Csábítás lowcarb módra

Csábítás lowcarb módra

Tudod, miért ad mindenki csokoládét, bonbont Valentinkor? Mert a csokoládé egy afrodiziákum, azaz vágykeltő szer. A Valentin-nap pedig egy jó alkalom arra, hogy az élet érzéki oldalát is megünnepeljük…

Az afrodiziákum egy olyan étel, ital, fűszer vagy illat, amiről úgy tartják, hogy felébreszti a vágyat és a szenvedélyes érzelmeket. A nevét Aphrodité, a szerelem és szépség görög istennője után kapta, és egyáltalán nem csak a kiváltságosok tudománya ilyen ínycsiklandó elemekkel varázsolni.

Állítólag a libidó és a csokoládé kéz a kézben járnak. Már 1500 éve, az azték és maya kultúrákban is ismerték ezt a krémes, érzéki csemegét. A csokoládé feniletilamint tartalmaz, ami „köztudottan” elősegíti azt az eufórikus érzést, amit a szerelemben tapasztalunk.

Valentin-receptek 2 személyre

Valentin-receptek 2 személyre

Jó dolog, ha Valentin estéjén étterembe invitál kedvesed, de talán még jobb egy általad készített, romantikus vacsorát otthon, kettesben elkölteni, így utána tényleg szabadon választott a program… Igyekeztünk érzéki, ám könnyű, szénhidrátszegény fogásokkal előrukkolni, amiket gyorsan el lehet készíteni, és akár kés-villa nélkül is tálalhatók.

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára