A fórumokból úgy látom, sokan téveszmék alapján csinálják az Atkins diétát :(

Szeretném tisztázni a következőket:
- A bevezető szakaszt legalább 2 hétig kell csinálni, de tovább nyújtható, ha több, mint 15 kg-ot kell leadnod. Akkor érdemes a második fázisba lépni, amikor már 15 kg-nál kevesebb a leadni kívánt kilók száma, vagy ha vállalod a lassabb fogyást a több engedélyezett szénhidrát értékkel.
- Ha valaki a bevezető fázis alatt eléri a kívánt kg értéket és visszatér a korábbi étkezési szokásaihoz, akkor vissza fogja hízni.
- A második fázisban meg tudod határozni, mi az a kritikus szénhidrát érték, aminél a hízás megindul. A későbbiekben ezen érték alatt kell maradnod. A 4. fázisban is.
- Minden fázis szükséges ahhoz, hogy kialakítsd azt az életmódot, amivel az elért célt meg tudod tartani.
- A mozgás minden fázisban elengedhetetlen. Akkor is, ha már lefogytál a kívánt súlyig.
- 3. fázisból akkor érdemes továbblépni, ha már csak 5 kg leadni valód van. Ebben a fázisban úgy kell beállítani a napi ch mennyiségét, hogy az utolsó kilók már lassan menjenek le, hogy felkészülhess a 4. fázisra.
- Akinek tehát kevés leadni valója van, az 2 hétig csinálja a bevezetést és lépjen tovább!!

Hoxa

fórum: 

hozzászólások

Én egy hét alatt 2 kilót fogytam( szerintem magas az anyagcsere ellenállásom),jelenleg 95 kiló vagyok és 70-re szeretnék lemenni.Szerinted maradjak még az első fázisban? Meddig maradhatok,vagy lehet-e egészségügyi következménye a szénhidrátmegvonásnak hosszú ideig? Hoxa, kíváncsi vagyok a véleményedre!

Én sem értem pontosan ezeket a szakaszokat,mert pl. Atkins azt mondja,hogy akár egy nap alatt lehet fogyni o,5 kg-ot.Kérdem én ha én csak egy hét alatt tudok ennyit fogyni,és esetleg a későbbiekben emelem a ch-t 1og-ként szinte nem is mehetek feljebb a 3o-4o g-tól,mert akkor rögtön elkezdek hízni.

Szia Hoxa!
Én az első héten kb.négy kilót fogytam, az azt követő héten sajna a piros napok miatt nem tudtam méreckedi, majd megkapván az új mérlegemet ami +2kg-t mutatott, teljes káosz vett úrrá rajtam! A lényeg, hogy most már egyáltalán nem tudom, hogy hány kilóról indultam, mennyit fogytam,vagy híztam! Egy viszont biztos, hogy az új mérlegem szerint, baromira stagnálok, pedig nagyon igyekszem a 20gr ch-t tartani, nem bűnözök! Egyszóval,ez már a harmadik hetem, így emelnem kéne a heti ch-mat,de nem tudom, hogy ez most a stagnálás ideje nálam, vagy én is azon rossz anyagcserésekhez tartozom,akik egy életen át nem haladhatják meg a napi 20ch-t! Kérlek adjál tanácsot mit tegyek, hátha volt már ilyen tapasztalat, s van rá megoldás is! Köszönöm!

Sziasztok!

Jó, ha kérdeztek, mert legalább tisztázódnak a dolgok :)

Én 2 hónapja vagyok az első fázisban, mert még kb 40 kg-ot szeretnék fogyni. Egészségügyi káros hatásait nem érzem, a koleszterin szintem a normálisra csökkent, a vérnyomásom is tökéletes.
Én személy szerint még sokáig fogom az első fázis csinálni, még legalább -20-25 km-ig. Nekem is nagy az anyagcsere ellenállásom, 4 kg-ot fogytam az első két hétben (bár akkor még nem volt meg a könyv és nem minden csináltam tökéletesen). Ezt abból vonom le, hogy lassan megy a fogyás, sehol sincs a napi -0,5kg.

Mindenképp érdemes kísérletezgetni, ha már elegetek van az első fázisból. Megtudni, hogy mennyi a kritikus érték. Utána még mindig vissza lehet térni, ha úgy gondoljátok. Nincs olyan, hogy ha áttértél, akkor nem jöhetsz többé vissza :))

Pálffy: Szerintem nyugodtan maradj még az első fázisban. Bár nem tudom mennyi ideje vagy benne. Remélem az orvosi vizsgálaton átestél :)

Gabesz: Sajna vannak ilyen kevésbé szerencsések, akiknek 30 körül van a kritikus érték. Ezen sajnos csak mozgással, sporttal lehet emelni. Teszteld magad. Mivel nem tudom mikor kezdtél, és mennyit szeretnél leadni, így nehéz tanácsot adni. Mint írtam, ha nem fogysz az emelt ch szinttel, akkor bármikor csökkentheted.

Kata, Kedves Sorstársam mérleg ügyben :)
Úgy látom, neked nincs túl sok felesleges kilód. Nyugodtan lépj tovább és tapasztald ki, hogy mi történik. A stagnálás nem csak a nagy anyagcsere ellenállás miatt lehet, vizsgáld át miket eszel, hátha azok közül okozza valami.

Hoxa

Szia Hoxa! Köszönöm válaszod. Én három hete kezdtem Atkins szerint táplálkozni és 3 kiló ment le,de nehéz elhinni,hogy valaha lemehet akár 20 is.Tudom, kicsit optimistábbnak kellene lenni.Egy problémám van.Epekövem van és sokat van hasmenésem. Mit tanácsolsz?

Én kb 10 kg-tól szeretnék megszabadulni. Igazából 15 van rajtam, de tisztában vagyok vele, h. két gyerek és a 34 év már nem engedi vissza a lánykori alakot és súlyt.
6. hete (holnaptól 7.) csinálom az első szakaszt. 5 kg-t szerettem volna az elsőben leadni, de ez eddig nem jött össze. Most egymás után kétszer azzal álmodtam, h. át kell lépnem a 2. szakaszba.
Ma éjjel azt álmodtam, h. elmentünk kirándulni (veletek, Fórumosok), és amikor majszoltuk a padon a kajánkat, többen körbe vettetek, és azt mondtátok, h. lépjek tovább, lépjek tovább...
Azt hiszem, ez már több mint jelzés.
De félek megtenni, h. felemeljem a napi bevitelt. Annyira lassan jutottam el idáig is, és olyan nehezen másznak le rólam a dkg-ok. De eljutottam oda, h. kezdek vágyni a másfajta ételekre is, elég volt ezekből, ki szeretném egészíteni az étrendemet végre.
DE!!!!!rettegek attól, h. visszahízok! Most majdnem bőgök. Évek óta nem voltam ennyire "lefogyva" (azért a hájréteg még nem nagyon csökkent), igaz, csak pár kg, de pont ezek a kg-ok nem hiányoztak az életemből, mert végre elindult valahogy a fogyás.
Nem tudom, mit csináljak...

Először is!!! Nem légy elkeseredve!!! Nekem is át kellene lépnem már a második szakaszba, még a drága védő-őrző angyalunk is megerősített ebben, ő Hoxa!! Ám én nagyon jól érzem még magam itt! Na jó én úgy csinálom, hogy "néha" napján ha már nagyon nem bírom az első szakaszban lévő kajázást, akkor eszek olyat, ami a második szakaszban van! Persze ezt nem túlzásban! Szerintem ez elég praktikus így! Amúgy fogyiban én is ott vagyok ahol Te, csak pár kg, az eredmény és hetekben is azonos ponton járunk, de a nadrágjaim esnek le rólam!! Kérlek Kisvica, ne add fel és ne legyél így elkeseredve!! Nem szabad!!!!!!! Pusszancs: Amyw

Szia Kisvica!

Ne keseredj el.Le fogod tudni adni a 15kg-t is.Az évek és gyerekek száma nem befolyásoló tényező.
Én is leadtam,jobban nézek ki mint valaha-mint 20 éves koromban-a tornának köszönhetően pedig egyre feszesebb lesz a testem.Nem csak én látom így,hanem a környezetemben mások is.
Nekem is van 2 gyermekem,és 37 éves vagyok.
A lényeg,hogy ne légy kishitű!

Kritikus ch érték megállapításához további segítség:

Dr. Atom előadásán hallottam, hogy a ketoncsík segít megállapítani a kritikus ch értéket. Növelni kell a mennyiséget és minden reggel az első vizeletben nézni a keton kockát.

Hoxa

Sziasztok! Szia Hoxa!
Először is gratulálni szeretnék, azoknak akik már sikereket értek el. Én most fontolgatom, hogy belevágjak. Csak hát imádom a kenyeret meg a krumplit... Kb. 10-12 kg-tól kellene megszabadulnom.
Hoxa! Írtál valamilyen orvosi vizsgálatról. Ez minden esetben szükséges? Mire terjed ki?
Ha az első fázisban sikerül fogyni, akkor két hét után tovább is lehet lépni?

Előre is köszi a választ! Igyekszem rávenni magam, hogy minél előbb elkezdhessem.

Hali! Köszi a választ!

Úgy néz ki, döntöttem: hétfőn belevágok! Már összeállítottam egy hétre előre a körülbelüli étrendemet, még be kell szereznem egy pár vitamint és kezdhetem is. Izgulok... Nem tudom, lesz-e elég kitartásom...

Sziasztok!
Én már 15 hete csinálom az Atkinst. Egyetlen egyszer "kellett" bűnöznöm, amikor egy koffeines (de persze cukormentes) kávét ittam, mert 24 órai munka után le kellett vezetnem 400 km-t. Koffein nélkül nem ment volna sajnos. De a 15 hét alatt egyetlenegy olyan dolgot sem ettem, vagy ittam ezen kívül, ami tiltott. Mivel a 15 hét alatt csak 11 kg-t fogytam, még mindig az első szakaszban vagyok. Az első 2 hétben 3 kg-t fogytam, tehát az anyagcsere ellenállásom nagy. Általában 2 hetente fogyok 1 kg-ot. De én ennek is örülök, bár már nagyon hiányoznak a gyümölcsök, és a túró, meg ilyenek.

Sokak kérdezik mikor hagyják abba a bevezetőt.

Atkins papa a könyvben erre egy nagyon jó választ adott, ajánlom mindenki figyelmébe: Döntsd el! Gyorsabb fogyás vagy a másodki fázisban engedélyezett többféle étel? Ha az ételeket már annyira kívánod, hogy cserébe vállalod a 2. szakaszban történő lassabb fogyást, akkor lépj át! Ha ez neked nem ér annyit, akkor maradj a bevezetőben! És ezt szerintem mindenki csak magával tudja lemérkőzni!

Nekem eddig még nem értek annyit azok az ételek, hogy még ennél is lassabban fogyjak! Már nem sokat kell csinálnom, mert már csak 6 kg súlyfeleslegem van. Szóval még 2 hét kb., és ehetem a gyümiket.

Hello, sziasztok!

A mai napon kezdem a 2. fázist, az elsőt pont 2 hétig tartottam, de olvasgattam itt, hogy sokan hetekig időznek az 1. fázisban.
Én mindenesetre elkezdem a 2.-t, ez meddig tartson?
Ez a +5 gramm ch nem nagy változás, nem?
Van valaki épp a 2. fázisban? Tényleg lelassul a fogyás? Szívesen veszem, ha valaki megosztja velem a tapasztalatát...

Szia Hoxa!

Most csak meg szeretném erőssítteni Veled, hogy jól értem-e. Szóval: mivel én 30 kg-t szeretnék leadni, ezért addig kell az első fázisban maradni, amíg le nem megy 15 kg? Ugye jól értettem?
Mert hogy igen erősen odavagyok a gyümölcsökért, és ezek szerint (gondolom) hónapokig nélkülöznöm kell őket. Van egy olyan sanda gyanúm, hogy tán nem pont a gyümölcsszezon közepén kellett volna belevágnom, ill. április május környékén nem kellett volna feladnom, amit elkezdtem.
Vessek magamra, ha már ilyen dinnye voltam.
Persze a kérdésem marad, ugye így van?

Előre is köszi a választ, és bocsi, hogy ilyen bugyuta kérdésekkel zaklattalak.

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára