Padlizsánnal töltött gomba | lowcarb magazin

Padlizsánnal töltött gomba

Hozzávalók: 
40 dkg padlizsán, 1 dl olívaolaj, 10 szál friss bazsalikom, 1 szál póréhagyma, fél hagyma, 10 dkg kaliforniai paprika, 1 dl cukormentes paradicsomlé, 8 db sampinyon gomba, 1 gerezd fokhagyma, csipet só, őrölt bors, 5 dkg vaj.
Elkészítés: 

A padlizsánt tisztítsd meg, vágd kockákra, majd egy serpenyőben olívaolajon süsd, sózzuk, borsozd, bazsalikommal szórd meg, tedd félre. Egy másik serpenyőben pirítsd meg a felaprózott póréhagymát, hagymát és a kaliforniai paprikát, majd tedd rá a padlizsánt és öntsd fel a paradicsomlével. Borsozd, adj hozzá préselt fokhagymát, és hagyd állni kb. 1/2 órát. Az egész gombákat jól mosd meg, a törzsét vágd le, és papírtörlővel itasd szárazra. Kívül-belül sózd, borsozd, és mindegyik belsejébe helyezz 1-1 vajdarabkát. Alufólia darabokat alaposan vajazz be, fektesd rá a gombafejeket, majd merd a belsejükbe a padlizsános keveréket, fedd be az üres gombafejekkel, és alufóliával alaposan becsomagolva 180 fokos sütőben 20 percet süsd.

Nettó CH: 
1 darabban: 5,6 gramm