Miért van az ,hogy dédapáink zsírt, kenyérrel ettek és mégsem híztak? Férreértés ne essék, én nem az attkins fogyit akarom leszólni, mert az igenis szükséges, de sok esetben nem elég. A mai szennyezett világban szükség van a nagy dózisú vitaminokra és ásnányi anyagokra is a túléléshez.

fórum: 

hozzászólások

Nekem az a véleményem, hogy a lentebb említett táplálékkiegészítők valóban fontosak, ellenben nem helyettesítik a szénhidrátszegény táplálkozást abban az esetben, ha valaki le akar fogyni.

Igazad van. A szénhidrátot nem az emberi testre szabták kivéve a gyümölcs cukrot, hisz mi lenne velünk az ínycsiklandozó, édes eper és sárgabarack nélkül. Bár ki tudja, hogy mibe mi van, hisz az izlelő bimbóinkat úgy manipulálja az élelmiszeripar a jó üzlet érdekében. referencia. "A leves hazudik" c. könyv.

Azért hízunk most jobban, mert rengeteg mérget viszünk be a táplálkozással, a lélegzéssel akár és a méreganyag lerakódik zsírpárnában. Minél több méreganyag kerül a szervezetetbe, annál több zsír keletkezik.
A másik, hogy manapság mindenki boldogtalan, mert nem kaphatjuk meg ezt, azt, amazt és ezért szarul táplálkozunk, vagy kényszerevők leszünk. A boldogtalanságunk okozója a média, mert botsáskák néznek le ránk mindenhol és teljesen kikészülünk, hogy mi nem így nézünk ki.
Valamint felgyorsult az életünk, még a salimat is rohanva kell megennem. Bár én mindig lassan eszem, így szeretek enni, hamarabb jól lakok és nyugi van 20 percre a nap közepén, ezt nektek is javaslom!!!! :))

Nekem sok az optimális: Válogatottan eszem, mindenből (módjával), pozitív a hozzáállásom az élethez, lórugásnyi vitaminokat eszem (ügyelve az arányokra) csak a mozgás az ami "nemvan". :-))
Tényleg szennyes a kajánk és a testünk (zsirszövetünk).
Ezért néha jön egy-egy fantom "fájdalom" bántalom, amit szellemileg tudok kezelni rövidtávon. Visszont a testem folyamatosan méregteleníteni kell, hogy ne legyek MÉRGES.
Háát, így élek -éldegélek. :-))

Igen! Én is egyet értek! Ne dőljünk be az élelmiszeriparnak, ne együnk félkészkajákat, mert tiszta méreg ! Súlykolják belénk a médián keresztül, hogy egészséges, közben pedig a minnél nagyobb nyereség hajtja őket. Én a nyers élelmiszereket helyezem előtérbe, igaz, hogy többletmunkával lehet őket az asztalra szervirozni, de mégis (egy fokkal) biztonságosabb, mivel tartósítószer már nincs benne. Féltem a gyerekeimet, akik mindig megkívánják azokat az élelmiszereket, amelyek nem megfelelő a fejlődő szervezet számára.
Bocs, hogy untattalak benneteket, de valahogy ez most ki kivánkozott belőlem.
Üdv.valcsi

Ne értékeld le magad. Igenis fontos a véleményed. Nekem is van egy 4 hónapos fiam és úgy gondolom, hogy az anyukák mindig szem előtt tartják gyermekeik jövőét. Sajnos van miért aggódnunk főleg a táplálkozás terén. A bűnözésről, a drogproblémákról és az elnyomásról nem is beszélve. Ha nem nyílvánítjuk ki véleményünket, vagy nem teszünk akár egy csekély lépést is a javulásra, azzal beleegyezünk a 'pusztulásba'. Én természetes alapanyagú táplálék kiegészítőket és vitaminokat adok a családomnak és kézzel fogható a változás és természetesen amennyire csak lehet mellőzöm a szénhidrátot.

Nemrég volt egy Frei dosszié az elhízásról és ott egy 130 kilós 12 éves kisfiú anyukája azt nyilatkozta, hogy a média és az élelmiszeripar, na meg a McDonald's tehet az ő kicsi fia elhízásáért. Meg az a szegény gyerek nem issza meg, csak a 3,6-os tejet. Úgy felháborodtam, hogy a nő nem érzi át, hogy ő tehet róla egyedül. Nekem még nincs gyerekem, de egészséges étekkel fogom tömni, hogy megszokja. Igaz, ha majd közösségbe kerül, nehéz lesz, mert ugye a divat diktál és a divat az a Mc dönci és nem is lehet letiltani a gyereket róla, mert különben felnőtt korában megrugdos, hogy tönkre tettem az életét, mert mindenki őt csúfolta gyerekkorában, de azért lehet tudatosan és egészségesen csinálni ezt!!!
Én is azt mondom, hogy minél többet beszélünk róla és teszünk is ellene valamit, akkor csak megváltozik valami!!!!!

Hát tudod, az a helyzet, hogy én is elhatároztam hogy a csemetém egészségesen fog táplálkozni, és rendszeresen fog mozogni, stb. (nem lesz olyan, mint az anyja), de sajna nem nagyon akar összejönni. Nem védeni akarom a "kedves" anyukát, aki a Frei-ben nyilatkozott, de bizony a csemete nem hagyja magát. Az én kölköm például egyszerűen nem eszik, ha nem olyat rakok az orra alá, amit ő szeret (és még csak 2,5 éves). A bölcsiben szinte csak főzeléket kapnak, tésztát 2 havonta 1-szer. A sütőtök, borsó, zöldbab, tök főzeléket meg se nyallintja, a többit addig eszi, amíg a feltét tart. Egyszerűen elalszik ebéd nélkül, és utána uzsonnára behozza a lemaradást (felvágottas, mézes, körözöttes, stb. kenyérrel). És nem tudsz vele mit csinálni, egyszerűen nem eszi meg és kész. Ilyenkor mi van? Nem azt mondom, hogy rohanok a Mekibe kaját venni, de kénytelen vagyok ilyen-olyan tésztát főzni, virslit, rizst, krumplit készíteni. Egy mázlim van a kölyökkel, hogy él-hal a levesért és a húsért, csak a zöldségekkel áll hadilábon. Pl. a tojásos lecsóból az összes paprikát meghagyja!

Hm...Hát igen, ő is tudja mi a jó! :))) Az öcsém volt ilyen, hogy nem lehetett adni neki bármit. Nehéz eset, és csak reménykedem, hogy nem minden baba ilyen! :)))) Azért biztos tudod terelni valamennyire az egészséges élet felé. :))

Mindenesetre az világos már számára, hogy a csoki finomabb, mint az alma, hogy a tészta ehetőbb, mint a főzelék, és hiába eszem teljes mellbedobással a brokkolit, paprikát, uborkát, paradicsomot, egy fintorral elhúzza a száját, és megy a dolgára. Tulajdonképpen azt se értem, hogy a "répától tudsz majd fütyülni" dumát hogy sikerült vele megetetni? :)

Sok benne a vitamin!!! - az én fiam erre megeszi vagy legalább megkóstolja. Bár ehhez hozzátartozik, hogy nagyon szereti azt a narncssárga cukorka-szerű C-vitamint.
Kb. 1 hónapja rákapott a csokievésre (előtte éppen csak belekóstolt). Kérdezte is, hogy ebbe sok a vitamin? Mondtuk neki, hogy nem, ebben egyáltalán nincs vitamin. Láttátok volna a kis arcát! - Kezd leszokni a csokiról :)

Édes bogár:-)) Fontos tudni, hogy édesség utáni sóvárgást idéz elő a C-vitamin hiány is! És aki nem tudná, az állatok NAPONTA 5-10 ezer milligram C-vitamint állítanak elő a testükben, egyedülk az ember nem képes erre, ezért külső forrásokból kell bevinnie, és nem napi 60 mg-ot, ahogy az okosok mondják, hanem minimum napi ezret!

Ez így van ! A C-vitamin hiánya csúnya sóvárgást tud előidézni. Tudjátok 'Hol van egy tábla csoki, azonnal ide, vagy hú, de ennék egy kis édességet' vagy 'csak' véres az alma miután beleharapunk.
Egyépként tényleg kemény ez a téma, gyereknek egészséges kaját adni, amikor már megkostolta a MC-it, amiben anyatej hormon van, vagy az E négyszáz valahányas terméket, amitől jobban kívánjuk azt a terméket (ilyen van a chips-ekben is).
én már mos tvitminokat csempészek a fiam ételébe és c-vitaminnal ízeítem a teáját. Én is nagy mennyiségű vitamint eszek, hogy jusson a tejembe. Megéri

Sziasztok! Mennyire ismerősek Zazuka sorai.... Nekem is voltak mindenféle csodálatos elveim mind táplálkozás, mind gyereknevelés terén, aztán az élet felülírja gyakran az elképzeléseimet. A nevelt lányommal küszködünk, most elég rosszul eszik, teljesen önkényesen eldönti, hogy mit igen, és mit nem, akár a falra is mászhatunk..:-)) Nem egyszerű, tapasztalom nap mint nap...

Az én kisfiam 6 hónapos, szerencsére még nincs ilyen problémánk. Imádja a zöldségturmixokat. Viszont én kínosan ügyelek rá, hogy ne kerüljön a szájába répacukorféle, kizárólag gyümölcsöt kap, ami édes.

Gondolkoztam azon, amit írtatok, hogy mit tennék majd én hasonló helyzetben...esetleg megpróbálkoznék azzal, hogy mutatok neki néhány fényképet olyan kövér emberekről, gyerekekről akik "csak tésztát, csokit, kenyeret, stb" ettek, és elmagyaráznám, hogy ilyen nehéz testtel borzasztó nehéz lesz játszani, fára mászni, libikókázni, stb. és utána megmondanám neki, hogy mivel én őt már nagy és okos fiúnak (lánynak) tartom, elmondtam ezeket, hogy tudjon róla, de rábízom a döntést ezzel kapcsolatban! És hogy anya se azért eszi ezeket, mert finomabb lenne, mint a tészta, hanem azért, mert anya se tud így fára mászni:-)) stb. stb.

Ezt totál el lehet magyarázni egy kisgyereknek, én is a 6 hónapossal MINDENT megbeszélek, semmit nem erőltetek rá, és higgyétek el, mindent meg tudok vele beszélni. Már ott tartunk, hogy tartja a kezét a körömvágásnál, mint a kisangyal, mert a múltkor elmagyaráztam neki, hogy apa nyakát megkarmolta a hosszú körme és apának az fájt, ezért le kell vágnunk.

Nem hülyék a Manók, csak soxor mi nem értünk az ő nyelvükön:-))))

Én egyetértek ezzel! Osztom a véleményt, hogy 40-50 évvel ezelőtt kevesebb volt a szennyeződés magunk körül, és a zöldségek - gyümölcsök is több tápanyagot tartalmazhattak.
Sokat gondolkodtam én is rajta, hogy mit érdemes megenni és mit nem, míg végül úgy döntöttem, hogy inkább koncentrálok a vitaminokra és ásványi anyagokra, hogy a szevezetem erősítsem és ellenállóbbá tegyem.
Nektek mi a véleményetek erről?

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára