Csak most regisztraltam, es a temakat vegignezve nem talaltam olyan temat, ahol mi fiuk megoszthatnank a tapasztalataink a fogyasrol, talan nem "macho" de a kilokat ertve hasznos. Itt Ausztraliaban is tagja vagyok egy itteni forumnak. mostmar elertem a Forum Guru fokozatot, de amikor ott inditottam hasonlo topicot, a csajok letamadtak, hogy a fogyas a lenyeges nem a nem(ferfi/no) ne legyek soviniszta diszno.(valoszinu egy feminista "diszno" irta ezt), remelem nem lesz hasonlo tapasztalatom itt is.En az elmult 1/2 ev alatt 34 kilot fogytam, es meg tovabbi 20 kilot tervezek fogyni. Errol az a soviniszta orvosom is gondoskodik hetente!!!!!!! Ennyit rolam, kivancsian varom a ferfitarsaim jelentkezeset. Elnezest az ekezethianyert angol betus keyboardom van csak, ugyebar itt Ausztraliaban nem surun arulnak magyar keyboardos computereket.

fórum: 

hozzászólások

SZia!

Én lány vagyok, csak gondoltam :) Gartulálok az eddig eredményeidhez, és további kitartást kívánok a további minusz 20 kilóhoz! Hogy sikerült lefogynod ennyit, ilyen rövid idő alatt? Nem látszik meg a bőrödön? Ez retgeteg, hallod! ;)
Ügyeskedj! Drukkolok!
Tornázol vagy eddzel is mellette, vagy csak diétzol?
Üdv! (Anita Flordiából) :)

Hi Anita,
persze hogy nem es igazan aranyos es kedves volt a hozzaszolasod.Mint irtam nem vagyok soviniszta diszno.Koszi a jokivansagokat, dolgozom rajta.(a 20 kilon).
Valaszok a kerdeseidre:
- Igen, sajnos latszik a boromon osszerancosodott, de a jo hir, hogy egy ido utan, csak ahogy kitagult, ugy ossze is fog huzodni.
Ez a fogyas gyorsasaganak fuggvenye, ezert is hagytam fel evet a 34 kilora, hogy a szervezetem nek es a boromnek legyen ideje, es kovetni tudja a valtozast.
Ezenkivul a Simple Fibre nevu fibret mikndig beleteszem a shake-be, amiben a bor rancait eltunteto fibre van.Tudtad-e, a friss zoldseg es gyumolcs fenyesse teszi a bort? A legosibb eredendo irott bizonyiteka a Bibliaban talalhato a Daniel konyveben, ahol a zsido ifjak nem ettek hust csak zoldseget es vizet(!)latod a viznek is mar akkor is fontos tulajdonsaga volt, es 10 nap utan szebben es jobb borrel neztek ki mint a tobbiek akik mai szoval elve nem dietaztak.(OLvasdd el:Daniel 1:3-15-ig verseig).
A fogyasom az Atkinson alapulo shake-k ivasa napi,2x3x,Tony Fergusonnak hivjak azt a aussie patikust aki kifejlesztette, es most jo uton van a milliomosi statuszhoz,mert annyira sikeres.Es persze a ketozison alapul, a shake-ben az osszes vitamin es mineral+ omega 3,6 olaj benne van, es tej nelkul csak 200 ml vizzel kell felkavarni,ami a legfontosabb, TELIT A SHAKE, van benne csirkehus krem leves(magyarul hulyen hangzik , de angolul:chicken cream soup, talan tobbet mond, leven Floridabol irtal).De termeszetsen, csoki, vanilla, eper, butterscotch(ami a kedvencem). ehhez szedem az, un, low carb multivitamint es minralt amiben chromium van napi egyszer reggel.
Persze tornazok ez aranyszabaly, epp Tony tanacsolta, ha dietazoll, DE NEM FOGYSZ,ennek csak egyetlen oka van,nem mozogsz, nem tornazol!!
Es ez aranyoigazsag, minden nap 1 es fel ora torna,(meg szombat es vasarnap Is!!!,epp most elotte allok) 30 perc gyaloglas, vagy exercise bike, 30 perc sulyemeles(100x fel le), 30 perc torna, amiben ab, push ups60,sit ups 100,gym ball, es epp toletek az Usa-ol egy Tim Michaels nevu uriembertol vettem kemeny 50 buck-ert az un quadmakaer, ami egy ramp, es a gravitacio elleneben dolgozol, es piszkosul fajdalmassa teszi a combizmaidat, az elso gyakorlat utan pedig csak 5x csinaltam 1 hetig csak vanszorogni tudtam!!!
Gondolom mivel ezen a forumon vagy, nem azert mert csak kivancsiskodsz, hanem mert fogyni akarsz.Ha, igen, akkor neked is sok sikert, es foleg kitartast kivanok,es remelem amiket leirtam fog tudni segiteni neked is a fogyasban.Hidd el most nagyon jo erzes, amikor az emberek megjegyzik ,hogy mennyit fogytal, mi fiuk is(tulsulyosak) vagyunk annyira hiuk mint ti, es eppugy jolesik az ilyen iranyu dicseret mint nektet.
Meg egy fontos dolog segitett a fogyasnal, ezzel kellett volna kezdenem, leven odaszant keresztyen( nem csak vasarnapi!) nagyon sokat segitett az Istenhitem a pozitiv megvallasom, es minden edzes ELOTT az Imadkozasom, kerve Isten aldasat es kitartasat az edzesben a fogyasban, az etkezes elotti ima altal az etelek megaldasa altal, annak hatekonysaga, ES TELITETTSEGE, elsosorban segitettek a fogyasban!!!!!!!!!!
Azt hiszem minden kerdesedre, elegge kimeritoen valaszoltam,
Udv,
Csaba Ozland-bol(Australia),mivel Floridai vagy tudom ,hogy erzel ott mivel en Brisbane-ben lakom, ahol hasonlo szep es paras meleg van mint Floridaban.

Szia!

Én egyáltaklán nem tartom sovinisztának azt, ha külön topikot nyitsz fiúknak! Egész más a szervezetetek, testfelépítésetek, másként álltok hozzá a kúrához és a legfőbb, hogy hamarabb fogytok!:)))))
Sok sikert kívánok a továbbiakhoz!

Csak shake-t iszol, semmi mást nem? Azt hogy lehet bírni, mármint az evés nélkül?

Üdv, g (Budapestről:))

Koszi, Gabi,
Meg vannak rendes nok is!
Hat igen a" sokkal hamarabb fogyunk", volt ami kiboritott noket itt /Au-ban, de hat csak a tenyt irtam, nem minositettem ezzel senkit.
Persze, hogy eszek, ketszer is, hust(persze grillt, es sovanyat) zoldsegeket, kiveve sargarepat, es zoldborsot(sok cukor, es a kemenyito tartalma), kefirt, crispbread-t,gyumolcsot, rikotta sajtot, es jam-t, de edesitovel, es nem cukorral.
Koszi, kivanok neked is sok sikert, ha fogyozol, ha nem akkor? nem tudom
Udv,Cs.

Ja jó, ha eszel, akkor megnyugodtam!:)))
Én mindig szerettem is enni .s az én diétámban lehet jókat, csak ugye a ch-t hanyagolni kell (South Beach Diéta), de rájöttem, nem is kell nekem a krumpli, rízs, fehérkenyér, anélkül is jól elvagyok. Én már nagyjából elértem, amit akartam, de kemény meló megtartani, azt, amit elértem. Mindig figyelni kell!

Hat igen, ha jol meggondoljuk az egesz etkezes, csak szokas es beallitottsag kerdese.Az aussiek nem esznek levest, kiveve telen, de csak affele snack-nek, es teljesen mas osszetetelu, mint amit mi nevezunk levesnek, es fozeleket pl. egyatalan nem ismerik, es jol megvannak nelkule elvezik az eletet, es az eteleket, amik elegge egeszsegesek, mivel sok a zoldsegkoretjuk. En leves nelkul el sem tudtam kepzelni egy etkezest. Ma mar az lenne a furcsa, ha levest is kene ennem.Az aussiek nem esznek kenyeret az etelek melle, mint mi magyarok, ez is furcsa volt. Ma mar en is leszoktam errol.
Tehat a kenyereves,krumpli, rizs elhagyasa is szokas kerdese, miutan elfelejtjuk az izet, es a szagokat( ez a nehezebb=friss kenyer illata?!) de egyszer megtortenik, es attol fogva nem zavar.

Szia!

Akkor ők nincsenek úgy elhízva, mint a magyarok?
Itthon ez már néppetegség, de kezd terjedni az egészséges életmód, szerencsére:)))

Én továbbra is imádok enni, csak liszt helyett szójalisztet, zabkorpát és ritkán teljeskiőrlésű lisztet használok. Mindent tudok ezekből készíteni és ha étterembe megyek, akkor salit, és rostonhusit eszem!

De igen, mert sajnos a junk food( szoszerint szemet etek, de ertektelent, es hizlalot jelent ebben az esetben) a Big Mac, KFC, es a tobbi gyorsetkezde, nagyon divat, es hat ugyebar az nem fogyaszto...... A legujjabb problema az elhizott gyerekek riasztoan no a szamuk, a mar fentebb emlitett okok miatt.Sot a korhazaknak is be kell rendezkedniuk (itt) a sulyos betegekre, 400 kiloig keszitenek egyakat WC, szelesitett ajtokat.Szmoru, az aussie forumon egy holgy most kezdte 250 kilo es fiatal.

Hú, akkor az Ausztálok is olyanok, mint az amerikaiak? 250 kg, az nagyon durva! Az már kész öngyilkosság, nem?
Itthon is egyre több a túlsúlyos gyerek ám és borzasztó, hogy ez már tendencia. Mikor én gyerek voltam, szerintem még nem volt ennyi kövér gyerek.

Hello Cooper,

en is remelem ,hogy aktivabb lesz, mint az ausztral parja, ahol, lanyok/asszonyok biztatnak, ami igazan szep, de nem szep, hogy tudom vannak fiuk/ferfiak is ott, csak vagy lustak, vagy valahogy "lanyos" dolognak tartjak, magukrol/bajukrol irni, vagy egyatalan forumozni. Pedig maguknak segitenenek, mint ahogy nekem is segitett, segit a tanacsok, biztatas. Most az ausztral forumon felraktam az elhizas elotti, es a mostani kepem, ugyanabban a nadragban, az utobbiban persze tartanom kellett kezzel ,hogy latni lehessen mennyi is, es hogy nez ki 34 kilot fogyni. Sovanyan nem voltam ennyire nepszeru a lanyok/asszonyok koreben mint most!!!
Talan a ferfitarsaim is ezen a modon kapnak egy kis biztatast. Es hat nem gyozom hangsulyozni a mozgas fontossagat. Az okosok kideritettek, hogy a torna/edzes ugyanazokat az enzimeket szabaditja fel a szervezetben mint amikor csokit eszunk, es utana nagyon jol erezzuk magunkat.(Nem mondom, ha valaszthatni lehetne, a csoki egyszerubb, es fimomabb lehetne, de hat akkor fuccs a dietanak!).

Szia brizzy!
Ez tetszik....soványan nem voltál annyira népszerű a gyengébbik nem képviselőinél :-)))
Az én kedvesem is nekiállt valami fogyónak, fogyott is, de nekem hiányzik a puha hasikája :-/
Nem volt különösebben kövér, de volt húsika a csípőjén, combján, hasán..
Biztos, hogy bennem van a hiba, de én pl.nem gerjedek a kockásokra, mondjuk a csüngő hasúakra sem...

Sziasztok! Tök fura olvasni, hogy pasik is szenvednek a fogyókura relytelmeitől:)

Egyik nap valamelyik csatornán láttam egy műsort, amiben, egy 17 éves amerikai srácon végeztek el gyomor bypass műtétet. Lényege:leválasztották a gyomrának kb 60%-át, és a vékonybelének is több mint a felét leválasztották egy nagyon rövid szakaszt hagytak meg csa az emésztésnek. A gyerek 17 évesen volt 180 kiló....az anyukáján előtte nem sokkal ugyanilyen mütétet hajtottak végre. Ami mellesleg életveszélyes.
Kérdem én, a szülő miért nem figyel oda a gyerekére? Azért az a 180 kiló nem két nap alatt jött össze....És ami a röhej, hogy utánna a gyerek nem tartotta be az előirt diétát és gyaskorlatilag az életével játszadozott...persze ez könnyebb volt, mit keményen diétázni.

Latod Lujza, valoszinu ezert nem is jelentkeznek ebbe a temaba a ferfiak, mert cikis nekik beszelni a problemakrol, tudjuk, hogy nemcsak nekunk, hanem a holgyeknek is furcsa errol beszelni, igy meginkabb nem szolnak hozza.De nem adom fel a remenyt!!!! Ilyenkor amikor valaszolok, valoszinu ti meg alusztok otthon, 9 oraval elorebb vagyunk itt az otthoni idoszamitashoz kepest, igy mindig kisse megkesve jon a valaszom.
kisgenek valaszolva, igen ebben sajnos hasonlo az amerikaiakhoz, csak ezt soha ne mondd az ausztraloknak, nem szeretik (semmiben) ha az amerikaiakhoz hasonlitjak oket. Mondjuk a mi akcentuk teljesen elter az amerikaitol es az europai angoltol is kiejtesben es nemelykor meg nyelvtanban is.
Na de visszaterve, remelem, ferfitarsaim is megbatorodnak, a Cooper vette is mar a batorsagot, csak igy tovabb.......

Brizzy!

Remélem tudsz nekem segíteni, feltennék néhány kérdést (nem egyszerre). (természetesen ezek a kérdések nem csak Brizzynek szólnak, aki tud légyszi segítsen)

Kérdés: néha szédülök ez miért lehet,szerintem nem eszek eleget, de ha nem eszek eleget akkor miért hízok?

Mit is eszek : ( csak ezt kívánom és mást nem eszek akármilyen igénytelen is)
Reggeli : Párizsi szeletek + kávé+ multivitamin pezsgőtabi
10 órai kávé
Ebéd : zöldség (mexikói mix) + párizsi+ kávé
Vacsi: párizsi szeletek (ez mindig 6 előtt van) + kávé( ha még megyek vakahová)
Az utolsó napokban este 1-2 üveg sör vagy bor, vagy álánátur víz ( 0 bubis)

Kérdés 2 :
napi mennyi kávé lehet veszelyes 120/60-as vérnyomásnál?

Előre is köszi!

Cooper

Szivesen segitek Cooper, amiben tudok.
En si szedultem, de ennek a magas vernyomas volt az oka, ami egyebkent a fogyassal aranyosan csokken, ezt az orvosom is bizonyitotta, na meg en is mindennap ellenorzom magamnak.Szerintem a te vernyomasod teljesen normalis. Itt tobb orvos is megerositette, na meg a napi mereseim is igazoltak, hogy a vernyomasnak es a kaveivasnak semmi koze egymashoz, tudom otthon az orvosok maskepp gondoljak, de hat ez bizonyul igaznak.
Ami azonnal szembeotlott a dietadnal, se zoldseg, se gyumolcs, en is szedek tobbfele multit is, de a friss zoldseget gyumolcsot semmi nem potolja.En azokba a zacsos levesekbe rakok friss zoldseget, amihez csak forro vizet kell onteni es altalaban 97-98 %-s fat free( ennyi zsir nincs benne).Miutan felontottem vizzel a levest, utana vagok bele MINDIG petrezselymet, zeller szarat jo sokat, alfalfalfat, ami hagyma, fokhagyma es chive-val van keverve ( nem tudom otthon lehet-e ezt venni, itt a zoldseg reszlegben aruljak a shopping centre-ben),fokhagymat frisset egy egesz gerezdet torok bele, es egy csomo chillit, vagy otthon az eros paprikat, ha nem szereted, akkor a nem csiposet, bar a csipos FELGYORSITJA a METABOLIZMUSODAT nagy mertekben!!!!
Este megeszek 1 nyersuborkat nagyon KEVES SOVAL, friss paradicsomot, 1 mandarint, vsgy 1 almat(alma jobb,mert az aznapi koleszterolodat 1 alma teljesen kozombositi, es tisztitja a fogaidat is!)
Zoldseget ehetsz amennyi beled fer, parolva nyersen, hidd el eloszor utalatos, de 1-2 het utan nem csak termesztes lesz, de SZERETNI IS FOGOD!
Arrol nem is beszelve, hogy az egesz kozerzeted sokkal energikusabb lesz, a holgyek bore ( es a mienk is a pattanasoktol) szepul, es a fogyasnal fellepo bortagulast segit eltuntenti. Azonkivul legalabb 2 liter viz!!!!!!!Ha utalod a vizet, mint en is(bar a tornalal=1 1/2 ora naponta) csak ugy dontod magadba, akkor igyal gyumolcsteat de ne cukorral , csak lime-al(nem tudom a magyar nevet, de olyan mint a cirtom, csak zold a kulseje, viszont nem olyan vad savanyu, es csodalatosan finom ILLATA van).A kavet csak reggel es delben iszom, igy este jobban elalszok.

Szia Cooper!

Nem túl egyoldalú a táplálkozásod? Pl ehetnél még roston csirke, vagy pulyka mellet, virslit, tojást bármilyen formában. Miért csak ezt kivánod? ehetnél sajtot is, meg sokféle salit!
Iszol elég folyadékot? 2-3 liter a szükséges napi. Ahogy a kávé mennyiséget elnézem, nem semmi? :)))))))) A kávé amúgy vízhajtó hatású. Mennyire erősen iszod a kávét? A napi 3 nekem is megvan, de én sok tejjel iszom.
Ha már a szervezeted hozzászokik a kávéhoz, illetve a koffeinhez, nem hat a vérnyomásodra.....

g

Brizzy,
bevallom, nekem is ciki volt eleinte a többletsúlyomról beszélni, de végül is eddig is el kellett jutnom, hogy eldöntsem meg kell változnom, és ezt úgy tudtam elkezdeni, hogy szembesültem saját magammal, és nem dugtam homokba a fejem.És a pasik szerintem még dokszor hiúbbak is a nőknél, már ami a külsejüket illet:)
Cooper,
igaza van kisgének, kicsit egyoldalú a táplálkozásod, és valszeg valamilyen tápanyag hiánya miatt nem érzed jól magad. Mozogni szoktál?

Én egyébként nem bírom a kávét, pont a magas vérnyomásom miatt, azonnal rosszul leszek tőle, de hálistennek nincs is rá szükségem, soha nem szoktam rá, max amikor rágyújtok, akkor egy neccafe 3in1-ben iszom, de most azt sem.Bár abban szerintem semmi koffein nincs.

Szia Kisgé Lujza és Brizzy

Megfogadom a tanácsokat, ma csinálok ubisalit, meg veszek tojást.
A folyadékra igyekszem figyelni, tudom, hogy több kellene, a leves készítés megfogott, hétvégén elkezdem.
Zöldséget viszont eszem, most már kelbimbót is de igyekszem bővíteni a listát, és igen én is megszerettem a zöldséget. Csak az a bajom hogy rászoktam a zöldségre meg a húsra, és nem értem miért.
Mozogni heti 1x Foci 2 óra hatalmas iram szóval kb. 1 óra pihi kell mire rendbe jövök, viszont ha kimarad akkor valószínűleg hízok.

Köszönök mindent, még jövök a kérdéseimmel.
üdv.:
Cooper

Egyetertek veled Kisge, ez a legjobb modja a fogyasnak.
Lujza, lehet otthon a fiuk hiubbak,(en is), de itt egeszen biztosan nem.Nagyon kuloncnek tartanak,hogy dezodort hasznalok, es nem KIVUL A RUHAMRA (Honaaljban) hanem a boromre fujom a spray-t.
Meg a hushoz hozzatennem a halat is .Omega3/6 nagyon fontos a metabolizmusbol, es egyebkent is.

Brizzy,nem mondod, hogy az ausztrál pasik nem használnak dezodort......akkor mivel védekeznek, az izzadság ellen? vagy ott minden légkondis, nem is izzadnak???:) Fura dolgok vannak. Én Németországban éltem egy ideig, és a németek pedig beérték heti 2-3 fürdéssel, mert azt vallották, hogy árt a bőrüknek, és hamarabb ráncosodnak...és én rám is hülyén néztek, amikor elmondtam, hogy nyáron akár 3* is lezuhizom, ha úgy érzem szükségét, de télen is reggel este zuhi van...

Halacskát egyetek, annál egészségesebb fehérje nincs is!Én is nagyon szeretem.

Lujza, legtobben nem hasznalnak,. vagy ha igen, a ruhajukra fujjak a sprayt nem a borukre. Azt valljak buszken izzadni jo, amit sajnos sok no is megerosit, mondvan az izzadt ferfi szaga nekik szexy(!?) Amirol irtal a nemetekrol ismeros, mert 2 evig a csaladommal Ausztriaban eltunk, es az osztrakok is hasonlo elveket vallottak a furdest illetoen.
Elfelejtettem irni, a halnal nem csak a sutott,hanem a konzervhalra is gondoltam, kulonosen az olajtartalmuakra, mint a szardenia, vagy tonhal olajban, persze az asvanyvizben is jo, csak akkor mar nincs sok omega3/6 benne , amirol korabban irtam.A hus sutesnel itt a George Foreman fele un egeszseges grill nagyon elterjedt, nem tudom, lehet-e otthon kapni? Ez a fajta grill mindket oldalat egyszerre suti, de az olajat , es zsirt lecsopogteti az alatta levo talkaba. A hus kisse ragosabb, hasonlo mint a barbeque-n, de az ize finomabb, es nagysagrendekkel alacsonyabb a zsirtartalma, mint a hagyomanyosan sutott, vagy grillezett husoknal.Tegnap este is ilyen formaban sutott baranyhust ettem( itt a baranyhus nemzeti eledel,de az ize sokkal finomabb mint otthon).Es hat ez a hus nem nehez, es nem uli meg a gyomrod.

Abban van valami, hogy a nők az izzadságszagot szexinek ítélik meg, de ez nem is annyira tudatos szerintem, olyan hormonok szabadulnak fel, ami hat a nemi érzékekre. De azért gondolomitt is meg lehet különböztetni az egy hetes már-már lábszagú izzadságszagott, amit reggelente a bkv-n sűrüün érezni, vagy aközött az izzadság között, amit mondjuk fürdés és dezodor használat után egy fél napos jövés menés után érezhet az ember a másikon.

Én speciel nem hallottammég erről a George Foremanról, de itt a belvárosban nem is nagyon tudnék hol grillezni:( Nálam a teflon sütő a menő, sokat használom, és minimális olivaolajjal főzök.

Merre élsz Ausztráliában?

Ezt csak ugy altalaban kerdezem meg, ilyen, hogy kepek magatokrol, a fogyas meneterol, hogyan neztetek ki fogyas elott, hogyan fogyas kozben, eshogyan fogyas utan, van-e ilyen tema, ha nincs lenne-e ra igeny? Csak azert kerdezem, mivel epp az ausztral forumrol jottem, ahol ezt csinaljak, es erdekes nezni, egyben nagyon biztato is, mennyit fogytak, nok/ferfiak, en is epp nemreg tettem fel a sajatomat is, es epp most kertek tolem engedelyt kinyomtatni, es kiakasztani a klinkajukon a falra, epp azert ,hogy lam ferfiak is tudnak es AKARNAK lefogyni.

Sziasztok!

Köszönöm a sok szakszerű segítséget, ahogy ígértem ma már olyan ebédet készítettem holnapra, amiben tonhal, kelbimbó, kukorica és borsó van. Figyelek a vízfogyasztásra ma már tuti jó volt. Sport is volt kemény 1 óra fallabda.

Cooper.

Ja ezt a kis levelet tegnap írtam, mert nem sok időm van netezni. :-((((

Igyekszek mindenkinek valaszolni, ha valakit kifelejtenek, bocsi, nem szandekos.
Lujza: az eszaki reszen Brisbane-ben.
A teflon teljesen jo, a grill lenyege, egyszerre suti mindket oldalat nem csak az egyiket.
Cooper, csak igy tovabb, a borsoval vigyazz magas a cukor es kemenyitotartalma, lelassitja a metabolizmusodat.
kisge;
Kar, mert itt amikor elsokent raraktam a kepeim az ausztral forumon, mintha zsilipet nyitottottam volna ki, mar egy csomoan szinten raraktak, es olyanok akik meg csak eztan fognak fogyni, es foleg holgyekrol leven szo, igen nagy szo.Lehet muszakilag nem tudjak megoldani.

brizzy

Hát lehet, hogy inspiráló, ha képen nyomonkövethető lenne a fogyás, de nekem erről mindig azok a reklámok jutnak eszembe, mikor valami csodaszertől ilyen volt és ilyen lett, before/after, amit senki nem hisz el, hogy az tényleg ugyanaz a személy..és én nem is szeretném, ha az inteneten figyelne egy kép rólam mekkora vagyok:))) Majd amikor lefogytam küldök mindenkinek:)

Nem gondoltam semmifele reklamkepekre, inkabb EGYMAS MEGISMERESERE, es ami az eredeti kepeket illeti, mindnyajan ugyanabban a cipoben jarunk, a koversegunk egyikunknek sem VONZO,nem is ez a lenyeg! Elismerem kell hozza egy bizonyos alazat (nekem valoszinu mint keresztenynek ez nem olyan problema, velejaroja az eletnek), de ugylatszik az ausztraloknak ez nem problema, es feltettek akarhogyan is neznek ki a kepeket, hiszen egymasnak segiteni akarunk, nem mindenfele negativ velemenyeket egymasnak, vagy egymasrol,mondani, dehat mindenki maga donti el, akarja vagy nem, a valasztas szabadsaga a fontos.

Hello Brizzy!
Most fedeztem fel a "férfiak" topikot, s gondoltam, én is bejelentkezem. Bevallom, még nem volt idöm végigolvasni az egészet, de örömmel láttam, hogy szép eredményeket értél el, amihez szívböl gratulálok!
Nálam is nagyon bejön a módszer és imádom a húst és a zöldségeket. Úgy érzem, ezt nekem találták ki. Jelenleg mínusz 24/24,5 kg-nál járok, de mivel 25 kg-ot tüztem ki célul, igazából nem görcsölök a maradék kiló miatt. A súlycsökkenés nagy része januártól áprilisig megtörtént, aztán kicsit lelassult a dolog, de nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Jókat eszem, élvezem az életet, büszke vagyok magamra és próbálok segíteni azoknak, akik azt mondják: ezt nem lehet megcsinálni.
Jelentkezem még, ha elolvastam az általad leírtakat és addig is minden jót kívánok neked!

Üdv mindenkinek!
Sikerült elolvasnom az összes hozzászólást és van néhány megjegyzésem a zsírfogyasztással kapcsolatban. Több helyen is írjátok, hogy csöpögtessük le a zsírt, próbáljunk minél kevesebbet enni belöle. Atkins könyvében pedig éppen azt olvastam, hogy "minél több zsír, annál gyorsabb fogyás". Saját tapasztalatom alapján is azt mondhatom, hogy nem szabad szenvedni, hanem élvezni kell ezt a módszert. Én úgy gondolom, nem élvezetes, ha valaki egyfolytában párizsit meg virslit eszik - nem beszélve ezek titokzatos tartalmáról, amit jobb, ha nem ismerünk -, hanem igenis kell enni finom "magyaros" húsokat is. Én rendszeresen ettem és szem szalonnát és sonkát hagymával/paradicsommal és paprikával, sült tarját zöld körettel, zsíros kenyeret (magam sütöm) paprikával...persze a ch-t mindig számolom.
Tényleg lényeges ez a zsírcsökkentés? Az én tapasztalatom szerint inkább együnk változatosan és élvezzük az étkezéseket. Szerintetek ebben mi a rossz ill. veszélyes?

Hello Joci,
Wellcome to the topic,- legy udvozolve ennel a temanal. Na, legalabb eddig mar ketten kepviseljuk a ferfinemet! Pont annyi , mint az ausztral parjanal, ahol is tag vagyok. Gratulalok a fogyasodhoz, a menyem is Atkinson van, o is szokott hozzaszolni,
es o is nagyon elegedett ezzel a fajta dietaval.
Tudod itt Au-ban ez napi tema a vasarnapi ujsagban. Epp most hasonlitottak ossze a dietakat, akik lefogytak elmondtak a tapasztalataikat, amit kozben, es utana tapasztaltak, majd mindegyik dieta utan a szakertok is kielemeztek, ami mellette es ami ellene szol. Az Atkinsznal nem a zsir a baj, hanem a ROSSZ zsir, az allati eredetu, hosszabb tavon erelmeszesedest, erszukuletet, magas vernyomast okozhat,bar a menyem epp ezert ellenoriztette a koleszterol szintjet es egyeb vervetel, stb, minden negativat mutatott, tehat ok.
A jo zsirok, mint az avocadoban, a mogyoroban es kulonosen a a jo oreg hazai dioban van, a halakban omega 3/6, az kulonosen egeszseges, jo a szivnek es az agynak,(noveli az emlekezotehetseget) felgyorsitja a metabolizmust, es csokkenti a reumas fajdalmakat, es persze meg is elozi reszben.
Szoval a lenyeg a fogyas, a cel elerese, es lehetoleg nem karosito modon (anorexia,pl).Tobbfele ut vezet ehhez, es egyik sem az IGAZI, ES UDVOZITO,mert mindnek van elonye es hatranya is.Aki szereti a kenyeret, sutit, nyilvan mast valaszt! Reszemrol azert is jol mukodik a shake, mert csak kepzeld napi 2x,3x ehetsz jegkremet, csokit, vaniliat, banant,epret, Butterscotch-t( ezt nem tudom magyarul), delben csirke huslevest ,es este a foetkezesnel ,meg sult hust, sult, vagy parolt zoldsegekkel!! Itt este van a foetkezes ami nem tul egeszseges, de az eltvitel miatt muszaly, ehhez is szabtak a dietakat.Eddig nem untam ra, az biztos.Szoval ez nekem mukodik, de nem akarom elitelni , azokat akik maskepp csinaljak es nekik is mukodik amit ok valasztottak, mert nekik meg nyilvanvaloan az a jo.Az en dietamat egyebkent itt , balance(kiegyensulyozott), vagy zone diet-nak hivjak itt, es mint neve is mutatja, mindenbol van benne, sok protein, de van carb is valamennyi.(Balance).Tehat amint irtad is eszek valtozatosan, es elvezem a dietamat is.

Uraim (és topikolvasó hölgyeim ;-), - egyébként ez errefelé az első hozzászólásom -,

március óta csinálom az Atkins-t, és 135 kilóról lefogytam (egyelőre) 110-re. Kb. 90 kg a cél (174 cm magas vagyok, úgyhogy még úgy is lesz rajtam felesleg, de nem akarok cingár lenni). Az utóbbi másfél hónapban mintha megállt volna a csökkenés, az istennek sem tudok lemenni 110 alá, bár remélem előbb-utóbb újra megindul a folyamat.

Szia!

Ne add fel, nagyon szép eredményt értél el eddig!
A stagnálás előfordul! Sokan azt tették, hogy egy napig bekajáltak mindenféle jót(hát rosszat, kenyér, krumpli, ilyenek), aztán másnap folytatták a diétát. Ezsokaknak bejött, esetleg próbáld ki!

Cooper!!!!!!!!
Ez aranyigazsag amit tanacsoltal drillernek.Mostmar a 35-ik kilo fogyasomat " dongetem" es minel tovabb csinalom a fogyast, annal fontosabb a mozgas a trening, sot nem csak valami kimelo mozgast, hanem a kemeny 1 1/2 ora bicigli, sulyemelest, ab, fekvotamasz,felulest,stb.Epp most akarom majd a mai nap elkezdeni.Es egyetertek azzal is, hogy egyatalan nem rossz dolog, mindig miutan befejeztem a napi adagot, igen felfrissult vagyok, es sokkal jobb az altalanos kozerzetem es kedvem is mint a gyakorlatok elott.

Hello Driller!

Ne csüggedj, nálam is voltak stagnáló időszakok, bár csak néhány napig. Az előttem szólók által elmondottakon kívül még érdemes megnézni azt is, hogy nem kezdtél-e el valami olyasmit is enni/inni, ami nálad bezavar. Gondold végig, hogy van-e valami új az étrendedben, ami eddig nem volt. Ha találsz valamit, hagyd el egy hétig bármi is az, s meglátod, ez állított-e meg.
Van még egy dolog, ami esetleg érdekes lehet. Nézd meg, mennyi CH-t eszel mostanában. Lehet, hogy túl sokat (ill. éppen "ideális"), de az is lehet, hogy túl keveset, s ezért tartalékol a szervezet. Ha kevésnek találod - mondjuk nem több, mint 30-40 (de ez egyénfüggő) - akkor kicsit emelj rajta, s ez is beindíthatja újra a folyamatot.
Ha a fentiek nem segítenek, akkor viszont bármikor visszamehetsz a bevezető fázisra, bár én ezt csak a legvégső esetben tenném.
Sok sikert és kitartást!

Az én tapasztalatom szerint a keton csík kb. 25-30 g CH-ig sötét színü, tehát ha a bevezetö fázisban végig. Véleményem szerint nem érdemes túl sürün nézegetni, mivel tuti, hogy addig nem változik a színe, amíg a CH-t nem emeled (ugye naponta számolod a CH-t?). Én úgy gondolom, hogy a leadni kívánt súlyodtól függöen lehetsz akár több hónapig is bevezetö fázisban, de ha elérted a tervezett súlyvesztés 60-80%-át, akkor fokozatosan emeld a CH adagot, hiszen meg kell tanulnod és találnod azt a szintet, ami még éppen nem hízlal. Ilyenkor a ketoncsík elhalványul, de ennek így is kell lennie. További sikereket, Mária!

Köszi a tanácsokat mindenkinek - az utolsó 2 napban KŐKEMÉNYEN betartottam a szabályokat, méghozzá az indukciós szabályokat, és most épp 110 vagyok, úgyhogy csak megindult a dolog lefelé... ;-) Úgy látszik napi 3-4 savanyúcukor is számít (az indukciós szakasz totál CH-nélkülisége nem okozott először sem gondot, és most sem fog, másodszorra, mivel nem vagyok édesszájú, a tésztát meg a krumplit sem kajáltam azelőtt se kétpofára - a kenyérről ugyan nem volt könnyű lemondani de hozzászoktam.)

Hat igen Driller, ez az amit epp az elmult heten tapasztaltam, az un. sugarfree(mesterseges edesitesu) cukrokkal kapcsolatban. Este termeszetesen a tv elott, vidaman szopogattam nehanyat, de masnap reggel egyatalan nem vidaman, hanem duhosen es csalodottan konstataltam kerek 1 kilo visszaugrott, emiatt a szemet miatt!( meg most is duhos vagyok emiatt) most kemeny dietaval es mozgassal vakarom le ujbol a felszedett 1 kilot. Egyebkent megneztem a kaloriatablazatat a termeknek (elotte kellett volna!) es hat bizony 1 szem nem sok, de nehany mar IGEN SOKRA rug kaloriaban! Szoval soha tobbet!

Hello fiuk!

Láttam az Avonnál haskockásító krémet, valaki már próbálta? Mi a vélemény róla?
Meg láttam egy övet ami melegen tartja a pocakot, és így ott joban izzadsz sport közben ? Véleményetek?
Ja igen mind a kettő csak úgy hatásos ha sportolsz és sport közben van a pocin.
Na szóval, ez most haszál, vagy okos marketingfogás?

Üdv.:
Cooper

Helló!

Mint nő, aki mindent kipróbált: nem sokat érnek ezek! Úgy meg semmiképp, hogy bekened a hasad és várod, hogy kockás legyen. :))) Sport az egyetlen, amitől kockás lesz. Az öv nem olyan nagy hülyeség, de lehet ilyeneket kapni ilyen izzasztó anyagból, ha mész futni, vagy bármilyen sportot űzöl, az jó, ha rajtad van szerintem.

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára