Ha volt már ilyen topik, akkor bocs.

Én ide-stova egy éve küzködök az Atkins-diétával, és most kb. ugyanannyi kiló vagyok, mint egy éve. Közben le-föl ugrálnak a kilók, attól függően, hogy éppen csinálom rendesen vagy nem.
Más okból kifolyólag csináltattam vérképet néhány hónapja, amely szerint a koleszterin szintem éppen csak egy tizeddel, de már elhagyta a normál tartomány felső küszöbét. Ez még nem keltette fel az érdeklődésemet, mert olvastam Atkins könyvében a jó és rossz koleszterinek tündérmeséjét. Ám most volt a férjem uram is vérvizsgálaton, és neki is egyetlen érték volt a normál tartomány legfelső értékén: a koleszterin, és mondták neki, hogy egyen kevesebb húst, tojást... Róla tudni kell, hogy rendszeresen sportol, a súlya ideális 180cm/78 kg, és soha semmi eü. problémája eddig nem volt. Korábban mondogatta is a férjem, hogy vigyázni kell a sok hússal, tojással, de mióta én Atkinsezek, azóta a családom is sokkal több állati eredetű fehérjét kap, és ezzel magyarázható a férjem koleszterinszint növekedése is.
Most ismét kételyek között vergődök: vajon tényleg ez-e a legegészségesebb diéta, ami űzhető? Tudtok valakit, aki egy bizonyos diétával lefogyott jelentős súlytöbbletet (20-30 kiló) és nem hízta vissza? Melyik az üdvözítő diéta???

fórum: 

hozzászólások

csütörtök - 11:03

koleszterin és a gyógyszergyárak

A koleszterin olyan adat amelyet szerintem nem érdemes komolyan venni. Papám 84 éves alacsony vérnyomás, 5 alatti koleszterin s közben agy- és szivér meszesedése van.
Közben nekem 8 volt a koleszterinem. 8 hónapig hus, zsír nélkül éltem. Koleszterinem lement 6,9-re. De nem mozdul innen. Mert, hogy a táplálkozással 10-15%-ot lehet állítólag változtatni csupán.
Közben olvastam a következôket:
http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/koleszterin.php

Minden dolognak több oldala van!

Black Mamba!

Nagyon szimpi vagy a hozzászólásaid alapján nekem (pl. pasis topik), kíváncsi lennék te hány éves vagy hány kiló, mennyit fogytál stb.
A férjem eszik CH-t is bőven, csak asszem túl sok a hús, tojás az étrendünkben.
Én nagyon le szeretnék fogyni, jó lenne már egy élhető és hatásos fogyókúrát találni. Atkinsben végülis csalódtam. 3 hónapra felfüggesztettem a nyáron, és visszahíztam 5 kilót! A francba! (Bocsi)
És én is az izületeimet is érzem (csípő) és ez is lehet valóban a húgysav miatt.

Brenda!!

Nagyon vigyázz a csípődre!!Tudod,az egészség mindennél előbbre való!Még azoknál a fránya kilóknál is!Nekem egy éve van csípőprotézisem (26 vagyok),és a műtét óta hál'Isten semmi gondom,de az azt megelőző évek...a pokol legmélyebb bugyrait megjártam.És nekem is mondta védőnő barátnőm,hogy ez lehet a helytelen táplálkozástól (14 éves korom óta küzdök a kilók ellen,és sokszor nagyon drasztikusan tettem),.Az orvosok ugyanis a mai napig nem jöttek rá,mitől ment tropára.

És hogyhogy tönkrement a csipőd? Mit éreztél? Én azt érzem időnként, hogy a csipőm vagy forgóm (?) fáj járás közben, de van hogy ülés közben is ismertem. Én 29 éves vagyok, 23 évesen még csak 67 kiló voltam, aztán 26 évesen szültem, szülés után 90 kiló voltam, most pedig 96. Szóval relatíve nem túl régen vagyok ennyire kövér, és a fiam születése után néhány hónappal éreztem először ezt a forgótáji fájdalmat.

Hát,először lépni alig tudtam,aztán már ülni is cak féloldalasan.És borzalmas fájdalmaim voltak.Kísérleti nyuszivá váltam,mindenki meg akart gyógyítani,és senki nem mondta az arcomba,hogy sajnálom,de nem megy.20 évesen kezdődött az egész,és én se voltam sokáig kövér előtte.Na,a kilóimmal aztán nem volt gond.Ilyen gyógyszer,olyan gyógyszer,a gyomrom kikészült,45 kilóra fogytam (167 cm vagyok,és eleve nem vékonycsontú...).És emberfeletti fájdalmaim voltak az utolsó másfél évben.Napi 24 órában.Sírva aludtam el,sírva ébredtem.Jaj,még most is rossz felidézni.

Szia Letty!

Elég szörnyű lehetett neked! De mitől alakult ki ez a csípőfájdalom? Azt írod nem sokáig voltál előtte kövér. Mennyi ideig? Sok húst ettél? És így protézissel ugyanolyan, mint egészséges csípőizülettel? Sportolni tudsz? Brrr! Elég ilyesztő. Remélem nálam nem ez van!

Mint már írtam,az orvosoknak fogalmuk sincs,mitől alakult ki a fájdalom.Hadoválnak mindenféle hajlamról,meg genetikai rendellenességről,dehát semmiféle vizsgálattal nem tudtak semmit kideríteni.Eleinte még röntgenen,MRI-n is alig volt elváltozás,ehhez képest nem tudtam lábraállni már akkor.Szóval nem egyszerű.És úgy is kezdődött,hogy egy este lefeküdtem makkegészségesen,másnap reggel meg fölülni se tudtam az ágyban,mert a forgóm nem mozdult.
Hát,én úgy 12 évesen híztam meg először,de nem voltam 8 évig kövér a betegségemig,mert hol lefogytam,hol meghíztam.20 kilók jöttek-mentek,kb.3-szor ezidő alatt.Szóval tök abnormálisan ettem,vagy nem ettem,erre mondta barátnőm,hogy a tápanyaghiány meg ilyesmik is vezethettek akár ehhez.Húst,azt hiszem,nem ettem túl sokat,inkább olyan normál mennyiséget.
Az alapvető dolgokat ugyanúgy elvégzem a protézissel,mint egy egészséges ember,mondjuk a törökülés nem megy,mert azért nem teljesen szabad a mozgása.Meg nem szabad,hogy rázkódás,ütődés érje,tehát futás meg ugrálós sportágak szóba se jöhetnek.Úszni,biciklizni meg mondjuk a Norbi-féle ducitornát,súlyzózást simán lehet és szabad csinálni.Mert hát futni is lehet,csak nem szabad,mert hamarabb elhasználódik.És így is max.15-20 évet adnak neki,bár ezekkel a legmodernebbekkel nincs olyan hosszú tapasztalat.Kell azért vigyázni az elesésre,leesésre is.A kórházban volt egy olyan szobatársam,akinek 2 csípőprotkója volt.Elcsúszott,és hogy védje a csípőit,a vállára esett.Mikor engem műtöttek,neki a vállába tettek épp protézist.Szegény.

Szia letty!
Sajnálom azt, ami veled történt, ugyanakkor örülök, hogy találkoztam egy "sorstárssal".
Igaz nekem még nincs csípőprotézisem, de az orvos 100%-san kilátásba helyezte. Én 28 éves vagyok, 10kg plusszal, aminek(legalább is szerintem) a fájdalmamat köszönhetem a csípőmben, térdemben. Valószínű, hogy előbb-utóbb előjött volna afájdalom, mert a csontom nem illeszkedik rendesen a tokjába, így folyamatosan kopik a porc.
Azért is kezdtem el fogyózni, hogy legalább plussz kilókkal ne terheljem a csípőmet.
Mi lesz veled 15- 20 év múlva, amikor lejár a protézis szavija? Kapsz másikat?aztán 20 év múlva megint? Szép kilátások...
Kitartás.

Szia!

A szervezet működéséhez szükség van, fehérjére, zsirra és napi 1o dkg.Ch-ra.

Mi történik akkor ha nem viszed be a kellő mennyiségü CH-t?

A szevezeted okos, megszerzi magának a kellő mennyiséget és itt tévedett Atkins nagyot amiről már hallani ha olvasgatsz a net-en..tehát először az izomból állit elő Ch-t és utána nyúl csak a zsirhoz.A sok állati eredetü zsir pedig nagyon káros, jó zsirokra van szükség azaz telitettlen zsirokra.

A másik, hogy naponta nem tudsz hizni, 05-vagy akár 1 kg.-ot.A zsir és a Ch rengeteg vizet köt meg, ez pár nap múlva kiürül, de nehéz a fogyás akkor, ha a zsirsejtet viz veszi körül.

A koleszterinről röviden annyit:hogy a máj termeli 8o%-ban, táplálkozással csak 7-8%-ot tudsz emelni rajt.Egy koleszterinérték nem mondd semmit, mellette ami fontos: a testsúy normalizálása, a rendszeres mozgás, a HDL szint emelése/tojással..nekem orvosok javasolták és bejött/ és a trigliceridszint alacsonyan tartása a fontos.Dr Lenkei Gábor előadását hallgattam, a kolbászos tojás szinte löki a koleszterint kifele, bizony vannak emberek akiknél nem akar kiürülni a szervezetből.

Brenda! Létezik módszer amivel csodálatosan lehet fogyni..visszahizás nélkül..csak az a kérdés mire vagy képes a cél érdekében?

Egy hétre elutazom utána szeretnék formásodni, mert hiába adtam le 18 kg.a csonton lötyög a hús..itt-ott lötyög háj, lóg a tricepsz..szóval nem tetszik aki a tükörból visszamosolyog rám.

A táplálkozás egyszerü a napi 15 perc mozgás nehéz de ha én megcsinálom 5o évesen akkor más is képes rá, csak akarni kell.
Rajt vagyok a módszeren múködik..de csak együtt a mozgás és a táplálkozás nem választható szét.

Szia Brenda!
Az én leleteim sem lettek túl fényesek, az én koleszterinem is kicsit magasabb volt,és a húgysav is.
sajna a koleszterint nem választotta ketté vizsgálat szempontjából a dokinéni, így azzal nyugtattam magam,hogy biztos a jó koleszterinem a magas.
Viszont a húgysav egyértelműen a húsevés számlájára írható. Ezért is hagytam abba, no meg azért mert már az izületeim is nagyon fájtak, és már nem is bírtam az étrendet sem.
Úgy gondolom, hogy annyira általánosítani sem lehet.Van, hogy egyes embereknek bejön és van akiknek nem ez az étrend.
Próbáld meg kikísérletezni, hogyha kicsivel több ch-t eszik a férjed,hogy hogyan viselkedik a szervezete.
A dokinéni nekem azt mondta, hogy vezessem be a magvas kenyeret, és több zöldségfélét egyek, hogy a húgysav értéke csökkenjen.
Tehát nem azt mondta ő sem,hogy essek neki a tésztának...stb.

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára