Hááát... nem akarom rögtön megszegni a szabályokat (sőt!), de tényleg ennyire számít, hogy melyik részét eszem meg? (Ha választani lehet, akkor inkább a mellét enném!;)

És még egy kérdés: milyen vitamint, és főleg milyen mennyiségben? Pezsgőtablettában, vagy tablettában?

Válaszaitokat előre is köszöni,
pampi:)

fórum: 

hozzászólások

ha sikeres, akkor itt a válasz :))) köszi
akkor ehetek leveskét husival
a minap ettem egy tök üres levest, és igen jól esett
tegnap olvatsam a kisalakú, táblázatos Atkins könyvben, hogy azér tjavasolt a leves, mert telíti a ygomrot a főfogás előtt

én is kb egy fél órája gondolkodtam ezen, amikor a leveském szürcsöltem :))
elég kevés levest eszem, kb 2 hetente egyszer, nem hinném, hogy akkora dózisban lenne benne ch. azért valaki hozzáértő eloszlathatná a kételyeket :)

Jó levesszürcsölést kívánok büntudat nélkül.Egészséges, tele van ásványi anyaggal, ha a répát nem eszed meg nem viszed be a ch-t.
Keresd ki a könyvből az alacsony glikémiás indexü zöldséget gyümiket..azokba nem lehet belebukni.

A tönkölynek csúnya a szine majdnem sötétbarna lesz a piskotád, habaráshoz rántáshoz palacsintához ezt használom már egy éve, de kezdem elfelejteni a rántást.A tönkölyben sok a rost és nagyon lágy lesz a palacsinta is.
Sütéshez talán a szójaliszt lenne a legalkalmasabb, mintha a Ch-ja nem lenne magas.Inkább mint a keményitő nem?A szójába sok a fehérje..de ezt úgyis tudod.

"Dacolj"-ba láttam talán.

bogyósok, sárgadinnye, cseri is,szilva, s.barack mehet.
Zöldségeknél vigyázni kell a tökkel,s.répával,krumpli, cékla,kukorica,elmegy mértékkel a z.borsó,kevés pari.
A leveles zöldségek jók,föleg ha többet eszel belőle, a nagy térfogatuk miatt jól lakatnak és az emésztésükhöz felgyorsítják az az anyagcserét.

Liszt témához:
Nekem a szójatejpor nagyon bevált 10g ch/100 g
És nagyon kevés kell belőle. Bár piskótát nem próbáltam még belőle sütni, de a múltkor elcsesztem a palacsinta tésztát és sütöttem belőle egy vastagabb, kerek lepény féleséget. Megkentem túróval, raktam rá eperszemeket és nagyon finom lett.

A mennyiséggel én is bajban voltam, épp ezért nem sikerült palacsintának.

Palacsint tészta: 4 tojás, 1 púpos evőkanál szójatejpor, tejszín, pici sütőpor, pici só és édesítőszer

Ha jó palacsinta tésztának, akkor vékonyan is szépen meg lehet fordítani. Ha nem sikerül, akkor tedd kiolajozott teflon tepsibe és süsd meg a sütőben.

Ma fogom kipróbálni, mint pizzatészta. Persze ehhez nem teszek édesítőt :) Majd beszámolok.
Mint palacsinta ettem már lapka sajttal és szalámival, úgyis finom volt.
Hoxa

Az a helyzet, hogy én olvasgatom itt a piros napok kontra fogyásmegállás beírásokat, én azon szerencsések közé tartozom (vagy szerencsétlen, mert így nincs mire fogni, hogy nem fogyok), akiknek nem kavar be a "télapó". Ezért semmi esetre se szakítsd meg a fogyit!

Hello!
Biztos vagyok benne, hogy vannak itt okosabbak a dologgal kapcsolatban, én nem olvastam a könyvet, kizárólag a forummal csináltam végig a dolgot, és az itt ismeretett dolgokkal!

Az első fázis 3 hetében nem kis gondom volt a széklettel. Végig buborékmentes vizet ittam, viszont nagyon sokáig mondom gondom volt. Ezért átváltottam 1 napra(!!!) buborékos vízre és nemtom, hogy attól-e, de beindult a nagydolog. Nem tudom mennyire van összefüggésben a dologgal, de a mai napig ezt csinálom, ha nincs napi adagom a kicsiben.

Ez csak saját tapasztalat!
Jah és a kávé (koffeines) nekem pl. bejött. Olyannyira, hogy most már napi 2-t is iszok ;)

De azt senki se felejtse el, hogy a diéta csak sport mellett műxik. Szóval ha lehet azt sűrűn kell ám csinálni.
:)

Sziasztok!
Megint lenne egy kérdésem.
Mi a helyzet az olyan jellegű rosszulléttel, amire azt szokták mondani, hogy biztosan leesett a vércukor... Mert atkinsmentesen olyankor az ember bekap egy kockacukrot és rendbe jön. De mit lehet tenni itt? Köszi

Zöldséggel biztos meg lehet enni. Eddig (a fogyim előttig) azt hittem, hogy a tojásrántottát sosem fogom megenni kenyér nélkül, vagy a sültkolbászt.
DE!!! Meg lehet 1 csésze engedélyezett zöldséggel. Egésszen kiváltja a kenyeret. :-))

sziasztok!
olvastam ,h tésztafélélet nem szabad enni...de receptek közt találtam kenyeret...most akkor az olyanokat nem szabad csak mint pl a nokedli,spagetti tészta meg ilyenek?
vagy tiltott a zsemle,kifli +hasonlók is?

meg még nem tudom pl h kusz-kuszt,lisztet,lekvárt (bár ezt sejtem) szabad-e fogyasztani....meg tudna vki olyan oldalt beszúrni ahol ch táblázat van?

még nagyon új vagyok :/

Kedves Mindenki!

Én még nagyon új vagyok és még az előkészítő fázisban vagyok. Hétvégén szanáltam a konyhám készletét, de van egy két dolog amit gőzőm sincs hol lehet beszerezni.
pl szeretnék venni cukormentes mustárt, meg majonézt.
Ilyet hol lehet beszerezni?

nagyon szépen köszi a választ.
Még egy kérdésem lenne:

Mikor ehetek este utoljára?
Ezt kell figyelni vagy nincs jelentősége ?
A másik problémám az, hogy oké hogy cukormentes dolgokat szabad enni ezt meg azt, de a legtöbb cucc aszpartamos. Ilyenkor mi van?

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára