Csokis torta | lowcarb magazin

Csokis torta

Hozzávalók: 
(12 szelethez) 1,1 dl cukormentes csokoládé apróra törve, 8 evőkanál vaj, 2 evőkanál víz, 1 1/4 dl édesítőpor (ízlés szerint variálható), 2 teáskanál kakaópor, 1 teáskanál folyékony vaníliaaroma, 6 nagy tojás, díszítésnek tejszínhab és kakaópor.
Elkészítés: 

A sütőt melegítsd elő 160 fokra, egy 20 cm-es tortaformát bélelj ki sütőpapírral. A csokoládét a vajjal és a vízzel keverés közben melegítsd fel. Amikor a csoki teljesen elolvadt, zárd el a gázt (forralni nem szabad). Öntsd egy tálba és várd meg, míg szobahőmérsékletűre hűl. Ezután add hozzá az édesítő felét, a kakaóport és a vaníliaaromát, majd jól keverd ki. Verd habosra az egész tojásokat (kb. 5-6 perc), majd keverd hozzá az édesítőpor másik felét, és együtt még 1 percig mixeld. A tojásos masszát keverd össze a csokis masszával, öntsd a tortaformába, és tedd sütőbe. Ízlés szerint lehet díszíteni tejszínhabbal.

Sütési idő: 40-45 perc.

Tipp: Megkenheted kakaós édesített vajjal tölteléknek.

Nettó CH: 
1 szeletben: kb. 5 gramm (a csokitól függ)
diet