Sziasztok!
Tud abban segíteni valaki, hogy ennek a fogyókúrának hol találom a könyvét? Mi a címe? A mostani Lowcarb magazinban ugyan megvan az első szakasz, de ennél többre lenne szükségem.
Köszi: g

hozzászólások

Hajaj, néztem. Vannak cikkek, meg ellenvélemények, meg istenítő szövegek, de sehol egy könyvcím, egy második szakaszos ételleírás....:)
Ma kezdtem, de a fülemen jön ki a tízórai. Ha ennyit kell ennem, felfordulok! :))))

Nálunk a könyv nem kapható, én Angliában találkoztam vele, egyébként sokkal humánusabb, mint az atkins, és nagyobb a népszerűsége is odaát. Ha tudsz angolul, akkor ez az oldal nagyon hasznos lehet: www.southbeachdietinformation.com, ha nem kérj meg vkit, hogy fordítsa le neked. Leírja mind a 3. szakaszt.

Hú, nagyon köszi, sokat segítettél. Nem is az, hogy humánusabb, hanem közelebb áll a meggyőződésemhez, miszerint szénhidrát is kell a szervezetnek. Most tartok az első nap végén-ahol nuku szénhidrát és megölök mindjárt valakit! :) Mit tennék 1 hónap után????? Tán kibirom ezt a 2 hetet, amíg nem ehetek szénhidrátot........

A South Beach Diet kiegyensúlyozott étrend: sok-sok gyümölcsöt, zöldséget és teljes kiőrlésű pékárut tartalmaz, valamint olajos magvakat és egészséges olajokat, zsírokat. Agatston doktor eltéríti a fogyni vágyókat a telített zsíroktól (vaj, zsíros húsok, hamburger, szalonna), és arra buzdítja őket, hogy inkább telítetlen zsírokat tartalmazó fogásokat egyenek. Ilyenek az olívaolajjal főzött ételek, az omega-3 zsírsavakban gazdag halak. Az étrendet egyébként akár optimális diétának is mondhatnánk, mert ez a dietetikusok álma is. Semmilyen fontos élelmiszer csoportot nem zár ki, hangsúlyt fektet a rendszeres étkezésre, a jóllakottságérzet kialakítására.

Nem lehet viszont hűbelebalázs módjára belefogni. Három fázisból áll ugyanis.

- Az első fázisban a diétázó elhagyja a kenyeret a rizst, a burgonyát, a tésztát, a sütiket, a gyümölcsöket, a jégkrémet és az alkoholt. Sovány húsok és rostos zöldségek hivatottak elűzni az éhséget, és ezekből nem is fog túl sokat enni. Ez a fázis a legszigorúbb és legnehezebben betartható. Viszont ez alatt lehet a legtöbbet fogyni: 4-6 kilót két hét alatt.

- A második szakaszban, ami addig tart, amíg valaki el nem éri a kívánt súlyát, már lehet feldolgozatlan, rostdús szénhidrátokat enni. Az étrend fontos részét képezik a gyümölcsök, teljes kiőrlésű gabonából készült kenyerek és gabonapelyhek. A fogyás lassul: már csak heti fél-egy kiló megy le.

- A harmadik rész akkor következik, ha eléri a kívánt súlyt. Ekkorra már életmóddá válik a South Beach Diet, és csak arra kell vigyázni, nehogy visszatérjen a régi, rossz ételekhez. Időnként lehet egyszer-egyszer nassolni.

Javasolt ételek: sovány sajt, sovány joghurt, vesepecsenye, sovány karaj, borjúhús, baromfi (nem hízott), minden hal és kagyló, tojás, csonthéjasok, tej, alacsony glikémiás indexű gyümölcsök, zöldségek.

Tiltott fogások: kenyér, tészta, csirke láb, zsíros hús és sonka, kolbász, brie sajt, sárgarépa, burgonya, magas glikémiás indexű gyümölcsök, alkohol, jégkrém, zsíros joghurt.

Étrend
1. fázis
Reggeli : 2 dl paradicsomlé, lágytojás fűszersóval és uborkával, 2 szelet bacon, koffeinmentes kávé vagy tea sovány tejjel és cukorpótlóval
Tízórai: egy deci sovány joghurt
Ebéd: zöld saláta zellerrel, olívaolajjal, sovány marhahúscsíkokkal, 2 evőkanál ecetes, olívaolajos dresszinggel
Uzsonna: 1/2 csésze sovány túró 1/2 csésze felkockázott paradicsommal és zöldhagymával
Vacsora: sovány hal, sült zöldség, mozzarellás zöldsaláta, 1 evőkanál balzsamecet vagy valamilyen alacsony cukortartalmú konyhakész dresszing
Desszert: Citromos ricottakrém

2. fázis
Reggeli: 1 csésze friss eper, 1/2 csészényi zabpehely 1 csésze sovány tejjel leöntve, fahéjjal megszórva, egy evőkanál aprított mogyoróval ízesítve, koffeinmentes kávé vagy tea sovány tejjel és cukorpótlóval
Tízórai: 1 lágytojás
Ebéd: Csirkesaláta tortillában
Uzsonna: Bazsalikommal hintett paradicsom sovány sajttal
Vacsora: grillezett tengeri hal, vegyes zöldségsaláta (uborka, zöldpaprika, koktélparadicsom) olívaolaj és ecet keverékével ízesítve
Desszert: csokoládéba mártott eper vagy sárgabarack

3. fázis
Reggeli: 1/2 grépfrút, tojásfehérjéből készült omlett spenóttal, 1 szelet sokmagvas kenyér,
koffeinmentes kávé vagy tea sovány tejjel és cukorpótlóval
Ebéd: marhahúsos tortillatekercs, almaszeletek fahéjjal vagy citromhéjjal ízesítve
Vacsora: grillezett sovány pulykamell fokhagymás, olívás paradicsomsalátával
Desszert: eper keserűcsokiba mártva

Akiknek nem ajánlott...
* Veseproblémákkal küszködők hiszen figyelniük kell arra, mennyi fehérjét visznek be a szervezetükbe.
* Terhes nők ha már mindenképpen megpróbálják, akkor a második szakasszal kezdjenek, orvosuk tudtával és beleegyezésével.
* Gyerekek csak a családorvos hozzájárulásával.
* Magas vérnyomásban, cukorbetegségben szenvedők orvosi felügyelet mellett végezzék a diétát.

Javasolt ételek: sovány sajt, sovány joghurt, vesepecsenye, sovány karaj, borjúhús, baromfi (nem hízott), minden hal és kagyló, tojás, csonthéjasok, tej, alacsony glikémiás indexű gyümölcsök, zöldségek.

Tiltott fogások: kenyér, tészta, csirke láb, zsíros hús és sonka, kolbász, brie sajt, sárgarépa, burgonya, magas glikémiás indexű gyümölcsök, alkohol, jégkrém, zsíros joghurt.

Íme egy South Beach-diéta hívő napi menüjavaslata...
Reggeli:
Két tojás és angolszalonna zsír nélkül.
Ebéd: Saláta grillezett baromfival.
Uzsonna, nass: pörkölt mogyoró vagy mandula.
Vacsora: Sovány hús grillezve, rostokban gazdag zöldségekkel.

Mit ehetünk?
A glikémiás index azt fejezi ki, hogy az adott élelmiszernek a glukózhoz, azaz a cukorhoz képest mekkora a vércukorszintemelő hatása. Az egyszerű szénhidrátoknak magas a glikémiás indexük, míg az összetetteknek alacsony.
Az alacsony glikémiás indexűek lassan és tartósan emelik meg a vércukorszintet, míg a magas glikémiás indexű ételek gyorsan, de csak rövid időre. Segítünk, mit vegyen, mit egyen.

Alacsony
broccoli 15,
uborka – 15,
cseresznye – 22,
grapefruit – 25,
alma – 36,
paradicsomleves – 38,
narancs – 43,
zöldborsó – 48

Közepes
pizza sajt – 60,
hamburger zsömle – 61,
makaróni sajttal – 64,
extrudált rozskenyér – 65,
ananász – 66,
korpás kenyér búzából – 69

Magas
fehér kenyér – 70,
méz – 73,
sült krumpli – 76,
narancsszörp – 78,
csokis gabonapehely – 90,
rizs – 91,
bagett – 95,
datolya – 103

Az alacsony glikémiás indexű ételek:
* Segítenek a szívbetegség kivédésében.
* Akadályozzák a kettes típusú diabétesz kialakulását, illetve ha már kialakult a cukorbaj, segítenek a betegség mellékhatásainak elkerülésében.
* Csökkentik az étvágyat, tehát súlycsökkenéshez vezetnek.
* Fogyasztásukkal a diétázó energikusabbnak érzi magát.

forrás:
http://lapforum.lap.hu/pageforum.php?action=pageonline&FID=427&AID=11178
by Hold

Szia Hoxa!

Köszönöm nagyon kedves Tőled.Pontosan ezeket találtam meg én is.
Szerettem volna ennél egy kicsit többet részletesebbet megtudni,mert így azt hiszem nagy a hibaesély (olyat eszelamit nem szabad illetve nem tudod eldönteni hogy szabad e:)
De úgy látomlassan már 2 órája ezt bújoma neten hogy egyenlőre nincs több anyag ennél úgy látszik itthon azért még annyira nem elterjedt, pl GI táblázatokat is csak nagyon hézagosat találtam mert az pl segítene.
Azért nagyon köszönöm!
Nixe

Hahó Kedves Hoxa, átolvastam, amit írtál, és kicsit ellentmondásba keveredtem a Lowcarbos cikkel, ahol azt találom, a tej és a joghurt tiltólistán van. Az angol weblapot is nézegettem, és ott minden tejtermék be van tiltva. Ez vajon csak az első két hétre vonatkozik? Mi a helyzet a tejföllel?

Helló!

Én bevallom, napi 3 tejeskávét iszom, eszem 12 %-os tejfölt, zsírszegény túrót, joghurtot és kefírt. Ettől függetlenül fogyok mint a veszedelem. Valszinüleg, mindenkinél más, de én imádom is a tejtermékeket, erről nehezen mondanék le! :)

g

Na jó döntöttem!
Bár nem vagyok elhalmozva adatokkal és infókkal és Szilvi előre köszi ha kiadjátok a könyvet vagy lesz info....de én holnaptól elkezdem a South Beach féle diétát. Gondolom azért valamennyi sikerrel, hiszen lényegesen kevesebbet fogok enni már csak azért is mert nem ehetem majd mindig azt amit szeretnék :)))
Hát akkor Beach-eljünk egyet!!! :)))

Nixe

Sziasztok jó reggelt!
Sajnos tegnapi alapos átolvasás után észrevettem, hogy néhány írás ellentmond egymásnak no de ettőlmég sikerülhet :)
Fogok majd naplót is vezeti részletesebben, hogy ne itt fárasszak mindenkit :)
A mai menü rohanással egybekötve egy saláta.
Tartalma: uborka,paradicsom,reszelt sovány sajt, apró garnélarák,paradicsomegy kevés papírika és 2 kanál ezersziget öntet. Ebbőlegy jónagy adagot csináltam, ez maki fog tartani.
Mellé min másfél liter szénsavmentes víz!
Egyenlőre ennyi azért ha szépen betartom a szabályokat remélem a 2 hét alatt az a 4-6 kg meglesz mínuszba!

Szia Nixe!
Én most tartok a harmadik napon, szerintem elegendő ennyi infó hozzá, mert a cukor és a szénhidrát nem jöhet számításba 2 hétig. Glikémiás Index táblázatot találsz az "Egészséges sporttáplálkozás" c. könyvben, amiben a diétázók számára a közepes és kis értékű indexet javasolja.
Nekem egész jól megy, bár kicsit előre be kellett vásárolnom és előre kaját gyártani, mert muszáj ötször enni, különben nem ér semmit! Ha ma kezdet, privátba minden nap érintkezhetnénk, hogy hogy is megy. Hány kg-tól akarsz megszabadulni?

Üdv, g

Szia! :)

Nagyon örülök egy sorstársnak :))
Nagyjából 10 kg-tólszeretnék megszabadulni de ha már a 50 kg-ot elérem az is szuper lesz!
Igen én is így gondoltam, hogy ez a két alapszabály fontos éshogy első kéthétben ohne gyümölcs is! ez a nehéz mert azt szeretek rágcsálni nagyon!
Oké a priviben benne vagyok, hogy gondolod?
Te mennyitől szeretnél megszabadulni?

N.

Megígértem, hogy életben tartom ezt a kis topicot és írok a fejleményekről.
Nos így a második napon elég nehéz bármit írni még de ide kevesen írtok :) gondolom mert még kevesen is csináljuk a SBD-t.
AMi tetszik hogy nem olyan zsíros az amit eszem. Megvallomelkezdtem az Atkinst is de nem ment a sok húsi meg minden, ennek ellenére el vagyok hűlve ettől a rengeteg erőtől és eredménytől amit elértek.
Remélem én is hasonlókról fogok beszámolni 1-2 héten belül.

Szia! Több könyv is van ebben a témában, de ha most szeretnéd elkezdeni, a legfontosabb, hogy a Dr. Atkins forradalmian új étrendje című könyvet vedd meg, és nagyon figyelmesen olvasd el. Minden könyvesboltban megtalálod. Ára:1999 Ft

Igen:
én tartom a napi ötszöti étkezést. Tojás összes formáját eszem, aztán némi zsírszegény túrót fűszerezve, sonkát, zsírszegény sajtokat nyersen és grillezve, sok zöldséget: pari, paprika, brokkoli, hagyma, uborka. Szoktam enni roston csirkemellet, borjúhúst, sovány sertést nagy ritkán. Levest is csináltam már.......
Abban kérem a segítséged, hogy meddig tart ez a holtpont, amiben szoombat óta vagyok? Ingerült lettem, állandóan farkas éhes. Most tartok a 8. napon, mostmár féllábon is kibirom, de ez normális?

Üdv, g

Sziasztok!
Én is hasonló paraméterkkel rendelkeztem mint Gagnes, csak a felesleg poci formájában jelentkezett.Viszont január végén letettem a cigit aminek meg is lett az eredménye. + 8 kilocska. Pedig odafigyeltem,nem nasiztam és már akkor csökkentettem a szénhidrátokat. Eléggé kivagyok, mert sosem voltam még "ekkora" Nem nagyon akar beindulni a fogyás. Mától leállok a cola lighttal is és bevetek valami gyógyteát. Valamint többet mozgok majd. Hátha így beindul végre.

Sziasztok!
Hát ez a pár nap elég húzós volt. Ma is elég szédelegve keltem, de azért elmrntem futni. Én nem tudom, h tudtam megcsinálni, mert mikor befejeztem, majdnem összeestem. De miután otthon összeütöttem egy salit, helyreálltak a dolgok. Egyébként főtt tojást, sonkát, cs. mellet és salit (fejess., retek, karfiol, paradicsom) ettem, és ezalatt a 4 nap alatt lement 1,5 kg:) De igazából csak akkor leszek elégedett, ha tetszik, amit a tükörben látok...
Túróba én régebben almát reszeltem és jól megfahéjaztam.Imádom és édesíteni sem kell:)

4-5 étkezés minden nap. Ahogy épp van időm. Nagyon sok vizet iszom, azzal nincs baj. Két dolog van amire gondolok. Lehet azért nem fogyok, mert sosem voltam nagy szénhidrátfüggő. Bár azért ettem. A másik, hogy ugye 2 hónapja tettem le a cigit és még nem állt át a szervezetem.
Ezektől függetlenül legalább egy kilócskát le kellett volna adnom szerintem.
Olyan rossz érzés mert nagyon ügyi voltam, betartottam mindent és hiába. De nem adom fel! Csak kérlek adjatok néhány tippet, hogy mit csináljak. Arra gondoltam, hogy valam radikálisabbal, mondjuk Level diétával kéne beindítani, aztán vissza a SBD bevezetőre.

Szia!
Amire én gondoltam, és a magam vonalán is meg szeretném valósítani egyszer, bár lehet, h hülyeség, h az Update-et kombinálni az SBD-vel, és akkor SBD szerint étkezni, de az egyes kajákat csak az Update-ben megengedett időkben. Ügyi vagy, h mindent betartasz, nekem nem megy.

Látod, mégis hiába!
Nem rossz amit írtál. Bár az már csak a súly megtartására alkalmas.
Bár már ott tartanánk! Igazából az nehezebb mint lefogyni, ezért jó, ha azt is tudatosan, terv szerint csinálod. Ez szerintem tökéletes erre.

Hahó,
Ha még mindig az első fázisban vagy, sürgősen térj át a másodikra, akkor indul be igazán! Ugyanezt csináltam, csak én két hétig, semmi nem jött be, és akkor indult el, amikor elkezdtem CH-t enni. Reggelire 1-2 szelet kenyér, naponta 2-3x gyümölcs. Be fog indulni, abba ne hagyd!!!!!!!! Gyönyörűen szálkásít. Sportolok mellette, és pont a zsírt vette le rólam, az izom maradt... de ehhez kell a CH! pusza, Liv UI Kisgé, hogyigyeg, elfogytál már? :)))

Szia!

Ez a második szakasz módszere, ehhez meg kell csinálni az első szakaszt becsülettel. Ha 14 napig nuku CH, és gyümi, na meg csoki, akkor a 14 nap után ehetsz már teljeskiörlésü kenyeret és ehetsz gyümit is. Akkor indul be a fogyás igazán, de ehhez KELL a 14 nap.
Elolvastad Te a diéta leírását????

Helllóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó csajszi,
Igen, vagyogatok, nekem sem változott, ugyanannyi vagyok én is, nyomom azóta is az SBD-t (persze vannak kis kihágások, több durumtészta, kis csokika, ilyenek), ha szigorúbban tartanám, fogynék még bizti, de így most tök jó!!!!
Mindenki aszongya, hogy bizti 5-10 kilót fogytam, pedig csak 3-at, csak hát az nálam sok, tod... Hogy vagy???? :)))))))))))))

Hellóka!

Jól vagyok, most másfél hete hulla fáradt vagyok, pedig mostanában voltam vérvételen, minden rendben van mindennel. Tavaszi fáradtság asszem, vagy a nemrég múlt rossz események hatása.
Én próbáltam keménykedni magammal, hogy tovább fogyjak, de nem ment, így ne hidd, hogy ha nem eszel CH-t, fogysz. Nekem is többnek néz ki, mint amennyit fogytam, és ez a lényeg! Képzeld, van egy 52 kilós barátnőm és majdnem egyformák a méreteink: a dereka 4 cm-vel nagyobbmint az enyém, az én csípőm 4 cm-vel nagyobb mint az övé: nem tudom, hol van ez 6 kg különbség!!!!
Én is szoktam már néha krumplizni, 1-1 szelet pizza, vagy csokika....de heti 1 bűnözésem van, ezt direkt beiktattam!

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára