A kajáról annyi szó van itt a fórumon,de mi van a mozgással?Senki nem sportol?

fórum: 

hozzászólások

Szia Hedgehog!
Kérdés: nekem nincs sok zsírfeleslegem - konkrétan csak a fenekemen, combomon. Én úgy edzek, h megpróbálok minden reggel lemenni terembe, egyik nap cardio, másik nap felső testre súlyzózás. A cardiót úgy csinálom, h nem reggelizem, így alacsony a ch-m, és úgy futok 40p-t, lassan 7,5-ös tempóban. Ez kb. 5km, 320 kcal. Szerinted jó így?

Ajánlom, hogy nézd meg az ironman.tar.hu oldalon a fogyásról szóló részt, mert nagyon hasznos. Nem jó a túl sok mozgás. Néha a kevesebb több.
Egyébként nekem is az a gondom mint neked:))
Engem most beszéltek le a futásról is, mert az már sok lenne.
Egyébként nagyon alacsony szénhidrát bevitel mellett szerintem fenn áll a kockázata annak, hogy az izomból is fogysz.

Igen, én is ezért úgy gondolom, hogy mindenki saját magához mérje a sportot, amit végez. Ha nem mozdult meg valaki 5 éve, annak már az is nagyon jó, ha heti 3* sétál gyors tempóban 20 percet a szabadban és ettől jobban érzi magát. Ha valaki meg élsportoló volt mindig is, az az állóképességéhez képest emelje a szintet hétről-hétre. Na meg az sem mindegy, mennyi súlyt kell cipelnünk és megmozgatnunk. :)))

Köszi! Sajnos, fogytam izomból, főképpen a karomból. Hát persze, hogy onnan nem kellett volna! Ott spec még a zsírnak is örülök. :-) Mindenesetre most elkezdtem enni ch-t is, de inkább teljes kiőrlésűt és délelőtt. Meg csokit... :-) Szóval most elkezdem variálni a kajását, és meglátom mi lesz, meg beszámolok. A baj az, h genetikailag a fenekem hízik, de az alsó része. Ott gyűlnek a narik is. A csípőm egész vékony, meg fogyott, de az a fenék... Na, mindegy, majd meglássuk...

A srác ugyanazt javasolja mint neked mint nekem. Ne csináld túl sokáig a kardiót mert izmot vesztesz. Inkább csináld intenzívebben de rövidebb ideig. Mint pl. én. Azt mondta, hogy ha tovább csinálom felszabadul a kortizol és az azt eredményezi, hogy már az izomból fog lemenni és nem a zsírból.
Ami még fontos, hogy sok fehérjét egyél, mert az táplálja az izmot és így kevesebb a kockázata, hogy onnan fogysz. Úgy tudom a hal gyorsanfelszívódó fehérje és abban elég sok van. Én úgy csinálom, hogy edzés előtt egy órával fehérjeturmixot iszom, utána meg halat eszem. Bár egyesek szerint azoknál akik nem testépítők nem olyan fontos a fehérje fogyasztás .

Nagyon hasznos linket osztottál meg velünk, hála neked érte. Viszont le akartam tölteni a fogyás.doc-ot, de nem találta a file-t. Én 28 éves férfi vagyok, erős,testes testalkatú, 170cm magas, 85kg.Úgy tervezem, hogy 10 kg-tól jó lenne megszabadulni, kb 1 hónap alatt szeretném elérni. Szeretném alkalmazni a linken található edzéstervet, csak azt nem tudom, hogy mennyi kalóriát vigyek be hozzá, ill. milyen ételeket, termékeket lehet fogyasztani. Szívesen vennék ötleteket, javaslatokat, kész listát is.

Köszönettel:Bence

Az egyáltalán nem baj, hogy nem tudsz most 25 percnél többet taposni. Hamar bele lehet rázódni és em,elni az adagot.
Aki valaha sportolt és jó izma volt, az nem múlik el nyomtalanul. Én lusta dög vagyok, de 20 évesen body buildingeztem és szép kis izmos voltam-na nem ez a felfújt. Amikor nekiállok taposni heti 3*, én is 20 percet tudok, aztán szépen hetente emelgetem és nagyon hamar belerázódom és 1 hónap után már izmosabb vagyok.
Figyu, nagyon függ ám a kortól és a súlyfeleslegtől, hogy mennyit bírsz és mennyit szabad mozognod. Nem szabad túlzásba vinni, mert az sem tesz jót!

Szerintem ha valaki sokat akar fogyni akkor kardiózni és tornázni/edzeni is kell. Kombinálni a kettőt. Ahogy csökken a testsúly, úgy lehet növelni a tornát, mert akkor már többet kell formálni az izmokat, ha már kilátszanak. Amíg sok a testsúly, addig a kardión van a hangsúly.
A heti 3* 20 perc séta még ha tempós is nem mozgás. A 77 éves nagypapám 5* annyit mozog. Persze ha valaki már nehezen mozog a nagy súlyfelesleg miatt, akkor jó, de csak 1-2 hétig, utána emelni kell, és tornázni is mellette.

Tegnap a taposás helyett kimentem futni- nem mondhatnám, hogy sokáig bírtam... Ma megint taposok, de nem tudom, hogy így jó-e, vagyis, hogy egyik nap ezt, másik nap azt csinálom...
Én nem jutok le az edzőterembe, nincs is nagyon errefelé, meg nincs is időm rá, próbálok itthon annyit tornázni, amennyit tudok, de nem tudom, hogy elég-e..

M amondjuk mindegyikhez kedvem volt, és tapostam egy kicsit (20 percet) és most este meg futottunk is a tesómmal.
Jól elfáradtam, de jó volt, esküszöm az egészben az utána jövő hideg-meleg váltott zuhany, komolyan csodákra képes, mindig azt várom:)

Dede... itt mindenki sportol.
Persze van aki fejben ugye...és elmegy a kedve a dologtól, fárasztó azt tudom :)))

Mostanság kicsit off vagyok a forumokban, de anno mikor elkezdtem az atkinset napi 4 órát tornáztam és állítom (MÉG MINDIG), hogy hiába diétázik valaki, ha nem mozog mellette normálisan és aktívan (elnézést kérek, de a séta az a nyugdíjasoknak van kitalálva...ne tessék megsértődni...).
Ha valaki le akar fogyni, ne csak a kaját számolgassa, erőltesse meg magát izzasztó sporttal és akkor le is fog fogyni a kitűzött határidőre.

Azt pedig nem szabad szem előtt hagyni, hogy diétával legyúrni a felesleget 15 kiló felett... hm
megnézem a végét... bőr állaga stb.
Nem is beszélve a cicikről.

Itt a listám -amit csináltam- és felváltva csinálok is a mai napig:
-lépcsőzőgép 40 perc (hegyoldal fokozat)
-még mindig súlyzózom KIS SÚLLYAL 4x12 darab lábra nagy súllyal 6x8 darab (guggolás)
-és a sok hasprés és lábemelés (amivel a mai napig küzdök ugye )
-futás heti 2x
-jóidő jön uszoda minden nap.

Ez a tömör véleményem :)

Oldalak

Tartalommegosztás

Feliratkozás Feliratkozás a címlapon megjelenített tartalmakra csatornájára