Csajok írjatok tapasztalatokat erről a diétárol mert én sok jót hallottam róla.Két ismerősöm csinálja és 1hónap alat fogytak 10kg-ot

fórum: 

hozzászólások

Sziasztok!

Kicsit elmaradtam...bocsesz,de a napokban vendégek voltak és mindig körülöttem ólálkodtak.Így nem lehet netezni.
No.......már a 2.gyüminapomat tartom.Az elö igen érdekes volt,mert furán korgott a gyomrom,pedig indokolatlan volt,hisz tele pakoltam gyümivel.
Viszont beindult megint egy kis fogyás.
71 kilóról 69.5-re kúszott a mérleg.
Ez biztató volt,persze a többi 3 napon visszajött úgy egy kilócska,de mindenképpen halad lefelé.Kíváncsi vagyok,hogy holnap reggel mennyi leszek,majd beszámolok.
Dinnyét ma is eszem,meg az elmaradhatatlan almát.Ugyan vettem mangót is,de a családtagok még tegnap este ráraboltak.Nem veszik figyelembe,hogy azt én enném holnap.Persze,nem sajnálom,csak ök mást is ehetnek,...én meg ugye...
Élvezem a gyüminapokat:)Nem´is érte miért nem csináltam máskor is effélét.Féltem talán,hogy éhezem...pedig egy cseppet sem!Simán kibírható!

Remélem neked is nagyon jól megy a diéta:)
Még jelentkezem :)

Üdv

Örülök hogy jelentkeztél már azt hittem hogy abba hagytad a diétát és egyedül maradok ezen a topikon bár a diétába nem maradtam volna egyedűl mert a munkatársnőmet is beszerveztem és 4nap alat fogyot 2kg-ot.Nagyon örülök a fogyásodnak csak így továb.Nekem a fehérje napom van és székelykáposztát eszünk a munkatársnőmel(persze rizsa nincs benne).Most tök jó mert a munkatársnőmmel megbeszéltük hogy egyik nap ő főz másik nap én.MOST HOGY ÍROM EZEKET A SOROKAT KÉPZELD A MÁSIK MUNKATÁRSNŐM(Ő MÁR IDŐS ÉS ELÉG JÓ HÚSBA VAN)MOST JÖTT AZ ORVOSTÓL ÉS DIÉTÁRA FOGTA ÉS MIT GONDÓLSZ MILYEN DIÉTÁT JAVASÓLT NEK?HÁT TERMÉSZETESSEN A 90 NAPOST.TEHÁT ITT A MUNKAHELYEMEN MÁR HÁRMAN VAGYUNK 90 NAPOS DIÉTÁZÓK

Dehogy hagyom abba!:)))Olyan szuper kis diéta....
Amúgy nagyon kitartó vagyok,simán ellenállok a csábításoknak..,de persze én is csak ember vagyok,így néha-néha belenyúlok a csokisdobozba a ch napon...kicsit nagyobbat markolva...
Jó,hogy van a közvetlen közeledben is,aki veled diétázik,így a tapasztalat csere és a biztatás sokkal kézzel foghatóbb.
Víznap.....
Az elsö gyümis nap után lett volna eröm víznapot tartani,mert késön keltem fel,nem is voltam nagyon éhes,de aztán letettem róla...fogalmam sincs miért.Holnapra gondolkozom,hogy csináljam..ne csináljam.....majd kiderül.Tartok töle,megmondom öszintén.Pedig muszáj lesz beiktatom valamikor..és 1 hónapban 1x kell,így talán a félidöben jól jönne....

Üdv

Étterem??? Hát... Na mindegy, legalább nem kell föznöd! Szerintem légy erös, és ess túl rajta. Ha csak nem vagy nagyon magad alatt. Ha megcsinálod, attól biztos még erösebb leszel. Én arra próbálok majdan gondolni, hogy végülis 90 napból ez csak három.

Sziasztok!!!

Én olvastam a csetelések közöt,hogy vannak olyan emberek hogy töbszőr csinálnak víznapot de én maradok a havi 1 víznapnál.Elvégre így írja a diéta és én úgy csinálom ahogy le van írva.Vali neked gratula hogy alatattok van az étterem és ellen állsz a csábításnak.Jó hétvégét és kitartást mindenkinek

hali!

Megméreckedtem és az elsö gyüminaphoz képest csak 10 dekával voltam kevesebb.Majdnem gutaütést kaptam....,így ma víznap.
igaz,most jön a piroska.....de legalább 1 kilót vártam volna...még jó,hogy nem híztam.Amúgy pontosan tudom,hol hibáztam,a következö 4 napos kurzusban majd figyelek rá,meglátjuk.

Üdv

Csak azt nem értem, ha szénhidrát napon nem lehet fehérjét enni, akkor mit tesztek pizzára, tésztára? És pl. a spenótot hogy csináljátok meg tej nélkül? (Az Atkinsnél ott a tejszín.) Én nagyon tervezem, hogy májusban átállok, legkésöbb a közepétöl, de ha a fött krumplihoz nem ehetek vajat... A rizsbe mondjuk lehet tenni borsót, meg más zöldséget?

szia! én átáltam a 90 naposra , mert ezt a párom is hajlandó csinálni, a teljes Ch megvonást nem vállalta. a 2. körben vagyunk, és hirtelen lement 2 kiló!!! Átléptem a 80-t ! A borsós dolgon én is gondolkodtam, de nem teszem, mert az keményítő. nagyon sok finomságot írtak le receptbe, én azokhoz tartom magunkat.
Pizza recept is van. én ma fogom megcsinálni. igazából csak szószt teszek rá.
a gellért hegyre mi s sokat szoktunk menni. tényleg olyan jó lenne találkozni. ne bújj el! :-))) csatlakozz!
Annyira látnám a picidet is:-)

Sziasztok!

húúúúú,de ügyi vagyok:)Megvan az elsö víznap.
Nagy akaraterövel megcsináltam,de nem is volt annyira vészes,mint gondoltam.
Ki lehet bírni,de azért elég rossz volt,hogy néztem ahogy a többiek falatoznak,de ma grillcsirkét eszem salival:))))))Már várom,hogy elkészüljön.Fura,de nem vagyok még éhes....1 mandarint ettem délelött és slussz.
Szóval vállveregetés.....mindjárt 68.3-ra csúszott a mérleg,így jobban tetszik:)))tudom,hogy visszajön,mert ugye kaja...de remélem nem megy 70 fölé.

Üdv

Látom többen vagyunk.Hétvégén nem tudok gép közelébe lenni mert nincs othon intenetem és cak ma reggel olvasom hogy szaporodunk.Mindenkit üdvözlök.Megfogadtam magamnak hogy elkezdek tornázni és tegnap meg is történt az első torna.Nagyon jól eset,és 1hónapig minden nap tornázni fogok.A diétával nagyon jól állok bár stagnálok még mindíg de nem vagyok elszomorodva mert fini kajákat lehet enni.Mindenkinek kitartást

Mivel lelkileg készülök az átállásra, vannak kérdéseim. Tényleg csak 2 almát lehet enni délig? Azt hittem, azért ennél többet. Mondjuk mellé még egy körtét vagy dinnyét vagy valamit? Az a bizonyos fözöcsoki CH napon, az lehet bármilyen keserü csoki? A Túró Rudi müködik CH napon este, v. túl sok benne a fehérje?

Délig anyi gyümit ehetsz amenyi jól esik,de délután és este már nemszabad,úgy hogy délelöt éld ki a gyümi utáni vágyadat.Mindenféle keserű csoki jó de a diétába a Katica tortabevonót ajálják.A turórudira nem tudok válaszólni még utána kéne néznem

Szerintem túrórudit nem lehet enni ch napon,az fehérje és ch együtt....nem jó.
esetleg,ha trükköt alkalmazol:a csoki részét ch napon, a benne rejlö túrót pedig fehérjenapon eszed meg:)))))))

Amúgy haladok,csinálom szorgalmasan.A mennyiséget még mindig nem sikerült beállítanom ,és eszegetek ebéd és vacsi között is rendesen....igaz,csak a megengedettet,de ez így nem jó.....na,mindegy,majdcsak ráállok.
Ma gyüminapom van.Vár egy csomó dinnye:)
Itt ez most nagyon olcsó és veszettül finom:)
majd nyáron,ha jön a görögdinnyeszezon,az lesz csak a mi álmunk.Képzeljétek el,egyik ismerösöm az elmúlt nyáron azzal fogyott le nagyon sokat,hogy kizárólag dinnyét evett egész nap,állandóan.Nem tudom mennyi ideig,de mondta,hogy olcsó és finom kúrát akar csinálni,s ez éppen kézenfekvö volt.Végül is...tele van vízzel,finom,édes,szép.....nekem mondjuk uncsi lenne,túl egyhangú,de ö tuti jó ötletnek tartotta és sokat fogyott.

Üdv

Hát, igen. Külön-külön... De CH napon lehet enni palacsintát vacsorára, ugyi? Jó sok - mivel is? Én is a dinnyében bízom leginkább, illetve az eperben elötte. Annyira szeretem a görögdinnyét, meg a sárgát is, hogy az nagyon sokat fog segíteni. 90 nap nagyon sok, még ez a 14 is alig akar eltelni... Nem, a palacsinta se fog menni: tej és liszt. De a torta is lehet pl. túrótorta, nem?

Szerintem,ha a palacsintát tej nélkül,csak szódavízzel csinálod,akkor nem lehet gáz...bár így nem annyira finom a palacsinta,de ha nagyon szereted,akkor jobb,mint a semmi.Mondjuk ehetsz csokispalacsintát vagy fahéjasat.
Nem nagyon értem miért akarod mindenképpen a túrót a szénhidrátnapra tenni.Gondolj bele,ha a túrórudi nem jó ötlet,akkor a túrótorta jó?a válasz:nem.Söt...a túrós palacsinta sem:sajna...el kell,hogy keserítselek....de a túró nem eheted ch napon.Edd proteinnapon....ez jó hír,nem?Nem kell mellöznöd,ha ennyire szereted,csak a megfelelö napon kell enned,megfelelö párosítással....mondjuk egyél füszeres túrót paprikába töltve, proteinnapra ideális.Ha édes túróra vágysz,akkor kis édesítövel,citrommal,telföllel kikeverve finom kis nyammognivalót csinálhatsz:)
Ha tortát ennél ch napon,az jó ötlet,föleg,hogy úgyis az van elöírva...,de akkor egyél csokitortát.
Ennek a diétának a lényege a szétválasztáson alapul.A fehérjét , a keményítöt,a szénhidrátot mindig más napokon kell enni,nem együtt,mert akkor ugyanott tartasz,mint egy normális étkezésnél,mindent együtt eszel.Ha nem választod szét a megfelelö napokra az ételeket,akkor sajnos nem a várt hatás lesz,az akkor nem ez a diéta.Hát,igen...nehéz ennyire szétválasztani a dolgokat,bele sem gondolunk,hogy mennyi ételünk összetett.Ami persze jó dolog,csak nem ebben a diétában:)
Ügyi legyél és ha javasolhatom,hogy elkerüld a macerát és a bizonytalanságot,és hogy ne legyen majd egyhangú az étkezésed,csinálj egy listát,hogy mik a fehérjék ,mik tartoznak a szénhidrátba,mik a keményítö kategóriába,természetesen azokról az ételekröl beszélek,amiket nap mint nap eszel vagy könnyen beszerezhetö a zöldségesnél-hentesnél.nagyon sokat fog segíteni neked ez a lista,mikor vásárolsz,vagy összeállítod az étkezésedet.Csak a megfelelö listát kell elövenned a megfelelö napon és csak válogathatsz belöle kedvedre:)))Meglátod a böség zavarában majd nem tudsz dönteni,hogy melyiket is edd aznap:)))
Huh,hosszúra sikeredett,de remélem picit segített neked:)))

üdv

Köszönöm szépen, nagyon jókat írtál, segíteni fognak. Nekem mindig sokat kell készülnöm agyban elöre, mielött valamibe belevágok, ha azt akarom, hogy sikeres legyen. Nagyon várom, hogy átállhassak! Szabtam magamnak egy feltételt: május 16-án elkezdhetem, ha még fogyok addig négy kilót.

Azt hiszem, az Atkins-elvek zavarnak be egy kissé az agyamba. Mert pl. a saláta és a paradicsom CH-nak számítanak. A 90 naposnál az áll, hogy protein napon lehet enni salátát. De pl. spenótot melyik nap lehet? A pizzára mit lehet tenni? Gondolom, nem üresen van elképzelve. És a torta csak csokitorta lehet? Ez sincs kikötve. Oké, a túró fehérje, de mi van a répatortával pl.? Valakinél olvastam, hogy a rizsbe borsót tesz, akkor azt miért szabad?

Szia Anita,

Én is végigcsináltam. Úgy belejöttem, h nem is 90-et hanem 180-at nyomtam le. :-)
Nekem nagyon bevált. Jó volt az a tudat, h ha valamit most nem ehetek, de 1-2 nap múlva majd rákerül a sor. Én a 180 nap alatt 25öt fogytam. Persze melette mozogtam is. Ugyanakkor nem éheztem és nagyon jól éreztem magam.

Kérdezz nyugodtan, ha tudok segítek.

Triv.

Szia aranyalma.Spenótot keményítő napon lehet enni.A pizzára csak szósz tehetsz sajtot és húst nem.Zöldséget bármelyik napon ehetsz.Én például gyümi napon is eszek nyers zöldséget.A borsót azért lehet a rizsbe belerakni mert mind a kettő keményítő.Szénhidrát napon vacsira bármilyen sütit lehet enni,én puncs szeletet ettem a multkor.Különben 15nap stagnálás után és a vörösök közben fogytam-1kg-ot és így -7kg-nál tartok.Ezt az eredményt én 24 nap alat értem el.Ha akarod leírom neked azt a hetemet ahol sokat fogytam csak írd meg hogy hova küldjem

De aranyos vagy, köszönöm! A címem aranyalma@vianovo.hu
Tényleg nem tudom, mi a kemémyítö és mi nem... Hú, szégyen-gyalázat. Köszönöm, ideje elövennem egy megfelelö könyvet.
Nálam épp piros betüs ünnepek, és teljesen megállt a héten a fogyás, tegnap még bünöztem is. De mára összeszedtem magam.

Sziasztok!

Annyira örülök ma reggel,madarat lehetne fogatni velem:)
68.1 ...ez a kilóim száma!Juhééééééj:)))))
Diétázásom kezdetekor(január),mikor döbbenten tapasztaltam,hogy egy nadrágom se jó rám ,csak kínnal-keservvel tudom felhúzni magamra,akkor voltam 75.7.
Gondolhatjátok micsoda szuper érzés ez nekem.Belelkesített rendesen,újra akkora eröt érzek magamban,hogy már csak 8 kiló van hátra és 60 leszek:))))
Persze ,nem gyors fogyás ez,hanem ésszerü ,megtervezett...így nemis fognak visszakúszni a kilók,mert minden egyes mínuszhoz van ideje hozzászokni a szervezetemnek.
Szóval a mai napom rettenetesen jól indul:)

Üdv

Akik régebben láttak azok mind elvannak ájúlva hogy milyen jól nézek ki.Dagad is a májam.Hátha másé nem is de a sok dicséreté megéri,és gyerekek nem is szenvedek ettől a diétától ez a jó benne.Mert az atkinsnál bizony sokszór hányingerem volt a tojás hús stb-től.Volt olyan ember aki megkérdezte hogy nem e vagyok rákos mert ilyen gyorsan nem lehet lefogyni.HŰLYE EMBER.Azt mondtam neki hogy ez egy újfajta rák aminek a neve 90 napos diéta.Azt sem tudta hogy miről beszélek és ezt a diétát se hallotta még(HOL ÉL EZ AZ EMBER A HOLDON)

Hát,igen...végül is 7-8 kiló(úgy láttam mindkettönknek ennyi ment le-no persze nekem nem csak a 90 napostól,hanem január végétöl összességében)Nagyon is meglátszik,még akkor is,h nagyobb a felesleg.Nekem már csak ugyanennyi van hátra.Gyerekjáték:)))))Ez vicc,de tényleg nem nehéz a 90 napos.én csináltam már víznapot,nem volt megterhelö,föleg azért,mert a gyüminap után volt,így a ráhangolódás megvolt,nem veszélye,bár én is nagyon izgultam miatt,de azzal biztattam magam,hogy vannak országok,ahol örülnek,ha minden másnap legalább csekély mennyiségü kajához jutnak,mi az az egy nap?...tulajdonképpen semmiség.
Remélem még 2-3 hónap és a vágyott mínuszok örökre távoznak tölem.Azért ennyi idö,mert ragaszkodó kilóim vannak,nem pedig olyanok,amik csak úgy leflynak rólam.Minden dekáért megszenvedek,meg jó lasú a dolog,de nem baj,nem kúsznak vissz majd.(remélem)

Tiszta hülyék az emberek,komolyan betegnek hittek?Nagyon durva,hogy még csak eszükbe sem jut,hogy az ember tesz magáért,próbál egészséges és szép lenni.
Minden egyes mínusz kilóval csökkentjük a szívinfarktus esélyeit(ami ugye Magyarországon népbetegség).

Üdv

Szia Vali!! Ha összegezni akarom a kg-ok számát akkor 12kg-ot fogytam.Az atkinsal 4kg-ot a 90 napossal pedig 8kg-ot.Most 73kg vagyok de tavaly elött voltam én már 90kg is.Akkor az atkinsal 15kg-ot fogytam de év végére 9 kg visszajöt.Megfogadtam magamnak ha elérem az álomsúlyomat(65)akkor nagyon odafigyelek,mert igaz a mondás lefogyni nehéz de megtartani mégnehezebb.

Én már lelkileg készülök a szombati víznapomra.Kicsit tartok tőle de remélem sikerűlni fog.Az egy biztos nem adom fel ha már ilyen szép eredményt elértem.Vali úgy tudom te már túl vagy a víznapon,milyen volt neked.Mert ha belegondolok,akkor majdnem 2/5 napig nemigazán eszik az ember semmit.

Szóval víznap:
hösiesen bevallom nagyon rettegtem töle....
Bár nekem az elötte levö gyüminap sosem kínszenvedés,inkább öröm..ezért neked talán nehezebb lesz,mert olvastam,hogy neked az mindig eröfeszítés.Nos,ugye gyüminap.....ez kicsit összeszükíti a gyomrodat,így elökészülsz a víznapra,jobb is,mintha elötte ch nap lenne és teli pocakkal kellene nekifognod.Ne félj,nem leszel iszonyatosan éhes,csak furán üres lesz a hasad.
Trükkök:nagyon sok vizet igyál,de egyszerre csak keveset.Még több folyadék csússzon le,mint egyébként,máskülönben menthetetlenül korogni fog a pocid.Az meg simán becsábít a hütöszekrénybe:)
Fogd fel viccesen ..könnyebb.Én beszélgettem a hasammal és megmagyaráztam neki,hogy semmi oka nincs háborogni,holnap délben lesz kaja,addig meg jobb,ha hozzászokik,ez van:)
Jah,és az is jó ötlet,ha egyeltalán nem törödsz ezzel a nappal,csinálj valamit,amit szeretsz.Én nem döltem ágynak ,mert azért egy nap még nem a világ,nem vette el az erömet,inkább jöttem-mentem,intézkedtem,jöttek barátok(mellesleg ök ettek-ittak.....)
Tudom,hogy izgulsz,én rettenetesen paráztam,mert még soha nem csináltam ilyet....de túl lehet élni:)
Jah,nem is mondtam,közben csinálok egy meghosszabbított proteinkúrát is(elég szigorú),utánaolvastam és érdeklödtem nem befolyásolja a 90 naposat,hisz majdnem kizárólag csak proteinkaják vannak(husi,tojás és ici-pici saláta,paradicsom).Most megy a 10 nap ezzel,meglökte a 90 napos eredményt!Ma reggel 67 kiló voltam.Még 4 nap és újra megy a 90 napos...
Jah és még a víznaphoz ötlet:igyál:vizet,borsmentateát,kamillateát......nekem kv-tejjel is volt,mert anélkül meghalok,ennyi volt a másság.Ha nagyon-nagyon halálodnál vagy,csinálj leveslét......kockábólvagy ha van otthon leves ,akkor azt idd,megnyugtatja a pocid,olyan mintha kajálnál,de mégiscsak folyadék:)))
Hát,sok sikert és legyél kitartó,állatira büszke leszel,ha sikerül:)Meg ha már mondjuk fél napot kibírsz,nem érdemes abbahagyni,mert kezdhetsz neki egy másik napnak,ahol ugyanúgy szenvedsz majd,hisz meg kell csinálni párszor úgyis:))))ess túl rajta:)
Képzeld....most,hogy beszigorítottam a proteinnapokkal és már avégén járok....nagyon sokan megjegyezték,hogy mennyit fogytam ,és én büszkén mondom:7(mostmár 8.7)kilót.Nagyon meresztgetik a szemüket,elájulnak...jaj,nem is tudtuk,hogy ennyi felesleg van rajtad felkiáltással.....na,ha nem tudták,akkor miért tünt fel most,hogy vékonyabb vagyok?na,mindegy....jah és mondják,hogy:ne fogyj tovább,mert már ez is sooook....aham,irigy kutyák,hogy nekem sikerül,nekik meg nem.Mondtam még ugyanennyit kell fogynom....és slusz:)))Na,ekkor látnád a szemeiket:)))))Jaaaaaaaj,természetesen elárulom nekik a titkomat,hogy hogyan sikerül ez,de ök persze nem tennék meg:)

Üdv

Még hozzátenném,hogy minden fogyókúrázó (hiába akarjuk életmódváltásnak hívni,elöször meg kell szabadulni a fölöslegeinktöl és ha ez megvan,utána hívhatjuk életmódváltásnak...pusztán a fogyás,az fogyás....nekem pl nem kell az agyammal elhitetni,hogy tulajdonképpen nem fogyózom,hanem egészségesen kajálok,frászt simán fogyózok,mert´minek hívjak 8.7 kiló mínuszt?)
Szóval minden fogyókúrázó megérdemli az aranyérmet és s dicshimnuszt,mert szerintem nekünk van a legnagyobb akaraterönk,mi csináljuk az oroszlánmunkát azzal,hogy elhatároztuk magunkat.Minden kedves fogyó,életmódváltó,diétázó,egészségesen étkezö...bla-bla...ember kap egy hatalmas gratulát,mert nagyon nagyon nagy munkát végzünk.:)))))
Kezdve a lemondásokkal,átállással,olyan dolgokkal,ami ellenkezik az eddigi(hozzátenném:rossz)szokásainkkal.Nagyon nehéz felnött embereket kimozdítani a megszokottból.Mindenkinek gratula,ha meg a környezet-család nem segít,akkor azoknak még nagyobb gratula,mert nekik még nehezebb.Én szerencsés vagyok:kedvesem és az anyukája ezer százalékban mellettem állnak:))))Puszi nekik ezért:)A sok dícséretért,a sok mellémállásért,a támogatásért.....és mert minden hangulatváltozásomat ilyenkor szépen tolerálják,betudják"mellékhatásként":))))

Jaj Valika ez nekem nagyon jólesett! Köszi az érmet meg a himnuszt, a magam részét örömmel beépítettem a mai jóhírek közé! :-))

Kérdeznék tőletek!
Én kb. nyár közepén szeretnék belefogni a 90 naposba, mert addig Atkins-szerű fogyiban vagyok. Az én félelmeim inkább abból adódnak, hogy nekem nincs időm főzni és olyan ételt, ami a 90 naposban ehető (melegétel) nem is nagyon lehet rendelni. Ti hogy oldjátok meg? Tudtok esetleg recepteket adni? Nem szeretnék felkészületlenül belevágni, mert ha ott a szitu az evésre és nincs mit, az igazán gáz.
Kutattam már receptek után a neten, de semmi bíztatóval nem futottam össze. Pedig nagyon csábító, hogy evvel milyen sokat lehet fogyni és mindannyian nagyon dícséritek.
Az első 10 kg mínuszomat most alapozom (már 4 lement belőle! :-) ).
Köszi előre is!

Helyes csiga,ezért írtam:))))

Sok mindent kellene tudni ahhoz,hogy pontosan tudjunk válaszolni arra,hogy hogyan szerezd meg a neked való kaját(munkaidö,család,közlekedés).Ám azt elmondom szívesen,hogy én mit tettem:
-a délelött nem kérdéses.gyümi.
-ebéd-vacsi:otthon ,csináltam valami kaját a családnak,én meg azt a részét ettem,amit aznapra lehetett.pl:sült husi krumplival ,salival...ez egy titikus népkaja...no,ebböl én ha proteinnapon voltam husit ettem salival,ha ch napon(én a krumplit ide számolom,nem a keményítöhöz)akkor a krumplit ettem meg salival.
Ha máshol voltam,mondjuk úton...akkor ugye csomagoltam megfelelö kaját,ha nem volt mód,akkor bármilyen boltban,benzinkútnál ,étteremben a szabad ételekböl választottam.Keményítönapon:sali,proteinnapon:husi,ch napon valami tésztaféle.
baráti összejövetelen mondjuk ha hidegtál van akkor is csak a megfelelö napravalót vettem a tányérra.
Végül is a lényeg,hogy ne izgulj,hisz a magyar kaják általában öszetettek,szinte mindenféle van benne,így csak az aznapra megfelelöt kell kimazsolázni belöle.Igaz,nagy a kísértés,de akkor nem kell külön kaja.
A melóhely a legnehezebb.
Ha üzemi a kaja:kienni a megfelelöt belöle,többiet otthagyni,elcsomagolni,hazavinni...
Ha hoznod kell:tervezz elöre,s azt pakold be.
Ha kimehetsz enni a városba:érdemes olyan svédasztal jellegü kajáldákba menni,mert ott azt szedsz a tányérra,amit szabad aznap.
Hozatni?...hmm...ez a legnehezebb.De tésztanapon egyszerü,rengeteg pizzériás van,hol jók a tészták.
vagy hozatsz valami szétszedhetö kaját...pl pörkölt és nokedli(jobb helyeken nem egyben van,hanem kis tálakban külön,hogy annyit tégy rá a feltétböl,amennyit akarsz)vagy akármilyen szétválasztható kaját,s abból egyik nap edd meg a mondjuk:huist, a másik nap a tésztát....de ez elég macerás.Csomagolni,melegíteni..
No,nekem ennyi jutott eszembe hirtelen.....bizti lesz másnak is ötlete.Recepteket nem tudok,improvizálni szoktam,de tanácsolom,hogy írd össze melyik nap mit lehet,s asszerint kész lista alapján tervezhetsz könnyedén.

Üdv

Köszi Vali!
Én egyáltalán nem főzök. Nincs család és minden nap igen későn érek haza. Max. hétvégén akadna módom kotyvasztani.
De végszükségben legalább tényleg lehet válogatni egy egytálas ételből is. :-)

Még egy kérdés. A levest amit meg kell inni, azt lehet zacskósból is készíteni? Vagy leveskockából? Mindegy milyen leves? Zöldség-, hús-, stb.? A levest csak fehérjenapon kell inni, vagy a többin is?

Köszönöm szépen a válaszodat.Azért szeretek tőled kérdezni mert aprólékosan válaszolsz az embernek és nem csak egy mondatba.Tehát mindíg leírod a lényeget érthetően.Még egyszer köszönöm és azt is hogy az írásod után jóval bátrabban megyek neki a víznapnak

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára