Sziasztok!

Reggel bukkantam rá erre a fantasztikus holnapra, és tátva maradt a szám! :) Nagyon köszönöm a honlapgazdának a sok információt.

Én most szeretném elkezdeni az Atkins-féle diétát. Kb. 30 kg feleslegtől szeretnék megszabadulni. Eddigi fogyókúrás tapasztalataim csak és kizárólag a kcal-számolgatásos módszeren alapulnak (sok zöldség, gyümölcs, semmi zsiradék, liszt, cukor). Legnagyobb eredményem a tavalyelőtti 29,5 kg leadása, amiből azonban sajna már 20 kg-ot vissza is szedtem, úgy egy év alatt.:(
Kicsit fura nekem még ez az egész, és több mindent nem értek. Légyszíves segítsetek ki, ha tudtok! Például mit jelent az, hogy egy csészényi zöldség? Nekem többfajta csészém is van... :-S
Lehet azt, hogy ha én ki nem állhatom a karalábét, de imádom a zöldborsót, akkor abból eszek 1-1 csészényit, vagy célszerű keverni?

A "Hasznos információk" résznél azt olvastam, hogy a csirke melle helyett egyem a combját. Hááát... nem akarom rögtön megszegni a szabályokat (sőt!), de tényleg ennyire számít, hogy melyik részét eszem meg? (Ha választani lehet, akkor inkább a mellét enném!;)

És még egy kérdés: milyen vitamint, és főleg milyen mennyiségben? Pezsgőtablettában, vagy tablettában?

Válaszaitokat előre is köszöni,
pampi:)

fórum: 

hozzászólások

A cukorkára gondolsz? Én sem tudom, milyen édesítő van benne, most csak rágó van nálam, várok még egy kicsit, hátha valaki tud biztosat mondani, hogy lehet vagy nem (1. szakaszban), aztán egyet megpróbálok, mert ez szinte kibírhatatlan. :-((

Szia Baxo,
Én úgy tudom, hogy a bevezető szakaszt nem szabad csinálni se terhesség, se szoptatás alatt.De én biztos nem csinálnám, ha szabad ha nem.
Szerintem annyit tehet, hogy kihagyja a fehér lisztből készült ételeket és a felesleges cukrokat, édességet.
De kell a gyümi és a tejtermék is.
Úgyhogy szerintem egy kiegyensúlyozott csökkentett szénhidrát tartalmú táplálkozás belefér, napi sok kicsi és sok fehérjés kevés szénhidrátos étkezéssel.
De nem vagyok dietetikus, úgyhogy ezt inkább vele kéne megbeszélnie.

Semmi esetre se csinalja! Terheseknek, szoptatosanyaknak tilos. De igaza van Rozinanak es Hoxanak, a ch minosegere oda tud figyelni. En 32 hetes terhes vagyok, az orvosom kb. a 20. hetnel kozolte, hogy nem kene tobbet hiznom, mivel ekkor mar 10 kg-mal tobbet nyomtam a starthoz kepest. azota az orvosom allandoan dicser, mert a 12 het alatt 1 kg-ot hiztam ugy, hogy a baba sulya a felsohatart surolja, tehat kicsit nagy is.
En napi 180-200 g ch-t fogyasztok, persze nem cukrasztermekekbol. Fo eledel a gyumi, zolcsi, sajt, pipihusi, marhahusi, hal, tejszin, kis tej, natur joghurt, tejfol. Hatalmas steak-eket nyomok be sok joghurtontetes zoldsalival. Mennyei....

Pepe, a fruktóznak nem a ch-tartalma a baj, hanem az, hogy cukor. Megdobja a vércukrot, és ha rendszeresen használod, az életben nem kerülsz ketózisba. Ha az Ezerédesben másodikként van felsorolva, az kicsit jobb, mert a kkor több a ciklamát, és kevesebb a fruktóz. De ha Bevezetést csinálsz, szerintem mindenképp tedd félre, míg legalább a 2. fázisba nem érsz.

Hé, csajok! Atkins azt mondja, hogy a FOGYÓS fázisokat nem szabad terhesen és szoptatósan. De ha az "életfogytiglant" :) csinálja, az is Atkins! És az tök jó! A barátnőm terhességi cukorbeteg volt, 100 gramm fölé nem ment naponta a CH-val, és az orvos írta elő. Úgyhogy biztosan nem árt. Amúgy meg a szoptatással pont az a baj, hogy anyuci teletömi magát CH-val, és a gyerkőc meg tele lesz tejcsivel, mint a lufi, viszont éhes, mert táplálékot, azt nem sokat kapott. Nem vagyok dietetikus, de a szoptatás ugyi még az ősidőkből származik, amikor Rákóczi túrósnak és Happy Day 100%-osnak még híre-hamva sem volt. Szerintem nagyon jó lesz a bébinek, ha anya kiüti a finomított szénhidrátokat. Egyen sok zöldséget, kis gyümit meg magokat a fehérjék mellett, a lényeg, hogy legyen rost is, zsír is. Nyilván nem finom a keton az anyatejben, de a 4. fázist szerintem nyugodtan.

Megnéztem tegnap van benne fruktóz vagy valamilyen -óz végződésű.
De találtam egy másik fajtát, csak nem lehetett kártyával fizetni. Úgy néz ki, mint a Canderel, de valami S-betűs és a Herbaházban lehet kapni.
De hétvégén veszek és beszámolok róla (csak ciklamát és szaharin van benne)

Szerintem van.
Véleményem szerint délelőtt érdemes zabálni. Sokkal gyorsabb a szervezet anyagcseréje.

Így próbáld elosztani:
Reggel: 20% nálam 8 óra
Ebéd előtt 60% 11-13 óra
Ebéd 10% 14-15 óra
uzs 5% 16 óra
v 5% 18 óra

Nekem bevált.

tyű, ezt így nehéz lesz, d elagalább tudom
nem reggelizem sajna, de ez világ életemben így volt
a mukahelyre egy adag ebédet viszek, tehát ott nem oszhatom egy ebéd előttre, és egy ebédre, ahogyan írod
és utána csak este 6 körül jutok újra kajához, mert előtte munka

A bruttó ch van a csomagoláson feltüntetve, amiből ha levonod a rosttartalmat, megkapod a nettót. De mivel nem kapkodják el a zacsira, dobozra ráírni, hogy mennyi rost van benne, egyszerűbb, ha az AJÁNLÓ-ban található ch táblázatot használod.

A bruttoban benne van a netto ch-n kivul a rosttartalom is, ami a szervezetnek emeszthetetlen, tehat ahogy bement ugy ki is jon. A nettobol az mar ki van vonva. Sajna nagyon keves termekre irjak ra a rosttartalmat, de pl. a hazipatika.hu-n talalsz remek tablazatot, itt hozzavetolegesen megtudod a netto ertekeket.
A nettot kell figyelembe venni, de ha csak brutto erteked van, biztos ami tuti, ugy szamold!

Még egy kérdés: szerintetek nem eszem sokat?
Ahogy olvasgatok reggelire 1-3 tojásból rántottát esztek, ebédre 1-2 virslit, vacsira 10-20 dkg húst+10 dkg zöldség. Én ehhez képest már benyomtam mind a 6 szelet sült húst, amit egész napra hoztam! Ha elkezdek enni, ne tudjátok meg, mi fér belém..., ha még kiszaladok a közértbe egy camambertért, az ha kcal-ban számolom, jóval 2000 felett van..., de ez atkins kaja, tehát nem hízhatok...-remélem. Szóval, szerintetek nem vagyok bélpoklos?

Atkinsben nincs mennyiségi megkötés - ha olyat eszel, amit szabad, elvileg tömheted a pocakodat. De ugye azt tudod, hogy az agyban kajálás megkezdését követő 20. percben alakul ki a jóllakottság érzése?! Én is hajlamos vagyok sokat enni(olyanból, amit lehet), de rájöttem, hogy érdemes szép komótosan, lassan enni....fele annyit sem eszem így meg, mit előtte. Úgyhogy tessék minden falatot szépen, jól megrágni! :)))

meilen:
Szia Meilen!

Bocs, hogy csak most válaszolok, de el voltam havazva.
Mivel, ha jól látom regisztráltad magad, ezért a hozzászólás előtt bekéri a beceneved, majd a beceneved és az emailben kapott jelszót.
Jövő hétre már új honlappal készülök, mert nekem sem tetszik ez a fórum megoldás, addig sajnos ilyen :(
Az új honlapon egyszer kell majd belépni, és a hozzászóláskor már nem kér többször jelszót.
Addig kitartás :)))
Hoxa

Megehetsz 2 camambert is, ha győzöd pénztárcával :)))
20g ch-t szerintem az egészséged érdekében minimum meg kéne enni, de inkább utánanézek, hogy miért kell.
Úgy tudom valaki túlzásba vitte a ch megvonást és leállt a fogyása, de ez lehet, hogy nem törvényszerű.

csütörtök - 13:41

Szerintem muszáj fogyni 0 CH-val is, mert a test a zsírt kell, hogy energiává alakítsa. Inkább az van, hogy baromi egészségtelen CH nélkül lenni hoszabb távon. Meg kell a rost, a vitamin, stb.
Én azt olvastam, hogy a kalóriát nem szabad mértáktelenül nyomni, mert ugyi akkor is elég kívülről bevitt cucc van, minek a lerakódásból égetni?? Viszont ott a Kekwick, ahol zsírt eszel zsírral, ami ugyi tömény kalória. Aki tudja, hogy van ez, szóljon!!!

Biztos???
Az kb. 10-13 bkg vaj, vagy 18 dkg szakonna...-Ez elave nagyon kevés!
Akkor én holnaptól visszatérek az 1000 kcal-os bevált normál diétámhoz, ami nem zsír, hanem mondjuk dinnye..., csoki-és mégis fogyok tőle...
Éethető a hozzáállásom, nem?

Te elolvastad az Atkins könyvet? Mert az 1000 kalóriás csokis diétáddal lehet, hogy fogysz, de hogy az egészségedre nem lesz jó hatással, az biztos. nem is beszélve arról, hogy gondolom, nem fogsz 1000 kalórián élni egész életedben... Én már lefogytam, de a 4. fázist nagyjából betartom, és bizony zabálom a gyümit, zöldséget, fincsi husikákat, pikk-pakk megcsinálom a cukormentes gyümjoghurtot, fagyit, sütit, majdnem minden reggel palacsintát eszem, és néha még kenyeret is, de nem hiányzik. Gyakran iszom egy kis bort, amúgy nem vagyok oda az alkoholért, de Etyeken, ennyi borospincével... :))) És rendkívül jól vagyok a bőrömben, ha elszalad velem a ló, pár nap alatt összekapom a bodyt. Ennél kevésbé még sosem voltam elfoglalva a súlyommal egész életemben. Azért gondold meg...

Szerintem Atkins diéta alatt sem lehet falni.
Valahol olvastam, hogy Atkins alatt csak annyi fehérjét ehetsz, amennyi a testsúlyod grammban.
A kalóriatáblázatokban, ahogy a ch tartalom szerepel, úgy fel van tüntetve a fehérje tartalom is. Számold össze egyszer próbaképpen.
Egyértelmüen látszik, hogy zabálni nem lehet, még az engedélyezett ételekböl sem.

Figyelj, egyenlőre egyél, amennyi jól esik, ha lassan fogysz, vagy egyáltalán nem fogysz (de kizártnak tartom, mert én is olyan adottságú vagyok, mint Te, csak öregebb), akkor számolgasd a fehérjét. Ne aggódj, a fogyásod be fog indulni!

Most lehet egy kicsit morbid leszek, de az a véleményem, hogy itt nemcsak diéátáról és fogyásról van szó, hanem az egészséges életmódról is. Oké fogyjunk, de ne mindenáron. Mert a karcsú test mit sem ér, ha sikerült skorbutot, vagy beri-berit begyüjteni.
Zsírt zsírral? Én nem ismerem ezt a borzalmat, de ki nem próbálnám. Szerintem itt már a hiánybetegségek miatt fogy az illetö. És a mondandóm morbid része:Végül is Auschwitzban is lefogytak. És annyiban igaza van Norbinak, hogy mégcsak nem is tornáztak. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ésszel kell a diétát csinálni, söt az sem árt, ha a sok önjelölt fitness-guru mellett a józan paraszti eszünket is elövesszük.

Oh, no! Nem tudom, melyik szakaszt csinálod, de kukoricadarát még a 4.-ben sem ennék :))) Na, szóval talán a 3.-tól próbálkozhatsz vele, de ha keményen fogyni akarsz, felejtsd el. Egyél inkább olyan Hoxa-féle proteinszeletet, annak a negyedét bevágod, rá víz, ugyanúgy tele vagy, mintha ettél volna egy csomót. CH 0,2 gramm. Állítólag.

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára