Csirkeragu padlizsánnal | lowcarb magazin

Csirkeragu padlizsánnal

Receptek: 
Hozzávalók: 
1 csirke (kb. 1 kg-os), 4 gerezd fokhagyma, 1 közepes padlizsán, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 5 dkg füstölt szalonna, ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítés: 

A füstölt szalonnát vágd vékony, hosszú csíkokra, a zsírját olvaszd ki, majd pirítsd meg rajta a megtisztított és apróra vágott fokhagymát. A megmosott és feldarabolt csirkehúst jól süsd át a fokhagymás szalonnazsíron. Önts alá 3 dl vizet és fedő alatt, kis lángon párold puhára. Közben sózd meg és borsozd. Ha a hús megpuhult, vedd ki a levéből, csontozd ki, majd kis kockákra vágva tedd vissza a serpenyőbe. Keverd hozzá a sütőben megsütött és összetört, sózott paradicsompürével elkevert padlizsánt, végül szórd rá a nagyon finomra vágott petrezselyem zöldet.

Nettó CH: 
Az egész receptben: 14 gramm
diet