2005. január 3. egy új diéta kezdete.
Hogy mi vezérelt a váltásra? Az, hogy elegem lett az Atkins diétából. Nekem az túl "sok". Elegem van a húsból, mást is akarok enni. Kiborított ez az egyoldaló táplálkozás. Akarok sütit, gyümit, joghurtot, kakaóscsigát..... és egy csomó fini dolgot.
Atkins alatt bűnöztem rendesen, többnyire azért, mert tudtam, hogy nem lehet. Mert ugye, ha az embernek tiltanak valamit, hát annál jobban akarja. Ennél a diétánál viszont lehet, szóval nincs bűnözés:)))
Kiváncsi leszek:) Mármint a fogyásra. Egyszer már próbáltam, bejött. Most sem lehet másképp!!!!!!!!

fórum: 

hozzászólások

Tegnap volt "egy kis botlás" Du. 5-kor megettem egy tk. zsömlét. Olyan, de olyan finom volt:))) Bár lehet, hogy azért, mert akkor már azt hittem, hogy meghalok éhen....szóval bűnöztem, bár ez valójában nem igazi bűn, csak rossz időben ettem valamit.

Szia!

Ilyen velem is elöfordult, de ez szerintem sem botlás, hanem rossz idöben való evészet :-)))

Egyébként Anyum épp ma reggel kérdezte, hogy nem fogytam-e? Mert ö úgy látja! Én meg mondtam, hogy fogalmam sincs, mert most egyáltalán nem érdekel a mérleg, de azért jól esett :-))))) Aztán a végén még lehet, hogy hétvégén ráállok a mérlegre is :-)))

Szép hetet mindenkinek :-)))

Nekem tényleg szépen indul :-)) Ráálltam a mérlegre és el sem hittem, amit láttam :-)))) 1,2 kg ment le az elmúlt héten, ami annak fényében, hogy milyen kajákat ettem szinte hihetetlen, de nagyon örülök! Most 2 hét után -2,6 kg-nál tartok, lassan de biztosan :-))))

Ti hogy haladtok?

Shephard

nagyon ügyi vagy ! bár én is így haladnék, igaz megindult lefele 2 hónap stagnálás után, 56ról-55re
,igaz most piroska van kiváncsi leszek 1 hét múlva. reménykedek ,hátha 54 lesz, ha nem :gondolkodom én is a levelen vagy Réka diétán . majd látjuk mi lesz.

Sziasztok!
Úgy gondoltam, áttérek az updatera. Hiányzik a kaukázusi kefír meg a gyümölcs. Végig olvastam ezt a fórumot, sok hasznos dolgot láttam. Tündérmeggy! A Norbi oldaláról vetted le azokat a bizonyos kódokat? Ha igen, akkor nem kérem, de ha Neked valami bővebb van, akkor légyszí küldd el nekem is. Abban segítsetek, hogy ebben a diétában mennyit lehet enni bizonyos dolgokból. Az oké, hogy délig, meg háromig de mennyit? Ma reggel ettem camambert sajtot (kb. 5 dkg) nyers uborkát meg kb. 8 szelet hajszálvékony szalámit. Aztán 11 körül megettem egy meggyes rétest, meg egy Norbi műzliszeletet, megittam 2 liter vizet. Jó ez így? Most dugig vagyok. Már egy hete nem ettem kenyeret, zsemlét, krumplit, rizst, sütit, de nem azért, hogy Norbizok, hanem odafigyeltem, és tegnap rájöttem, hogy update diétát csinálok. Az eredmény kilóban semmi (irigyekedem Tündérmeggyre) de centiben szerintem van valami, mert olyan lapos lett a hasim. Várom a jótanácsokat.!!!

A tea a koffein tartalom miatt 3-as.

Tegnap semmi Update:( Reggel hétkor eltűztem itthonról és este hétre értem haza. Lejártam a fél lábam, alig élek ma is. Azt hiszem felért egy edzéssel, izomlázam van...

Mivel megígértem írom, hogy mit eszem, hát leírom, ha Update, ha nem:)

R: pizzás csiga, káposztás párna (azok az aprók)
E: müzli szelet, marcipános/csokis, mert a Norbi mondta:)
U: light cola, egy szendvics- Drágám tatyójából
V: mexikói saláta !!!!!!!!!!!!zsömlével!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Én nem szeretem a zöld teát, a koffeintartalmához sem tudok hozzászólni.
Nincs meg egyik könyvem sem, de az elsőt olvastam - igaz még augusztusban :))
kérdés: Van arra valahol utalás, hogy ami koffeines, az 3-as????
Nekem nem tűnt fel, sőt én kávét is iszom délután is, meg a light kóla is szerintem 1-es.
Vagy rosszul tudom?

Norbis oldalon írtam Norbinak:) Hú, milyen tuti mondat. Szóval hamarosan kiderül, hogy mi van a koffeines dolgokkal, na meg azzal a bizonyos zöld teával.:)
Remélem válaszol, állítólag szokott és még gyors is. Mármint aki válaszol, mert nem hinném, hogy Norbert barátunk hevesen csapkodja a billentyűzetet:))))))

Sziasztok Csajszik!
Van egy rossz hírem:sajna a győri találkát el kell kicsit napolnunk,mert kicsit lassabban mennek a dolgok,mint terveztük az kávézóban.De azért ne csüggedjetek,egy hónap múlva megejthetjük a találkát...és ez már fix,lehet rá készülni....:-)))))))))
Legyetek jók addig is!!
Puszi mindenkinek!!

Figyusz! A Norbiban nincs semmi fázis? Akár mindennap délelőtt ehetek valami csemegét? Persze nem akarok minden nap, de néha igen. Most is megettem egy műzliszeletet és már lelkiismeret furdalásom van. Elég, ha betartom az időkorlátokat vagy van mennyiségi korlát is?

Mint az Atkins, csak fázisok nélkül és nem kell CH-t számolni......Persze, ha csak fogyni akarsz, ha nem, akkor szinten tartáshoz nagyon jó, ha betartod a kódok szerinti étkezést. Viszont én becsapásnak érzem, mert Norbi azt hangoztatta, hogy bármit ehetsz, csak nem mindegy mikor. Ha az embernek súlyfeleslege van, nem ehet bármit!!!! Akkor bizony meg kell vonni ezt-azt....és sokan felatták, mert nem fogytak, hát persze, a kenyértől nem fogyunk, akármikor is esszük! :)))

Sziasztok!

Eddig nem nagyon szóltam hozzá, csak olvasgattalak benneteket, de most belekotyognk ha nem bánjátok!
Norbi sem azt mondja, hogy mindent ehetsz, vagyis igen, de már csak a végő fázisban mikor elérted a súlyodat és csak a szintentartás a lényeg! Ha fogyni szeretnétek szigorúan csakis 1-es kódú kajákat szabad ennetek, néha 2-es-t....így garantálom, hogy megindul a fogyásotok! Mert csak gondoljatok bele, minden olyan kajcsi csupi 1-es, aminek alacsony a ch tartalma, sok-sok fehérje....és máris olyan mint az Atkins....
De a 3-as kódot felejtsétek el!!! Főleg a kenyeret, tésztát, vagy ha nagyon nem bírjátok ezek nelkül csakis a teljes kiörlésű változatot fogyasszátok, azok még 2-es kódúak és sokkal egészségesebbek, mint a fehér lisztből készült dolgok!!! SZóval, csak óvatosan azokkal a reggeli 3-as kódokkal ;)! Ügyeskedjetek! És ha betartjátok, fogyni fogtok! Nekem vannak ismerőseim akik csak 1.es kódú, néha 2-es kódu hamikat esznek és igenis szépen fogynak, persze ez sokkal lassabb, mint az Atkinsz, de ugyan olyan hatásos :D!!!
Vannak receptjeim is, ha érdekel valakit nézzen fel a freemailes oldalra és töltse le a mail címemról!
NÉV: update2
JELSZÓ: mokica

Sok sikert ! És remélem nem haragszotok, hogy belekotyogtam így ismeretlenül a topicotokba! SZiasztok! :)

Kedves Mokica!
Én is többnyire olvasgatós tag vagyok, de a hozzászólásod kapcsán muszáj :)) megszólalnom.
Jó lenne, ha a következő mondatodat elküldenéd Norbinak "véleményezésre".
Idézlek:
"Ha fogyni szeretnétek szigorúan csakis 1-es kódú kajákat szabad ennetek, néha 2-es-t...."
Ha megteszed és kapsz tőle választ, örülnék, ha megosztanád velünk. Köszi.

Szia Mokica!!

Megtennéd hogy utánanézel, melyik könyv hanyadik oldalán olvastatok ilyet, hogy:
szigorúan csak 1-es kajákat szabad enni, esetleg néha 2-est??

Én csak az első könyvet olvastam, de egyetlen mondatát, egyetlen részét sem értelmeztem így.

Azt egyébként nem kétlem, hogy ha csak és kizárólag 1-est esztek, akkor fogytok. Itt már csak az a kérdés, hogy ezt egész életetekben így szeretnétek csinálni?

Szia!

Én is csak az elsőt olvastam, de a barátnőm olvasta a második könyvet, ahol ez már így le van írva. Ha fogyni akarsz 1 és néha 2. Ha lefogytál, már ehetsz az 1,2,3 kód szerint természetesen, mert úgy nem hízol meg. Na igen, az első könyvben csak arról volt szó, hogy mindent lehet enni, csak nem mindegy mikor. Na ez az, ami nem jön be annak, akinek súlyfeleslege van, akármennyi is az.

Köszi a választ kisgé!

Mokica,
akkor már értem, miről beszélsz! Kicsit meglepődtem ezen az állításon, de mint írtam, nem olvastam a 2. könyvet.
Arra viszont haloványan emlékszem, hogy valamelyik norbis fórumon kb. 2 hónapja volt arról szó, hogy valakinek Norbi azt írta, igenis enni kell 2-est és néhanapján 3-ast is, különben ha visszaáll a rendes kajára, hízni fog....mert ha csak 1-est eszik, a szervezet tartalékol, utána jól elrakja majd a 3-ast is :)) bocsi, nagyon szakszerű voltam

Én ettem mindent a megadott időben, mondjuk 3-ast tényleg csak keveset és így is fogytam. Igaz, az elején, 3 hónap alatt lement 4 kg, majd jött a karácsony, egyebek, khmm....de már visszament:), most úgy néz ki, megint megindul :)) Bár nekem már nem sok van hátra, max még 3-4 kilót szeretnék fogyni, de akkor majd beszigorítok! :)))

SZió Bvirág!

Látom mire ideértem, rendeződtek a félreértések! Köszike Kisgé a segítséget! ;)
Igen az igaz, hogy ha csak 1-es kódú kajákat eszel, akko a szervezeted takarék üzemmódba kapcsol, és mikor kicsit több ch-t viszel be, máris raktároz, erre nagyon figyelj! De figyuka, szerintem ha 2-es kódúakat esze, ami igazából lehet tk.kenyér, tk.tészta, krumpli , rizs, akkor is fogyni fogsz, csak arra figyelj, hogy du. 3 után tényleg ne egyél semmilyen szénhidrátot, max humgarocelt :D! És így a szervezeted sem fogja azt érezni, hogy diétázol, ügyesen :!És a zabkorpára is figyelj oda, mert hiába 1-es kód, azért abban is nagyon sok ch van, szóval csak óvatosan ;)! Megnézted a recepteket az oldalon amit írtam??? Drukkolok neked, ügyeskedj a fogyival! Puszó

Sziasztok!

Azt meg tudná mondani valaki, hogyha áttérek az Atkinsről az update-ra akkor nem kezdek hízni? Sajnos az utóbbi két hónap úgy telet, hogy 2 hét -6kg, 2 hét -1kg, és réges-rég óta semmi. Figyelek pedig mindenre. Kipróbáltam újra az első szakaszt, azt is, hogy hétvégén bekajálok és kezdem előről, de nem fogytam egy dekát sem 4 hete.
Gondoltam kipróbálom Norbit. Mit javasoltok?

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára