Amy sali | lowcarb magazin

Amy sali

Hozzávalók: 
10 dkg csirkehús, 1-2 szelet pulykamell felvágott, 1 főtt tojás, kevés olívaolaj, fűszersók (bármilyen), 1 kiskanál krémsajt, 1 evőkanál tejföl, majonéz, 2/3 csésze brokkoli, vagy 1 közepes paradicsom, vagy 1 csésze karfiol (bármelyik zöldségből elkészíthető!).
Elkészítés: 

A csirkehúst és a kiválasztott zöldséget olívaolaj, fűszersók és víz keverékében párold meg. Közben a tojást főzd meg (a vízbe tegyél egy kis sót, könnyebb lehámozni a tojásról a héját). Miután a csirkehús megpárolódott, hagyd kihűlni. Közben tegyél a csirkehús párolt levéből 3-4 evőkanálnyit egy tálkába, és add hozzá a krémsajtot. Ezt pár másodpercre tedd mikróba, amíg a sajt meg nem olvad. Add hozzá a tejfölt, és a majonézt. Ezt a masszát alaposan keverd el, majd tedd félre. A csirkehúst, a pulykamell felvágottat, a főtt tojást és a párolt zöldséget ízlés szerint aprítsd fel, keverd össze, és öntsd le a sajtos masszával. Pár csepp citromlével is meg lehet bolondítani. Kicsit hűtsd le, és már fogyasztható is.

Nettó CH: 
Az egész receptben, a brokkolis variációban: 5,5 gramm