Hát nem is tudom hol kezdjem?Valószínű esetem elég egyedi, talán még röhejesnek is nevezhető.Röviden és tömören: Anyám a sírba visz!Szinte mindennap veszekszünk, mert ő totálisan nem ért egyet az Atkins diétával, és szerinte csak arra jó, hogy megemelje a koleszterin szintet, kihulljon az ember haja a B vitamin hiányból adódóan.....és még sorolhatnám.Az igazság az, hogy én kb. plusz 5- 6 kilótól akartam megszabadulni, így megvettem a könyvet, de azt rögvest el kellett rejtenem szobám egy titkos zúgába.Persze Ő megtalálta és innentől kezdődött a TERROR HÁZA.Bizalmatlan, árgus szemekkel figyeli, hogy mit eszek, és még kutat is a szobámban.Megtalálta a gondosan elrejtett karnitint, és krómot,és azt mondta agyilag zokni vagyok, a vérképemet megkaparintva kiakadt mint a sezlonrugó (látva a koleszterint).Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy tényleg nem nevezném önmagam ducinak, de engem zavar az a plusz 2.5 kiló, 3.5 lement a bev.-ben.KIHASZNÁLTAM A SZÜLEIM 3 HETES TÁVOLLÉTÉT, és ekkor tudtam elkezdeni a diétát!!!!!!!Röhej, nem???KÉRLEK SEGÍTSETEK!Hogy játszam ki anyám éberségét, hogy tudnám így folytatni az atkinst?És hogy folytassam, amikor minden délben együtt "KELL" EBÉDELNI (teljesen hagyományos ételekből)?( Mindenki vállalkozó).

Ja és még valami! Amikor az észak-amerikai kontinensen tartózkodtam, hülye agyammal( akkor még naívan) EPHEDRÁT kezdtem el szedni ( 150 ember halálát okozta az Usában).Amikor hazajöttem kigurult a csomagomból anyám lába elé.Hát ezt hívják pechnek!Szóval nem alaptalan az aggodalma, de én nem tudom meggyőzni arról, hogy nem vagyok anorexiás, és nem a halálba indulok.Nagyon szeretnék megszabadulni attól a 2 kilótól, és életformává tenni az atkins szemléletet! SEGÍTSETEK! Köszi!

fórum: 

hozzászólások

egyebkent hany eves vagy? es ki foz nalatok? szerintem ne hagyd magad, neha kaparintsd meg a fozokanalat, es olyan kajakat csinalj, amit ok is szeretnek, meg neked is jo...ok csak a haygomanyos kajakat szeretik? az mit takar, paprikas krumpli meg ilyenek? mert ha a porkoltbol nem eszed meg a nokedlit, az meg nem lehet olyan nagy baj...

Mien ismerős! Én is ilyen gondokkal küszködöm/tem, deh én hazudoztam mindenfélét és így csak egy idő után jött rá a dologra, amikor fogytam, deh akkor már nem tehetett semmit, mert már egyre több mindent ehetek. Amúgy hány éves vagy? Talán szembe kéne vele szállnod és megmutatnod, hogy nem csak húson meg tojáson kell élned...

Szió!

Elég változatosan lehet enni, aki meg sokalja a húst az egyen kevesebbet és egyen hozzá köretet. Bár mi is ezt csináljuk, mármint köret + hús, de nem mindegy, hogy milyen a köret.
Nálunk a család testületileg így étkezik. Ki több, ki kevesebb szénhidráttal.

Nem lehet, hogy az a problema, hogy csak a negatívumot láthatták/hallhatták a TVben? Vagy olvashatták a lapokban? Persze a pozitívumokról nem beszéltek ugye? Vagy azok már nincsenek is!?

Amúgy tudod már, hogy a Szüleid miért is nem hajlamosak elfogadni a diétád? Mi lenne, hogy ha egy hozzáértő orvost is belevonnál és talán ha már ugye orvosi felügyelet mellett teszed, akkor az rossz nem lehet!?

Vagy eszel "rendesen" de pl a magas chjú cuccokat elkerülöd vagy kevesebbet eszel belőle. Az is hozzásegít a fogyáshoz ha kevesebb ch-t viszel be a szervezetbe, mint annak előtte. :-)

Ami azt illeti, az én családom sem nagyon tolerálja a diétát. Szerintük ez csak egy divathóbort, és különben is, hülyeség.
Szerintük csak ártok a szervezetemnek a sok hússal.
Meghát ugye a szokásos : " mindenki tudja, hogy a zsíros ételek hizlalnak! "

Hiába mondom, hogy olvassák el a könyvet.

Figyu, a húst akkor lehet túlzásba vinni, ha nagyon sokat eszel belőle, de asszem pont itt valahol a fórumon hangzott el, hogy testsúly kg-onként 1 gr húst lehet enni naponta! Asszem, de Hoxa biztos pontosabban tudja!
Még vesekárosodást nem mutattak ki egy Atkins módszerrel lefogyott embernél sem! Ha mégis, azt nem a diéta okozta.

A macskáknak szokott vesebetegsége lenni (ez igaz a hírből), a túl rossz minőségű szója-némi hús keverékéből készült kajáktól, de ez is elkerülhető megfelelő (nagyondrága) kaja vásárlásásval. :-)

Ok, nem sértegetni akarlak! Csak, ha monduk valamit, akkor "igen, de" szóval némi kifogás. Még nem árultad el, hogy mennyi idős vagy?

Amúgy ha többet mozogsz, sportolsz, akkor az a pár kiló az Atkins módszer nélkül is lemegy. Vagy egyszerűen ne egyél cukrosat, liszteset, rizseset. Egyeszerű! A sportolásba meg már nem szólhatnak bele! :-) Nem?

az a baj, hogy...:) na jó, nincs kifogás

szóval vagy megvonok minden szénhidrátot, vagy eszem tovább úgy, mint eddig, és akkor folyamatosan hízom.

ezért döntöttem az Atkins mellett. az édességmániámat akarom leküzdeni.
és ezt a családnak is meg kell értenie.

Nyilván, ha az ember zsíros disznóhúst eszik, az nem jó, valóban. Azonban, ha szárnyashúst fogyasztunk és sovány marhát, borjút, abból szerintem semennyi nem árt! Különben is, én van hogy nem kivánom a húst, akkor nem eszem. A szervezet úgy is jelzi, mire van szüksége-na jó, a szénhidrát hiányt is jelzi, de ha már az ember egy ideje csinálja a kúrát, egyre ritkábban teszi!

Sziasztok!
Nekem a párom volt nagyon helyes e tekintetben. Kb 2 hétig mást sem hallottam, mint hogy ez hülyeség, sőt mi több, egészségtelen is, stb...
Aztán egyszer csak abbamaradtak a piszkálódásai. Éppen kaját csináltam magamnak, és már kezdtem volna hiányolni a beszólásait, amikor odajött, és csak annyit mondott, hogy képzelt, a Kati is azt mondta, így fogyott le... (Kati a gyerekkori barátja, aki a terhessége alatt kb 20 kilót szedett fel, majd ettől szabadult meg a szoptatás után ezzel a módszerrel)
Konklúzió: Ha látják az eredményt, megnyudszanak :)))

Nekem sincs súlyproblémám, 4-5 kg ami zavart. Ebbol 3 kg lement úgy hogy a diétát tartottam sot most is tartom a magam módja szerint, otthoniak semmirol sem tudnak, látszik az a 3 kg, itt ott valaki meg is jegyzi hogy milyen slang vagyok. A ruháim mozognak rajtam, a maradék 2 kg nem zavar, én nagyon jól érzem magam. Tovább diétázom a magam módja szerint, liszt, rizs krumpli nincs, édesség be szokott csúszni, nekem ez így nagyon jó. Nálunk (Pozsonyban) a mi újságunkban is megjelent Atkins papa halála szépen kiszínezve, a férjem jót nevetett, hogy ennyi súllyal még o osztogat tanácsokat, nem szóltam rá semmit, nem magyarázkodtam, ki sem teregettem, hogy én is az o kovetoje vagyok. Nem témázunk a diétárol, ez az én dolgom, orulok a elvesztett centiknek.
Annyi szabadsága legyen egy embernek, hogy csinálja azt ami neki jó, ha a másiknak nem árt vele!!!!
Ěs hadd dontsem el én, mi a jó nekem!!!!!

Szerintem disznó dolog, ha a környezet nem segíti az embert, inkább hátráltatja.
Az én Drágám azt mondja, mit bíztason, magamnak csinálom!!!! Ebben tökéletesen igaza van, mármint abban, hogy magamnak csinálom, de jól esne egy kis bíztatás. De talán így nem is rossz, mert az lebeg a szemem előtt, hogy akkor is végig csinálom, akár a "segítsége" nélkül is, és majd kiváncsi leszek, hogy akkor mit fog mondani, ha a férfi szemek kocsányokban fognak lógni rajtam, a bombázó barátnőjén:))))))
Ne adjátok fel, szeressétek magatokat!!!! Egy kis "szenvedést" megér, hogy bátran nézhessünk a tükörbe és olyan és annyi szexi kis rucit tudjunk hordani amennyit csak akarunk:))))

Akkor kezet rázhatunk:) Itt is ez megy. Végig mér a Kedves és ezt kérdezi: "Nem tudom, hogy mi bajod van magaddal??!?!?!?!" Te jó ég!!! Vak??? Nem látja, hogy mekkora nagy úszókák vannak a pocimon??? Bár ez már nem poci, de az ember tanulja meg magát nem bántani, mégha a gondolata az is, hogy ez nem poci hanem bél:)))))))

Pont nem másnak kell megfelelni, hanem saját magunknak. Szerintem ez csak akkor ad erőt. Én világ életemben lusta voltam és akaratgyenge-kifogások nélkül kijelentve :)))). 10 éve nem bírtam átlápni a 60 kg-t lefelé. Most sikerült és ez akkora edőt ad és olyan büszke vagyok!!! Ezt csak Ti érthetitek meg! Utálom azt, hogy manapság mindenhonnan iszonyat vékony 16 éves lánykák mosolyognak, de tisztában vagyok azzal, hogy nekem milyen az alkatom és mit érhetek el. Ezt az ember érzi!
Könnyen beszélek, engem támogatnak, anyukám is most fogyott le 11 kg-t, páromon meg egy gramm felesleg sincs........de mindezt magamért teszem!!! Neked is ezt kivánom!

Sziasztok!
El sem tudjátok képzelni, hogy mennyit jelent az a tény, hohy én vagyok az egyetlen, aki "családi terror" áldozata. Szóval köszönet mindenkinek!

Egyébként 26 éves vagyok, de ez nálunk nem jelent semmit. Anyám nagyon jó fej, csak az a probléma, hogy néha még mindig gyerekként kezel.

Ők teljesen hagyományos, magyaros kajákat esznek, és nem igazán húsimádók. Sokkal inkább szeretik a főzelék féléket, és a tésztákat, szóval ezért nem olyan egyszerű ez a kicselezéses hadművelet.
Össze-vissza kell hazudoznom: "már ettem", " köszi, nem vagyok éhes".......stb.Tiszta agyrém. Tényleg nem olvasták a könyvet. Lövésük nincs miről is van szó. Csak néhány homályos értesülésük van Atkins halálával kapcsolatban.
Szóval szerintetek, hogyan folytassam a diétát, ha még csak a 2. szakasz első hetén vagyok túl ( plusz 2-3 kilóval )? Lépjek a 3.-ba anélkül, hogy végigjárnám a diéta által előírt utat?

Az igazság az, hogy félek, hogy ha esetleg kihagyom az egyes szakaszokat, azzal később visszatérek a "hízlaló" kajáláshoz.

Nagyon Édes vagy, de miért kellene Őket kicselezni? Mondd meg, hogy Te most diétázol és ne engedd, hogy elvegyék a kedved.
Hidd el, előbb vagy utóbb megszokják, hogy Te nem azt eszed amit Ők. Szerintem ezzel nincs gond, és a szülők is megnyugodnak, hogy nem éhezik a kicsi lányuk, csupán mást eszik.
Szerintem a szakaszokat meg járd végig, de előtte közöld otthon, hogy mi a helyzet. Ez nem bűn!!! Miért kellene hazudgálni??? Nem loptál és gyilkosságra sem készülsz:) Akkor meg? Neked is könnyebb lenne és boldogabban telne ez az időszak "bujkálás" mentesen. Hm?

Sziasztok!
Ha valaki, én tudom milyen az, amikor állandóan piszkálják az embert, hogy egyél már, meg akkor egyél belőle csak egy kicsit.. Ráadásul nálunk itthon nagyon sok a kenyérrel és tésztával történő evészet, mindenki szereti, köztük természetesen én is. A mai napig azt hallgatom, hogy most már hagyd abba és egyél normálisan. Meg hogy már sokat fogytál, hagyd abba..
Sok fogyókúrám emiatt ment csődbe, én állítom. De hála az égnek most a sarkamra álltam, és nem hagyom magam befolyásolni. Eddig még roppant sikeres a dolog!
Mindenkinek javaslom, hogy hagyatkozzon az önállóságára ebben a témában.:)))))))
Brill

Hát nézzük csak.
Anyukád tudja, hogy pontosan miből áll az Atkins? Úgy értem, tudja hogy szakaszok vannak és kibővül az engedélyezett étkek listája?
Mert ha nem, akkor viszonylag egyszerű dolgod van. 2 kg felesleggel már a 3. szakaszban kéne lenned. Ott már egy csomó mindent ehetsz. Talán kibulizhatod azzal, hogy ami az Atkins szerint árt, abból nem eszel, vagy nagyon keveset.

Az én környezetem sem igazán tolerálja. A párom szerint nem kellene fogyókúráznom, mert neki így is tetszem. Nem érti meg, hogy első sorban én ezt magamért szeretném csinálni és nem mások miatt.
Nem tudom, hogy magyarázzam már el neki. A nyáron egyszer már neki álltam ennek a fogyókúrának, akkor nagyon jól ment és már mindenkinek feltűnt, hogy fogytam, de a kedves párom miatt abba kellett hagynom. De most erős leszek és nem hagyom magam. Csak épp a veszekedést szeretném elkerülni. Mit csináljak? Segítsetek!

Hm...régen örültem volna, hogyha valakinek ennyire így tetszem, de attól még magammal nem lettem volna kibékülve. Szerintem meséld el neki, hogy egészséges szeretnél elsősorban lenni, aztán azt, hogy fontos neked, hogyha valamit elhatározol, végigcsináld.
Nem túl féltékeny a párod és fél, hogy megváltozol ettől és netán más úton akarsz járni?

g

:)) Ez jó hír.
Képzeld, nekem a környezetem azzal jön, hogy el fogok fogyni, meg nem éll jól ez nekem, pedig nem leszek anorexiás kinézetű soha, csak megszokták 12 éve ilyen pufi vagyok. Fura, hogy így reagálnak, nem is gondoltam volna. Most vagy irigyek, vagy azt hiszik változik a személyiségem? :)
Akkor további sok sikert a változáshoz és remélem a párod is tolerálja.

Hát mi nem rég kezdtük. De egész jól megy. Én egyszer már csináltam ezt a kúrát. Akkor is ment le látványosan az első hónapban aztán semmi 2hónapig. Aztán elmentem nyaralni és világ vége lett.:)
Így most szedtem össze magam, hogy újra kezdjem. Kilók még nem mentek le, de már nincs olyan nagy hasam, nem olyan feszes. És már ez is fél siker.

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára