Sziasztok!

Reggel bukkantam rá erre a fantasztikus holnapra, és tátva maradt a szám! :) Nagyon köszönöm a honlapgazdának a sok információt.

Én most szeretném elkezdeni az Atkins-féle diétát. Kb. 30 kg feleslegtől szeretnék megszabadulni. Eddigi fogyókúrás tapasztalataim csak és kizárólag a kcal-számolgatásos módszeren alapulnak (sok zöldség, gyümölcs, semmi zsiradék, liszt, cukor). Legnagyobb eredményem a tavalyelőtti 29,5 kg leadása, amiből azonban sajna már 20 kg-ot vissza is szedtem, úgy egy év alatt.:(
Kicsit fura nekem még ez az egész, és több mindent nem értek. Légyszíves segítsetek ki, ha tudtok! Például mit jelent az, hogy egy csészényi zöldség? Nekem többfajta csészém is van... :-S
Lehet azt, hogy ha én ki nem állhatom a karalábét, de imádom a zöldborsót, akkor abból eszek 1-1 csészényit, vagy célszerű keverni?

A "Hasznos információk" résznél azt olvastam, hogy a csirke melle helyett egyem a combját. Hááát... nem akarom rögtön megszegni a szabályokat (sőt!), de tényleg ennyire számít, hogy melyik részét eszem meg? (Ha választani lehet, akkor inkább a mellét enném!;)

És még egy kérdés: milyen vitamint, és főleg milyen mennyiségben? Pezsgőtablettában, vagy tablettában?

Válaszaitokat előre is köszöni,
pampi:)

fórum: 

hozzászólások

Ok. Normális választ is tudok ám adni :)))
Ha max. 10 kg felesleged van, szerintem 1-1,5 után lépj 2-es fázist.
Érdemes mielőbb átlépni az új fázisokba, mert azokban is megy a fogyás...ezt nyugodtan ki merem jelenteni. Én már lassan túlfogytam magam!!!
Na a lényeg: figyeld a hab tested... fogod látni.

Este nem voltam éhes, de mivel azt olvastam, hogy reggelizz,ebédezz, vacsorázz, hát neki áltam enni, és be is kajáltam rendesen nem lesz belőle gond? Megettem 10 dkg csirkemell sonkát, uborkával, majonézzel, 1 füstlit, 1 lágy tojást. (Képzeljétek mi lett volna, ha éhes vagyok???!!!!)Szerintetek ez így normális?

Szerintem ne. Úgy el tudja venni az ember kedvét, amikor befékez a fogyás. Azért tökölök most már 5. hónapja ezzel a hülye 10 kg fölösleggel, mert nem tartottam ki. Már rég túl lennék a dolgon, ha nem magyaráztam volna be magamnak, hogy "Ó, ebben kevés a ch", meg "Na ennyi tuti belefér", stb.
Ráértem volna akkor kísérletezgetni, amikor már célsúlyomnál vagyok.
Úgyhogy ne, bírd ki, hamarosan úgyis eheted ezeket.
:)

Szia Erika! Biztos vagy benne hogy gyorsan akarsz lefogyni? Az Atkins nem villám diéta szerintem ez egy egészséges életmód.Sokat fogytál 1 hónap alatt ezért gratulálok,hamar leadod a többit is,de utánna vissza akarsz térni a régi evési szokásaidhoz? Két hét után nem voltam éhes.Aki lipolízisben van annak nincs étvágya a könyv szerint,de ezt tapasztalom is!

Szia FLO!
Őszintén szólva tisztában vagyok vele , hogy nem villám biéta , de szerintem mindenki szeretne hamar megszabadulni a feleslegétől.
tudom , hogy teljesen nem táérhetek vissza a régi evési szokásaimhoz.
De valamilyen szinten lehet nem?
Vagy a szénhidrátot egy életre el kell felejteni?
szerintem ezt azért nem lehet.
Én is tapasztalom , hogy nincs annyira étvágyam mint régen.Jóval kevesebbet eszem és hamar teltség érzetem van.Te mennyit fogytál és mennyi idő alatt.Cél???Köszönöm , hogy írtál máskor is szivesen várnám.

Szia Erika, ez valóban nem villámdiéta, fontos hogy meg kell érteni Atkins bácsi elméletét, és szemléletet kell váltani, tehát csak azoktól a szénhidrátoktól kell lemonadni amik nem jók! (ebbe belefér majd 1-2 süti is:)
De pl. nem fehérkenyeret kell majd venni, hanem teljes kiörlésű, barna kenyeret, vagy ha eszel krumplit, akkor ne zsíros hússal, vagy egyáltalán ne azzal edd, vagy barna rizst egyél a hagyományos helyett! Ilyesmire gondolok.
A bevezető szakasz 2 hét de még ezek után van 3 szakasz, összesen ez kb mésfél hónap ha jól sejtem. (de ezt még nem tudom, mert csak az elsőben tartok:)
Bodsa

Szia Erika!
Nem vagyok alacsony, de van 30 kiló feleslegem de ettől független csak 15 kilót szeretnék leadni, én szeretem hogy nem vagyok egyszálbelű:) A pocim zavar, a 15 kiló egyelőre épp elég. Köszi jól bírom, szobabicajozok.
Volt egy holpontom, mert a gyomrom nem bírta a zsírokabb kajákat, de monstamra minden ok :)
Puszi:
Bodsa

Szia Erika!Hogyne szeretnénk lefogyni gyorsan,ez természetes,de tudom,ha vissza térek a csokik,sütemények,kenyerek,sült krumplik világába akkor rohamosan vissza lehet hízni és lehet az egészet kezdeni előről,akkor van értelme vissza térni a régi kajákhoz?Hazudnék ,ha azt írnám le ,hogy soha többet nem fogok enni egy kis csokit vagy egy szelet kenyeret,de mértékkel, mert óvatlan voltam és semmit nem tagadtam meg magamtól.Vissza térve rád:Mázlista!!! 62 kg-ról fogytam idáig (22.nap) 58 kg-ra. Csak 4 kg-ot sajna.Addig nem nyugszom amíg újra 53-54 kg nem leszek!Mennyít szeretnél még fogyni? Lehet,hogy az a 10 kg is lemegy elég gyorsan,nincs nagy anyagcsere ellenállásod.Szerencsés vagy bérmit írsz is!!!!!

Hahó mindenkinek!!
Tegnap bűnöztem egy keveset, egész pontosan kb 1 ek rizst és 4 szem sültburgit. Reggelre a szép erősen lila csíkom éppen csak hogy rózsaszín lett. Ezek szerint ez ennyit számít... Most hogy tudok gyorsan visszalendülni ketózisba? Ne egyek? És még mindíg stagnál a fogyás, már több mint 1 hónapja.

Úgy tűnik nem nagyon érted még az Atkins diéta lényegét. Éhezéssel nem érsz el ketózist. És siettetni sincs értelme. Egyszerűen csak segíts rá egy kicsit. Ez annyit tesz, hogy kicsit egyél zsírosabban, mint eddig. Pl. egyél császárszalonnát, töpörtyűt, kakaós vajat.
A stagnáláson pedig még 1 hónap után ne aggódj. Nemsokára ki fogsz belőle billenni, csak tarts ki.
Egyébként az anyagcseréd rendben van?
Mert ez pl. lehet ok.

Az a helyzet, hogy az anyagcserém a diéta kezdete óta baromira belassult, és még ezek a csodateák sem csinálnak velem semmit.
Azt mondod a kakaós vajat azt lehet enni? Akár minden nap is? Nekem ez olyan furcsa, hogy azt a tömény vajat lehet, de ha te azt mondod, akkor eszem. Végül is majdnem csokitorta :o) Amit ugye szeretek (nék)!

Sziasztok! Én ma kezdtem és elég bénának és elveszettnek érzem magam... Sok mindent elolvastam (mindent amit találtam pontosabban :)), de még így is gondban vagyok a mai menümmel kapcsolatosan.
1. ittam egy pohár tejeskávét reggel- ha nem eszem semmi szénhidrátos dolgot akkor még így belefért?
2. Az olivaolajjal sütött rántottámra tettem vegetát- Nagy gond ez? A fűszerezéssel kapcsolatban vannak tíltások?
Köszi a segítséget,
mmia

szia! az első szakaszban a tejet sajna ki kéne lőnöd, inkább tejszínnel idd a kvt, de a kv sem túl szerencsés, mert szénhidrát- éhséget okoz. éhes leszel tőle. próbáld ki, hgy kv helyett zöldteát iszol. energizál az is, és egészséges. a vegetával sztem nincs baj, max. az E- k miatt, amit más kajából sem tudsz kivédeni, mert ugye belerakják. sok sikert, és eredményt, meg jó evéseket! ja, a napi 20g az legyen meg ch- ból! arra figyelj. mert éhezni nem szabad!
bodza

Köszönöm szépen :)), ma már csak 2 kortyot ittam a tejeskávémból, a többi ment a vizslámnak. Ha lehet még egy kérdésem, szerintetek létezik, hogy egy kb. 10 cm-is uborkadarabban csék 2 szénhidrát legyen? A táblázat szerint ugyanis 100 gr-onként van kettő, és én találomra levágtam egy nagy darabot, lemértem és kicsivel több mint 100 gr. Ezek szerint 1 kiló uborkát megehetnék naponta? ez nekem gyanús :((

Sziasztok!
Légyszi nyugtassatok meg, vagy bíztassatok, hogy fog ez menni. Én 3 hete csinálom az Atkinst és jelentős fogyást nem tapasztaltam. Néha egyik napról a másikra fél kiló ide vagy oda...
Szerintetek be fog indulni? Nem baj, hogy még nem kezdtem el DRASZTIKUSAN fogyni?
Légyszi mondjátok meg, hogy köztetek is volt-e olyan, akinek több idő kellett még akár az első 3 kilóhoz is.
Nagyon betartom a szabályokat, eddig még semmit nem szegtem meg, jegyzetelem hogy mikor mit ettem, járok tornázni, rásegítek az anyagcserére teákkal...
Nem akarom feladni, csak jól esne néhány bíztató szó.
Köszi
Zitt

Szia Zitt.
Elég érdekesnek találom, hogy szigorúan betartod a diétát, és nem fogytál, mondjuk olyan drasztikus fogyásra ne számíts, de az első 2-3 hétben nagyon könnyen mennek a kilók 2-3 kg,és utána általában megtorpan és stagnálás van.Mondjuk olvastam már itt a fórumon olyat aki szintén nem fogyott a bevezető szakaszban.De ne add fel mindenképp csináld tovább szerintem be kell indulnia.Különben hány kilót akarsz fogyni, mennyi a kezdő súlyod?

Szia!
73 kiló vagyok, és 170 cm, 58 szeretnék lenni.
A drasztikus fogyás hiányán egy okból nem vagyok meglepve, mivel valamilyen fogyókúrát mindig csinálok, csak nem konzekvensen... kenyeret nem ettem eddig sem, és az Atkins előtti elmúlt 1 hónapban délelőtt gyümölcsöt, ebédre-vacsorára pedig salátát, zöldséget ettem.
Nem akarom feladni, sőt, nem leszek akkor se elkeseredve, ha csak havi 1-2 kiló megy le, mert hosszútávra tervezek ezzel az életmóddal, de örülnék, ha egy kicsit nekem is lenne olyan sikerélményem, mint itt sokatoknak, hogy húúú de jó, beindult. Szóval úgy érzem stagnálok az első perctől kezdve, na jó, talán egy kiló lement.
Ami pedig a szigort illeti, egyetlenegyszer értem el a 18g-ot, előtte leginkább 15 körül mozgott a napi CH bevitel. Miért mondanám, ha nem így van ? Egymás közt vagyunk...
Erre mit gondolsz?

Szerintem akkor Te is abban a cipőben jársz amiben én, mintha rám lennének ragasztva akilók és csak nem akarnak menni pedig volna miből.Nem azért kérdeztem mert nem hiszek neked.
Én mostanában arra is gondolok mivel én is sokat mozgok, hogy ez sem igazán jó megoldás, mert azt veszem észre,hogy keményednek az izmaim(már ha annak lehet nevezni) és a súlyom meg nem csökken.Én február óta csinálom a diétát keményen tornázom és csak 8 kiló ment le, igaz néha vétkezem de magamhoz képest tudom hogy ez nálam óriási eredmény,mert önerőből még soha nem fogytam ennyit,sőt az is csúcs hogy tartom a súlyom.

Hááát, lehet.
Én is elgondolkodtam persze, hogy mit csinálok rosszul, de ennél jobban már nem tudom betartani - őrlődök a két véglet között, hogy enni vagy nem enni, rendszeresen vagy inkább mégse...
Én hiszek benne, hogy fog ez menni, csak induljon be... drukkolok neked is.
Az ismosodás pedig jó, de én sem nagyon szeretem a gondolatot, hogy esetleg hamarabb izmosodom, mint fogyok... mert most fogyni akarok és csak aztán szálkásodni...

Sziasztok!
Én abszolút kezdő vagyok, még csak ismerkedem a diétával. Jelenleg a Norbi-féle diétát csinálom, de arra gondoltam, hogy kipróbálom az Atkins-diétát is. Félek, hogy nem tudom pontosan kiszámolni a szénhidrát tartalmat. Ti hogyan oldottátok meg a kérdkést?

Sziasztok!

Azért írok, mert szeretnék helyesen táplálokzni meg persze fogyni, mint mindenki más. 158 cm és 55 kg vagyok, és úgy gondolom le kéne adnom pár kilót, ám nem tudom hogy kezdjek hozzá 16 éves fejjel a dolognak.
A helyzetemet sokminden nehezíti pl az, hogy sok diétába és fogyóókúrás tippekben olyan ételeket sorolnak amiket vagy nem szeretek vagy nem érek rá elkészíteni, mert pl reggel suliba megyek, és nem érek rá omlettet készíteni magamnak reggeli gyanánt. Ráadásul napközben az óráim között csak 5 perces szünetek valamelyikében érek rá enni, azaz nem igazán tudom megvalósítani a napi ötszöri evést egyenlő időközöket kihagyva az étkezések között.
Iránymutató tanácsot kérnék valamint egy könnyű megfelelő étrend összeállításához kérnék segítséget.

Kedves Lyra!
Olvastam a kérdésed.
Olvastam azt is, hogy még csak 16 éves vagy.
Tudom, hogy 16 évesen is szupercsajnak akartam kinézni, de ennyi idősen még igencsak fejlődésben van a szervezet.
Szerintem kezdetnek próbáld meg, hogy minimálisra csökkented a liszt fogyasztását -kenyér, tészta stb- és teljesen elhagyod a cukros-szénsavas üdítők fogyasztását.
Én azt mondom e kettő segítségével és rendszeres torna segítségével pontosan elegendő figyelmet fordítasz magadra.
Ha jól sejtem még tanulsz.
Én megcsináltam a diétát és tartom is a súlyom, de erős önfegyelem nélkül nem megy.
Nem lebeszélni akarlak róla, de tanulás mellett, fejlődő szervezetnél én nem ajánlom a teljes mértékű diétát.
Amondó vagyok a fenti két dolog lecsökkentésével, persze a kólák kilövésével, kevés édességgel is végig lehet csinálni...
Gondold át.
Üdv.

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára