Hozzávalók: 
4 tojás, só, bors, 250 g sampinyon gomba, 250 g barna sampinyon gomba, 4+2 evőkanál citromlé, 200 g zsenge spenót, 10 szál snidling, 200 g pácolt, sovány nyers sonkaszelet, 1 kávéskanál csípős mustár, 1,5 dl tejszín, 1,5 dl kefír.
Elkészítés: 

A tojásokat erősen sós vízben főzd keményre, hideg vízbe merítve hűtsd le. A gombát tisztítsd meg, vékonyan szeleteld fel, és azonnal locsold meg 4 evőkanál citromlével. A spenótot mosd meg, szárítsd meg. A snidlinget öblítsd le, (ollóval) vágd finomra. A sonkát vágd 1 cm-es csíkokra. A mártáshoz hámozd meg a tojásokat, két sárgáját tegyél félre a díszítéshez, a másik kettőt törd péppé. Add hozzá a mustárt, a tejszínt, a kefirt és 2 evőkanál citromlevet, ízlés szerint sózd, borsozd, végül reszeld bele a főtt tojásfehérjéket és keverd el a snidlinggel. A formásabb spenótlevelekkel rakd ki egy tál szegélyét, a többit tépkedd falatnyi darabkákra, keverd össze a gombával és a sonkával, majd halmozd a tálra. Reszeld a tetejére a félretett tojássárgákat. Csak az asztalnál locsold meg és keverd össze a mártással.

Nettó CH: 
Az egész receptben: 27 gramm

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára