Receptek: 
Hozzávalók: 
1 közepes nagyságú csirke, 1 kg karfiol, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg reszelt sajt, 1 dl natúr joghurt, 1 csokor petrezselyemzöld, késhegynyi őrölt borókabogyó, ízlés szerint só és őrölt fehér bors.
Elkészítés: 

A csirkét tisztítás után darabold fel. A karfiolt tedd meleg vízbe, a külső leveleitől tisztítsd meg és szedd rózsáira. Nagy tűzálló tálba felváltva rétegezd a húst és a karfiolrózsákat. A füstölt szalonnát vágd apróra, zsírját süsd ki, majd a pörcöt szórd az étel tetejére. Keverd a visszamaradt szalonnazsírba a reszelt sajt felét, és locsold meg vele az étel tetejét. A tálat fedd le alufóliával, és előmelegített, forró sütőbe téve süsd 50 percig. Ezután szórd rá a nagyon finomra metélt petrezselyem zöldet és a maradék reszelt sajtot, majd locsold meg a joghurttal. Egy pillanatra tedd vissza a forró sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon a tetejére.

Nettó CH: 
Az egész receptben: 31 gramm

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára